UUSI LEMPPARI: JYVÄNÄKKÄRI

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan Jyvänäkkärin kanssa.

Söin peruskoulu aikoina kouluruokailussa näkkäriä paljon ja rakastin sitä. Vuosiin ei ole kuitenkaan tullut ostettua näkkäriä kotiin ja sen syöminen on jäänyt oikeastaan täysin, jollei lasketa siemennäkkäriä. Joskus olen ollut reipas ja tehnyt sellaista itse, mutta hektiseen arkeen sopii täydellisesti valmiit tuotteet. Varsinkin, kun nykyään löytyy niin hyviä vaihtoehtoja. Nämäkin Kantolan Jyvänäkkärit ovat lisäaineettomia, sokerittomia ja sisältävät vain luontaisia raaka-aineita.

Erilaiset leivät ovat minulle herkkua ja ne ovat superkäteviä nopeina välipaloina, aamiaisena ja iltapalalla. Syön usein lounaalla isomman aterian ja ennen treeniä iltapäivällä vielä jonkun välipalan. Silloin tekee usein mieli leipää tai leivän kaltaista ja joskus on tullut tehtyä nopeaa välipalaa esim riisikakuista. Ne eivät kuitenkaan ole mitenkään super maukkaita tai ravitsevia ja muutenkin kaipaa välillä vaihtelua, johon tällainen jyväinen näkkileipä on aivan täydellinen. Nämä ovat itsessään jo niin maukkaita etteivät ne edes välttämättä kaipaa päällysteitä ja sen vuoksi niitä on helppo ottaa vaikka evääksi mukaan tai ostaa kaupasta mukaan. Olen kuitenkin kokeillut näitä myös mm. avokadon ja juusto + kurkku yhdistelmän kera jolloin näistä saa todella täyttäviä.

Näitä Jyvänäkkäreitä löytyy hyllystä kahta eri makua: Yrtti & Merisuola sekä Kaura & Auringonkukka. Yrtti & Merisuola on nimestäkin arvaten suolaisempi ja yrttisempi vaihtoehto ja Kaura & Auringonkukka taas hieman makeampi ja pehmeämpi. Molemmat ovat mielestäni todella hyviä, mutta jos pitäisi valita lemppari niin sanoisin Kaura & Auringonkukka. Molemmissa on paljon kuitua, hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja proteiinia. Jyvät ja siemenet ovatkin täynnä ravinteita ja nämä näkkärit ovat paljon ravintorikkaampia tavalliseen leipään tai näkkäriin verrattuna. Koostumus on erittäin rapea ja montaa palaa ei tarvitse kerralla syödä, sillä jo syödessä huomaa näiden olevan täyttäviä. Plussaa nämä jyvänäkkärit saavat epätasaisesta pinnasta, joka tekee siitä kotitekoisen oloisen.

Kenelle Jyvänäkkäri sopii?

Kenelle tahansa, mutta erityisesti niille, jotka rakastavat näkkäriä ja siemenleipää, rapeaa pureskeltavaa ja haluavat terveellisiä herkutteluhetkiä päivään. Kokeile aamiaisella, helppona välipalana tai ravitsevana iltapalana. Sopii loistavasti myös treenaavalle, sillä näistä saa paljon hyvää energiaa!

Nämä ovat ainakin omia tämän hetken lemppareita! Suosittelen kokeilemaan 🙂

Osallistu myös kilpailuun mun instagramissa, jossa tagaamalla sun kaverin Jyvänäkkärit -aiheiseen kuvaan osallistut Kantolan -tuotepaketin arvontaan. Kilpailuaikaa 22.6 saakka.

Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa!

<3

Eevsku

LUITKO JO NÄMÄ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *