fbpx

Noniin. Tässä sitä ollaan – ensi vuoden suunnitelmat on aika sanoa ääneen. Mikäänhän ei ole virallista ennen kuin se on blogissa ja facebookissa hahah ? Oli miten oli, tämä ei ole enää salaisuus ja nyt tuntuu oikealta hetkeltä siitä kirjoittaa.

IMG_6560
Tätä tekstiä on pitänyt miettiä ja hautoa pitkään, vihdoin sopiva flow kirjoittamiseen löytyi.

Viime keväänä minun piti kilpailla Fitness Classicissä Helsingissä. Olisin halunnut päästä uudelleen EM -kilpailuihin. No en päässyt, tai en siis kilpaillut ollenkaan. Kroppani ilmoitti, että nyt mennään liian kovaa. Aloitin kilpailemisen syksyllä 2012 ja syksyyn 2013 mennessä vedin kuudet kilpailut. Nyt tajuan sen olleen liikaa, ja se on myös syy siihen, että sain hetkeksi tarpeekseni koko lajista ja kaikesta siihen liittyvästä. Tähän kun lisää vielä sen, että elämäni ei muutenkaan ole ollut ehkä kaikista rauhallisin viimeisenä parina vuotena, niin ei ihme, että on hieman loppu. Lue lisää aiemmistä teksteistäni. Uraani pohdiskelin mm. tässä tekstissä.

Kaikkeni tein, mutta kun ei toimi, niin ei toimi. Vaikka näköjään pitää kaikki kantapään kautta oppia, niin pääasia on että opin. Kuva Mikko Rasila
Kaikkeni tein, mutta kun ei toimi, niin ei toimi. Vaikka näköjään pitää kaikki kantapään kautta oppia, niin pääasia on että opin. Kuva Mikko Rasila

No tosiaan, valmistauduin kuitenkin antaumuksella keväällä kilpailuihin ja kun suuresta työstä huolimatta hommasta ei tullut mitään, niin hermothan siinä tällaisellä tunteella elävällä meni. Ajatukset heitteli aikalailla laidasta laitaan. ”Kilpailen syksyllä 2014” vs. ”En kilpaile enää ikinä.”. No onneksi en ainakaan valinnut tuota ensimmäistä, mutta onneksi en toistakaan. Valitsin jotain siltä väliltä, päätin ottaa breikin ja antaa ajan näyttää mitä haluan.

Myös työni urheilun parissa tuo ympärilleni ihania ihmisiä. HCT.
Myös työni urheilun parissa tuo ympärilleni ihania ihmisiä. HCT jengi keväällä.

Toukokuussa minulla ei ollut mitään tavoitetta. Olo oli todella tyhjä, koska luonteeltani olen sellainen, että tavoitteita on oltava ja niitä kohti haluan tehdä töitä. Ystävän suosituksesta löysin crossfitin, ja olen erittäin onnellinen siitä, että löysin! Mahtava yhteisö, joka otti minut samantien avosylin vastaan ja sain purettua rakkauttani urheiluun erittäin hyvässä porukassa. Vietinkin lähes koko kesän tuolla salilla. Saatoin treenata kaksi kertaa päivässä ja muutenkin aikaa tuli vietettyä näiden ihmisten kanssa. Opin niin paljon uusia juttuja ja kehityin koko ajan, joten treenaaminen oli todella motivoivaa. Kävin myös Crossfit Level 1 -kurssin ja olen saanut myös olla valmentamassa crossfittiä. Ihan mahtava kesä ja mukavia muistoja näiden ihmisten kanssa ja crossfit -kilpailuista!

Crossfit Basementin edustus Box Battleen. Oli tämäkin ihan opettavainen juttu, kun muutaman viikon kokemuksella lähti crossfit -skaboihin. Kiitos ihanat.
Crossfit Basementin edustus Box Battleen. Oli tämäkin ihan opettavainen juttu, kun muutaman viikon kokemuksella lähti crossfit -skaboihin. Kiitos ihanat.
Muutakin kun crossfittiä.
Muutakin kun crossfittiä.
Fitnessprinsessasta Crossfit -jumalattareksi? Hieman tämä mua hämmensi, mutta mukana oltiin. Ja erittäin hauska kokemus!
Fitnessprinsessasta Crossfit -jumalattareksi? Hieman tämä mua hämmensi, mutta mukana oltiin. Ja erittäin hauska kokemus! Kiitos YleX Aamu. Nauroin ehkä vähän liikaa.

Näin jälkeenpäin viisaana tuo treenimäärä ei todellakaan tehnyt minulle hyvää. Kroppani oli jo vedetty äärimmilleen alkuvuodesta ja tuo ei ainakaan antanut mahdollisuutta palautumiseen. Tilannehan ajautuikin siihen, että vaikka treenimäärä oli korkea ja en millään syönyt yli kulutuksen, painoni nousi. Ja aika vauhdilla. Not good. Vaikka crossfitissä ei ulkonäöllä kilpailla, niin kuka nainen haluaisi lihoa? Tiettyyn pisteeseen saakka painonnousu on fine, mutta jossain vaiheessa sekin riittää. No, kirjoitan tästä vielä erikseen tekstin. Pointtini oli lähinnä se, että treenasin paljon ja söin järkevästi, mutta kroppa olisi tarvinnut lepoa.

Vähän vähemmän treeniä ja enemmän ruokaa olis varmaan ollut parempi yhtälö.
Vähän vähemmän treeniä ja enemmän ruokaa olis varmaan ollut parempi yhtälö. Kuva Stella Harasek

Crossfitissä yhdistyy aivan mielettömän monta asiaa, joita rakastan. Kova treeni, voimistelu, painonnosto, monipuolisuus, kilpailumahdollisuus ja hauskanpito. Kuitenkin jo otsikosta päätellen voittekin varmaan arvata, että crossfit ei ole laji, johon aion ensi vuonna urheilijana pistää 110%. Miksi? Koska minä rakastan myös itseni ilmaisua, esiintymistä. Vapaaohjelmaa. Fitnesstä.

Crossfit on ihan mahtavaa.
Crossfit on ihan mahtavaa.
Mutta mikään ei voita tätä.
Mutta mikään ei voita tätä.

Fitness. Tuo erittäin kärkkäitä mielipiteitä aiheuttanut laji. Sehän ei ole terveellistä? Niin pinnallista? Onko se edes urheilua? Samaan aikaan monet lajin edustajat puolustelevat lajia ja sanovat sen olevan maailman hienoin ja vaikein laji. Sama juttu crossfitin kanssa, ne ketkä siinä olevat mukana eivät näekään muuta kuin crossfitin ja taas ne jotka eivät ole kokeilleet, pitävät sitä idioottimaisena ja vaarallisena. Kuka nyt sitten on oikeassa? Onko sillä edes väliä? Varsinaisesti kantaa en ole asiaan ottanut, mutta kirjoitin fitness -lajien sopivuudesta elokuussa.

Minullakin oli aiemmin tarve selitellä miksi fitness ja halusin kaikkien ajattelevan, että olen kilpaurheilija henkeen ja vereen, vaikka osa kilpailusuorituksesta onkin blingbling bikineissä ja korkokengissä. No tavallaan onhan tämäkin teksti ”selittelyä”, mutta jos nyt suoraan sanon, niin minua ei enää kiinnosta mitä muut ajattelevat valinnoistani. Tottakai on kiva, jos saa tekemisilleen tukea ja hyväksyntää, mutta mitä hiton väliä sillä ihan oikeasti on, että mitä vaikka suurin osa Suomen kansasta on mieltä minun elämästäsi ja valinnoistani? Jos jonkun mielestä fitness ei ole urheilua, niin selvä sitten. Tai jos joku pitää crossfittiä pelkkänä uudestaan keksittynä kuntopiirinä, niin miksi siitäkään lajista pitävien pitäisi välittää? Annetaan jokaisen tehdä juuri sitä, mikä sillä hetkellä hyvältä ja oikealta tuntuu. Onneksi saa itse valita seuransa ja olla niiden lähellä, jotka tukevat sinua sellaisena kuin olet.

Muttakun mä teen muutakin kun keikistelen siellä lavalla! No entäs sitten. Fitness on fitnesstä ja onhan se keikistelykin kivaa. Mä tykkään esiintyä.
This is what I love. Kuva EM kisoista 2013, ja kuvan oon napannut body.pictures.fi -sivulta.

Jostain tiesin koko ajan, että palaan kyllä vielä lavalle. Mitään hajua ei kuitenkaan ollut, että milloin ja ajattelin panostaa crossfittiin niin kauan, kunnes oikea hetki tulee. Päätin etten lähde kisaamaan ilman kunnon kilpailukipinää ja palavaa halua tehdä tätä. Syksyn kilpailukausi lähestyi ja mietin paljon mitä tunteita ne minussa herättää. Aluksi ei paljoa, koska keskityin muihin juttuihin. Lopulta ajatukseni kuitenkin ajautuivat fitness -kilpailuihin ja fiilis niistä oli vain hyvä. Oli kiva seurata muiden valmistautumista ja kilpailemista. Seurasin mielenkiinnolla kuka pärjäsi ja missäkin, sekä tietenkin erityisesti mitä tapahtuu vaparifitneksessä.

Olin sopinut meneväni töihin Fitness Expoon Northforcen ständille, ja sunnuntaille olin luvannut myös huoltaa ystävääni Jessicaa, joka kilpaili body fitneksessä. Aluksi ajatus Lahden Messukeskukseen fitneksen täyteiseen viikonloppuun meneminen ahdisti, mutta lähempänä se alkoi tuntua kivalta. Messuille päästyäni fiilis oli korkealla ja oli mahtavaa nähdä kaikkia vanhoja, sekä uusiakin tuttuja lajin parista! Tiesin, että tämän viikonlopun jälkeen tiedän suunnitelmani seuraavaa vuotta varten. Tammikuussa pitäisi kuitenkin tehdä päätös kilpailulisenssin lunastamisesta vuodelle 2015. Ensimmäinen messupäivä, eikä aikaa ollut mennyt kauaa, kun erään keskustelun jälkeen tiesin tasan tarkkaan mitä haluan. Meni kylmät väreet. En kuitenkaan uskaltanut luottaa tähän tunteeseen vielä, koska olen välillä aika spontaani. Sunnuntaina olin Jessican huoltajana backstagella ja pääsin lähelle kisatunnelmaa. Ei epäilystäkään – siellä haluan itsekin taas olla. Kyllähän siellä pieni itkukin meinas tulla, ehkä joku näkikin. Eikä kyse ollut surusta.

Sinne mä haluan taas.
Sinne mä haluan taas.

Tämä on niin kliseistä, mutta välillä pitää näköjään oikeasti käydä kaukana, jotta näkee taas lähelle. Täysi irtiotto fitneksestä teki hyvää, mutta niin tekee paluukin. Ihan kuin olisi kotiin tullut. Palaset loksahtelevat kohdalleen ja mikään ei nyt ole horjauttanut päätöstäni, ei edes työtarjous Arabiemiraateista. Päivä kerrallaan, mutta kyllä, I’m back in business.

Päätöksen jälkeen fiilis oli tämä. Onnellinen ja helpottunut.
Päätöksen jälkeen fiilis oli tämä. Onnellinen ja helpottunut.

Mä haluan kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat seisoneet mun vierellä ihan mitä tahansa oonkin päättänyt tehdä. Tämä kaikki on ainakin vahvistanut, että ketkä on mun elämässä oikeista syistä. Te tiedätte ketä olette.

Kiitos Crossfit Basement ja ihanat koutsit, sekä tietysti Beastit ja muut treenaajat. Toivottavasti saan edelleen jatkaa teidän seurassa, vaikka kilpailutavoitteet ainakin toistaiseksi crossfitissä jäävätkin.

Kiitos työkaverit ja yhteistyökumppanit.

Kiitos Ari Uusitalo.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Toivottavasti mun ympärillä on edelleen ihania ihmisiä ja tukijoita. Mä haluan olla ens vuonna parempi kuin koskaan ennen!

Rakkaudella,

Eevsku

Total
523
Shares

42 kommenttia

 1. Jee!!! Ihan innostuun ku aavistelin mitä linkin takana kerrot 🙂 oot upea!

 2. Jes! Oot ihan mieletön lavalla, joten olen todella iloinen että palaat takaisin fitneksen pariin. 🙂

  Mä luulen (toivon), että ihmiset pitää fitnessiä urheiluna, onhan esim. vapaaohjelma aikamoinen urheilusuoritus ja koko laji vaatii ihan hurjasti treenitunteja ja monipuolista treeniä. Lähinnä kai keskustelu fitneksestä koskee bikini fitness-lajia, koska se on nyt niin in ja niin monet menevät kisoihin aika lyhyen valmistautumisen jälkeen. Mullekin on tullut bikinifitneksestä vähän sellainen olo, että siihen pystyisi ”kuka vaan” jos osaa dietata ja käydä salilla. Fitness vaatii paljon muutakin.

  1. Mahtavaa, kiitos kommentista! 🙂

   Ja joo voihan se näinkin olla. Fitness on vain niin paljon pienempi sarja, ettei siitä kaikki edes tiedä.

   No mutta oli urheilua tai ei, niin mä aion sitä tehdä <3

 3. JEE, mahtavaa, hyvä Sinä! <3 Ihan kylmät väreet tuli itsellekin tätä lukiessa. <3 🙂
  Oot ihkaensimmäinen fitness-urheilija, jota oon ruvennut "seurailemaan" sillon jossain vaiheessa kun tää ns fitness-buumi oli vasta tuloillaan. Hienoa ja antoisaa on ollut pysyä matkassa, kiitos.
  Toivotan sulle kaikkea hyvää ja jatka samaa rataa, eli kovalla sisulla ja sydäntä seuraten!

  1. Hihiii jee <3 Mullakin meni kyllä kylmiä väreitä kun kirjotin, ja varsinkin kun julkasin.

   Ihan mahtavaa, että olet pysynyt mukana ja toivottavasti vielä jatkossakin! Kaikkea hyvää myös sinne 🙂

 4. Mahtava uutinen, Eve! Onnea päätöksestäsi urheilla/puuhastella/trendeillä/blingata/peppujumpata jälleen fitnessiä – the stage will be yours yet again 🙂

 5. En oo vielä koskaan sun blogia kommentoinut, vaikka jokaikisen tekstin oon lukenut ja innolla aina odotan, että mitähän seuraavaks tulee. Oot Eveliina ihan mielettömän inspiroiva, motivoiva ja esimerkillinen ihminen, tämäki teksti sai mut välittömästi pohtimaan omia treenitavoitteitani ja tulevaisuudensuunnitelmiani, jotka itseasiassa ovat juurikin crossfit-harjoittelussa. 🙂 Kerran koulussa olin just lukenut sun blogin ja lähdin syömään, ja etköhän ruokalassa ollu mun edessä jonossa, meinasin siinä jo kehua sun blogia, mut jätin väliin ettet ois pitäny mua minää kummajaisena 😉 Opiskelen itekkin Vierumäellä.

  1. Voi ei ihana sinä! Kiitos paljon kommentista ja tule ihmeessä seuraavan kerran juttelemaan kun nähdään 🙂 Tsemppiä crossfittiin, todellakin suosittelen!!

 6. ”Teenimäärä oli korkea ja en millään syönyt yli kulutuksen, painoni nousi. ” Miten toi on siis mahdollista? Luulin et ihminen lihoo vaan sillon kun syö yli kulutuksen. Vai ymmärsinkö jotenkin väärin 🙂 Mä tykkään tost sun asenteesta oot ihanan positiivinen ihminen tsemppii sulle :)!

  1. No niimpä.. 😀 Sitä voi itsekin miettiä. No siinä vaiheessa kun kroppa on ajettu tarpeeksi väsyneeksi, niin se vain varastoi sitä energiaa. Näin ainakin luulen mitä itselleni kävi!

   Ja kiitos paljon <3

 7. Tosi haikea kuulla, että luovut Crossfitissä kilpailemisesta. Olisin niin innolla odottanut miten nopeasti olisit siinä päässyt huipulle, kun olet selvästi lahjakas ja motivoitunut. Mutta ihmisen pitää tehdä niitä asioita mitkä tekee onnelliseksi ja vain sillä on merkitystä. Tsemppiä tulevaan ja toivon, että saavutat ne asiat joita tavoittelet elämässä!

  1. Voi kiitos Meghan kommentista! En mä crossfittiä jätä, mutta kilpailutavoitteet saa toistaiseksi ainakin jäädä 🙂 Jos haluaa johonkin panostaa niin täytyy keskittyä spesifisti.

   Kiitos samoin ja ihanaa joulun odotusta!

 8. Vau Eve!! Mieletöntä! Oon niin innoissani sun kanssa + annat mullekin uskoa omiin unelmiin ja niiden saavuttamiseen. Parasta! 🙂 Way to go! <3

 9. Ihanaa Eevsku! Se on paras tunne maailmassa kun on saanut sen tärkeän päätöksen tehtyä ja vois vaan kailottaa koko maailmalle ja ei jaksa lopettaa hymyilyä 🙂 Paljon tsemppiä tuleviin haasteisiin. Oot upee urheilija ja tuut varmasti olemaan taas huipulla! Ootan innolla tulevia tekstejä sun kisasuunnitelmista 🙂

  1. Näin on, on tehnyt jo pitkään mieli juurikin huutaa tätä kaikille, mutta olen odottanut sopivaa hetkeä 🙂 Kiitos ja ihanaa että jäät seuraamaan!

 10. Jes mahtavaa! Paljon tsemppiä tulevaan ja innolla jään kyllä seurailemaan kisoihin valmistautumistasi 🙂

 11. Yeah, lavalla sä kuulutkin! Sen huomaa kaikista postaamistasi kuvista, että nautit olla siellä (onko tämä sitä ”lavalsäteilyä”, jota naistenlajeissa haetaan… En tyhmänä bodarina tiedä) 😀

  Mulla olisi pari kysymystä, jos niihin voisit vastata tässä tai jos meinaa syntyä liian pitkä romaani, niin vaikka ihan postauksenakin:
  -Vaihdoit keväällä(?) crossfittiin, joka kuitenkin on suorituslaji, ja nyt takaisin fitnekseen, jossa etenkin fysiikkatreeni ei ole suoritusta vaan enemmän lihaksen työstämistä. Luonnistuuko tämä helposti? Teitkö ollenkaan kehonrakennustreeniä sitten viime kevään kisapreppisi?
  -Sanot ettei crossfit jää kokonaan, joten aiotko saada sovitettua niitäkin treenejä ohjelmaan? Kun fitneksessä tulee muutenkin paljon treeniä verrattuna muihin fysiikkalajeihin…
  -Mitä meinaat kehittää a)fysiikassasi b)vapaa-ohjelmassasi tulevia kisoja varten?
  -Entä mitä pidät tällä hetkillä vahvuuksinasi?
  -Ootko harkinnu esimerkiksi Arnoldiin osallistumista, vai onko tämmöiset vielä salaisuuksia/mietinnässä?

  Kiitos 🙂

   1. Uppaan viestiäni vähän, kun vieläkin kiinnostaisi nuo kysymykset 🙂

 12. Näytät siis niin hyvälle noissa kuvissa ja fiilis näkyy ruudun tälle puolelle saakka. Olin aina aiemmin ajatellut että jos lähden itse kisaamaan niin se ei missään nimessä ole tuo vapaa ohjelmallinen fitness mutta kun kävin expo:ssa tänä syksynä ja näin ohjelmat livenä menin aivan sekaisin. Olen vieläkin puulla päähän lyötynä siitä millaisen vaikutuksen se minuun teki ja jos minulla olisi jotain telinevoimistelutaustaa, yhtään rytmitajua ja tasapainoa niin lähtisin tavoittelemaan samaa mutta nyt tähtään kuitenkin Body Fitnekseen ensi syksynä. Huh miten upean näköistä nuo vaparit onkaan, tsemppiä
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

 13. Vaikka sun crossfit-harrastusta onkin ollut ihanaa seurata, niin vieläkin kivempi on päästä taas lukeen juttuja koskien fitnesskisoja! 🙂

Kommentointi on suljettu.