fbpx

Lisäravinteet ovat aihe, mistä kysytään erittäin usein. Miksi niitä käytetään ja jos niin mitä ja milloin?

Lähtökohta on aina, siis AINA, hyvässä perus ruokavaliossa. Eli minun mielestäni lisäravinteilla ei tulisi korvata ruokaa tai kuvitella, että ne olisivat parempia kuin tavallinen ravinto. Nimensäkin mukaisesti lisäravinteet ovat hyvä lisä ruokavaliossa ja varsinkin urheilijoille tai muuten aktiivisille ihmisille. Ne voivat helpottaa siinä, että saadaan tarpeeksi ravinteita päivän aikana tai kiire aikataulussakin jotain fiksua suuhun.

Perusta on hyvä olla kunnossa ja sitten lisätä mukaan lisäravinteita. Tämä heraproteiini on kyllä hyvä ja puhdas valinta proteiinilisistä käytettäväksi.
Perusta on hyvä olla kunnossa ja sitten lisätä mukaan lisäravinteita. Tämä heraproteiini on kyllä hyvä ja puhdas valinta proteiinilisistä käytettäväksi.

Kirjoitinkin jo superfoodeista pienen tekstin. Superfoodit voidaan tavallaan myös lukea lisäravinteisiin varsinkin eksoottisempien ravinteiden kohdalla. Vitamiinilisistä kirjoitan vielä erillisen postauksen ja nyt keskitytään enemmän urheilulisäravinteisiin eli esimerkiksi proteiinilisään tai palautusjuomaan.

Palautusjuomastakin ollaan oltu montaa eri mieltä, mutta suurin osa tutkimuksista puoltaa kuitenkin sitä, että siitä on hyötyä. Hyvä kooste tästä aiheesta lähdeviitteineen löytyy esimerkiksi Lihastohtorin blogista. Palautusjuoma on erittäin hyvä esimerkiksi silloin jos sinulla ei satu olemaan mahdollisuutta syödä laadukasta ravintoa pian treenin jälkeen. Palautusjuomajauhe valmiiksi sheikkeriin laitettuna on paljon helpompi kantaa mukana vaikka koko päivän ajan vs. ruoka, jolle täytyy miettiä kylmäsäilytys jne. Nestemäinen palautusjuoma usein myös uppoaa helpommin, kuin kiinteä ruoka.

Näin mä edustan ständeillä, että eikun työtarjouksia tulemaan vaan! Kuva Fitness Exposta lokakuulta.
Näin mä edustan ständeillä, että eikun työtarjouksia tulemaan vaan! Kuva Fitness Exposta lokakuulta.

Palautusjuomajauheitakin löytyy nykyään laidasta laitaan ja itse haluan näissäkin suosia laatua ja puhtautta. Yksi erittäin hyvä palautusjuomajauhe löytyykin Northforcelta, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä tämän vuoden ajan. Ihastuin heidän arvoihinsa, sillä Northforcen tuotteet ovat suomalaisia ja niissä ei ole käytetty lisäaineita tai keinotekoista makeutusta. Voimaharjoittelun jälkeiseen palautumiseen heiltä löytyy Strength, joka on maustettu aidolla marjajauheella (mansikka) ja sisältää myös vitamiineja sellaisen määrän, että se korvaa monivitamiinin käytön. Vaihtoehtoina on myös Speed & Skill, joka sisältää hieman enemmän hiilihydraatteja ja kestävyysharjoitteluun tarkoitettu Endurance. Endurance on ainakin ollut suosittu esimerkiksi maratoniin tähtäävillä.

Toinen suosikkini on pelkkä heraproteiini, jota on helppo käyttää proteiinin lähteenä esimerkiksi kiirepäivinä. Se myös sopii erittäin hyvin smoothieihin tai ”raakajäätelöön”, jota tuli varsinkin kesällä väsäiltyä jonkin verran. Linkkien takaa löydät pari reseptiä, joissa on käytetty Northforcen heraproteiinia. Omat lempparit ovat suklaa ja maustamaton.

Smoothiemaisteri Stockalla alkuvuodesta maistattamassa herasta tehtyä smoothieta ja energiapatukkaa.
Smoothiemaisteri Eevsku Stockalla alkuvuodesta maistattamassa herasta tehtyä smoothieta ja energiapatukkaa.

Käytätkö sinä urheiluun tarkoitettuja lisäravinteita ja jos jotain niin mitä? Jos saisit kokeilla jotain Northforcen tuotetta, niin minkä valitsisit? Yhdelle kommentoijista lähetetään tuote, jota hän haluaisi testata.

Lisäksi kaikille lukijoilleni on nyt jouluun asti alekoodi Northforce JouluAle14 Northforcen verkkokauppaan, jolla saa huikean 40% alennusta yli 40€ ostoksista! Koodi voimassa 24.12 saakka ja koskee tuotteita: Strength 700g, geelit ja patukat.

 

Kilpailun voittajan valitsen 22.12.

<3

Eevsku

Total
33
Shares

75 kommenttia

 1. Käytän ainoastaan palautusjuomaa ja vitamiineja. Suosin ruokaa 🙂
  Northforce kuulostaa mienekiintoiselta ja on minulle ennestään tuntematon. Olenkin vaihtamassa palkkarimerkkiä ja etsinnässä on mahdollisimman puhdas ja kotimainen on tietenkin plussaa. Haluaisin kokeilla heidän Heraansa ja suklaan makuisena.

 2. Mä haluaisin kokeille tuota aidoilla marjajauheilla maustettua protskua! Mulla on nyt projekti päällä, et yritän karsia kaikki turhat lisäravinteet ruokavaliosta. Nyt oon esim. vaihtanut keinomakeutetut proteiinijauheet maustamattomiin, samoin protskupatukat oon vaihtanut cocovin välipalapatukoihin, joissa ei oo mitään lisäravinteita. Joten nuohan sopis mulle ku pipo päähän 🙂

 3. Kokeilisin heraproteiinia, mansikka/mustikka-makuista tai sitten Strenght-palautusjuomaa!

 4. Ehdottomasti luonnonmukainen palautusjuoma tulisi tarpeeseen vatsavaivojen takia!

 5. Itse käytän Top Fuelia aina heti treenin jälkeen, se toimii.
  North Forcea olen myös harkinnut, mutta en vielä testannut. Strength olisi minun valintani kokeiluun.

 6. Oon aiemmin käyttänyt entisen pt:ni suosituksesta valmistavana ja palauttavansa juomana hera+malto-yhdistelmää. Sittemmin olen kyseenalaistanut malton hyötyjä, koska en ole millään massankeräyskaudella ja lihastohtorinkin blogista sain viitteitä siitä, että malto valmistavana juomana saattaa vain aiheuttaa verensokeripiikin ja sitä voi väsähtää treenin aikana? Muutenkin tuntui, että välillä olin vasta syöny ennen treenejä (siis tunti-pari ennen) joten ei tuntunut mielekkäältä ahtaa hirveätä määrää tuhtia juomaa kehoon. toiveissani on myös kiinteytyä lihastenmuokkauksen ohella joten olen hylännyt malton kokonaan ja hankin hiilarit ruoasta. Heraa käytän isolaattina , yleensä vain palautukseen tai sitten valmistavana, jos ruokailusta on aikaa liikaa. Heitän sekaan bcaa ja kreatiinia sekä maca 🙂 ja olen tykästynyt stevialla makeutettuihin sportsnutritionin enkä enää voisi juoda äklömakeita makeutettuja juomia! Kiinnostavaa olisi tuollainen marjajauheella maustettu jauhekin, käytän hera myös smoothieihin päivittäin.

 7. Lähes päivittäisessä käytössä on bcaa juoma, sekä heraisolaatti. Testiin lähtisi laadukas heraproteiini, joka sisältää vain vähän laktoosia. Herkkä mahaisena laadulla on suuri merkitys

 8. Käytän treenin jälkeen heraproteiinia palautusjomaksi, mutta muita lisäravinteita ei tule juuri käytettyä muuten kuin superfuudien muodossa. Valitsisin noista strenght palautusjuomajauheen 🙂 vitsi pitääkin hyödyntää toi alekoodi!

 9. Tällä hetkellä en käytä mitään ravintolisiä joten sikseenkin huippu tarjous kokeilla näitä tuotteita:) mielelläni kokeilisin heraproteiinia ja protskupatukoita!

 10. Tällä hetkellä käytän treenin aikana jotain aminohappomixiä, sekä treenin jälkeen palautusjuomaa, joka koostuu pelkästä heraproteiinista. Joskus käytössä on myös latausjuoma. Monenmoista lisäravinnetta tulee siis kulutettua. Lisäksi käytössä on mm. glutamiini ja kreatiini.

  Jos saisin kokeilla jotain niin kokeilisin heraproteiinia, makuna suklaa 🙂

 11. Sitä mansikan makusta strenght:iä ! Vois olla aika huippu telinevoimistelu treenien jälkeen (?)

 12. Tällä hetkellä ei ole mitään lisäravinteitä käytössä. Ajoittain olen käyttänyt palautusjuomia sekä pelkkää heraa. Mie kokeilisin kanssa palautusjuomaa strenght ja taidanpa pistää tilauksen menemään herasta.

 13. Oikeastaan ainoa lisäravinne mitä käytän, on palautusjuoma ja sekin tällä hetkellä loppu – olen metsästänyt uutta hyvää palkkaria ja pohtinut mikä sopisi mahalle parhaiten. Haluaisin testailla Strenght-palkkaria!

 14. Hei, Mitäs tuo alennuskoodi oikein käsittää kun herjaa vain ”Et voi lunastaa kuponkia valitun tuotteen kanssa.”……

  1. Heippa!

   Pahoittelut tuosta informaatiovirheestä, minulle unohdettiin infota, että tuo koodi koskee vain Strength 700g, patukoita ja geelejä. Toivottavasti näistä joku on mieleinen valinta!

 15. En ole vielä löytänyt itselleni sopivaa heraproteiinia, joten kokeilisin heraproteiinilisää (700g) suklaan makuisena. Treenin jälkeen harvoin pääsee suoraan ruokapöytään, joten vaivattomasti alas menevä proteiinilisä on välttämätön, hiilarit yleensä otan banaanista 🙂

 16. Hei. Pitääkö toi kamppiskoodi paikkaansa? Eli alennusta saa ihan mistä vaan mitä tilaa, kunhan ostosten summa ylittää tuon 40€? Kanta-asiakkaille tuli nimittäin sama kamppiskoodi, mutta alennus ei koske kun muutamia tuotteita. Sulla sama koodi, mut ale koskee kaikkia…?

  1. Heippa!

   Pahoittelut tuosta informaatiovirheestä, minulle unohdettiin infota, että tuo koodi koskee vain Strength 700g, patukoita ja geelejä. Toivottavasti näistä joku on mieleinen valinta!

   Kiitos kommentista 🙂

 17. Juuh, koetin tuota koodia ja alennus ei siis tule kuin vain tietyistä tuotteista tuolla Northforcen verkkokaupassa (neljä eri tuotetta) ja noista neljästä siis voi koota ostokset niin, että 40e ylittyy ja sen jälkeen saa alennuksen 🙂
  Kiitos muuten blogista, täällä on välillä mukava piipahtaa ja saada vinkkejä ja positiivisia ajatuksia elämään. Hyvää Joulua sinulle ja tsemppiä tuleviin haasteisiin!

  1. Hei, millä tuotteilla koodi toimii? 🙂 olisin nimenomaan kiinnostunut suklaa proteiinilisästä tai maustamattamasta, eikä toimi..

   1. Heippa!

    Pahoittelut tuosta informaatiovirheestä, minulle unohdettiin infota, että tuo koodi koskee vain Strength 700g, patukoita ja geelejä. Toivottavasti näistä joku on mieleinen valinta!

    Kiitos kommentista 🙂

    1. Hei, kiitos nopeasta vastauksesta! Ensisijaisesti olin tilaamassa proteiinilisää, koska siinä hiilarit on minimissä mutta eiköhän tuo strength myös käy 🙂

     1. Treenin jälkeiseen palautukseen tuo Strength on oikein passeli! Ja jos luit tuolta Lihastohtorin blogista, niin moni tutkimus puoltaa sitä, että enemmän hyötyä olisi palkkarista jossa on proteiini + hiilihydraatti. 🙂 Omista asiakkaistani moni on ainakin ihastunut juuri Strenghtiin.

 18. Olisi mahtavaa jos tällainen varaton opiskelija saisi tuon, palautusjuoma strenght 🙂

 19. Lisäravinteista itsellä käytössä lähinnä vain proteiinijauhe. Aikaisemmin käytössä heraproteiini, mutta nyt enemmän tullut käytettyä riisiproteiinia. Proteiinijauhetta tulee lisäiltyä esim jogurttiin, smoothieihin jne sekä hiilarinlähteen (esim banaani) kanssa käytettyä palautukseen treenin jälkeen. Noita Northforcen tuotteita on ollut tarkoitus testata jo pidemmän aikaa, mutta ei ole vielä raaskinut ostaa 🙂 Eniten noista kiinnostaisi tuo mansikka/mustikka makeinen heraproteiini!

 20. En käytä mitään lisäravinteita koska kaikki ylimääräinen mitä niissä on, häiritsee minua. Tämä Northforce vaikuttaa kuitenkin lupaavalta puhtautensa puolesta ja ottaisinkin mielelläni testiin maustamattoman heran 🙂

 21. Kokeilisin mansikanmakuista strength- palautusjuomaa, kiinnostaa muutenkin nämä puhtaammat lisäravinteet.

 22. Pure Whey Proteiinilisä, maustamaton.
  Nuo maustetut on yleensä liian makeita, joten tätä voisi kokeilla, että onko ”pahaa” 🙂 vai ei. Varmasti tulee käytettyä joka tapauksessa.

 23. Hei Eevsku! Olen aina satunnaisesti harrastanut kuntosalia ja jumppia tulee kolme x viikkoon. Nyt tammikuussa ajattelin tehdä ns pienen dieetin ja haluaisin päästä muutamasta kilosta. Olen miettinyt monesti tätä lisäravintojuttua ja olisi kiva kokeilla onko sillä mitään vaikutusta treeniin ja tietysti olisi myös kiva voittaa jotain (esim suklaanmakuinen herajauhe), jolla pääsis alotteleen ja sitte jatkossa osais itse ostaa niitä. terkuin, niin monesti meinannut ostaa, mutta aina jäänyt ostamatta tiedon puutteen takia. Hyvää joulua sulle <3 ja ihanaa uuttavuotta!!

 24. Kokeilisin palautusjuoma strenghtiä. Olen nähnyt näitä kaupassa mutta ollut huolissani puhtaudesta, kun niin usein palautusjuomissa on kaikkea ylimääräistä. Maustamaton hera on tullut tutuksi joten puhdas muunlainenkin palautusjuoma olisi kiva! Pitkä ainesosa lista mietitytti, kun kaikkia en tunnistanut. Olisi ihana testata onko hyvää kamaa kun kerran on puhdasta tuotetta 🙂 !

 25. Käytän joskus salitreenin jälkeen heraproteiinia palautumisjuomana. Haluaisin juuri mielummin ottaa käyttöön tuollaisen luonnonmukaisen laadukkaan heraproteeinin suklaan makuisena, jossa ei varmasti juuri ole mitään keinotekoisia lisä-ja makuaineita.

 26. Yritin tilata mutta alekoodi ei valitsemiini tuotteisiin toimi, mihin tuotteisiin se toimii? Itsellä käytössä hera 100 palautusjuomajauhe star nutritionilta mutta minkään tähän asti juomani juoman maku ei miellytä, joten käyttö ei ole jokapäiväistä! Haluaisin kokeilla suklaan makuista proteiinilisää!

 27. Kokeiluun ottaisin nesteystysjuoman extreme vadelmanmakuisena pitkiä juoksumatkoja varten sekä tulevaa maratonia silmällä pitäen .:)

 28. Kaipaan työpäiviin terveellistä ja ravitsevaa välipalaa, jonka voi nauttia lennossa. Siksi haluaisin kokeilla Diet 700 g ateriankorviketta (mustikka/mansikka). Proteiinin lisäksi haluan, että välipalassa on vähän hiilaria ja kuitua – tässä olisi kaikkia näitä! 🙂

 29. Voimaharjoittelun jälkeiseen palautumiseen Strength, joka on maustettu aidolla marjajauheella….kuulostaa liiankin hyvältä! Sitä haluaisin ehdottomasti kokeilla!

 30. Käytän itse vain palautusjuomaa. Ja käyttäisin mielellään jotain laktoositonta ja gluteiinitonta vaihtoehtoa.

 31. Haluaisin kokeilla: Strength palautumisjuoma mansikka.
  Käytän itse heraproteiiniä ja palautusjuomaa.

 32. Haluaisin ehdottomasti koittaa Strengthia! Kuulostais mulle sopivalta, koska makeutusaineet yms. saa monesti mahan kipeäksi..

 33. Tällä hetkellä käytän vain Star Nutritionin heraa. Juon sitä salitreenin jälkeen ja syön lisäksi banaanin. Haluaisin kokeilla kunnon palautusjuomajauhetta! 🙂

 34. Arvostan mahdollisimman puhtaita ja lisäaineettomia tuotteita. Olen tottunut käyttämään maustettua heraa, joten olisi mielenkiintoista kokeilla maustamatonta Pure Whey-tuotetta 🙂

 35. Itsellä tulee käytettyä kookosvesijauhetta aina hikisen hotjooga-tunnin jälkeen. Prodejauheuta vastaavasti salitreenin jälkeen sekä lisänä leivontaan ja smoothieisiin. Northforcen valikoimasta mua hotsittais suklaa-hera proteiinilisä 🙂

 36. En ole vielä löytänyt sitä täydellistä palautusjuomaa, joten testiin menisi ehdottomasti Strenght 🙂

 37. Olen parisen vuotta käyttänyt star nutrionin weight 80 plakkaria. Olen herkkä vatsainen ja se mitä laitan suuhun näkyy heti vatsassa, vähänkin ”ylimääräistä” niin voima maha on turvotuksen kanssa valmis! Mainitsemasi strenght palkkari siis kovasti kiinnostaisi luonnollisuuden takia kokeilla(:

 38. Pure wheytä kokeilisin ehdottomasti ! Hyvä maustamaton proteiini hakusessa 🙂

 39. Strenght palautusjuomaa kokeilisin, mitään en ole kokeillut 🙂

 40. mulla on haussa uus palautusjuoma js olen halunnut kokeilla northforcen strenghtiä

 41. Käytän paljon palautusjuomia raskaan treenin jälkeen ja Northforcen palkkari löytyy kaapista tälläkin hetkellä. 🙂 Uuteena tuttavuutena haluaisin kokeilla nesteytysjuomia, koska haaveilen ensi kesänä osallistuvani ensimmäiselle täyspitkälle maratonille. Joten noista nesteytysjuomista erityisesti tuo Universal sitruuna-lime. 🙂

 42. Monivitamiineja, kalaöljy, zma, creatiini ja hera80. Juuurikin tuo northforcen strenght kiinnostaisi 🙂

 43. kiinnostavia kyllä nuo luonnonmukaisemmat vaihtoehdot! haluaisin löytää uuden palautusjuomalempparin ilman lisäaineita, joten valitsisin kokeiluun tuon strengthin 🙂

 44. Olin viela 1,5 vuotta sitten kovasti lisaravinteita vastaan, koska mielestani ei ollut terveellista syoda mitaan keinotekoista. Crossfitin mukana tuli kuitenkin tarve palautua nopeampaa ja aloin kayttaa palkkaria. Jatin vuosi sitten lihan pois ruokavaliostani eettisista syista ja kun taalta Briteista ei loydy maitorahkaa, niin aloin kayttaa heraa, etta saisin tarpeeksi proteiinia. Lisaksi kaytan kreatiinia. Edelleen epailyttaa, mita kaikkea haitallista lisaravinteiden mukana kehooni tulee kuten esim. makeutusaineet. Jarkyttavaa, etta jopa maustamattomiin proteiinijauheisiin laitetaan makeutusainetta (ainakin taalta loytyy sellaisia). Tasta syysta talla hetkella onkin kokeilussa hamppuproteiini. Makuelamys ei ole huikea, mutta mieluummin puhdasta kuin keinotekoisesti makeutettua. Parasta tahan mennessa on ollut Evolutionin maustamaton hera, maustetuissa versioissa stevian maku allottaa.
  Northforce on mulle uusi nimi, mutta aion kokeilla. Makeutusaineeton tuote saa mut ehdottomasti kiinnostuneeks. Kiitos koodista! Ja jos saisin jonkin tuotteen kokeiluun, se olisi maustaman hera.

 45. Lisäravinteita tulee käytettyä sekä treenin ympärillä että sen ulkopuolella. Ennen treeniä beta-alaniinit ja kreatiinit, treenin aikana BCAA:ta (+ maltoa tarpeen mukaan) ja treenin jälkeen palkkarissa perusheraa, maltoa vaihteleva määrä ja toinen satsi kreatiinia. Heraa laitan tämän lisäksi smoothieihin ja erilaisiin proteiinireseptikikkailuihin. Lasken ehkä myös omegat, vitamiinit ja erilaiset kivennäisaineet jonkinlaiseksi lisäravinteiksi, joten niitä tulee käytettyä päivittäin.

  Northforcen tuotteista testiin ottaisin mustikka/mansikka-makuisen heran.

 46. Raakakaakaolla maustettu projejauhe – toimisi salee leivonnassa ja palkkareissa!

 47. Mulla käytössä ennen treeniä ja treenin aikana aminoita, treenijuoman joukossa myös Osmopure-hiilarijauhetta. Treenin jälkeen protskujauhetta (tällä hetkellä hydrolysoitua lihaprotskua, jäi päällä totaalimaidottomasta kokeilusta)+eksta glutamiinia ja leusiinia. Palkkarin hiilarit otan mieluummin banskusta kuin jauheesta 😛 Noi Northforcen tuotteet kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuttavuudelta, ravinnon puhtaus ja lisäaineettomuus on pop etenkin näin herkkävatsaisena! Valintani olisi suklaanmakuinen hera! 🙂

 48. Itselläni on käytössä ennen treeniä arginiini, treenin aikana bcaa/sitrulliinimalaatti/glutamiini, treenin jälkeen palkkari jossa kreatiini, hydrolysoitu hera ja malto ja lisäksi täydentelen päivän aterioita heraisolaatilla.
  Ottaisin kokeiluun strength:in, kuulostaa hyvältä!

 49. Jo pitkään olen käyttänyt heraproteiinia treenin päätteeksi, aluksi maltodekstriinin kanssa miksattuna, nykyisin banaanin kanssa. Nyt tarkoitus aloittaa kreatiinikuuri, jos se saisi erityisesti nuo voimapuolen tulokset vielä kovempaan kasvuun!

  Northforcen tuotteista voisin valita vaikka kuinka monta eri tuotetta kokeiltavaksi, mutta taitaa priorisointi tällä kertaa kohdistua tuonne Strength-jauheen puoleen!

 50. en käytä urheiluun tarkoitettuja lisäravinteita, haluaisin kokeilla hera-protetiinia

 51. Säännöllisesti urheiluun liittyvänä lisäravinteena tulee käytettyä heraproteiinia. Monia merkkejä on tullut testattua ja etsiminen onkin vielä kesken, että löytyisi hyvä, lisäaineeton ja keinotekoisia makeutusaineita sisältämätön heraproteiini. Northforcen suklaa heraproteiini herättikin siis todella kiinnostukseni ja se lähtisi ehdottomasti kokeiluun! 🙂

Kommentointi on suljettu.