fbpx

Fitness on lajina monille vielä hieman vieras ja usein saakin selittää eri fitness -sarjojen eroja. Vapaaohjelman sisältävä sarja on siis nimeltään fitness. Fysiikkakierroksen lisäksi kilpailuissa suoritetaan vapaaohjelma, joka kestää maksimissaan 90sekuntia. Pisteet näistä menevät 50/50. Ohjelma sisältää omien taitojen mukaan tanssia, akrobatiaa, sekä voima- ja notkeusliikkeitä. Ohjelmaan saa itse valita haluamansa teeman, jonka mukaan valitaan musiikki ja asu. Tuomarit arvostelevat kokonaisuutta, eli vapaaohjelman sujuvuutta, vaikeutta, koreografiaa, asua ja varsinkin esiintymistä. Kaikki vaikuttaa, eli kokonaisuuden tulee olla erittäin hyvin hallussa ja omannäköinen!

Itse olen hyödyntänyt vapaaohjelmissani telinevoimistelija- (ja team gym) taustaani, mutta pyrkinyt tekemään niistä monipuolisia myös muiden, kuin akrobaattisien ominaisuuksien mukaan. Kaikki käsilläseisontatemput opettelin vasta fitneksen aloitettua, vaikka toki osasin jonkin verran seistä käsilläni jo voimisteluajoilta. Haasteeni itselleni on ollut löytää se tanssillisempi ja sulavampi puoli itsestäni esiintyjänä, sillä telinevoimistelussa liikkeet eivät ole niin sulavia, kuin vaikka joukkuevoimistelijoilla. Vahvuuteni on akrobatian lisäksi esiintyminen, sillä rakastan sitä ja se varmasti näkyy myös ulospäin!

Viime vuoden ohjelmani suunniteltiin yhdessä Minna Pajulahden kanssa, ja teemana oli ”Fame”. Kokonaisuutena ohjelma oli minusta erittäin onnistunut, vaikka toki aina parannettavaa löytyy ja itse huomaa ohjelmasta paljonkin virheitä. Pääsin esittämään ohjelman viime vuonna kilpailuissa kolmesti; Fitness Classic 2013, EM 2013 ja SM 2013. Kilpailuasuni suunnitteli ja teki Biancaneven Elina. Olin asuun enemmän kuin tyytyväinen ja edelleenkin koitan keksiä jotain missä sitä voisin käyttää, sillä se on vain niin ihana.. Heh.

Tässä viimevuoden ohjelmani Helsingin Fitness Classic:ista, josta nappasin tuolloin ykkössijan.

<3

Eevsku