fbpx

No1 Health & Beauty Clinicin lahjakortin voitti Eva, eli kilpailu on päättynyt, mutta edelleen nuo joululahjaideat / tarjoukset ovat teille voimassa! Paketti Warrior Coffeeta lähti Camillalle. Onnea molemmille!

Tämän päivän luukun aiheena on henkinen hyvinvointi ja samalla saatte lukea ihanan Minnan haastattelun.

Henkinen hyvinvointi on asia, johon kiinnitetään mielestäni liian vähän huomiota. Kaikki lähtee siitä, että pään sisällä asiat ovat balanssissa. Itsekin pidin vielä muutama vuosi sitten outona kaikkea psyykkisen puolen asioista puhumista ja usein tuntuu, että jopa saatetaan leimata ihminen epävakaaksi tai hulluksi, jos tarvitsee psyykkista valmennusta tai puhuu henkisestä hyvinvoinnista ja sen tärkeydestä.

Nykyään en pidä sitä ollenkaan outona ja olen erittäin kiinnostunut kehittämään ja oppimaan lisää psyykkisestä puolesta. Sitä kehittämällä on mahdollisuus stressata vähemmän, suoriutua paremmin ja olla onnellisempi. Kaikki lähtee siitä, että alkaa tiedostamaan asioita eri tavalla ja muuttaa jotain ajattelumalleja. Tärkeää on myös opetella tuntemaan itseään ja uskaltaa olla yksin omien ajatustensa kanssa. Tässä voi olla aluksi apuna joku toinen ihminen tai vaikkapa hyvä kirja/opas aiheesta.

eevsku2
kuva Mikko Rasila

Kirjoitin ajatuksen voimasta pari viikkoa sitten ja kuten mainitsin siellä, niin kiinnostuin itse pohtimaan näitä asioita muutama vuosi takaperin, kun huomasin ajattelulla olevan suuri merkitys siihen, mitä elämässäni tapahtuu. Suurin muutos onkin ollut vain se, että olen alkanut tiedostamaan asioita eri tavalla ja tietoisesti ohjaan ajatteluani ja sitä kautta käytöstäni ja tekemisiäni tiettyyn suuntaan. Aina olen ollut lähtökohtaisesti positiivinen ja haluan kääntää kaiken hyväksi, mutta nyt teen sitä vielä enemmän tietoisesti. Kannattaa kokeilla!

Alun perin kiinnostuin siis henkisestä hyvinvoinnista nimenomaan urheilun näkökulmasta, mutta nykyään ajattelu tästäkin on laajentunut ja olen ymmärtänyt, että kokonaisvaltainen hyvinvointi heijastuu myös sinne urheiluun. Kun olen tasapainossa kaikilla muillakin osa-alueilla, niin olen myös parempi urheilija. Onnellisuutta ja kiitollisuutta opettelemalla kaikesta tulee niin paljon mukavampaa, vaikka välillä elämä potkisikin päähän.

Don't worry, be happy. Kuva Mikko Rasila
Don’t worry, be happy. Kuva Mikko Rasila

Nykyään käytän hyödykseni ihan henkilökohtaistakin psyykkistä valmennusta, mutta teen paljon myös itsenäisesti töitä henkisen hyvinvoinnin eteen. Hyppäsin alkusyksystä mukaan Minna Immosen järjestämään hyvinvointihaasteeseen, Oman elämäni inventaarioon , ja täytyy sanoa, että se auttoi minua järjestelemään paljon asioita päässäni, sekä tekemään vaikeilta tuntuvia päätöksiä. Oikeastaan tämän hetkinen tilanteeni uudella kisatavoitteella fitneksessä ja mieluisampi työtilanne on paljon myös tuon valmennuksen pohdinnan ansiota. Kyseessä on siis nettivalmennus, jossa 6 viikon ajan pohdiskelet itse omaa elämääsi eri näkökulmista erilaisten kysymyksien ja materiaalien avulla.

Olinkin iloinen, kun Minna otti minuun pari viikkoa sitten yhteyttä ja kysyi olinko minä kyseinen Eveliina, joka kurssilla oli mukana. No olinhan minä! Päätimme laittaa tämän valmennuksen tänne joulukalenteriin alennuksella, sekä mahdollisuuden yhdelle voittaa ilmainen kurssi. Mutta ennen kilpailua haluan esitellä teille ihanan Minnan! Ole hyvä.

Minna

Kuka olet?

– Minna Immonen, 31v, kaenuulaislähtöinen elämänreissailija, yrittäjä, psykologi ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja. Luonteeltani olen lapsenmielinen tunnerikas syvien vesien pohdiskelija. Kovasti kiinnostunut ihmisistä ja heidän tarinoistaan.

Mitä teet?

– Haluan auttaa ihmisiä lisäämään ymmärrystä itsestään ja omasta käyttäytymisestään, jotta he voivat saavuttaa niitä asioita elämässä, mitkä ovat heille juuri sillä hetkellä tärkeitä. Asiakaskuntaani kuuluvat vahvana osana myös urheilijat ja työyhteisöt. Ajankohtaisin rakkaudenkohteeni työrintamalla ovat verkkokurssit. Ne antavat mahdollisuuden tehdä valmennustyötä ja tuoda hyvää tälle pallolle yhä laajemmassa mittakaavassa. Ensimmäinen oma kurssini syntyi viime maaliskuussa nimellä Oman elämäni inventaario ja seuraavan urheilijoille suunnatun kurssin Voittajan itseluottamus launchaan helmikuussa 2015.

Miksi teen?

– Muistan erityisen selkeästi yhden hetken nuoruudestani. Istumme ystävieni kanssa Kajaanin silloisessa uudessa Hesburgerissa ja käymme läpi elämän kiemuroita. Keskusteluista ja pohdinnoista syntyy uskomattoman hyvä fiilis ja tuntuu, että ongelmat jäävät siihen paikkaan ja jos eivät jää, niin toivoa asioiden ratkeamiselle tulee ainakin reippaasti lisää. Me kaikki lähdimme onnellisimpina kotiin, mitä me olimme tuohon tapaamiseen tulleet. Mietin silloin, että kunpa tämmöistä voisi tehdä työkseen – tavata ihania ihmisiä, pohtia yhdessä elämää, luoda uusia näkökulmia ja synnyttää luottamusta tulevaan. Noin kolme vuotta sitten ymmärsin, että no totta ihmeessä voi tehdä ja tässä ollaan 🙂

Mikä on unelmasi?

– Niin romanttiselta kuin tämä kuulostaakin, unelmani on jatkaa elämän ymmärtämistä ja ihmisenä kasvamista. Haluan yhä löytää elämästä ja itsestäni uusia puolia ja tasoja ja kehittää niitä. Haluan luoda omaan elämääni mahdollisimman paljon vapautta, mikä tuntuu kohdallani tulevan paljolti omien ajatusmallien kyseenalaistamisen kautta. Elämää haluan elää tiiviisti muiden ihmisten kanssa ja ilman muuta matkan varrella auttaa kanssakulkijoita heidän omissa kasvuprosesseissaan niin paljon kuin vain mahdollista <3 

<3 Minna
Aivan mahtavia ajatuksia Minnalta, ja juuri tuota haluan itsekin, eli kasvaa ihmisenä ja löytää elämästä ja itsestäni koko ajan uutta ja kehittyä! Odotan innolla tuota ensi vuonna ilmestyvää uutta valmennusta urheilijoille.
Minusta olisi aivan ihana kuulla nyt teiltä, että oletteko miten kiinnostuneita ja tietoisia henkisestä hyvinvoinnista ja mikä on ollut teille isoin oivallus tällä saralla? Yhdelle kommentoijalle lähtee siis ilmainen Oman elämäni inventaario -hyvinvointihaaste (alkaa 5.1.2015) & huom. nyt myös kaikille tämän linkin kautta tuo kurssi hintaan 30,50€ (norm. 36,50€). Voin suositella valmennusta koko sydämestäni ja se on varmasti joka euron arvoinen. Tämä on myös aivan ihana joululahjaidea jollekin tärkeälle ihmiselle <3 Kilpailu ja tarjous voimassa 21.12. saakka.

EDIT: Kilpailu päättynyt, onnea Minttu! <3

Ihanaa tiistaita kaikille! Muistakaa hymyillä ja olla kiitollisia, sekä uskokaa itseenne ja unelmiinne. Voi miten liikkistä!
<3
Eevsku
Total
36
Shares

41 kommenttia

 1. Aivan ihana kilpailu! Näkisin antavani tällaisen lahjan äidilleni tai sitten ottaisin sen itselleni, kaikkille joka tapauksessa varmasti hyvä ja tarpeellinen lahja! 😉 hyvää joulua!

 2. Lievästä masennuksesta teininä kärsineenä (tai ehkä se oli vain teiniangstia) aloin ymmärtää jotain henkisestä hyvinvoinnista jo suht nuorena. Välillä se unohtuu, kun on kova vauhti päällä ja ei ehdi kovinkaan miettiä mitä tekee, saati miksi… kunnes taas jokin tapahtuma pysäyttää, yleensä se on kroppa joka alkaa reistailla tavalla tai toisella (vatsa ei toimi, uni ei tule..you name it). Paljon haluaisin oppia aiheesta lisää ja enemmän ymmärtää itseäni, tai oppia selkeyttämään ajatuksia sekä kuten kirjoitit, ikäänkuin ohjailla ajatuksia ja sitä kautta käytöstä ja tekoja. Ehkä jopa oman elämän inventaarion avulla löytäisin sen oikean alan jossa haluan työskennellä.. 🙂

 3. Moi! Olen hyvinkin kiinnostunut mielen voimasta ja henkisestä hyvinvoinnista, mutta silti huomaan rypeväni turhissa ajatuksissani yöt pitkät, välillä ressaa niin paljon että tuntuu kuin joku kääntäisi veistä vatsassa, tai tunnen olevani niin masentunut että en tee viikkoihin mitään kivaa enkä juurikaan saa mitään aikaiseksikaan. Olen lukenut kaikki mm. kaikki Lorna Byrnen kirjat jo aikoja sitten ja uusimpana lukemisena oli Henkka Hyppösen nautitaan raakana.. Mutta silti en osaa nauttia elämästä raakana, en osaa olla kiitollinen, ja ajatukset on niin mustia ja mieli synkkä niin tietysti elämäkin sitten. Monta kertaa päivässä mietin et ajattele nyt positiivisemmin ja oo nyt kiitollisempi 😀 Tää on jopa jo ihan huvittavaa, koska tiedän et ei se niin vaikeeta olis. Joku iso solmu vaan pään sisällä ei meinaa alkaa aukeemaan olleskaan..
  Luen myös Jennyn ihanaa Vastaisku Ankeudelle blogia ja aion ehdottomasti ostaa hänen uuden kirjansa mikä ilmestyy tammikuussa, ja tilasimpa itselleni mielikalenterin ensi vuodelle. Kirjottelen paljon ajatuksia ylös ja uskonkin, että ensi vuosi on taas edeltäjäänsä hiukan valoisampi. Se on ollut suunta jo pitkään niin henkisellä kuin fyysisellä puolella, touhuun vaan voisi lisätä vauhtia rutkasti lisää. Uskon kyllä, että se vauhti myös löytyy, onhan mulla avaimet siihen kun tiedän kuinka suuri voima ajatuksella on!

 4. Heippa Eveliina,haluaisin osallistua kyseiseen skabaan ja minulla olisi toki tarina kerrottavana joka on aika rankka,mutta olen kääntänyt sen edukseni ja matka on ollut aika pitkä.En kuitenkaan tahdo jakaa sitä yleisesti ainakaan vielä niin onko mahdollista kirjoittaa siitä sinulle johonkin yksityisesti. Ei kuitenkaan facebookkiin koska minulla ei ole facebookkia.Aivan ei ole,olen ehkä siinäkin asiassa erikoinen:)

 5. Päänsisäisen toiminnan selvittäminen ei tee koskaan pahaa – tää olis hyvä aloitus ensi vuodelle!

 6. Henkinen hyvinvointi on vähän kuin istuisi oksan päällä. Kun on epävarmuutta itsestä, epäluottamusta tai ihan mitä tahansa, voi sitä verrata tuuleen, joka heiluttaa oksaa. Se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti sinuun. Jos puulle ei anna ravintoa, se haurastuu ja oksan voima heikkenee. Kun kunnioittaa itseään, kuuntelee ja ymmärtää omia arvoja, uskaltaa tämän oksan päällä istua, eikä olo ole turvaton.

  Joo ei ehkä paras mahdollinen esimerkki, mutta niin metsä vastaa kuin sille huudetaan ja kun puhuu itselleen kauniisti niin tuntee olonsa kauniiksi. Tätä olen opetellut viimeisen vuoden aikana 🙂

  Henkinen hyvinvointi on siitä mielenkiintoinen, ettei se ole koskaan valmis. Aina voi oppia uutta, kehittää itseä ja antaa itselleen parempaa. ”Elä hetkessä” -sanonta pitää paikkaansa 🙂

 7. Suvussani ja lähipiirissäni on kärsitty syömishäiriöistä ja masennuksesta. Nämä asiat saavat ihmisen niin pahasti hajalle etten kenellekkään haluaisi sitä, ja sen kautta olenkin ollut muutaman vuoden ajan hyvin kiinnostunut henkisestä hyvivoinnista ja sen edistämisestä. Tämä olisi taatusti mielenkiintoinen tapa ja itsekkin jonkinasteista ortoreksiaa kärsittyäni saisin tästä varmasti paljon irti! Oppisin varmasti uusia näkökulmia ja mikä tärkeintä, ehkä auttamaan läheisiäni.

 8. Taas on todella hyvä kilpailu. Olen kuullut oman elämäni inventaariosta aiemminkin ja se vaikuttaa sellaiselta josta varmasti kaikki hyötyisivät. Olen kärsinyt liian monta vuotta masennuksesta ja vasta hiljattain olen oppinut kuinka voimme itse vaikuttaa omaan fiilikseen, ajatuksiin ym. Olen lukenut aiheesta hieman jonka lisäksi Jari Sarasvuon radio-ohjelmasta on tullut ehdoton suosikki. Toivottavasti onni suosii minua (fingers crossed)

 9. Ihana luukku! Mulla loppuu äitiysloma loppukeväästä ja nyt olisi hyvä aika inventoida elämä ja mahdollisesti muuttaa täysin sen suuntaa!

 10. Tuo kurssi olisi mahtava, olen siitä joskus haaveillutkin. Minulle henkistä hyvinvointia on se, kun olen onnellinen ja kun voin itse hyvin, voin auttaa muitakin olemaan onnellisia.

 11. Henkinen hyvinvointi kiinnostaa paljon. Tällä hetkellä oman elämän intervaatio tulisi todella tarpeeseen. Paljon asioita ja mutkia elämässä, mistä ei nyt ole oikein saanut itsekseen otetta. Tämä olisi todella mielenkiitoinen lahja itselle ja tulisi tarpeeseen.

 12. Oon lukenut paljon tuosta oman elämän inventaariosta ja se kyllä todellakin kiinnostaisi. Havaittavissa omassa elämässä hieman että henkinen jaksaminen on koetuksella vaikkakin yritän koko ajan tehdä asioita sen eteen että voisin paremmin. 🙂

 13. Tämä valmennus kuullostas erittäin mielenkiintoiselta. Viimevuosina olen kamppaillut läheisen kuoleman kanssa, sekä oman terveyteni kanssa. Välillä tuntuu, että ajatuksia on päässä liikaa ja on vaikea pitää kirkkaana mielessä ne tärkeät asiat ja muistaa, että oma asenne auttaa pääsemään elämässä eteenpäin. Onneksi kaikki pahin myllerrys on jo takana päin, mutta olen huomannut että kaikki elämän mukana tulleet myllerrykset ovat saaneet musta aika kyynisen ja semmonen en koe oikeasti olevani. Tämä valmennus voisi olla kyllä hyvä työkalu asioiden käsittelyyn ja siihen, että ne ajatukset saisi kasattua ja kirkastettua 🙂

 14. Mielestäni henkiseen hyvinvointiin pätee sama kuin fyysiseenkin terveyteen: sitä ei välttämättä osaa tai muista arvostaa ennen kuin vasta menetettyään sen. Mulla on asiat tällä hetkellä pääpiirteittäin kunnossa, mutta on ollut aikoja, jolloin esim. työ, opiskelu, kiire, ihmissuhteet ja toimeentulo ovat aiheuttaneet paljonkin stressiä ja alakuloisuutta. Pitkään jatkuessaan henkisesti kuormittavat tilanteet voivat johtaa masennukseen tai muihin ongelmiin, ja siksi olisikin tärkeää osata hoitaa henkistä terveyttään ennen kuin on myöhäistä.
  Yhden ison oivalluksen sain noin vuosi sitten, kun ”pakotin” itseni ajattelemaan positiivisemmin. En ole sitä ihan joka päivä muistanut, mutta olen silti voinut paljon paremmin tänä vuonna kuin edellisenä. Vaikka henkiseen hyvinvointiin vaikuttavat monet ulkopuolisetkin tekijät, niin myös omalla asenteella ja tahdolla on valtavasti merkitystä! 🙂

 15. Tää teksti tuli kyllä niin täydelliseen saumaan! Olen kuullut tuosta Oman elämän inventaariosta aikaisemminkin ja pelkkää hyvää. Olen myös miettinyt ottavani siihen osaa, mutta en vain ole tiennyt onko ajoitus kohdallaan. Vatsassa kasvaa minulla uusi ihminen, jolle haluaisin tarjota mahdollisimman tasapainoisen ja onnellisen elämän alun siltä osin kuin vain suinkin pystyn siihen itse vaikuttamaan. Silti, tai juuri siitä syystä, olen jo nyt 3 kuukautta synnytystä ja suurta elämän mullistusta saanut stressitasot hipovaan huippulukemia.. Ikuinen perfektionisti ei ole kadonnut mihinkään, vaan on paremminkin kasvanut sisälläni hormonimyrskyissä. Nyt olisi varmasti oivallinen aika laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja saada oma henkinen puoli balanssiin!

 16. Parin viime vuoden aikana on tullut kasvettua ihmisenä hurjan paljon (nyt 24v), ja matkaan on mahtunut paljon kaikenlaisia pohdintoja. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ihmisenä vahvemmaksi, ja usein vastoinkäymisten (pienten tai suurten) kohdalla huomaan ajattelevani, että tästäkin kokemuksesta voin oppia ja tulla vahvemmaksi. Haluaisin kehittää myös elämästäni entistä enemmän omanlaistani, ja kulkea kohti haaveitani. Päätöksien teko on ollut itselleni aina haastavaa, joten olenkin miettinyt josko tästä valmennuksesta olisi hyötyä sen suhteen… 🙂

 17. Tämänhetkiseen elämään sopisi inventaario paremmin kuin hyvin.

 18. Hyvinvointi on minulle eniten henkistä. Uskon vakaasti siihen, että kaikki vammat, sairaudet, epäonnistumiset kuten myös onnistumiset ovat kiinni siitä mitä päämme sisällä tapahtuu. Kivut ja taudit ikään kuin herättelevät huomaamaan oman henkisen hyvinvoinnin.

  Olisin niin pienen inventaarion tarpeessa, sillä tunnen että en tunne itseäni ja elämääni tarpeeksi hyvin. Tunnen, että en tunne hyviä asioita elämässäni vaikka hoen niitä itselleni kuin mantrana. Tuntuu, että elämä menee liian kovaa vaikka mitään ei tapahdu.

 19. Henkinen hyvinvointi, siinä vasta tärkeä aihe jota itse päässyt ja joutunut pohtimaan viimeisen vuoden ajan paljonkin eri näkökulmista. Työskentelen psyykkisesti sairaiden lasten kanssa joten olen itse henkisesti monesti kovilla ja annan itsestäni paljon työssä, jo pelkkä läsnäolokin on välillä energiaa kuluttavaa. Parhaimmillaan työ antaa niin paljon minulle mutta minun ja kaikkien tulee muistaa että aina ei voi olla antajan roolissa vaan itse tarvitsee myös saada, oli se sitten toista kuuntelemaan minun asioita, lepo tai muu mukava tekeminen. Välillä siis tuntuu että oman työn ja vapaa-ajan/ystävien yhteen sovittaminen on ”hankalaa” tai etsii tasapainoa koska juuri henkisellä hyvinvoinnin alueella on itse hukassa tai tuntuu ettei jaksa. Haluaisin löytää itseni kanssa tasapainon ja tutustua itseeni niin hyvin että tuntisin rajani hyvänolon ja sen toisen puolen kanssa. Henkinen hyvinvointi vaikuttaa niin moneen asiaan joten koen sen niin tärkeänä asiana että välillä ulkopuolinen neuvo ja näkemys on paikallaan!
  Hieno aihe minkä otit eevsku esille!! 🙂

 20. Oman elämän inventaario olisi tosi hyvä aloitus ensi vuodelle, se vois auttaa löytämään suuntia ajatuksille ja elämälle jotka on vähän hukassa juuri nyt.. 😀

 21. Kuulostaa todella hyvältä valmennukselta! Oma henkinen hyvinvointi kiinnosta ja haluaisin lisää keinoja sen edistämiseksi. Aihe kiinnostaa myös oman ammatin kannalta, sillä opiskelen liikuntaneuvojaksi. Olisi kiva saada sitten omassa työssäkin yhdistettyä kaikki hyvinvoinnin osa-alueet.

 22. Todellakin olen kiinnostunut omasta hyvinvoinnistani ja valmis kehittämään sitä:) Tuo kurssi olisi itselle kyllä aivan nappivalinta ja johon haluaisi suurella mielenkiinnolla osallistua:) Olenkin lukenut monesta blogista jo tästä kurssin hyödyllisyydestä ja siksi kiinnostaisi itseänikin kovasti. Aina löytää itsestään kehitettäviä asioita ja vaikka tänä vuonna on tehnyt henkisen hyvinvoinnin eteen paljon töitä niin varmasti löytäisi uutta näkökulmaa ja vieläkin .

 23. Kuluvan syksyn aikana olen ollut mukana Unelma itsestä online valmennuksessa jonka myötä olen oivaltanut että kun oppii rakastaa itseään tekemään hyviä valintoja elämässä, tekemään just sitä mitä itse haluaa, voi saavuttaa mitä vaan ja pystyy mihin vaan. Oman elämän inventaario toisi lisää syvyyttä ja nautintoa oman henkisen hyvinvoinnin pparantamisee ja omien unelmien saavuttamiseen.

 24. Olen luonteeltani aina ollut pohtijaihminen ja ”maailmanparantaja”. En tiedä, johtuuko tämä ammatinvalinnastani (auttamistyössä pari vuotta valmistuttuani), mutta viimevuosina olen kokenut jonkinlaista pohtimisähkyä. En välttämättä jaksa heittäytyä esimerkiksi syvällisempiin keskusteluihin, tai pohdintoihin, ainakaan mitä tulee minuun itseeni tai toimintaani. Viime vuodet olen keskittynyt enemmän fyysiseen kehittymiseen, vaikka tiedän, että mentaalipuolella on valtava merkitys siinäkin esimerkiksi treeneissä ja tuloksissa. Yritän välillä takoa päähäni negatiivisen soimaamisen sijasta itseluottamusta ja ”pystyt siihen”- asennetta, mutta jotenkin se on todella vaikeaa. Vaikka toisaalta työelämässä olen aika itsevarma ja tiedän osaamiseni. Treeni- ja kropparintamalla olen epävarmempi ja negatiivisempi itseäni kohtaan.
  Tuo valmennus olisi varmaan hyvänä apuna avaamaan näitä pohtimislukkoja ja vahvistamaan itsenäni onnistujana..

 25. Tota ois kiva kokeilla, koska kuulostaa tosi mielekiintoselta 🙂

 26. Oon kesästä asti jo haaveillut tästä kurssista, muttei ole ollut vielä mahdollista ostaa – ehkä nyt! 🙂 Mua kiinnostaa paljon henkinen hyvinvointi ja itsensä kehittäminen. Tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti mm. miten suuri vaikutus positiivisella ajattelulla voi olla ja sitten miten voisi jännittää vähemmän ja olla rohkeammin oma itsensä.

 27. Olen itse kärsinyt syömishäiriöstä, joten olen hyvinkin tietoinen henkisen hyvinvoinnin tärkeydestä. Myös stressaavat ja epävarmat elämäntilanteet ovat opettaneet panostamaan henkiseen hyvinvointiin: koko ajan stressaamalla ei kuitenkaan saavuta mitään, joten esimerkiksi työttömänä olemisesta on aivan järjetöntä koko ajan olla ahdistunut. Siinähän menee koko elämänilo, jos velloo vain negatiivisissa ajatuksissa. 🙂

 28. Kuulostaapa kiinnostavalta! Itsellä on aina ollut asiat aika hyvin ja näitä asioita ei ole sen kummemmin tullut pohdittua, kuin vasta viime keväästä, jolloin erosin pitkästä suhteesta. Olen osittain löytänyt itseni ja sen miten olla vain yksin, ja nauttia siitä. Tämä tietenkin tuo ajoittain hankaluuksia uudessa suhteen poikasessa. Epävarmuus on toinen asia missä pitäisi petrata.

 29. Henkinen hyvinvointi on mielestäni erittäin kiinnostava aihe ja koen myös tulevani koko ajan tietoisemmaksi sen arvosta. Ei vähintään koska koen sen olevan erittäin läheisesti yhteydessä fyysiiseen hyvinvointiin. Varsinkin viime aikoina kun stressiä pukkaa töissä, tekemättömät kotityöt painaa takaraivossa, kavereita ei ehdi tai jaksakaan nähdä, harrastukset mietityttää, öisin ajatukset pyörii ahdistunutta rataa, syksyn neljäs flunssa kiristää otettaan ja aika ei kertakaikkiaan riitä kaikkeen mitä haluaisi tuntuu erittäin ajankohtaiselta istua alas ja miettiä asioita pidemmän kaavan kautta.. Eli arvioida mikä on oikeasti tärkeää, mihin on halua ja resursseja pistää paukkuja ja miten sen horjuneen henkisen (ja fyysisien) hyvinvoinnin saisi taas iloiseen tasapainoon 🙂

 30. Henkinen puoli on alkanut kiinnostaa oman työn kautta, teen työtä psykiatrian puolella nuorten kanssa. Omaan hyvinvointiin on hyvä keskittyä, kun päivän pyörittelee muiden asioita ja huolia. Liikunta on hyvä keino purkaa ajatukset muualle ja unohtaa työasiat!

 31. Hei! Henkinen hyvinvointi vaikuttaa aivan hirveästi elämään ja joka päivään. Olen sairastanut syömishäiriön ja olen asian kanssa suhteellisen sujut,mutta välillä tuntuu että itsensä pohdiskelu ei olisi pahitteeksi. Vieläkin ajoittain tulee mieleeni vinkeitä sairastamis ajalta ,joten uskoisin että tuo kurssi auttaisi minua ja henkistä hyvinvointiani. Olen oppinut vuosien varrella itsestäni jo paljon,mutta hyvien voimavarojen kehittäminen on aina tarpeen! 🙂

 32. Olen ehdottomasti kiinnostunut henkisestä hyvinvoinnista – sehän on melkeinpä se tärkein juttu elämässä! Tietoinen asioista olen myös. Psykologian opiskelu tietenkin takaa jo jotain, ja vapaaehtoinen kirjallisuuden lukeminen takaa lisää tietoisuutta. Ongelmahan näissä asioissa on juurikin se, miten asiat saadaan käytäntöön. Isoja henkisen hyvinvoinnin oivalluksia olen kokenut elämäni suurissa muutoksissa, kuten isäni kuoltua ja lapsieni synnyttyä. Siis silloin, kun on joutunut tarkastelemaan arvojaan syvällisesti.

 33. Olen erittäin kiinnostunut henkisestä hyvinvoinnista. Luonteeltani olen täydellisyyden tavoittelija ja elämän eripuolilta tulevat paineet ja itse ehkä tiedostamattakin asetetut paineet aiheuttavat vähän väliä paljon ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta kun taas välillä tajuaa, että kaikki menee ihan hyvin. Henkisen hyvinvoinnin valmennukselta kaipaisin apua ajatuksiini miten sovittaa yhteen ja selviytyä paremmin työn, opiskelun lopputyön, uuden vakituisen työn hakemisen ja kahden urheilulajin yhdistämisestä sekä kaikista itselleen asettamista paineista ja onnistumisen tavoitteista näihin liittyen. Tärkeää olisi oppia ymmärtämään oikeasti asioiden tärkeysjärjestys ja välillä myös rauhoittumaan. Tällä hetkellä edes muutaman tunnin odottelu koulun ja illan treenien välillä tuntuu hankalalta kun koko ajan pitäisi tehdä jotain.

 34. Voi, olispa ihanaa osallistua tuohon! Myönnän, että olen monesti lykännyt henkisen hyvinvointini enemmän syrjään kuin fyysisen hyvinvoinnin, tai ainakin kokenut sen vähemmän arvokkaaksi. Viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että fyysinen hyvinvointikin lähtee henkisestä hyvinvoinnista ja tällä saralla koetan parantaa jatkuvasti.

 35. Reilut kaksikymmentä vuotta työpaikassa (samassa siis) ja vuorotteluvapaan jälkeen olen pikkuhiljaa oppinut jättämään työasiat työpaikalle, enkä mieti tilauksia vielä kotonakin.. Päivät venyi ennen säännöllisesti joka päivä sen vartin verran ainakin, eikä niistä mitään korvauksia pyydetty eikä tarjottu. Vastuu ja tehtävät lisääntyy, mutta henkilökunta vähenee. Siinä on yhtälö jolla liian monessa työpaikassa mennään päivästä toiseen ja siinä pitäisi koittaa pitää päänsä kasassa.. Jonkinlainen henkinen inventaari olisi ihan tervetullutta 😉

 36. Tämänlainen kurssi tulisi allekirjoittaneelle tarpeeseen! Olen niitä ihmisiä, joille on hirveän mieleistä ja helppoa neuvoa muita, mutta jotka jättävät omat asiansa aivan retuperälle. En edes uskalla lähteä avaamaan tätä enempää, saattaisin muuten joutua oikeasti kohtaamaan omat ajatukseni….

 37. Valmennus tulisi kyllä tarpeeseen, haluasin muutosta elämän joka osa-alueella ja työkaluja siihen

 38. Tämä on kyllä aihe, josta tekisi mieli ahmia saman tien kaikki kirjat ja keskustella vaikka kuinka! Omassa mielessä on paljon kehitettävää ja sen avulla voi päästä elämässä sinne, mihin haluaa.. Tämä kurssi olisi loistava lisä kirjojen lukemiselle!

Kommentointi on suljettu.