fbpx

Italian valmennusreissulta kesä 2013

Viime vuoden wrap-up jatkuu.

Jatketaan tapahtumista EM-kilpailujen jälkeen!

EM -kilpailu ei tosiaan mennyt ihan suunnitelmieni mukaan, ja yhdellä pisteellä jäänyt finaalipaikka ärsytti kyllä suunnattomasti. Kuitenkin teimme suunnitelmat selkeiksi Minnan kanssa jo Espanjassa ollessamme – pieni huili ja sitten tähtäin syksyn SM-kilpailuun.

Kevät oli muutoksien aikaa, ja Espanjasta palattuani muutinkin Helsinkiin viettämään kesää. Asuin kesän Etu- Töölössä kolmen kämppiksen kanssa, ja vaikka en hirveästi kotona ollutkaan, niin kiitos silti näille mukaville ihmisille!

Kesällä tuli vietettyä aikaa myös meidän perheen ihanalla mökillä.

Asteen musiikkivideon kuvauksissa! Mut näkee hyppimässä siis Asteen Spaceman -videolla.

Mukana myös ihana Laura!

Kesäkuun alussa lähdin itse valmentajaksi Team Gym -joukkueelle Italiaan. Meillä oli kyllä mielettömän kiva viikon matka, ja itsekin pääsi hyvin treenaamaan ja nauttimaan auringosta töiden lisäksi.

Joka paikassa pitää seistä käsillä! Italiasta huvipuistosta.

Kesällä tein myös uuden mahtavan yhteistyösopimuksen Spartan Gear:in kanssa ja samalla pääsin ohjaamaan Fitlab -nettiportaaliin videoita. Antti Nurmen koulutuksissa kävin myös syksyn aikana ja nyt tänä vuonna pääsenkin jo itse kouluttajan rooliin. Ihan mahtavaa!

Fitlab:iin jumppavideoita

Hieman hapotti 5h videokuvausten jälkeen!

Samalla reissulla poseerasin Spartan.fi tuotteiden mallina!

Kesällä tuli vietettyä paljon aikaa myös Tampereella valmentajan treenautettavana, sekä ystävien luona. Kävin lisäksi Tampereella kauan haaveilemani NLP -kurssin NLP Opiston järjestämänä. Tästä menee suurensuuri kiitos Eevi ja Sami Minkkiselle. Yksi parhaista viikoista ikinä! Nyt olenkin sertifioitu NLP Coach 🙂

Tammerfesteillä pistäytymään tiimikavereiden kanssa. Ja eväitä autossa!

Siellä alkoikin satamaan vettä ja katsottiin pelkkä Cheekin keikka – sitten ei jaksanut enää palella. 😀

Iloinen NLP -kurssilainen.

Laura <3

Minkkiset <3

SM -karsinnoissa pääsin toimimaan huoltajan roolissa.


Yhtäkkiä olikin jo oman SM-kilpailun vuoro, ja tällä kertaa voin oikeasti sanoa valmistautumisen olleen vaikein ikinä.
Vuoden kilpailuputki ja henkilökohtaisen elämän stressi aiheuttivat sen, ettei kroppani toiminut enää niin hyvin kuin aiempiin kilpailuihin. Sain tehdä enemmän töitä, ja siltikään en päässyt haluamiini tuloksiin.
Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että en kyllä anna periksi ja tein kaikkeni että pääsen taistelemaan SM-kullasta ja MM-kilpailupaikasta. Vielä päivää ennen kisaa kävin hyvin suurta henkistä taistelua itseni kanssa, sillä kunto ei omaan silmään näyttänyt ollenkaan siltä miltä halusin.
Olin kuitenkin päättänyt lähteä kilpailuun ja silloin se viedään loppuun asti. Vapaaohjelma oli kuitenkin kunnossa, ja siihen oli tehty vielä pieniä muutoksiakin syksyä varten. Ja takaraivossa oli kuitenkin se ajatus, että MM-kilpailu olisi kauteni pääkilpailu.
Sain kun sainkin kasattua pääni ja päätin mennä tekemään kaikkeni. Kilpailupäivän aamu alkoikin taas hyvin ja fiilis oli loistava! Halusin mennä tekemään sen mistä nautin niin paljon – esiintymään ja vetämään vapaaohjelmani.
Kisavärit, meikit ja tukka valmiina.

Ready to rock!

Itse kilpailu sujuikin ihan hyvin ja nautin esiintymisestä. Vapaaohjelmassa tuli pieniä mokia (mm. lopussa ilmat meni susunova hypyssä) , mutta ilmeisesti niitä ei kukaan muu huomannut. Tuomaristo sijoittikin minut vapaaohjelmassa ykköseksi.

Linkki vapaaohjelmaani TÄSSÄ.

Kuitenkin kuntoni oli juurikin hieman vajaa, kuten itsekin tiesin. Fysiikassa jäin kolmanneksi, ja näin pisteellä ratkesi voitto tiimikaverille Piialle, joka sai edustaa Suomea upeasti myös MM-kilpailuissa ja Arnold Europessa.
Jaahas – hopeinen mitali vai ?!

No kyllähän mä sit myös hymyilin.

No – mitäs luulette kilpailun jälkeisistä fiiliksistä?
Olin tietenkin todella iloinen ja ylpeä itsestäni, että sain vedettyä hyvän kisan läpi vaikeuksista huolimatta. Kuitenkin menetetty SM titteli ja MM-kisapaikka olivat kova pala.
Alkusyksy menikin täysin palautuessa. Sekä henkisesti, että fyysisesti. En kuukauteen edes miettinyt fitnestä, ja tein vain rauhallisia treenejä. Ravinnon kanssa annoin itselleni vapauksia ja koitin saada annettua kropalle paljon tarvittavia aineita palautumisen optimoimiseksi.
Palautuminen onnistuikin ihan hyvin, ja kuukauden jälkeen aloitetut kovat treenit olivat todella hyviä. Kroppa otti treeniä vastaan ja fiilis treenaamisessa oli ihan eri kuin kesän lopulla. Muistin taas miksi teen tätä, ja miksi haluan urheilla. Koska se on juuri se mitä rakastan tehdä.
Kalenterikuvauksissa Vierulla.

Kalentereita on myyty huima määrä ja hyväntekeväisyyskohteemme on erittäin kiitollinen, kuten on koko LOT 11 -porukkammekin. Pari kalenteria saattaa vielä olla jos joku on kiinnostunut 🙂
Kuvattiin syksyllä myös lisää Spartanin kanssa.
Syksyn kävin ahkerasti koulua ja samalla aloitin uuden treenikauden. Mielessä oli alusta saakka, että jos kroppa vaan toimii, niin haluan kisata keväällä. Hieman mieltä veti alemmaks se, että väsynyt kroppani imaisi kyllä kaiken ylimääräisen ruoan ja painoa tuli kisapainoon noin 10 kiloa päälle. Se on joillekin ihan normaali vaihtelu kilpailujen välillä, mutta minulle se ei sovi. Jo ensinnäkin sen vuoksi, että olen niin lyhyt, ja toisekseen haluan pystyä harjoittelemaan uusia akrobaattisia liikkeitä vuoden ympäri. Painavempana se on vaikeampaa.
Melkein kaikki kymmenen kiloa läsähtää mulle aina tonne alakertaan. Ghettobooty was back!!
Toisaalta haluan uskoa kaikella olevan tarkoituksensa, ja niin tälläkin. Ehkä se ruokamäärä ja lepo joka painon nosti auttoi kroppaani palautumaan näin hyvin. En esimerkiksi ole ollut kertaakaan kipeänä koko syksyyn, ei flunssa ei mitään.
Pikkuhiljaa kroppa alkoi kuitenkin pelittämään ja hormonitoimintakin palautui. Treenit sujui koko ajan niin hyvin, että aloin tosissaan miettimään keväällä kilpailemista. Lopullinen päätös tehtiin marraskuussa – seuraavat kisat kisaisin huhtikuussa 13.päivä Helsingin Kulttuuritalolla. Ja päätavoitteeni keväälle olisi EM-kilpailut Espanjassa. Sinne haluaisin päästä parantamaan viime vuoden sijoitustani, toivottavasti useammalla pykälällä.
Muuten loppuvuonna oli mm. CocoVin tiimipäivää ja Pro Eliten Team tiimipäivää (syömispäivä…). Joulun vietin perheen kanssa ja uuden vuoden Pro Elite Team:in porukalla.
Viime vuosi oli kokonaisuudessaan erittäin opettavainen ja antoisa, mutta myös raskas. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että asiat alkavat taas järjestyä ja edessä on aivan upea vuosi 2014! Paljon uusia tuulia ja kuvioita. Niistä lisää pian. Olen mm. taas Helsingissä – ja tällä kertaa pysyvästi. Keväällä on mahdollista päästä esimerkiksi ohjaamilleni tunneille Helsingissä.
Iso kiitos vielä kaikille lukijoilleni, tukijoilleni, perheelleni ja ystävilleni. Olette korvaamattomia!
Ja kirkkaana mielessä – 13.4.2014 Fitness Classic.
Nyt valmistautumaan radiohaastatteluun! Käännä Radio Helsinki tajuuksille tänään klo 14-15! Lisää täältä.
EDIT: Radiohaastattelun podcast TÄSTÄ.
Hugs&Kisses
Eevsku


11 kommenttia

 1. Sä olet huikea esimerkki ja esikuva! kirjottele paljon ja pysy aina samanlaisena. En ihan käsitä miksi mennä aina samalla fysiikalla lavalle, mutta muuten huikea olet. ja saako udella miksi et mennyt joonaksen musavideoon?

  1. Kiitos kommentista 🙂

   Meidän sarjassa tuo lavalle meno on vähän eriasia, koska fysiikka on arvostelusta vain 50%. Ja minulle ei tarvita enää lisää lihasmassaa, hiomista tietysti vaikka kuinka paljon 🙂

   En kokenut että mun paikka oli siellä musiikkivideossa – kaikessa ei tarvitse olla mukana 🙂

  2. Erittäin hyvä veto! Antaa nimittäin huonoakin kuvaa salimaailmasta varsinkin aloittelijoille tai ylipainosille tulla salille, jos saa musiikkivideosta vääristyneen kuvan – Joonasta tai ketään muuta väheksymättä. Ja kertoo ihmisenä sinusta paljon, kun jätit menemättä 🙂

 2. Piiaa vähän kehuttiin sua paremmaksi body lehdessä 😀 miltä tuntuu?

  1. Kaikilla saa olla omat mielipiteensä, se ei ole minulta pois. Tämä on arvostelulaji 🙂 Ja Piia pärjäsi viime vuonna paremmin, sitä ei käy kieltäminen! Huikea mimmi!

 3. Miksi vähättelet bikini ja bodyfitnesstä? Sun laji ei ole yhtään sen parempi 😀

  1. Voitko hieman avata tätä lisää, missä olen vähätellyt? 🙂

   Arvostan erittäin paljon kaikkia fitness -kilpailijoita. Tiedän miten suuren työn jokainen tekee, ja bikini- ja bodyfitness kilpailijat ovat urheilijoita siinä missä fitneskin.

 4. Hieno vuosi!

  Olet todella upea, esimerkillisesti käyttäytyvä ja suuntaa näyttävä esimerkki lajin kilpailijasta. Viet todella hienosti tätä lajia tuntemattomille ja väärinymmärtäneille eteenpäin, todella esimerkillisellä tavalla. Toivottavasti jonain vuona saataisiin amatööripuolenkin fitnessiin Suomessa enemmän porukkaa ja isot line-upit, tämä laji saisi nimittäin kasvaa. Innolla odotan jo sinun kevään vaparia!

  Upeaa 🙂

Kommentointi on suljettu.