fbpx

Uni. Niin aliarvostettu asia! Itse rakastan nukkumista. Unta. Hyvää sänkyä, tyynyä, peittoa ja puhtaita lakanoita. Pitkiä ja laadukkaita yöunia! Pyrin nukkumaan aina vähintään 8 tuntia. Urheilijana unimäärä saa olla vieläkin enemmän, ja minulle optimaalisempi aika on 9-10 tuntia. Tuo ei ihan joka yö täyty ja nyt lähiaikoina olen nukkunut 8-9 tuntia. Taidankin laittaa itselleni haasteen ja pyrkiä nukkumaan vähintään 9 tuntia yössä loppu kuun ajan!

_DSC8840

Nykyään tuntuu olevan niin, että pitkään ja hyvin nukkumista pidetään laiskuutena. Trendikkäämpää on sanoa, että ”nukuin vaan kolme tuntia viime yönä, huhhuh”, ”vitsi oon superväsynyt”, ”olispa joskus aikaa nukkua”. Nyt teistäkin moni mietti tuon lukiessaan, että voi miten paljon se Eveliina nukkuu! Pienten lasten vanhemmat ovat varmasti asia erikseen, mutta muissa tapauksissa riittävät yöunet ovat mahdollisia ihan kaikille. Se on vain omasta aikatauluttamisesta ja itsekurista kiinni. Tässäkin asiassa auttaa uuden tavan opettelu. Et luultavasti opi yhdessä päivässä syömään terveellisesti, joten et myöskään opi nukkumaan paremmin. Mutta kun hetken aikaa maltat opetella tätä uutta tapaa, niin pian huomaat nukkuvasi tarpeeksi, syvempää unta ja olevasi aamulla ja päivän aikana pirteämpi, sekä tehokkaampi.

No miten sitten unta voisi parantaa? Pelkästään unenmäärä ei kerro koko totuutta, vaan unenlaatu on itseasiassa tärkeämpi huomioon otettava asia. Unenlaatuun vaikuttaa moni asia, kuten ravinto, liikunta, stressin määrä ja päivärytmi, mutta tänään puhutaan uniergonomiasta. Noista muista unenlaatuun vaikuttavista tekijöistä tulen kirjoittamaan vielä toiste tämän joulukalenterin aikana ja samalla kertomaan mahtavasta laitteesta, jolla olen nyt omaa unenlaatuani mittaillut. Kaikenlaisia mittauslaitteita ja välineitä olen testaillut, mutta tämä kyseinen laite vaikuttaa näin viikon testailun jälkeen todella hyvältä!

_DSC8843

Mutta nyt siis kuitenkin tämän päivän asiaan, eli siihen uniergonomiaan. Uniergonomia käsittää siis sängyn, patjan, tyynyn, peiton, nukkumisasennon ja muun nukkumisympäristön (huoneilman laatu, lämpötila, valoisuus, äänet jne.). Uniergonomia on siis jotain, mihin voit helposti itse vaikuttaa.

Itse aloin kiinnostua uniergonomiasta muutama vuosi sitten, kun niskani olivat usein todella jumissa ja pienet päänsäryt vaivasivat. Huomasin tämän johtuvan huonosta tyynystä ja heräilin yöllä usein siihen kun yritin löytää sopivaa nukkumisasentoa. Aloin ottamaan asiasta selvää, ja löysin itse suuren avun paremmasta tyynystä. Pelkkä tyynyn vaihtaminen ei tosin aina välttämättä riitä, nimittäin patja vaikuttaa myös paljon. Jos patja on liian pehmeä ja uppoat sinne, voi hyvänkin tyynyn ominaisuudet jäädä hieman varjoon. On siis oikeastaan tärkeää, että sekä tyyny, että patja pelaa hyvin yhteen. Sainkin tuolloin samoihin aikoihin paremman tyynyn kanssa testailtavaksi Tempur petauspatjan, jolloin kokonaisuus toimi loistavasti.

_DSC8872

Itse tykkään nukkua aika kovalla patjalla, mutta Tempur patjoissa ja petareissa on kuitenkin se ominaisuus, että ne hieman mukailevat kehoa, jolloin ne tukevat selkärankaa paremmin. Tyynyistä pidän eniten muotoillusta versiosta, jolloin niska on tuettuna yön ajan. Paras nukkumisasento olisi selällään, jolloin hengitys pääsisi kulkemaan parhaiten ja verenkierto, sekä ruoansulatus pääsee toimimaan optimaalisesti. Näillä asioilla on tietenkin suuri vaikutus palautumisessa. Usein tulee kyllä nukuttua myös kyljellään. Hyvän tyynyn ja patjan ansiosta olen välttynyt myös raajojen puutumiselta ja turhalta yöheräilyltä, koska en joudu pitämään kättäni tyynyn alla. Käsi tyynyn alla kertoo usein siitä, että tyyny on väärän kokoinen. Itse olen ihastunut myös peittoon, joka on sopivan viileä kesällä, mutta tarpeeksi lämmin talvella.

Tämän päivän kilpailuna haluaisin kommenttikenttään vastauksia seuraaviin kysymyksiin; Milloin viimeksi vaihdoit tyynysi ja onko sinulla niska-hartiaseudun kipuja?

Vastanneistä yhdelle lähtee Tempurin uutuustyyny;

TEMPUR EasyClean Pillow

TEMPUR EasyClean –tyyny. ARVO 187 €

Nyt vihdoinkin täysin pestävä TEMPUR-tyyny! TEMPUR EasyClean™ -tyyny on valmistettu uudenlaisesta TEMPUR EasyClean- materiaalista, joka mahdollistaa tyynyn pesun sekä rumpukuivaamisen.

Tyynyn päällinen on 100 % puuvillaa ja tyyny voidaan konepestä 60°C -asteessa sekä rumpukuivata. Tyyny on täysin allergeenivapaa ja tyynyn päällinen on Oeko-Tex® 100 sertifioitu.

Tyyny on irtotäytteinen, joten se on helppo muotoilla tukemaan nukkujaa kaikissa nukkuma-asennoissa. Easyclean tyynyssä yhdistyy Tempur -materiaalin painetta vähentävät ja kehoa tukevat ominaisuudet miellyttävän pehmeään nukkumiskokemukseen.

Tyynyn koko 60×50 ja valittavana kolme tunnetta Soft (pehmeä), Medium (puolipehmeä) ja Firm (jämäkkä).

Vastauksia otan vastaan 17.12 asti!

EDIT: Kilpailu päättynyt! Voittajaa Anniina A:ta kontaktoitu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille kommentoineille! 🙂 

Ihanaa keskiviikkoa kaikille! Tänään onkin hieman poikkeuksellinen ilta, sillä pääsen tapaamaan Enrique Inglesiasta ja katsomaan hänen konserttiaan. Jännittävää! Kerron sitten millaista oli.

<3

Eevsku

Yhteistyössä Tempur,
Ylemmät kuvat Mikko Rasila

Ps. Raakakakkukahvitteluun valitsin kanssani Maijun! Madara -kilpailukin on päättynyt, mutta muista osallistua eiliseen kahvakuula + DVD kilpailuun, sekä vieläkin on mahdollisuus jättää kommentti toisen päivän lahjakortti -kilpailuun ja vastata kysymykseen Miksi luomu?. Joko olet varannut itsellesi ja ystävällesi raakasuklaa workshopin?

Total
53
Shares

169 kommenttia

 1. No mun pitää vaihtaa aika usein tyynyä,mutta apua en oo saanu niska ja hartiaseudun kipuihin siitä,ei oo varaa ostaa ihan superhyvää tyynyä,sen takia ne halppistyynyt menee nii nopeesti piloille.. No pari kuukautta sitten vaihdoin tyynyn 🙂

 2. Uuh, uusi tyyny kuuöoistais täydelliseltä.
  Pitkän mietinnän jälkeen tyynyni on ehkä viisi vuotta vanha. Niska hartia kivut on nykyisin vaivana kuukausittain. Tyynyn vaihto voisi helpottaa jumittavaan niskaan 🙂

 3. Tyyny vaihtui 1,5vuotta sitten muuton yhteydessä ja välillä on niskat jumissa, mutta ei onneksi jatkuvasti 🙂

 4. Vaihdoin tyynyn viimeksi pari kuukautta sitten. Niska-hartiaseudun kipuja on välillä aamuisin 🙂

 5. Tämän hetkisen tyynyni olen hankkinut 2 vuotta sitten, kun muutin omilleni.
  Kärsin usein niska- ja hartiakivuista sekä päänsärystä, löytyisiköhän vastaus ongelmiini tyynystä! 😮

 6. Vaihdoin tyynyni vuosi sitten, ja se helpotti päänsärkyjäni. Jos tyyny ei ole tarpeeksi kova, hartiani nousevat korviin yöllä ja niska- ja hartiasäryt ovat taattuja! Nykyiseen tyynyni olen tosi tyytyväinen, se siis mukautuu pään ja hartioiden asentoon.. Merkistä en ole niinkään varma. Tämä Tempur-tyyny menisi itseasiassa avopuolisolleni, joka kipeästi tarvitsisi uutta tyynyä vaikka väittääkin pärjäävänsä vanhalla. 😀

 7. Mulla ja niska ja hartiat on koko ajan jumissa. Välillä käyn niitä hierojalla avaamassa, ja ne ottaakin sen aina hyvin vastaan, mutta päivän kahden päästä tilanne on taas sama. Niska ja hartiat ruksuu ja paksuu oikein välillä !
  Tyynyn vaihdoin viimeksi silloin kun muutin omaan kämppään, eli syksyllä 2011. Voisi ehkä olla korkea aika vaihtaa tyynyä, vieläpä ehkä kunnon tyynyyn eikä Ikea-riepuun….

 8. Vaihdoin edellisen tyynyn noin vuosi sitten.
  Kärsin valtavasti niska-hartia ongelmista.
  Olen raskaana, jolloi yöt menee muutenkin käännellen ja väännellen. Joten tyyny auttaisi edes vähän. Öiden mennessä huonosti myös esikoiseni kärsii kun ei itse jaksa kunnolla, pyörryttää, päätä särkee..

 9. Kärsin herkästi niskakivuista jo pelkän työni vuoksi ja myöskin jäykän alaselkäni takia joka säteilee kipua ja jumitusta niskahartia seudulle. Joten vaihdan tyynyä säännöllisesti ja tarkkailen milloin se menettää muotonsa, kehonhuoltoa unohtamatta. Hyvä tyyny on tärkeä laadukkaan unen takaamiseksi. Olisi mukava päästä kokeilemaan näin laadukasta tyynyä 🙂

 10. Wau! Eveliina tämä sun joulukalenteritsydeemis on aivan mahtava!! 😀 Kaikki luukut on musta ihan mahtavia joululahjaideoita!

  Vaihdoin tyynyä liian monta vuotta sitten, koska en edes muista enää koska… 🙁 Viime aikoina on myös väsyttänyt suuresti ja olen nukkunut paljon! 10h päivässä.. Johtunee kaamosmasennuksesta, ja niskat olivat heti jumissa!! Luojan kiitos olin kosmetologilla joka samalla hieroi niskojani ja ne saatiin avattua..

  Poikaystäväni kanssa päätettiin tässä hiljattain että ostamme tyynyt joululahjaksi! Poikaystäväni on kova nukkumaan, tuntuu ettei hän muuta tee kuin nuku! 😀 Minä sitten perässä myös… Meillä on poikaystävän kotona hieman laadukkaammat tyynyt, kotona taas hieman paremmat, mm.Tempur tyyny. Tempur tyynyt ovat kyllä parhaat! Kaiken lisäksi tyynyn täytyisi olla allergenisoimaton, jotta poikaystäväni voisi nukkua sillä! Jos voittaisin tuon tyynyn, antaisin sen poikaystävälleni (joka loppujen lopuksi kyllä päätyisi minulle, sillä poikaystäväni sanoja lainaten olen tyyny- ja peittovaras -unissani siis. :D)

 11. Nukun aika huonosti yöt..osansa tekee kyllä myös 2 vuotias lapseni. Tyyny on littana ja huono.ajatellut ostaa uuden josko tärppää tätä kautta että juuri tämä tyyny saisi tulla minun pään alle hyvää unta tuomaan ja on ajoittain niska kipuja..

 12. Nukun paljon mutta huonosti, niska usein kipeänä ja aina käsi tyynyn alla 🙁 Uudelle tyynylle siis taitaisi olla tarvetta. Kiitos ihanasta joulukalenterista! Harmittelin kun jäi perinteinen kalenteri ostamatta mutta tämä on paljon ihanampi <3

 13. Mulla on sängyssäni kaksi tyynyä. Paremman sain joululahjaksi viime vuonna, ja ”kakkostyyny” taas on joku ikivanha ja ihan kamala josta haluaisin kyllä eroon. Joskus niskojen ja hartioiden seutu on jumissa ja kipeä, mutta uskon sen ennemminkin johtuvan huonosta työasennosta kuin nukkumisesta.

 14. syksyllä ostin uudet tyynyt,olisko ollut ikeasta. Ja kyllä on ollut kipuja mutta putkirulla on ollut hyvä apu niihin!

 15. Minulla ei onneksi juuri nyt ole niskakipuja mutta tiedän omasta kokemuksesta että hyvä tyyny vaikuttaa siihen. Ja rehellisesti sanottuna en muista koska olen vaihtanut tyynyä eli varmasti liian kauan sitten. Hyvä lahjatoive olisikin laadukas tyyny! Hyvät yöunet on itselle todella tärkeät ja niistä en suostu tinkimään.

 16. Moi! Varmaan viimeksi kaks vuotta sitten ostin uudet tyynyt, koska oli pakko ostaa tyynyt! Mutta eipä mulla hartiaseutukipuja olekaan.. Tietysti olisi ihanaa saada tälläinen kunnon tyyny, omani on ikean halppiksia..

 17. Itse huomaan että nukun lähes joka yö juurikin kädet tyynyn alla ja kyljelläni. Heräilen normaalisti yössä 2-3 kertaa ja aamulla onkin aina väsynyt olo. Nykyinen patja/petari on .3v vanhat. Hyvää tyynyä olen metsästänyt vuoden.. Saldo tähän asti:kasa”ihan ok tyynyjä” ja kädet kummasti edelleen hakeutuu tyynyn alle 😀

 18. Kiitos tekstistäsi, se pisti ajattelemaan uniergonomiaa ja sen vaikutusta unen laatuun! En nimittäin muista milloin olen vaihtanut viimeksi tyynyä, eli liian kauan sitten! Niska ja hartiajumeja ilmeisesti on, sillä jos en käy hierojalla säännöllisesti, minulle saattaa iskeä treenatessa järkyttävä ponnistuspäänsärky

 19. Uudet tyynyt hankin meille pari vuotta sitten. Tempurin tyynyt on käytössä itselläni ja aviomiehelläni.
  Kärsin ajoittain niska-hartia seudun kivuista, mutta ne eivät johdu huonosta tyynystä vaan huonosta työ asennosta. Istun kaiket päivät tietokoneen edessä ja siinä jumiutuvat valitettavasti.
  Jos voittaisin tyynyn, ottaisin sen pojalleni. Hän tässä pari aamua sitten valitteli huonoa (halpis) tyynyään ja silloin oikein ajattelin, että miksi ihmeessä itselläni ja miehelläni on laadukkaat tyynyt, mutta kasvavalla pojalla huono tyyny.

 20. Tyyny on vaihtunut viimeksi 1v sitten mutta koska asiaan ei tullut laitettua riittävästi rahaa, on tyyny melko huonossa hapessa eikä tue niskanseutua riittävästi. 3kk sitten aloitettu tiivis kuntosaliharrastus vaatii hyvän nukkumisasennon tasapainokseen.

 21. Edellinen viesti jäi kummallisesti kesken..

  Eli niska-ja hartiavaivoista kärsin vaikka pientä helpotusta tuo säännöllinen hieronta.
  Uni minulle supertärkeä kun treenaan ja lapsikin vielä pieni.

 22. Meidän perheessä on sijoitettu uneen rauhoittamalla makuuhuone. Huone on pyhitetty nukkumiselle ja pimennetty ylimääräisen valon poistamiseksi. Uusi sänky oli kyllä tämän vuoden paras sijoitus, vaikka opiskelijabudjetilla panostus on aika tuntuva, petivaatteet ja tyynyt ovat tulevaisuuden hankinta. Nukkuen vietetty aika on suuri osa elämää, siinä on hyvä panostaa laatuun!:) xo

 23. Uusi tyyny on ostettu pari vuotta sitten. En ole kyllä ihan tyytyväinen ikean tyynyihin. Herään yöllä usein siihen että kädet puutuu, johtuisiko myös nukkuma asennosta

 24. Milloinka viimeksi vaihdoin tyynyn…jaa-a..tais olla keväällä kun tokmannin ( 😀 )
  mainoslehdessä oli tarjous kahdesta tyynystä ja peitteestä.
  Kyllä,sorruin tuohon tarjoukseen ja tuolla ne tarjoustyynyt sängyssä vieläkin on,monta kertaa pestyinä ja muotonsa menettäneinä. Yöllä monesti herään möyhimään tyynyä kun se tuntuu ikävältä pään alla. Aamulla onkin sitten monesti niskat jumissa,huonosti nukutun yön jälkeen. Siihen kun lisää sen, että kantelen päivittäin meidän 5kk ikäistä lasta sylissäni niin on taattu,että selkäkin rasittuu.

 25. Mulla on ollu jo muutaman vuoden käytössä untuvatyyny joka lytistyy aina yöisin niin että saa välillä heräillä sitä ravistelemaan. Tuommonen tyyny tekis varmasti poikaa!

 26. Uuden tyynyn olen ostanut vuosi sitten Jouluna itselleni lahjaksi.. Olen haaveillut Tempur tyynystä jo pitkää, mutta opiskelijan budjetti ei ole siihen taipunut. Niska – ja hartiasäryt ovat tuttuja vaivoja.. Kouluhommia tulee tehtyä paljon tietokoneella ja yleensä teen niitä huonossa asennossa.. Liikunta auttaa jonkin verran vaivoihin, mutta uskoisin että tyynyllä voisi olla paljon vaikutusta asiaan 🙂

 27. Muutin pois kotoa v.2008, jolloin ostin itselleni uuden tyynyn viimeksi. Kärsin jatkuvista niska-hartiakivuista, joita yritän hoitaa liikunnan ja hieronnan avulla. Ne auttavat kuitenkin vain hetkellisesti. Olen miettinyt Tempur-tyynyn ostamista, mutta tällä hetkellä se tuntuu liian arvokkaalta opiskelijabudjettiini.

 28. Sain pari joulua sitten uudet tyynyt että alkaa taas olla aika käytetyt. Välillä on niskat jumissa nukkumisasennon takia ja käsi puutunt kun on tyynyn alla. Oon haaveillut tommosista tempur tyynyistä kauan!! Isällä on tempurpatja ja se on aivan unelma!

 29. Viimeksi vaihdoin tyynyn … EN EDES MUISTA! Ajoittain pientä särkyä niskassa ja paikat jumissa.

 30. En edes muista milloin olisin vaihtanut tyynyä.. opiskelijan rahoilla sitä tulee ostettua mieluummin esimerkiksi puhdasta ruokaa, vaikka tyyny olisi myös yksi todella tärkeä asia – etenkin, kun niskat ja hartiat ovat lähes jatkuvasti aivan jumissa. Uusi kunnollinen tyyny olisi siis enemmän kuin tervetullut minun sänkyyni! 🙂

 31. Olen vasta 21-vuotias nuori nainen, jolla on todettu puoli vuotta sitten nivelreuma. Olen myös viimeaikoina lääkkeideni vuoksi sairastellut aika paljon, jonka vuoksi olen myös joutunut viettämään paljon aikaa vuoteessa. Joten kyllä! Minulla on reumani vuoksi ollut nyt myös sairastelujen vuoksi erinäisiä selkä, niska/hartiakipuja. Liikun myös säännöllisesti pitääkseni hyvinvointiani perussairauteni vuoksi yllä, mutta aina sekään ei tunnu auttavan. Vaihdanko tyynyäni? Valitettavan harvoin. Lisäksi omistan 6kpl ikean tyynyjä, ja ne ehkä pitäis vaihtaa vähän parempitasoisiin

 32. Tämä teksti sai tajuamaan, että minulla taitaa olla vääränlainen tyyny. Sain untuvatyynyn lahjaksi ehkä viitisen vuotta sitten. Nukun lähes aina käsi tyynyn alla ja minulla on jatkuvasti niska lievästi jumissa ja pientä päänsärkyä. Pitänee käydä hommaamassa uusi tyyny vaikka täältä en sitä saisikaan. 🙂

 33. Tyynyn vaihdosta on liian kauan olisiko noin 2 vuotta.. Ehkä nyt olisi aika vaihtaa! Ja todellakin löytyy kipuja niska ja hartiaseudulla, mutta onneksi liikunta ja erityisesti rullailu auttaa 🙂

 34. Sama tyyny, aina uudella tavalla mytättynä !! Niskahartiakipuja on, unen laatu muutenkin huonoa. Tyynystä olisi siis iso apu ja ilo.

 35. Tyyny tuli vaihdettua n. puoli vuotta sitten.
  Toimistotyöläisen perusongelma, niskat ja hartiat usein jumissa.

 36. Tyynyä vaihdetaan pari kolme kertaa vuodessa kun entiset menee pyykkiin mut kokonaan uusia en ole ostanut vuosiin… Niskakipuja ei ole ainakaan tyynystä johtuen (tai en niitä ainakaan siihen ole yhdistänyt) mutta hyvän nukkuma-asennon löytäminen vaatii joka yö pyörimistä ja usein se käsi päätyy sinne tyynyn alle.

 37. Tyynyn vaihdoin vanhasta Ikean muutaman euron tyynystä toiseen ennen kesää, mutta aika ankealta näyttää taas.

  Olen treenannut viime kuukausina paljon selkää ja käsiä, ja vaikka kuinka yritän panostaa kehonhuoltoon, tuntuu treeni usein kallonpohjassa asti.

 38. Milloin viimeksi vaihdoit tyynysi ja onko sinulla niska-hartiaseudun kipuja?

  Vaihdoin tyynyn viimeksi maaliskuussa. Mieheni oli ostanut minulle joululahjaksi Tempur tyynyn, muotoillun, enkä vaan millään oppinut nukkumaan sillä vaikka käytin sitä 3 kuukautta. Jotenkin se nukkumaanmenon ihanuus jäi kokematta, kun ei saanu painaa päätä tyynyyn vaan pään alla oli kova taso. Haluan siis että tyynyssä on myös pehmeyttä. Vaihdettiin miehen kanssa päikseen, hänella oli sellainen tyyny minkä täytteitä voi lisätä ja poistaa. Tavallisesti en kärsi niska-hartiakivuista erityisesti, mutta nyt marras-joulukuussa olen kärsinyt erityisen paljon. Olin marraskuun ensimmäisenä vkl:na hotellissa ja nukuin kuin tukki (myös alkoholilla osuutta…) ja aamulla herätessä niskat oli ihan jumissa. Se vaan jatkui ja lopulta niskoihin tuli oikein kunnon kramppi tehdessä vauhtipunnerrusta. Nyt sitten liikuntatauko, akupunktiota, fyssaria, lääkkeitä. Eikä meinaa millään laueta. Tällainen tilanne täällä…

 39. Vaihdoin tyynyä noin vuosi sitten, satsasin vähän parempaan ja kestävämpään tyynyyn. Sitä ennen nukuin ties millä Ikean viiden euron tyynyillä. Nukun kädet tyynyn alla, joka kyllä viestii siitä, että nykyinen tyyny on väärän kokoinen. Niska- ja hartiasärkyjä on, jotka varmasti johtuvat päätetyöstä. Kiinnostaisi kokeilla Tempurin tyynyä, mutta en ole raaskinut satsata.

 40. Mulla on kyllä ihan hyvä tyyny, mutta pidän silti kättä tyynyn alla. En vaan osaa olla ilman, että se olisi siellä. Samoin nukun vatsallani. Olen yrittänyt nukkua selälteen, mutta siitä ei tullut yhtään mitään 😀

 41. Pakko hieman korjata tuota sun tekstiä, kun just fyssariopiskeluissa on ollut puhetta tuosta nukkumisergonomiasta. Eli käsittääkseni kylkimakuuasento olisi kaikista paras asento (oikein tuettuna tietysti) hengityksen kannalta, ja esimerkiksi kuorsaavien ihmisten kannattaisi siinä asennossa nukkua. Selinmakuu kun lisää kuorsausta, sillä kieli valuu (helposti) alas ja täten tukkii nielua. Lisäksi selinmakuulla ylähengitystiet ovat ahtaimmillaan. Ja sellaisen vinkin voisin antaa, että kun tyyny on selinmakuulla sopivan korkuinen, ovat leuka ja otsa samassa tasossa. 🙂

  Vielä vastaukset itse kysymyksiin, eli itse vaihdoin tyynyn tänä syksynä, enkä onneksi kärsi NHS-kivuista.

  Hyvää joulua sulle Eevsku, ja kiitos ihanasta blogista!

 42. Tyynyn vaihdosta on kyllä aikaa.. Oon kuullu paljon hyvää noista Tempur tyynyistä, mun äidilläkin on sellanen ja se aina sitä niin ylistää 🙂 oon koko elämäni kärsinyt niska ja hartiakivuista että tulis kyllä tarpeeseen tämä tyyny 🙂

 43. Hei!

  Erittäin ajankohtainen asia! Tuntuu, että ihmisillä on hankaluuksia nukkua kunnolla, vaikka kaikki päivät ovat väsyneitä, varsinkin näin pimeänä aikana. Itsellä kans niskat kipeytyy ja puutuu usein yöllä. Välillä heräilen paljonkin. Uuden tyynyn hankkimisesta on tainnut vierähtää jo 3-4 vuotta, eli uuden aika taitaa olla. Tuo Tempur tyyny ehdottomasti vaikuttaa hyvältä valinnalta!

 44. Tyynyn vaihto on ollut mielessä jo pidemmän ajan mutta jotenkin se oma vanha tyyny vaan tuntuu niin hyvältä vaikkei se hyvä olekkaan sillä NHS kipuja on ja paljon..
  Ehkä pukki uuden tyynyn toisi 😉

 45. Minulla on ollut vuos keinuvaa ja kaatavaa huimausta johon on yritetty selvittää syytä selkä niska jumit ovat siihe yksi syy jotka ovat aiheuttaneet neurologiasia ongelmia joka tarkoittaa sitä että aivot eivät tunnista joitain kehon asentoja sen takia huimaa tuon sain eilen tietää yhdeltä kiropraktikolta joka laitoi kehon asennon kuntoon mutta sain myös kotiläksyjä ja yksi oli että minun pitää nukkua seläleen ja siihen toi tyyny saattaisi auttaa koska päänki pitäisi olla suorassa

 46. Vaihdoin tyynyn arviolta 5 vuotta sitten, eli taitaisi olla korkea aika hankkia uusi 😀 Niska-hartiaseudun kipuja on melko usein, valitettavasti. Ehkä juuri tuon vanhan ja kauhtuneen tyynyn takia.

 47. Enpä ole tainnut koskaan vaihtaa tyynyäni tai hankkinut itselleni varta vasten uutta, jos totta puhutaan. Minulle ei ole koskaan ollut kovinkaan olennaista se millaisella tyynyllä nukun, tai sitten vain kuvittelen 😀 niska- ja hartiakipuja minulla ei onnekseni ole juurikaan, paitsi silloin tällöin kovien salitreenien jälkeen.

 48. Rehellisesti en edes muista millo vaihdoin tyynyni viimeksi. Minulla on myös niska hartia kipuja.

 49. Mulla on ollut melkein vuosi keinuvaa ja kaatavaa huimausta mikä on hankaloittanut cheerleading ja sali treenejä .Eilen siihen saatiin tietoon selkeitä syitä mistä se johtuu vihdoin:) lantiosta lähtevä epäsymmetrisyys on aiheuttanut ettei aivot saa kunnolla tietoa missä asennossa olen no kuitenkin asia on nyt hoidossa ja tieto kulkee paremmin 😀 mutta sain monia kotiläksyjä ja yksi kotiläksy helpottuisi tollasella tyynyllä kun kyljeltään nukkuvan pitäisi nukkua selällään kasvot kohti kattoa mikä on unissaan helpommin sanottu kuin toteutettu :Dd ja tyynyni on taidettu hankkia pari vuotta sitten.

 50. Hei!
  Tähän arvontaan minun oli pakko osallistua. Vaihdoin viimeksi tyynyä muuttaessani pois kotoa vuonna 2010. Käyhänä opiskelijana olin ikionnellinen kun Sotkasta löytyi tyynyjä hinnalla: ”Ota kaksi, maksa 5€”. Tyynyt ovat minulla edelleen ja ,kuten jo edelliset kaksi vuotta, nukun joko kahdella tyynyllä tai tyyny kaksin kerroin taitettuna. Tähän osti olen nukkunut tyynyillä enemmän tai vähemmän hyvin. Koulupäivän ja treenien jälkeen olen niin poikki, että nukkuisin varmasti hyvin vaikka pää alasimella. Mutta nyt muuttaessani uuteen opiskelijaasuntoon on unenlaatu huonontunut. Lieneekö syynä vetävä ikuna vai se, etteivät tyynyt enää suosta noudattamaan kahden vuoden taittosykliä ja pysy nelinkerroin taiteltuna, olen parina aamuna herännyt kipuun toisessa lavassa. Käsi on mennyt käyttökelvottomaksi kun kaikkiin suuntiin liikuttaminen vihloo. Vaiva ei kestä paria päivää kauempaa, mutta ärsyttää jättää treenejä välistä mokoman typeryyden takia. Ensimmäiseksi ajattelin kokeilla uutta tyynyä. Opiskelijana ajattelin ensin kertoa huolistani joulupukille, mutta tämän nähdessäni ajattelin, että Eevsku ehkä ymmärtää tätä vaivaa paremmin.

 51. Pari vuotta taitaa alkaa olemaan siitä kun tyyny vaihtui. Niska ja hartiaseudun ongelmat vähenivät, mutta selkä renkkaa senkin edestä. Taitaa seuraavaksi patja lähteä vaihtoo.

 52. Tyyny on viimeksi uusittu varmaan 2003, hups!! Niska-hartia jumeilta ja kivuilta olen kumma kyllä vielä välttynyt toimistotyöstä huolimatta, mutta pienikin treenitauko saa kyllä selän oireilemaan heti!

 53. Yhä se valehtelematta 18 vuotta vanha tempur. Tämä toki kertoo vain hyvää niiden laadusta, sillä periaatteessa sillä nukkuu vieläkin. .. 😉

 54. Itse vaihdoin tyynyä reilu kuukausi sitten, juurikin jatkuvien niska-hartiaseudun kipujen ja aamuisen päänsäryn takia. Päädyin tuolloin Tempurin muotoiltuun tyynyn ja voin kyllä kertoa nukkuneeni yöni huomattavasti paremmin ja jatkuvat säryt ovat poistuneet 🙂 Ihanaa olisikin voittaa tuo tyyny ja antaa se aviomiehelleni lahjaksi, jotta hänenki yöunet paranisivat<3

 55. Hyvä teksti jälleen kerran!! En oikeastaan ees muista millon viimeks oon tyynyn vaihtanu uuteen. Surkee on tyyny tällähetkellä, joululahjatoiveeni onki uusi hyvä tyyny!
  Minulla on nukkumisvaikeukeuksia; en saa iltaisin unta vaikka kuinka olisin väsyny. Meen 9-10 aikaa sänkyy ja saatan vielä kahen aikaa yöllä olla silmät auki sängyssä pyöriskellen. Lähes joka aamu on herätys kuudelta ni ei sillon paljo naurata. Päänsärky ja väsymys on päivittäistä, niskat myös niin jumissa että hieroja-äitini sanonut ettei oo koskaan hierotettavaks törmänny asiakkaaseen, jolla näin jumissa niskat. 😀 ja joo, hieronta sattuu ihan sairaasti vaikka äitini omien sanojen mukaan vaan vähän silittää ja painaa 😀

 56. Ei ole tempurin voittanutta! Vaihdoin tyynyni parisen vuotta sitten ja juurikin tempuriin. Itselläni on muotoiltu, mutta olen viime ajat nukkunut tyyny ylösalaisin, eli siis tasainen pinta ylöspäin. On mun niskalle parempi niin. Kärsin jännitysniskasta, ja tempur on tässä auttanut kovasti. Meillä on sänky runkoineen ja petareineen tempuria. Kallis sijoitus, mutta sen arvoinen! Ja varsinkin, kun mieheni oli tuon sijoituksen ehtinyt aikoinaan tehdä ennen seurustelumme alkua. 😀

 57. Viime jouluna saatiin uudet, muotoillut tyynyt, joiden kanssa yritettiin nukka alkuun, mutta ei niihin jotenkin vaan tottunut! Siispä vaihdettiin takaisin ihan tavallisiin ja ne meillä onkin ollut jo pari vuotta käytössä!

 58. 2kk sitten uusien kaikkien tyynyt 🙂 Niskakivuilta on onneksi vältytty.

 59. Oi voi.. Häpeän tunnustaa, mutta en edes muista koska olen tyynyni vaihtanut. Kärsin kyllä niska/hartia/selkäkivuista/jumeista jatkuvasti ja apua en ole löytänyt. Treenaan tosissani 4 kertaa viikossa ja hierojallakin käyn säännöllisesti. Olisikohan uudesta tyynystä apua, hmmm? Se pitänee selvittää 😀

 60. Vaihdon tyynyn vasta ja nyt jo tuntuu ettei siitä ole mihinkään. Hartiat kipeinä vähän väliä. Olenkin alkanut säästämään rahaa tempuriin. Se on jännä kun investointi tuntuu jotenkin mukama niin suurelta, vaikka sängyssä tulee kuitenkin vietettyä aika monta tuntia elämästä ja vaikutus elämänlaatuun myös hereillä olisi varmasti huomattava

 61. Just viikko sitten ostin uuden tyynyn, kun edellinen taisi palvella aika monta vuotta. Mutta kyllä, kärsin niska-hartiaseudun vaivoista, koska olen alkanut kieriä kyljelleni tai mahalleni nukkuessani. Ennen nukuin aina selälläni ja vaivat pysyivät poissa.

 62. Tyyny vaihtuu noin vuoden välein, halpistyynyillä on menty tähän asti. Niskakipuja on silloin tällöin..

 63. Huh eipä tule etes mieleen millon oon vaihtanu. Mulla on sängyssä aina neljä tyynyä nii ei tuu ihan joka yö samalla tyynyllä nukuttua 😀 Ja kyllä on niska- ja hartiaseudun kipua, välillä tuntuu ettei pää käänny kunnolla.

 64. Miulla on neljä erilaista tyynyä sängyssä joita sitten vaihtelen aika usein. Miun tyynyt on kaikki vähän erilaisia joten niitä voi aina vaihdella sitten mielensä mukaan. 😀 Oon kuitenkin havainnut, että paras on nukkua sellasella tyynyllä mikä on vähän ilmava. 🙂 Niska tai hartia kipuja miulla ei onneks oo oikeastaan. Välillä on niskat jumissa joka saattaa tuottaa vähän pääkipua, mutta muuten ei oo mitään isompia kipuja. 🙂

 65. Niskat tuntuu olevan aina jumissa, heitän yöllä tyynyn tosi usein lattialle, taitaa olla todella epäsopiva..! Tyynyn vaihdoin pari vuotta sitten kun vanha alkoi muistuttamaan lähinnä perunapeltoa 😀

 66. vaihdoin tyynyn noin vuosi sitten muuton yhteydessä. nukun jatkuvasti käsi tyynyn alla ja aamuisin on usein niskakipuja. tyynyn vaihto ei olisi siis pahitteeksi! 🙂

 67. Viimeksi olen vaihtanut muutama vuosi sitten Tempurin tyynyyn. On toiminut hyvin, enkä enää vaihtaisi merkkiä.
  Kärsin ajoittain niska-hartia-kivuista päätetyön takia. Olen kuitenkin huomannut, että liikunnallinen elämäntapa auttaa ja työskentely pystyasennossa (sähköpöytä). Tärkeintä on osata löytää itselleen sopivat keinot rentoutua ja muistaa vetreyttää itseään säännöllisesti. Kolotukset vaivaavat paljon vähemmän myös hymyillessä 🙂

 68. Tyyny on vaihdettu kesällä, mutta silti saa toisinaan herätä niskat jumissa ):

 69. Taisin viime vuonna vaihtaa ainakin kaksi noista kolmesta tyynystä, välillä on niska-hartiaseudun kipuja, mutta enemmän haluaisin voittaa tuon tyynyn lahjaksi! Läheinen tarvitsisi oikeasti paremman tyynyn!

 70. Häpeäkseni en edes muista koska on tyynyjä vaihtanut, pessyt toki, jolloin muoto kärsinyt, ja se tuntuu niskassa ja hartioissa. Uuden sängyn hankinta on ajankohtainen heti vuoden alusta, koska tarvitsen ehdottomasti kovemman sängyn, että selkäkivut pysyvät aisoissa myös nukkuessa.

 71. Hoh.. Hyvä kysymys.. En ees muista millon oon vaihtanut tyynyä ja niskat on todellakin kipeet 😀 Epäsopiva tyyny ja patjakin varmasti osa syy järkkyihin niska/selkäjumeihin. Hoplaa.. Pitäispä uusia koko varustus kotona tätä menoa :D! Kääk!

 72. Uniergonomia on kyllä sellainen kompastuskivi ollut itsellä että huhhuh. Olen kiinnittänyt oikeastaan kaikkiin muihin tekijöihin terveyteen liittyen huomiota, mutta laiminlyönyt sängyn, peiton ja tyynyn kunnon todellakin! Viimeksi olen itse vaihtanut tyynyn pari vuotta sitten, ja tuolle tempurin oikealle tyynylle olisi todellakin käyttöä! 🙂

 73. Vitsit, siitä on kyllä aikaa ku oon tyynyä vaihtanu. Tää postaus sai kyllä ajattelemaan, että pitäis paremmin huolehtia uniergonomiasta kokonaisuudessaan! Hartiat varsinkin on niin jumissa treenien jäljiltä ja se säteilee ylös niin et on ihan pääkipee. Laatu tyyny ois kyllä ihana. Pitää laittaa joulupukille toive 😉

 74. Ostin uuden tyynyn nelisen kuukautta sitten. Niska- ja hartiaseudun kipuja on jonkin verran, mutta en usko niiden johtuvan nukkumisasennonsta/tyynystä vaan työergonomiasta… tai sen puutteesta. Nykyinen tyynyni on melko hyvä, mutta haluaisin myös kokeilla tempur-tyynyä.

 75. Tyynyn vaihdoin 1,5v sitten. Tyyny on tarkotettu paljon selällään ja kyljellään nukkuvalle. Mutta ei ole tämäkään hyvä, hieman liian kova ja on niska-hartiaseudun kipuja. Heräilen yöllä siihen kun on huono nukkumisasento tyynyn kanssa. Miks lie ei osaa ostaa kerralla hyvää tyynyä!

 76. Vaihdoin tyynyn viimeksi huhtikuussa, kun saimme uuden sängyn mukana kaupanpäälliseksi tyynyt ja peitteet (eli jotkut halvat). Tyyny tuntui aluksi sopivan tukevalta, mutta nyt herään yöllä taas siihen että niska on jumissa ja yritän koota tyynyä tukemaan niskaa paremmin. Niskajumia tuntuu siis öisin ja aamuisin, mutta päivisin ei todellakaan mitään ongelmaa. Eli kyllä kunnon tyyny olisi nyt saatava..!

 77. Mä huomasin kans et jatkuvasti oli niskat kipeenä ja vaihdoin tyynyn. Samankaltainen kuin Tempurin mut eri valmistajan, olen ollut tyytyväinen ja niskakivut ovat poissa. Avomiehelle passais samanlainen 🙂

 78. Olipa hyvä teksti, pisti oikein miettimään toteutuvatko mainitsemasi kohdalla omalla kohdallani. Itse pyrin nukkumaan aina sen +8h yössä, jos nukun vähemmän niin olen ihan rikki. Käytännössähän tämä tarkoittaa aikaisin nukkumaan menemistä, mutta se on minulle tärkeää myös 🙂

  Uuden tyynyn taisin ostaa ehkä 1.5-vuotta sitten, kun tajusin nukkuvani liian paksulla tyynyllä. Tämä tyyny oli joku Ikean halpistyyny, näin opiskelijana ei oikein pysty panostamaan, vaikka haluaisikin. Kärsin niska-hartiaseudun ongelmista myös jonkun verran, ja aamuisin jomottaa usein päätä. Tiedä sitten mistä johtuu!

  Ihanaa joulun odotusta sinulle! 🙂

 79. Noin puoli vuotta sitten vaihdoin johonkin ihan perustyynyyn… ja kyllä, välillä tulee kärsittyä kivuista. Jännitys-/stressiniska myös vaikuttaa! :/

 80. Viimeksi olen vaihtanut tyynyn 2009. Mihinkään ”laadukkaisiin” tyynyihin ei ole ollut tähän saakka varaa, joten nykyinen tyyny alkaa olla jo aika huonossa kunnossa. Vaihtaminen ei olisi siis yhtään huono idea 🙂 Juuri tuossa sukulaisella yökylässä viime viikolla nukuin Tempurin tyynyn kanssa, ja hyvältä tuntui. Niskahartiaseudun kivuilta olen kuitenkin onneksi välttynyt, kiitos säännöllisen treenaamisen ja joogan. Jos joogasta tulee kuitenkin yli viikon tauko, niin heti nhs:lla huomaa!

 81. Tyynyn vaihdosta on vuosia. Oma tyyny on litistynyt Finlaysonin tyyny. Olen opiskelija ja teen paljon kouluhommia koneella ja lukien, joten niska-hartiakivut on enemmän kuin tuttuja! :/

 82. niska- hartiaseudun esiintyy aijoittain, ja oonkin epäillyt että osasyyllisenä olis mun muutaman vuoden vanha halpis ikeatyyny:( uudelle olis siis tarvetta! :p

 83. Tyynyn vaihdoin pari vuotta sitten, ja niska- ja hartiakipuja löytyy kyllä. Näin opiskelijana kuitenkin hyvään tyynyyn satsaaminen ei ole mahdollista.

 84. tempur patja On harkinnassa joten tyyny kokeilulla ois helppo alottaa

 85. Minulla on ollut migreenin tapaisia hirveitä päänsärkyä lukiosta saakka ja melkein kolmen vuoden pimeissä huoneissa itkemisen ja kipujen jälkeen hammaslääkärit totesivat syyksi hampaiden yöllisen narskumisen, johon sain yölliset kiskot avuksi. Olen itse vuosien aikana huomannut, että niska-hartia alueen jumit johtavat pahempaan narskutteluun ja hampaiden yhteen puristamiseen, joka johtaa painajaisiin ja huonoihin uniin. Olen fysioterapeutin avulla yrittäny vahvistaa niskalihaksia etteivät ne menisi niin helposti jumiin, mutta nähtävästi oon vaan siihen taipuvainen ja huonot unet ja painajaiset ovat valitettavan yleisiä. Koulustressi ei tietty auta yhtään :/ Viimeinen kerta kun vaihdoin tyynyn oli noin 7 vuotta sitten kun ostin ergonomisen tyynyn, en muista merkkiä enää, mutta sen muoto on lähtenyt eikä se tue enää yhtä hyvin, joten olisi ihana päästä kokeilemaan, mikäli tempur tyyny auttaisi nukkumaan paremmin ja vähentäisi narskuttelua ja painajaisia! 🙂 Aivan ihana tämä sun joulukalenteri muuten, ihania arvontoja! 🙂

 86. ooo onpas ihana joulukalenteri sulla täällä 🙂 Mä olen itse aivan univammainen, ollut ihan ala-asteelta lähtien :/ Teen vielä kolmivuorotyötä, joka ei nyt ainakaan helpota asiaa, kun ei oo minkäänlaista rytmiä. Myös niska-hartia-alueen sekä selän lihasjumit ja kolotukset ja hyvin usein myös päänsäryt vaivaavat, sitäkin vaivaa ollut pienestä asti. Ensi kuussa on onneksi tulossa parempi sänky, Tempurin tyyny mulla on mutta aika erilainen mitä tuo mikä sulla on arvonnassa.. Se ei oikein tunnu enää hyvälle ja on hankittu varmaan.. No, reilusti yli 10 vuotta sitten 😀 Varmaan 15 olis totuudenmukaisempi. Vaikka siis hyvänä se on pysynyt, ei varmaan mikään muu tyyny kestä noin hyvin! Oon vaan miettinyt, että pitäisi kokeilla jotain muunlaista mallia, kun tuntuu ettei tuossa oikein löydä sopivaa asentoa.

 87. Hmm… Taitaa kuule olla niin, että en ole ikinä tyynyäni vaihtanut. Kaikki tyynyni ovat olleet jotain kiertopalkintoja. Tekstiäsi lukiessa tajusin myös nukkavani aina käsi pääni alla. Hieman siis parannettavaa olisi! Mitään kipuja ei kuitankaan ole ollut.

 88. Hävettää, mutta en edes muista milloin viimeksi olisin ostanut uuden tyynyn. Nykyinen on ihan muhkurainen ja lattea. (silti mielestäni paras), mutta en yhtään ihmettele miksi päätäni särkee lähes päivittäin ja niskat ja hartit ovat usein jumissa, hieroja tulee loppupeleissä aika kalliiksi, joten uusi tyyny todellakin voisi olla parempi pitkän aikavälin sijoitus. 🙂

 89. Apua, tyynyn vaihdosta on monta vuotta, ihan liian monta. Siksi tä olisikin ihan nappi voitto. 🙂 Ei juurikaan ole ni-ha-vaivaa.

 90. Aivan upee tää joulukalenteri! Kuin ois joulu joka päivä 🙂

  Koulut alkoi syksyllä, ja muuttokuorman Lahdesta Tampereelle toin, ”uusi tyyny mun saatava on”, sitä päässäin hoin.

  Tempur ois unelmaa ja siihen ois ihana iltaisin päänsä kallistaa – nyt kuitenkin opiskelija oon ja päätyi matti kukkaroon.

  Ikeaan tää leidi sitten suuntasi ja budjettiaan puntaroi; on uni mulle tärkeämpää kuin leivän päällä voi.

  Parin kympin tyynyllä nukkuu kohtalaisen hyvin, kipu niskahartioissa aamuisin on syvin.

  Unta ja lepoa ei saa painaa villalla; muistanhan että aamu alkaa illalla!

  Jotta opiskelut ja treeni natsaa, täytyy unta parantaa.
  Uskaltaako sitä toivoakaan, että Tempurin kotiinsa saa?

 91. Hei Eveliina! On jo pitkään ollut tarkoitus satsata unenlaatuun juurikin uusimalla tyynyt, patjat ja peitto. Vähän hävettää vastata, että en ole vaihtanut tyynyä koskaan… ja joskus ne niskakivut vaivaavat. Miehellä sama ongelma. Tempur vaikuttaa kyllä todella hyvälle, kun olet sitä kehunut. Olisi ihana saada tyyny testaukseen! 🙂

 92. Taisin vaihtaa tyynyn joskus viimevuoden puolella, johonkin aika perus ikean tyynyyn. Huomaan, että niska-hartia kivut ja jumit ilmaantuvat erityisesti loppu syksystä ja keväästä, kun on stressiä opintojen kanssa ja tulee istuttua koneella ihan liikaa! Olen jo pitkään miettinyt kunnollisen tyynyn hankintaa, joten tämä tulisi hyvään saumaan 🙂

 93. Minulla on monta tyynyä, joita vaihtelen fiiliksen mukaan. Jos tulee niska-hartiakipuja, ensimmäisenä vaihdan tyynyn.

 94. En kyllä edes muista milloin olisin tyynyni vaihtanut vaikka tarpeellista se kyllä olisi… huomaan sen nimittäin vaikuttavan negatiivisesti nukkumiseeni. Niska-hartiaseutukin on usein jumissa ja nytpä vasta osaan yhdistää myös surkean tyynyni osasyylliseksi siihen.

 95. Kesällä heräsin siihen tosiasiaan, etten ole vaihtanut tyynyä ties kuinka moneen vuoteen, vaikka sitä olen toki välissä pessytkin. Vaihto tuli siis hyvinkin nopeaan.. 🙂 Nykyinen tyynyni ei ehkä kuitenkaan ole paras mahdollinen, joten olen pohtinut Tempur-tyynyyn investontia. Näytepäätetyötä tehdessä niska- ja hartiaseudun kipuja on erittäin usein, ja olen päivittäisen keppijumpan avulla yrittänyt päästä niistä eroon, mutta ehkä ongelmana onkin vääränlainen tyyny.

 96. Rehellisesti sanottuna olen nukkunut vanhalla sohvatyynyllä niin kauan kuin muistan, arvioisin ehkä noin 6 vuotta. Ja kärsin päivittäin niska-hartiakivuista, joten tosiaankin olisi uuden tyynyn paikka!

 97. Nyt hirvittää! Tämän hetkinen tyynyni on 4-5 vuotta vanha.. Välillä on hartiakipuja ja päänsärkyjä mutta vaikea aina erottaa mistä johtuu. Usein epäilen opiskelua/tietokoneen äärellä olo tai yläkropan treeniä mutta syy saattaa siis olla myös tyynyssä..

 98. En edes muista milloin viimeksi vaihdoin tyynyn. Siitä on varmaan viitisen vuotta, vaikka tiedän että pitäisi vaihtaa paljon useammin. Niskat on kyllä jumissa harva se aamu ja siitä seuraa sitten päivän mittaan ikävä päänsärky.

 99. Itse taisin vaihtaa tyynyä viisi vuotta sitten muuton yhteydessä. Olisikin ehkä aika miettiä uutta

 100. Hankin uudet tyynyt kesällä, mutta ne osoittautuivat melko huonoiksi, uudet olisivat siis tarpeen. Itsellä tahtoo olla usein niskat kipeinä ja jumissa ja tyynyllä kyllä varmasti voi olla vaikutusta siihen.

 101. Öö, varmaan kolme vuotta sitten 😀 On mulla välillä kipuja, mutta ei mitenkään säännöllisesti tai usein!

 102. Hyvää tekstiä Eevsku! Itselläni pieni hiilarilataus, L-arginiini sekä ZMA auttavat nukkumaan sikeämmin ja paremmin. Nukkuma-asento on sitten asia erikseen. Itselläni on joku halpa pumpulitäytteinen tyyny (vaihdettu 5-6v sitten), eikä tuo oikein asetu hyvin ja varmasti on yksi iso syy miksi hartiaseutu on aina vähän jumissa.

 103. Huh, tosi osuva teksti. Täällä yksi univammainen, joten hyvän unen arvostus on huipussaan. Tyynyn vaihdosta (nolottaa myöntää) on jo muutama vuosi aikaa.. Salaisena joululahjatoiveena olisikin uusi tyyny ja nimenomaan tuommoinen kunnollinen ja laadukas, jota ei itse raaski ostaa..

  Ja ylläri, niitä niska-hartiakipuja löytyy täältä suunnalta. Mutta en ole tiennyt enkä tullut edes ajatelleeksi, että tyyny voisi vaikuttaa siihen. Uutta ja hyödyllistä tietoa siis.

 104. Vaihdoin tyynyni noin vuosi sitten, kun ostin uuden sängyn. Minulla on ollut kyllä niska ja hartiat kipeenä kauan aikaa, eli nykyinen tyyny ei ole varmaankaan oikeanlainen. Eli tyynylle olisi käyttöä 😀

 105. moi! vaihdoin tyynyni viimeksi noin vuosi sitten, kun muutin poikaystävän kanssa yhteen ja hän totesi että mun tyynyt ja peitot on surkeita 😀 en yleensä kärsi niska-hartia-ongelmista, mutta nukunkin aina selälläni ja jos olen nukahtanut poikaystävän kainaloon kylkiasentoon niin varmasti saan niskat kipeiksi!

 106. Vaihdoin tyynyni viimeks kun muutin omilleni eli siitä on ainakin neljä vuotta aikaa! Kärsin ajoittain niska-hartiaseudun kivuista.

 107. Oli kyllä hyvä teksti! Laittoi kyllä ajattelemaan että ei se aivan sama oo millaisella tyynyllä ja patjalla sitä nukkuu.. Itellä on todella usein niskat ja hartiat jumissa niin en oo tullut ajatelleeksi että tyynykin voi tosiaan vaikuttaa

 108. Ja en tosiaan edes muista koska oon tyynyn vaihtanut viimeksi uuteen…

 109. Niska-hartiaseudun jumit on tuttuja. Niiden vuoks päässä heittää välillä ja takaraivossa jyskyttää. Piikkimatosta on ollut onneks jonku verran apua.
  Tyynyn vaihdoin puoli vuotta sitten.

  1. Tyynyn vaihtamisesta on ainakin kaksi vuotta aikaa. Rahapulassa joudun aina ostamaan halppistyynyjä ja niidenkin ostossa vitkuttelen. Kärsin niska-hartiakivuista ja päänsäryistä usein. Tämä tyyny tulisi todella tarpeeseen!

 110. En onneksi kärsi niska- taikka hartiakivuista ja olen aina ollut hyvä nukkumaan, tosin viime aikoina stressi ja kiire on vaikuttanut sekä unen laatuun että määrään. Mukava muistutus korjaamaan asiaa 🙂 En asu Suomessa ja uudesta kotimaasta on MAHDOTON löytää hyvää tyynyä, halvalla taikka kalliilla ei saa kun kaupassa ei ole. Halvat tyynyt ovat semmoista ihmeellistä täytettä joka liiskaantuu, sama kun ei olisi tyynyä lainkaan. Kalliimmat tyynyt, (erikois sänky- taikka liinavaatekaupoissa!!) ovat semmosia aivat jättimäisiä ”palloja”, joissa täytettä tuntuu olevan riittävästi viiteen tyynyyn. Niiden kanssa on melkein istuma-asennossa. Ikävä on Suomen valikoimia mistä kohtuuhinnallakin löytää sopivan tyynyn, ennen kotimaanvaihtoa ei tullut mieleenkään että hyvä tyyny on yksi niistä asioista joita eniten ikävöi!

 111. Tämä arvonta sopii juuri minulle kuin naula seinään! Niskaongelmia ollut muutama vuosi ja viime vuonna aloitin lihaksia vahvistamaan niska hartiaseudussa. Kivut ovat helpottuneet mutta vielä iskee n kerran kuukaudessa pää-niskasärkyä mikä pystyy n 4 päivää. Minulla on kaksi tyynyä joita vaihtelen mutta tuon 4 päivän ajan ei auta
  Mikään, oisko Tempur tyyny onnellisuuteni avain ;))?

 112. Niska-hartiaseudun kipuja on aina, johtuen konttorityöstä. Onneksi CrossFit harrastus auttaa liikkuvuuteen ja pitää lihaskunnon hyvänä 🙂
  Vaihdoin tyynyn viimeksi n. 6kk sitten.

 113. Tyynyni vaidoin parisen vuotta sitten ja kyseessä on melko halpa tyyny Jyskistä, joka on aivan loppuun käytetty. Kärsin niskahartia kivuista lähes päivittäin, jotka usein johtava päänsärkyyn. Olenkin todella uuden tyynyn tarpeessa ja näin opiskelijana ei valitettavasti ole varaa sijoittaa.

 114. En ainakaan kuuteen vuoteen ole tyynyä vaihtanut. En ole kokenut tarpeelliseksi, kun ei niska- ja hartiasärkyjä ole ollut. Nyt vasta muutama viikko takaperin olen havahtunut siihen uniergonomian heikkouteen. Yölliset heräilyt voisi vähentyä huomattavasti jo pelkän tyynyn vaihdolla. En edes muista milloin viimeksi olisin yön nukkunut kertaakaan heräämättä.

 115. Olen pyrkinyt vaihtamaan tyynyä säännöllisesti mutta luulen, että väli on siltikin liian harva. Olen huomannut, että joskus oikea käteni sattaa puutua ja olenkin miettinyt voisiko se johtua niska-hartia asennosta, sillä käsi ei kuitenkaan ole ”allani”. Olisi mielenkiintoista kokeilla uutta tyynyä, sillä olen kuullut Tempurista vain pelkkää hyvää!

 116. Vaihdosta on kulunut n. 1,5 vuotta, tän hetkinen tyyny on tempurin tyylinen mut ei yhtä laadukas. Niska-hartiaseudun kipuja ei ole onneks tän tyynyn kanssa ollut. 🙂

 117. Oma tyynyni on peräisin äitini varastoista vuosien takaa. Eli vanha kuin taivas ja huono kuin mikä. Kärsin jatkuvista niska-hartiajumeista sekä niistä johtuvista päänsäryistä. Tiedän toki että tyyny on huono ja se olisi syytä vaihtaa mutta haluaisin vaihtaa kerralla oikesti hyvään tyynyyn enkä mihinkään 10€:n uuteen mutta yhtä huonoon. Ongelma tässä on se että hyvät tyynyt ovat arvokkaita ja koska nelihenkisen perheemme taloudellinen tilanne on äärimmäisen tiukka (itse olen opiskelija ja mieheni työtön), ei tyynyjen ostaminen ole prioriteetti numero 1.

 118. Siitä on kyllä ikuisuus, kun olen viimeksi vaihtanut tyynyt.. Minulla menee helposti niskat sekä hartiat jumiin ja siksi olisi mahtavaa jos voittaisin kunnon tyynyn, joka parantaisi yöunia sekä niska- ja hartiavaivoja 🙂

 119. Viimeksi ostin uuden tyynyn muuttaessani pois kotoa opiskelemaan, eli reilu 4 vuotta sitten. Niska- hartiavaivoja on satunnaisesti, enemmänkin jäykkyyttä alaselässä ehkäpä liian pehmeästä sängystä johtuen.

 120. Tyynyt on vaihdettu viimeksi noin kolme vuotta sitten eli alkaisi olla jo aika hankkia uudet… Nykyiset on niin muhkuraiset, että empä tiiä voiko niitä enää tyynyiksi kutsuakaan 😀 Niska-hartiaseutu on kyllä jumissa aina aamuisin. Köyhänä opiskelijana en vaa oo saanu vielä aikaseks hankkia uusia, kun en kaikkein halvimpia haluis ostaa.

 121. Vaihdoin tyynyni n. 4kk sitten. Niska-hartiaseudun kipuja on harvoin, koska käyn säännöllisesti hierojalla ja venyttelen/ putkirullailen kotona lähes päivittäin. Tempurin muotoiltu tyyny olisi kieltämättä mukava piristys, ja tekisi varmasti hyvää nukkuma-asennolleni. 🙂

 122. Aika paha kysymys, milloin vaihtanut tyynyn, villi veikkaus 8-10v sitten? Nukun huonosti, heräilen, niskat on totaalisen jumissa ja selkäkin välillä puutuu. Olen aina nukkunut käsi tyynyn alla, raskausaikoina kävin fysioterapeutillakin harjoittelemassa parempia nukkumisasentoja.

  Ehkä olis uuden tyynyn aika 😀

 123. Nyt en kyllä muista varmuudella milloin vaihdoin tyynyn viimeksi.. Olisiko ollut pari vuotta sitten. Uusi olisi siis tervetullut 🙂
  Niska-hartija kipuja on jonkin verran, mutta aktiivisen punttaamisen myötä kuitenkin vähemmän kuin ennen.

 124. Mulla vaihtuu tyyny varmaan vuoden välein, aina pitää ostaa uusi, kun entinen lössähtää ja tuntuu, ettei olisi tyynyä pään alla lainkaan! Tää Tempur-tyyny ois kyllä niin paras, ei tarvis varmaan enää vähään aikaan kuluttaa roposia aina vaan surkeimpiin tyynyhankintoihin 🙂

 125. Tyynyjä on tullut hankittua tämänkin vuoden aikana, mutta todella hyvä ja itselleni hyvin sopiva tyyny on vielä haussa. Ehkä syynä tähän se, ettei ole raskinut investoida kunnolliseen, kalliimpaan tyynyyn, vaan tyynyt on tullut hankittua markettien tarjouksesta ja Ikeasta. Tällaiselle allergikolle ja astmaatikolle esittelemäsi tyyny olisi oikein omiaan, kun pestävyys on ehdoton vaatimus ja allergiavapaat materiaalit hyvinkin tervetulleet. Voi kumpa voitto osuisi kohdalle 🙂

 126. Vaihdoin tyynyä vasta muutama viikkositten mutta ei tainnut vieläkään löytyä hyvää. Hierojakin totesi joku aika sitten ettei ole hetkeen nähnyt näin jumissa olevaa yläselkää/niskaa joten jumeja löytyy 🙂

 127. Milloin viimeksi vaihdoit tyynysi ja onko sinulla niska-hartiaseudun kipuja?

  Tyynyn vaihdosta on monia vuosia. En pysy enää edes laskuissa mukana ;D On noilla vielä uni tullut. Niska- ja hartiaseudun kipuja on liiankin usein. En tiedä johtuuko se nukkumisasennosta, töistä vai mistä, mutta liian usein joudun siitä kärsimään. Pitäisi saada aikaiseksi varata hieroja, siellä kun en ole ikinä käynyt 😀

 128. Niska ja hartiaseudun vaivat ovat todella tuttua ihan viikottain. Suurin syy toki varmasti löytyy koulun penkeistä ja huonoista työasennoista mutta tyynyn vaihtaminenkin varmasti auttaisi edes jotakin sillä käytössä on ollut jo sama tyyny useamman vuoden ja se on aikalailla jo muotonsa menettänyt.

 129. Ostin 2 vuotta sitten Ikeasta muotoillun tyynyn selällään ja kyljellään nukkuville. Mielestäni saan ihan hyvin nukuttua. Päätä ei särje, mutta hartiat ovat kyllä poikkeuksetta lukossa. En ole tosin koittanut vielä sänky/tyyny yhdistelmää jolloin ne eivät olisi lukossa.

 130. Tyynyt on tullut uusittua viimeksi muuton yhteydessä eli 2009, hui kauhistus. Viime aikoina olenkin alkanut ”pöyhimään” tyynyä aina heräämisen jälkeen, kun tuntuu että muoto on alkanut mennä lättänäksi. Varsinaisia niska-hartiaseudun kipuja ei ole ollut, mutta sitäkin enemmän jumia ja lihasjäykkyyttä. Olisi siis aika uusia tyyny.

 131. Tyynyni on muistaakseni noin kaksi vuotta vanha. On ollut mielessä vaihtaa uusi tyyny ja haluaisin niin saada tuollaisen tempur tyynyn. Niin mun haave<3. Olen kuuullut niistä paljon hyvää palautetta ja kokemuksia:) Niska-hartia kipuja minulla ei erityisemmin ole ollut viimeaikoina.

 132. Vaihdoin tyynyni viimeksi noin vuosi sitten. Valitettavasti niskakipuja on silloin tällöin.

 133. Alkoi lähes naurattamaan kysymys, koko 25-vuotisen elämäni kun len nukkunut ”kierrätystyynyllä”, eli jonkun muun minulle ojentaman kun on itse ostanut paremman tyynyn 😀

  Pahoista niskakivuista kärsivälle poikaystävälleni ostin juuri joululahjaksi terveystyynyn, uskon sen olevan mieluinen ja toimiva lahja. Opiskelijan varoilla varaa oli vain yhteen tyynyyn, joten oma jäi vielä odottamaan.

  Niska- ja hartiakipuja olen saanut vähennettyä (melko) tunnollisella venyttelyllä, mutta edelleen keinauttelen päätäni pakkoliikkeen omaisesti pitkin päivää ikäänkuin herätellen niskaani takaisin eloon. Ohhoi 😀

 134. Varmaan on tullut tyyny vaihdettua tällä vuosituhannella… ehkä 😉
  Ja jäykät on hartiat ja niska, mutta se johtuu enempi ruudun tuijottamisesta, kuin tyynyistä.

 135. Varmaankin n. 3 vuotta sitten. Ajoittain niska-hartiaseutu vaivaa..

 136. Tyynyn taisin vaihtaa viimeksi viitisen vuotta sitten..? Kamala miten aika menee! Vissiin olis aika uusia tyyny…
  Niska-hartiaseutu on usein kyllä kipeänä, mutta en tiedä syyttäisinkö siitä ennemmin toimistotyötäni. 🙂

 137. Ostimme vasta Tempur-patjan ja eron kyllä huomaa! Unen laatu on niin paljon parempi. Pitäisi varmaan vaihtaa nuo vanhat Ikean halpistyynytkin pois 🙂

 138. Olen ostanut uuden tyynyn, apua, varmaan 5 vuotta sitten! Ja se on aikas surkea, joten harvemmin aamulla ei ole niskat jumissa, useammin on!
  tollanen Tempur-tyyny olisi unelma.

 139. Apua kuinka noloa, en edes muista milloin olen viimeksi vaihtanut tyynyä.. varmaankin edellisen muuton yhteydessä eli n. 5 vuotta sitten, huh!
  Niska-hartiaseutu on luvattoman usein jumissa, asiaan vaikuttaa toki myös 8 tuntia näytön ääressä työskentely, mutta uusi tyyny tulisi todelliseen tarpeeseen!

 140. Vaihdoin tyynyni reilu kuukausi takaperin, kun kärsin jo toista vuotta todella pahoista niska-hartiaseudun sekä purentalihaksiston jumeista. Olen käynyt hierojalla jo vuoden päivät ja se auttaa aina hetkellisesti, mutta sitten taas muutaman päivän kuluttua herään niskat ja posket jumissa. Olen jo säädätyttänyt työpisteeni työfyssarin avustuksella ja jumppailen lihaksia useaan otteeseen viikossa – syy tuntuisi olevan unen laadussa ja tähän vaikuttavassa uniergonomiassa. Uudesta tyynystä ei kuitenkaan ole ollut ongelmiini apua, ja en raaskisi heti lähteä ostamaan uuttakaan. Olisi aivan huippua päästä kokeilemaan tuota Tempur-tyynyä 🙂

 141. Tyyny meni vaihtoon n. vuosi sitten juurikin jatkuvien niska-hartiaseudun kipujen vuoksi. Toki osaltaan treenijumejakin, mutta myös hyvän nukkuma-asennon löytäminen on välillä kovin hankalaa :/ Harmittaa, kun en osaa nukkua selälläni, vaan tahdon aina kääntyä kyljelle, mutta se taas saa mut pahemmin jumiin.. Tyynyn vaihto kyllä hieman auttoi asiaa ja tämä tyyny menisi puolisolleni, jotta hänkin saisi paremmat unet ja vähemmän jumeja! 🙂

 142. Vaihdoin tyynyni noin parisen vuotta sitten. Alkaisi siis varmaankin olla aika uuden tyynyn hankinnalle.. En tiedä johtuuko tyynystäni vai mistä, mutta erityisesti hartiaseudun kipuja on esiintynyt viime aikoina.. Ostin hierojallekin sarjakortin, jonka käytin, mutta vielä ainakaan ei auttanut. Olen epäillyt että kivut johtuisivat huonosta kotiergonomiasta. Töissä sähköpöytä auttaa ja usein seisonkin koko päivän, mutta kotona gradua tehdessä ei ergonomia varmaan ole kovin ihailtavaa… toisaalta tuo tyynyn vaikutus ei ole tullut edes mieleen. Tempurin sängystä ja petivaatteista olen unelmoinut aina! Ehdottomasti siis ilmoittaudun kilpailuun 🙂

 143. Vuorotyöläisenä itselläni uni on todella tärkeässä roolissa. Viimeisimmästä tyynyn vaihdosta taitaa olla n. vuosi, joten aika olisi taas uusia. Niska hartia seudun kivuista kärsin kyllä todella usein, mutta osa syynä lienee yöllinen hampaiden narskuttelu, paha tapa

 144. Toinen tyyny on noin puoli vuotta vanha ja toinen ehkä vuoden vanhempi. Välillä on kipuja, tulevat milloin mistäkin. Nukkumisesta, työskentelyasennosta tai liikunnasta.

 145. Pari kk sitten… ja on kyllä niska-hartia linja välillä tulessa :/

 146. Vaihdoin tyynyn about vuosi sitten ja jooo vähän turhankin usein on niskat ihan jumissa ;(

 147. Moi!
  Vaihdoin tyynyä viimeksi kesällä, kun edellinen aiheutti juuri niska-hartiaseudun kipuja. Tämä uudempi versio ei tosin ole niitä kipuja poistanut, mutta ehkä hieman edes lieventänyt. Olen pitkään haaveillut Tempurin tyynystä (ja sängystä!), mutta budjetti ei oikein anna myöden.

 148. Osuit asian ytimeen. Erityisesti näin stressaavana aikana kuten ennen joulua, unet ovat todella korkeassa kurssissa. Eikä mitkä tahansa unet vaan laadukkaat virkistävät unet, joiden jälkeen herää pirteenä ja rentoutuneena.
  Tyynyn vaihdoin n. 1 kk sitten: Hain vaatekaapin ylähyllyltä vanhan tyynyni, jonka olin jostain syystä sinne paikannut. Niskat ilmoittivat, ettei silloinen tyyny ainakaan ollut sopiva. Ja nyt tämä ”uudempi” tyyny: samat niskavaivat jatkuvat!
  Huoh. Tempur-tyynyä olen itsekin haaveillut varteenotettavana vaihtoehtona. Jos joulupukki ympärtäisi tämän yskän….. 🙂

 149. Muutama vuosi sitten sain joululahjaksi uuden tyynyn. Tyyny on muotoiltu ja paljon matalempi kuin edelliset. Tyyny on ollut aivan mahtava ja tyynyn vaihdon jälkeen en ole kärsinyt aamuisista niskajumeista. Ainoa huono puoli tämän hetkisessä tyynyssä on se että vain päällisen voi pestä pesukoneessa.. :/

 150. Omat höyhentyynyt ovat 5v vanhoja ja kärsin niska-hartiasärystä. Joten olisi ilmeisesti jo aika uusia tyynyt!

 151. Tyynyni on vaihdettu muistaakseni pari vuotta sitten. On minulla niska-hartia-kipuja, mutta suurin osa niistä taitaa tulla välillä vähän huonoista imettämisasennoista. Meillä on taloudessamme kilpailevan firman tyynyt, joten olisi mielenkiintoista testata myös Tempur-tyynyjä… 🙂

 152. vaihdoin tyynyni n. vuosi sitten. Kärsin ajoittain niska- ja hartiakivuista, riippuen siitä missä asennossa olen nukkunut. Tälläinen ergonominen tyyny voisi olla mukavaa vaihtelua normaaleille untuvatyynyille.

 153. Vuosi sitten sain Tempur -tyynyn joululahjaksi, mutta malli ei ollut hyvä minulle. Tämä vaikuttaisi paremmalta joten mielelläni vaihtaisin uuteen Tempuriin. Hartiaseutu on jatkuvassa jumitilassa, valitettavasti.

 154. Viimeksi vaihdoin pari vuotta sitten kun muutin ja pihi kun olen niin ostin ikean halvimpia tyynyjä 😀 niska ei kiitä! En sitä vaan tunnu tajuavan kuinka tärkeä hyvä tyyny on hyvien unien kannalta.

 155. Tätä pitikin ihan tosissaan miettiä.. Viimeksi tyynyn olen tainnut vaihtaa yli vuosi kaksi sitten. Tällä hetkellä ei niska-hartia seudun ongelmia onneksi ole 🙂

 156. Tyyny on vaihdettu varmaan joskus ennen kuin muutin omaan kotiin eli v. 2010 aikaisintaan.. Noloa. Uusi kelpaisi 😉 Ja kyllähän tuo niskahartiaseutu ihan kiitettävän jumissa on..

 157. Käytän yleensä kolmea tyynyä nukkuessa. Kaksi niistä ovat untuvaaa ja hankittu vuonna 2007 (kääk!) ja kolmas, tempur vähän tämän jälkeen, ehkä 2008. Erityisesti untuvatyynyt pitäisi vaihtaa, mutta tempur on kestänyt yllättävän hyvin käyttöä. Niskani on yllättävän hyvässä kunnossa ja inhoankin nukkua muiden tyynyjen, kuin tempurin kanssa. Tempur matkustaakin yleensä mukanani myös mökille. 😉

 158. Hömm, nyt täytyy kyllä tunnustaa etten edes muista milloin olisin tyynyn vaihtanut… Niska- ja hartiaseudun ongelmia kyllä on jumituksina ja usein ilmenevänä päänsärkynä.

 159. Oih, olisi todellakin aika vaihtaa tyynyä! Ja olen aikamoinen hartiajännittäjä, mutta säännöllinen liikunta on onneksi pitänyt päänsärkykaudet poissa.

 160. Vaihdoin viimeksi tyynyni.. hmm.. taisi olla vuosi sitten kun muutin toiselle paikkakunnalle opiskelujen perässä. Patjan sain käytettynä. Vanha tyyny tosin jäi lapsuudenkotiin käyttöön kun siellä käyn piipahtamassa. Ostin omaan asuntoon suht edullisen tyynyn, enkä kovin paljoa miettinyt ergonomiaa.. En valinnut sitä ihan halvinta, mutten kalleintakaan.

  Ja no, täytyy kyllä myöntää että niskat on usein jumissa ja hartiavaivoja on – mihin liittynee myös epäergonomiset työskentelyasennot koneella ja koruja tehdessä. Tykkään myös nukkua korkean tyynyn tai kahden kanssa välillä vaivaavan refluksin takia. Mutta taitaisi silti olla uuden, ergonomisemman tyynyn sekä patjan paikka. Kiitos havahduttamisesta, taidanpa kiinnittää uniergonomiaan (ja työskentelyyn) nyt enemmän huomiota!

 161. Vaihdoin vasta lämpöön reagoivaan tyynyyn. Se on kyllä hyvä. Töistä tulee niska- hartiakipuja

 162. Tyynyt olen viimeksi vaihtanut varmaan pari vuotta sitten. Yritän aina pestä tyynyni, mutta useimmilla niillä voi pesun jälkeen heittää vesilintua. Joten pestävälle, laadukkaalle tyynylle olisi nyt kovasti kysyntää. 🙂

Kommentointi on suljettu.