fbpx

Kisavalmistautumista. Treenejä, tarkka ruokavalio, lepoa, kehonhuoltoa, mielikuvaharjoittelua. Tuhansia tunteja ja ”muun elämän” skippaamista. Keskittymistä sitä yhtä hetkeä varten. Sitten se saattaakin mennä ohi. Silti sen haluaa tehdä uudestaan ja uudestaan.

Mennyttä on turha miettiä tai pohtia, ja haluan ajatella että tämä kilpailukausi toi minulle erittäin paljon hyvää, vaikka kilpailuja ei tullutkaan. Opin paljon itsestäni ja kropastani, sekä siitä mitä haluan kehittää jatkossa.

Voi sanoa, että olen oikeastaan ollut kilpailukaudella viimeiset kaksi vuotta, kun kilpailuvalmistautuminen ensimmäisiin SM kilpailuihin syksyllä 2012 alkoi näihin aikoihin. Tuli syksy 2012 ja kaksi voittoa, sekä karsinta että itse SM kilpailu. Minut valittiin kilpailemaan nuorten MM kilpailuihin Budapestiin samana syksynä, tosin kilpailut olivat vasta joulukuun puolivälissä ja kisakausi pitkittyi loppuvuoteen saakka.

Suomen mestari 2012

Nuorten MM kilpailun jälkeen jatkoin suoraan keväälle 2013 – EM karsinta voitto Fitness Classic:issä ja paikka aikuisten EM -kilpailuun. Ne pidettiin onneksi pian karsinnan jälkeen. EM- kilpailuissa ylsin sijalle 7. – vain pisteellä ulos finaalista ja seuraavaan kisaajaan oli lähes 10 pisteen ero.

Tässä kohtaa olisi varmaankin pitänyt pitää pieni tauko, sillä viime kevät oli rankkaa aikaa muussa elämässä. Paljon muutoksia ja muutokset hakivat paikkaansa oikeastaan koko loppu vuoden. Kilpailin kuitenkin syksyn SM -kilpailuissa sijoittuen toiseksi – hävisin yhdellä pisteellä. Heh. Noihin kilpailuihin valmistautuminen oli minulle vaikea, mutta se myös osoitti että todella haluan tehdä tätä. Urheilla. Ja mielellään tavoitteellisesti.

EM kisoissa Espanjassa 2013Koska keväällä 2013 EM kilpailujen finaali jäi kokematta, halusin ehdottomasti lähteä sitä hakemaan tänä keväänä. Kevät onkin mennyt Santa Susannan aallot korvissa humisten ja olen mielikuvissani käynyt läpi finaalisuoritustani sekä kaikkea siihen valmistautumiseen liittyvää.

Kuten tiedämme, niin nämä mielikuvat eivät nyt tänä keväänä pääse toteutumaan. Mutta EM kilpailut ne ovat ensi vuonnakin.

Perjantaina minulle nousi siis kuume ja lauantain makasin sängynpohjalla olon ollessa täysin voimaton. Kuumeessa kisaviimeistelyt ja vielä vapaaohjelman tekeminen sunnuntaiaamuna olisi ollut ehdottoman huono yhdistelmä. Päätöstä hieman helpotti myös se ajatus, että en pystyisi tekemään parasta suoritustani sunnuntaina siinä kunnossa. Nyt voin sanoa olevani kyllä erittäin tyytyväinen päätökseeni – mieluummin olen terve ja jatkan urheilua sekä kilpailemista vielä monta vuotta, kuin olisin mahdollisesti tehnyt pitkäksi aikaa hallaa itselleni. Tulipahan nyt sitten oltua kipeänä kerta vuoteen. Jospa en nyt enää sit olis ollenkaan.

Tunteet ovat olleet kyllä pinnassa perjantaista saakka ja hetkellisesti olo on hieman lamaantunut. Olo on kuin unessa. Ehkä kohta herään ja kilpailut ovatkin vielä edessä? No ei. Nyt vaan tarvitsee antaa lepoa sekä kropalle ja mielelle. Kunnon palautuminen ja sen jälkeen entistäkin kovemmalla motivaatiolla uuteen treenikauteen. On vielä niin paljon parannettavaa ja halu kehittyä ja oppia on aivan valtava!

Elämässä on paljon muutakin kuin urheilu, vaikka myönnän että sen tajuaminen on välillä vaikeaa. Antakaa aikaa ja koittakaa ymmärtää 😉 Nyt ehdin myös sisustaa vihdoin asuntoni kuntoon ja viettää aikaa treenisalin ja kodin ulkopuolella. Onneksi on myös paljon kivoja duunijuttuja!

Kesäkin on tulossa! Mikä sen kivempaa.

Tämä kilpailukausi ei siis päättynyt toivotulla tavalla, mutta ei anneta sen lannistaa! Minulla on vielä niin paljon annettavaa ja tiedän pystyväni paljon parempaan kuin tähän saakka.

En voi tarpeeksi kiittää kaikkia minua tsempanneita! Teitä on valtavasti! Olen aivan häkeltynyt tuen määrästä. Osa on tullut aivan ovelle asti piristämään, ja on kyllä piristänytkin. En edes yritä peittää pettymystäni ja suruani, koska ne ovat olleet päällimmäisiä tunteita. Kuitenkin ilokin on jo alkanut löytymään ja energia palaa hiljalleen takaisin. Kyllä musta vielä se ylipirteä Eevsku taas saadaan, no hätä!

Haluan myös kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani;

Northforce
Adidas
CocoVi
Spartan Gear
Taitoliikuntakeskus
Solgar Nordic
Tempur
Sahara Beauty&Design
QTime Hair Design
No1 Health & Beauty Clinic

Sekä perhe, valmennus & ystävät. Love u.


Blogissa aletaan nyt seurata palautumistani kilpailukaudesta, sekä pian uutta treenikautta. Palautumisesta tulen kirjoittamaan paljon, sillä ravinnon ja levon lisäksi olen kokenut hyväksi myös paljon muita juttuja. Pysy kuulolla!


3 kommenttia

  1. Todella kurjaa tuollainen viime hetken kisaperuuntuminen sairastumisen takia, mutta elämä jatkuu ja kisoja on uusia niinkuin kirjoititkin. Varmasti teit sen järkevimmän ratkaisun, mitä tuossa kohtaa saatoit tehdä, ei ole helppoa perua viime metreillä… Sulta löytyy hyvä asenne, mutta ihme olisikin jos ei yhtään harmiitaisi. Ensi kerralla nähdään sitten vielä kovempi Eevsku lavalla 🙂

    http://outinfitness.fitfashion.fi

  2. Sulla on loistava asenne tähän touhuun! Oikealla tavalla periksiantamaton, mutta silti järkikin kulkee mukana. Nyt vaan uutta treenikautta heti, kun kroppa ja mieli tuntuu palautuneilta ja tuot vielä kovemman ja paremman Eevskun lavalle ensi kisoihin =)

Kommentointi on suljettu.