fbpx

Olenkin jo pariin otteeseen maininnut teksteissäni, että pääsin testailemaan Neurosonic -hoitoa Lahdessa Kranio Fysio -hoitolassa ennen Fitness Classic -kilpailuani.

Kun kuulin mahdollisuudesta testata hoitoa, olin heti mukana. Varsinkin kun olin kuullut ystävältäni kehuja tuotteesta, kun hän oli päässyt hoitoja testaamaan koulutuksensa puolesta. Vaikutukset mm. unen paranemiseen olivat olleet huomattavat!
Neurosonic -laitteet on kehitetty ja valmistettu Lahdessa ja hoitoja voi tällä hetkellä saada muutamissa hoitoloissa (esim fysioterapian yhteydessä) ympäri Suomea ja tulevaisuudessa tällainen tuoli on mahdollista ostaa esimerkiksi kotikäyttöön. Lisäksi Neurosonic on juuri julkaissut uuden tuotteensa, Neurosonic -sängyn, josta tulee kuluttajille lisätietoa kevään aikana.

”Neurosonic perustuu matalataajuiseen lihas- ja kudosstimulaatioon. Stimulaatio on äärimmäisen rentouttavaa. Käyttöalueita ovat esimerkiksi erilaiset kivut, migreeni, jännityspäänsärky, puutuminen, tuntohäiriöt, unihäiriöt, verenkierron ja aineenvaihdunnan ongelmat, palautumisen nopeuttaminen, lihasjännitys, astma, vatsan toiminnan ongelmat, psyykkinen jännitys ja ahdistuneisuus. (Neurosonic)”

kuva: neurosonic.fi

Hoidosta luvataankin avuksi hyvin moneen vaivaan, ja lähdin mielenkiinnolla mukaan testaamaan. Minulle hoitojen tarkoituksena oli lähinnä palautumisen nopeuttaminen, aineenvaihdunnan vilkastuttaminen, unen laadun parantaminen ja stressin vähentäminen. Näistä kaikista on ehdottomasti hyötyä juuri kilpailuun valmistautuessa!

Ensimmäinen hoitokerta oli kilpailuviikon maanantaina. Menin illalla treenit suoritettuani hoitoon, ja pääsinkin heti rentoutumaan ihanan pehmeään ja mukavaan tuoliin. Kranio Fysion Johanna laittoi minulle rauhallista musiikkia taustalle (musiikki haluttaessa) ja pisti minulle suunnitellun hoito-ohjelman pyörimään. Hän pyysi olemaan mahdollisimman rentona ja pyrkiä olla miettimättä sen enempää tärinän vaihteluita.

Hoito kesti 30 minuuttia, ja jo noin 10 minuuttia hoidon alun jälkeen olin aivan rentoutunut ja nautin todella olostani. Oikeastaan vaivuin pieneen transsitilaan, ja hoidon loputtua olin melkein unessa. Oloni oli erittäin rentoutunut ja seuraavan yön unet olivat kyllä todella hyvät.

Yleensä kuulemma asiakkaalla rentoutuminen noin hyvin ei onnistu heti ensimmäisellä kerralla, sillä moni on niin stressaantunut tai ei ole harjoitellut rentoutumista, että se ei ihan heti onnistukaan. Hoitoja tuleekin siis tehdä hoitojaksoina, riippuen tarkoituksesta ja lähtötilanteesta. Hoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Itse olen jonkin verran harjoitellut rentoutumaan, mutta silti koin hoidot erittäin hyödyllisiksi, sillä stressikuorma on aika suuri aina kilpailuihin valmistautuessa. Itsellänikin on kuitenkin urheilun lisäksi hoidettavana myös opinnot, työ ja tietenkin sosiaalinen elämä.

Kävin hoidoissa myös tiistaina ja keskiviikkona 30 minuutin ajan ja torstaina ja perjantaina teimme vain lyhyen 15 minuutin hoidon. Nämä lyhyemmät hoidot olivat vain kevyeen rentoutumiseen ja stressin poistoon, mutta kuitenkin niin ettei liikaa enää anneta hermostolle ärsykettä.

Hoitojen jälkeen huomasin aineenvaihduntani kiihtyneen entisestään, ja vessassa sai juosta tiheään tahtiin. Vettä tulisikin juoda reilusti hoitojen jälkeen.

Suurin positiivinen muutos oli minusta kuitenkin unen laadun paranemisessa ja lihaksiston palautumisessa. Yleensä kilpailuviikon unet ovat hieman katkonaisia, mutta nyt sain nukuttua ihania, laadukkaita yöunia. Nukahdin helposti, eikä jännitys vienyt yöunia edes edellisenä iltana ennen kilpailua.

Laite on minusta erittäin mielenkiintoinen ja upea keksintö, sillä nykyään ihmisillä on niin paljon univaikeuksia ja stressiä. Unenlaadun parantamisella voi olla merkittäviä vaikutuksia elämänlaadun parantamiseen!

Toki univaikeuksien hoidossa kannattaa huomioida muitakin tekijöitä, kuten ravinto, liikunta jne, mutta tämä hoito voi todella auttaa joitakin unettomuuden kanssa.

Itse voisin kuvitella jatkavani hoitoja nimenomaan palautumisen nopeuttamiseksi ja unen laadun pitämiseksi hyvänä.

Kiitos Neurosonic ja Marco Kärkkäinen rentouttavasta hoitojaksosta ennen kilpailujani!

Lisätiedot laitteesta/ hoidoista ja hoitopaikoista löydät Neurosonic:in nettisivuilta tai Facebookista.

Total
17
Shares

2 kommenttia

  1. Heippa!

    Voisitko joskus kertoa ammatista jota opiskelet? Kuinka pitkä koulutus on? Minkälaista työtä voit tehdä/ mitä ajattelit tehdä? Olen itse kiinnostunut liikunnasta ja terveydestä ja haluaisin siitä ammatin, mutta missä siihen voi kouluttauta? Ja mitä kaikkia linjoja sitä onkin olemassa?

  2. Kiiitoooss jo etukäteeen jos vastaat!!! Mulla on hinku kisaamaan bodyfitnekseen mutta Mulla on huono iho. Pelkään että itseruskettava jää pelkiksii punasiksi läikiksi. Pitääkö mun unohtaa kisahaaveet? (Normaaliia doven itseruskettavaa en esimerkiksi pysty laittamaan)

Kommentointi on suljettu.