fbpx

Tykkään tehdä ruokaa ja leipoa, jos minulla on siihen hyvin aikaa ja käytettävissä on hyvänkokoinen keittiö. Lähikuukausina ei ole ollut kumpaakaan, joten ruoanlaitto ja leipominen ovat jääneet aika vähiin. Asuntoni on tällä hetkellä n 27 neliötä ja siellä on pieni keittiösyvennys, jossa on aika vähän pöytä -ja kaappitilaa. Haaveilen lähivuosina asuvani isommassa asunnossa, jossa olisi sellainen ihanan iso ja valoisa keittiö! Joulu on pian tulossa, mutta tällaiset toiveet ovat varmaan liian isoja jopa joulupukille? Hahhaa.

Hieman olis purkkia ja purnukkaa mun keittiössä! Kaapit jo täynnä, niin pöydät alkaa täyttyä.
Hieman olis purkkia ja purnukkaa mun keittiössä! Kaapit jo täynnä, niin pöydät alkaa täyttyä.

Mutta kuten otsikkokin jo sinulle kertoi, niin olen kuitenkin onnistunut tekemään raakasuklaata! Muutama viikko takaperin meillä oli ihanien ystävieni kanssa sovittu sunnuntaiaamun nyyttäribrunssi ja kaikki veivät jotain pientä mukanaan hostaajan luo. Itse päätin tehdä raakasuklaata, koska sitä mahduin jollain tapaa väsäämään omassakin keittiössäni.

Perus ruokakaupasta löytyi tarkoitukseen sopivia pikkuisia vuokia.
Perus ruokakaupasta löytyi tarkoitukseen sopivia pikkuisia vuokia.

Toki tätäkin voisi varmasti tehdä vielä hienommin ja paremmin, ja esimerkiksi sulatella kookosöljyt ja kaakaovoit vesihauteessa, sekä omistaa hienoja muotteja suklaille, mutta tässä oma helppo ja nopea versio raakasuklaiden tekoon:

Tarvittavat välineet:

Kattila, lusikka, vuoat/muotit, liesi ja jääkaappi.

Perus raaka-aineet:

Kookosöljy
Kaakaovoi (ilman tätäkin pärjää hätätapauksessa)
Raaka kaakaojauhe

+oman maun mukaan esim
Maca
Lucuma
Carob
Hyvälaatuinen suola
Chili
Marjat /marjajauheet
Hedelmät
Pähkinät
Agavesiirappi/hunaja/stevia
Vanilja
Kaneli

Banskun palat seassa. Tämä yhdistelmä toimi hyvin!
Banskun palat seassa. Tämä yhdistelmä toimi hyvin!

Itse sulattelin erittäin miedolla lämmöllä kookosöljyn ja kaakaovoin kattilassa, jonka jälkeen lisäsin raakakaakaojauhetta suurimman osan, sekä lisäksi hieman macaa,carobia ja suolaa. Pidän paljon lucumasta, mutta sitä ei tällä kertaa kaapistani löytynyt. Makeutukseen käytin näissä pienen määrän agavesiirappia, sillä se sopii minusta hyvin raakasuklaaseen. Itse en makeutusta välttämättä edes kaipaa, mutta ajattelin nyt muiden takia hieman pistää makeutusta mukaan! Määriä en osaa sen tarkemmin teille kertoa, sillä oma suklaantekeminen on aina sellaista arpapeliä suhteiden kanssa. Kokeilemalla selviää! Tai jos on epävarma niiden suhteen, niin valmiit raakasuklaapakkaukset ovat siihen erittäin käteviä.

Puoleen massasta lisäsin mustikka -marjajauhetta (Berryfect) ja toinen puoli sai makua kanelista, sekä banaaninpaloista. Koristeeksi lisäsin kaakaonibsejä ja ne tuovat myös kivan ”crunch” elementit suklaisiin. Sulanut massa laitetaan siis vain muotteihin ja muotit jääkaappiin / pakastimeen. Pakastimessa suklaat ”valmistuvat” tietenkin nopeammin kuin jääkaapissa. Kovettumisen jälkeen ne ovat valmiita nautittaviksi!

Pakastimessa valmista noin 15 minuutissa, jääkaapissakin alle tunnissa.
Pakastimessa valmista noin 15 minuutissa, jääkaapissakin alle tunnissa.

Raakasuklaan idea on siis siinä, että kun raaka-aineita ei kuumenneta liikaa, niin niissä säilytetään kaikki suklaan hyvät ominaisuudet. Raakakaakao sisältää mm. erittäin paljon magnesiumia ja suklaisiin voi muutenkin lisätä maut ja raaka-aineet oman maun mukaisesti!

Rohkeasti kokeilemaan!

<3 Eevsku

Total
34
Shares