fbpx

Vitamiinilisiä käytän hyvin maltillisesti, mutta koen kyllä että niistä on hyötyä varsinkin paljon kuluttavalle. Ja tietenkin esimerkiksi D -vitamiinin käyttö on täysin perusteltua täällä pohjoisessa, kun auringosta ei sitä talvella saa.

Haluan myös näiden kohdalla panostaa laatuun ja käyttää mahdollisimman puhtaita lisiä, jotta ne ensinnäkin imeytyisivät hyvin ja toiseksi välttää turhien aineiden joutumista kroppaan. Kaikki ylimääräinen kuormittaa kehoa ja valitsen mieluummin sellaiset tuotteet, jotka tekevät sitä vähemmän tai ei ollenkaan.

camu_1

Mitä lisiä tällä hetkellä itse käytän?

 • D -vitamiini
 • Monivitamiini
 • Boulardii
 • C -vitamiini
 • Kelp (jodin vuoksi)

Omega -3 ja magnesium on myös yleensä käytössä, mutta nyt en ole hetkeen niitä muistanut hankkia lisää. Mainitsinkin viime viikolla, että olimme käymässä Tallinnassa ja vaikka kuvista ja fiiliksistä tuo reissu pelkältä lomamatkalta näytti niin oli sillä ”suurempikin” tarkoitus. Kävimme nimittäin ottamassa Kanervan kanssa laajat verikokeet Quattromedissä. Pian saankin tietooni mm sen, millaiset ovat D-vitamiini tasoni. Aiemmin tänä vuonna minulle tehtiin hivenaineanalyysi hiuksista (MDD -klinikalla Helsingissä), josta näki mm. magnesiumin määrän elimistössä (oli erinomainen). Näistä verikokeista saa myös tietoon hormonitasoja ja esimerkiksi kilpirauhasarvot. Kerron tuosta myöhemmin vielä lisää, jos jotakin muutakin kiinnostaisi tuollaiset testit itselleen teettää.

Tämän päivän luukusta lähtee yhdelle Puhdas+ tuotepaketti. Puhdas+ on suomalainen tuote ja varmasti yksi markkinoiden puhtaimmista. Kilpailuun voit osallistua kommentoimalla alle; Mitä vitamiinilisiä käytät päivittäin ja miksi?

Puspus ja ihanaa perjantaita, mä lähden nyt onnittelemaan luokkakavereita, kun osa valmistui tänään <3 Kävin aamupäivällä myös tekemässä loistavan treenin, jonka päätteeksi tuli vähän pelleiltyä. Siitä materiaalia löydät Instagramista @eevsku.

camu_1 (1)

<3

Eevsku

Total
10
Shares

68 kommenttia

 1. Käytän monivitamiinia vuoden ympäri ja sitten d-vitamiinia syksy-kevät aikoina. 🙂 Ihan siksi että vastustuskyky pysyisi parempana ja olo olisi virkeämpi.

 2. Käytän magnesium+sinkkiä aina iltaisin, olen kokenut toimivaksi hyvien yöunien takaamiseksi ja lihaskramppien poistamiseksi.

 3. Monivitamiinia, d vitamiinia, omegaa. Haluan pysyä virkeenä ja terveenä.

 4. Mulla on päivittäin käytössä Omega-3, maitohappobakteerit, D-vitamiini, C-vitamiinivalmiste ja Aloe Vera-juoma. 🙂

 5. Käytän tällä hetkellä päivittäin ainoastaan D-vitamiinia, mutta nyt on remontti edessä sillä mulla todettiin anemia. Rautaa siis sekä kalkkia ja magnesiumia ainakin jatkossa!

 6. En mitään.
  Ilmeisesti liian laiska selvittämään mitä tarvitsee ja mitä kannattaa hankkia :/

 7. Olisipas todella mieluinen ja tarpeeseen tuleva paketti taas tän päivän luukun takana! Lisäravinteiden ja vitamiinien merkitys kun näin dieetillä eritoten kasvaa ja niihin saa menemään pitkän pennin, joka pienituloisen kukkarossa tuntuu ja valitettavasti välillä joutuu tinkimään jostain. Nykypäivänä tosiaan ei käsittääkseni ruuasta ihan kaikkia ravinteita saa ja jotkin lisät olisi ihan kaikille tarpeen, saatikka sitten paljon ja kovaa treenaavalle tavoitteelliselle urheilijalle. Päivittäisessä käytössä minulla monivitamiini, kalaöljykapselit, c- ja d-vitamiinivalmisteet, magnesium, sinkki sekä glukosamiini sekä boulardii. Tuo viimeksi mainittu boulardii on ollut ihan huippulöytö – kärsin pitkään todella pahoista vatsavaivoista ja edes ruokavaliomuutokset eivät yksistään saaneet vatsaa rauhoittumaan. Lopulta löysin luontaistuotekaupan myyjän suosituksesta boulardiin ja siitä lähtien se on kuulunut ihan vakiona lisäravinnehyllyyni! Ihan eri luokkaa kuin mitkään maitohappobakteerivalmisteet, mitä koskaan olen käyttänyt! Ps. Myös noi mittaukset kuulostaa tosi kiinnostavilta ja kovasti tahtoisi itsekin päästä saamaan tuollaista infoa omasta kehosta! Vinkvink, jos vaikka saisit tuleviin luukkuihin vielä niistä arvonnan 😉

 8. D-vitamiini koska yks tärkeimpiä juttuja kropan optimaaliselle toiminnalle, mm. hormonitoiminta ja immuniteetti

  Magnesium koska tasot eivät ole kohdallaan ja lihaskramppeja treenatessa liian kovaa :p

  Biotiini suoliston ja ihon kunnon tueksi

  K2-vitamiini d-vitamiinin kaveriksi ja koska verenvuototaipumusta

  Kalsium-d-glukaraatti maksan toiminnan tueksi

  MSM+C nivelten kolotuksiin (menevät outoihin asentoihin lukkopainissa)

  Erinäisiä adaptogeenejä ja sieniuutteita sun muita menee myös säännöllisesti koska niistä tulee sellanen olo että alta pois 😀

 9. Käytän päivittäin vahvaa D-vitamiinia, C-vitamiinia sekä monivitamiinia. D-vitamiinin saantisuosituksista kuulee monenlaista mielipidettä, mutta itse käytän sitä ympäri vuoden n. 50-100 mikrog/pv. Sillä on tutkitusti monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia ja kuten itsekin sanoit, niin käyttö on aika hyvin perusteltua etenkin näin pimeänä vuodenaikana eikä sitä saa oikein ravinnostakaan. Monivitamiinivalmistetta käytän päivittäin, jotta saan turvattua välttämättömien vitamiinien ja hivenaineiden saannin. C-vitamiiniä saa aika hyvin ravinnostakin (esim marjat, kasvikset joita syön päivittäin), mutta otan sitä myös lisänä turvaamaan sen saannin koska se on tärkeä mm. immuunijärjestelmän toiminnan osalta. Muita lisiä joita käytän päivittän ovat omegat ja magnesium.

 10. Käytän D-vitamiinia talvisin, sinkkiä iholle, Kalsiumia koska olen vähentänyt maitotuotteita sekä kalanmaksaöljyä voitelemaan koneen 🙂

 11. ”Mitä vitamiinilisiä käytät päivittäin ja miksi?”

  D-, C-ja B-vitamiini, monivitamiini, Kelpamax, Magnesium, Omega, Kalkki ja Sinkki.
  No nämä tulevat itselleni ohjeistuksella valmentajalta, mutta ilman ohjeistustakin käyttäisin varmasti suurinta osaa näistä.
  Paljon treeniä, paljon kulutusta, tarkoitus kehittyä ja täten haluan auttaa ja tukea edistymisessä kroppaani myös tällä tavoin.

 12. Mä käytän d vitamiinia, sinkkiä. Vahvaa pii tä..omegaa. .kalkkia. Vahvaa b vitamiinia..fooli happoa. .oliko vielä jotain…hmmm. . Kaikki vähän myös sen takia kun käytän vahvoja lääkkeitä mun nivelreumaa..:/

 13. Käytössä D-vit, Monivit, Kelp, sinkki, seleeni, omega ja B12

 14. Käytän D-vitamiinia, sinkkiä ja kelppiä. D-vitskua otan silloin jos en ole syönyt kalaa vähään aikaan, sinkkiä vedän koska en käytä viljatuotteita ja kelppiä otan jodin vuoksi. Ennen tuli otettua muitakin mutta sitten opin lisien haittavaikutuksista. Vaikuttaa siltä että moni ottaa lisiä varmuuden vuoksi joka on todella pelottavaa.

 15. Omega ja D ja monivitamiinit. Hyviä rasvoja ja puutosten ehkäisyyn kalsiumia luille

 16. Tällä hetkellä käytössä on monivitamiini, sinkki iholle, hiuksille ja kynsille sekä magnesium. Magnesium ja monivitamiini tukemaan runsasta harjoittelua

 17. Käytössä talvisin d-vitamiini, muutoin magnesium ja omega 3. Noista olen ajatellut olevan eniten hyötyä treenaavalle. Monivitamiinia olen nyt myös popsinut, kun järin viljat pois. Silti välillä on ollut suupielien iho auki… Hm, monimutkasia juttuja. Siksi tuollainen kunnon mittaus olisikin tosi kiinnostava tehdä! Kiitos myös ajatuksesta, että vitamiineissakin laatu korvaisi määrän. Niissäkin varmaan paljolti on turhia aineita!

 18. Omega-3, johon on lisätty A-, D- ja E-vitamiinia. Auttaa jaksamaan ja turvaa vitamiinien saannin 🙂

 19. Päivittäisiin vitamiineihini/hivenaineisiin/kivennäisaineisiin kuuluu;
  -D-vitamiini juurikin täällä pohjolassa sen vähäisen saannin vuoksi
  -TMG, todettu olevan vaikutusta treenistä palautumiseen ja lähinnä käytän sitä, koska todettu myös vaikutusta aknen hoidossa
  -kelp, jodin saannin vuoksi
  -omega3 hyvälaatuisten rasvahappojen vuoksi, mm.tulehdusten vähentämiseksi elimistössä
  -sinkki ihonkunnon paranemiseen ja yhdessä magnesiumin kanssa todettu olevan hyötyä voimaharjoitteluun
  -magnesium mm. palautumiseen, nukahtamiseen (tällä hetkellä loppunut)
  +valmentajan suosittelema vitamiinipaketti, jossa jonkinverran kaikkia vitamiineja, mutta kuitenkin niin pienet määrät, että edellä mainittuja olen ottanut erikseen.:)

 20. Hei!
  Kiitos artikkelista, oli kiva saada uutta tietoa. En ole aiemmin edes ajatellut Puhdas+ tuotteita eli en ole tajunnut, että ovat suomalaisia, olenpa hölmö. No, joka tapauksessa olen käyttänyt Devisolia talven ajan, Omega 3 krilliöljykapseleita, pH Pascoe Balancea elimistön happamuuden poistoon ja merilevätabletteja sekä Multivita fortea nyt ensimmäistä talvea. Flunssia ei ole pahemmin ollut 10 vuoteen. Haluaisin syödä vain tietenkin kaikkein puhtainta elimistölle, joten oli hyvä, että tämä artikkeli osui silmiini.
  Mukavaa ja rauhallista joulun aikaa sinulle.

 21. Käytän D-vitamiinia, B-vitamiinia ja sinkkiä, jotta saan niitä tarpeeksi Suomen pimeydessä ja kasvissyöjä kun olen.

 22. Maitohappoja vatsan takia, sinkkiä ja magnesiumia hiuksiin, kynsiin, palautumiseen jne ja monivitamiinia+D-vitamiinilisää yleiseen hyvinvointiin ^_^

 23. Päivittäin käytössä D-vitamiini ja lisäksi c-vitamiini kuureina jos yrittää flunssaa puskea. Lisäksi päivittäin omega, sinkki ja magnesium. 🙂

 24. Jatkuvassa käytössä on D-vitamiini (juurikin tuo puhdas+), C-vitamiini ja sinkki. D ja C tuskin paljon perusteluja kaipaa. C:tä käytän isoina annoksina myös jos tuntee alkavaa flunssaa, ja monesti onkin jäänyt sitten tulematta (tankkaan tällöin myös muita vitamiineja, uskon tämän tepsivän). Sinkkiä aloin syömään lopetettuani e-pillerit jolloin ihoni alkoi kukkia, ja tästä oli apua. Olen jatkanut sen syöntiä siis ihon takia, sekä myös vastustuskyvyn. Magnesiumia pitäisi käyttää, mutta tällä hetkellä on vain pahoja purutabletteja kaapissa, joita en halua syödä. 😀 Myös tuota boulardiita olen miettinyt aloittavani (itseasiassa olin jo taas unohtanut sen), sillä kärsin hyvin pahasta ärtyvän suolen oireyhtymästä.

 25. Tähän mennessä ei ole tullut käytettyä kuin kalkkia ja d-vitamiinia, eli vitamiinit tulis kyllä tarpeeseen, varsinkin tähän aikaan vuodesta!

 26. Tällä hetkellä käytössä ovat D-vitamiini ja magnesium. Opiskelijana ei ole hirveästi vara käyttää näihin ravintolisiin rahaa, mikä harmittaa suuresti. Aktiivisena urheilijana tiedostan niiden hyödyt, mutta minkäs teet. Ajoittain öihin sijoittuvat ajat puurtaa koulutehtäviä vie jaksamista kovinkin paljon alaspäin ja koen että ravintolisät ovat tähänkin suurena apuna. Mutta perusajatuksena minulla olisi saada ravinnosta mahdollisimman paljon vitamiineja ym.

 27. Itte suosittelen Mivitotal Flexiä. Aivan törkiän hyvä, kaikki vitamiinit ja hivenaineet samassa nesteessä.

 28. Olen ollut todella pitkään flunssassa ja kahden antibiottikuurin jälkeen vastustuskyky on melko alhaalla. Olenkin käyttänyt jo jonkin aikaa lisänä c-vitamiini + sinkki poretabletteja sekä jo pidemmän aikaa d-vitamiinia. Omegaa tulee napsittua aina silloin tällöin lisäksi. Olisi kiva kokeilla näitä puhdas+ tuotteita. Niitä jo kaupassa pyörittelin mutta suolainen hinta vaikutti opiskelijan ostopäätökseen.. ihanaa joulua, blogiasi on ilo lukea 🙂

 29. Päivittäin käytössä:
  c – piristää lieyvästi ja varsinkin talviaikoina flunssan ennaltaehkäisyyn mm.
  d – lukuisten terveysvaikutusten vuoksi
  monivitamiini – lähinnä b-ryhmän vitskujen ja seleenin sekä jodin vuoksi
  omega3 – koska en halua syödä kalaa liian usein raskasmetallikertymän takia
  maitohappo – suoliston hyvinvoinnin ja immuniteetin takia
  zma – vähentään kramppeja jaloissa ja rentouttaa sekä tukee hormonitoimintaa

 30. C,d, tyrosiini, seleeni, jodi, zma, maitohappo. Syitä näiden käytölle on mulla kolme: kokonaisvaltainen hyvinvointi, rajoittunut imetysdieetti, kilpparivaikeudet.

 31. Voi jumpe miten mahtava arvonta! Voitto tässä olisi niin mahtavaa!

  Itsellä käytössä tällä hetkellä päivittäin D-vitamiini (tarviiko edes perustella?), sinkki (iho on tykännyt hirveästi!), monivitamiini (takaamaan semmoisen yleisen vitamiinien ja hivenaineiden saannin, koen syöväni kyllä monipuolisesti mutta tuskin tarpeeksi monipuolisesti siltikään), omega-3 (kalan yms rasvojen määrä ravinnossani ei ole hirveän kehuttava) sekä kalsiumtabletit (maitotuotteita olen yrittänyt enenevissä määrin vältellä).

 32. Hei kivaa, mäkin tahdon verimatkalle Viroon! Mielenkiinnolla odotan tuloksiasi ja lisätietoja ko. reissusta, itse nimittäin myös eri kiinnostunut mittauttamaan veriarvot jotta tietäisi vähän missä mennään! Itse käytän tällä hetkellä BetterYou:n D-vitamiinisuihketta, koska auringosta en sitä kovin saa talvisin 😉 hankin juuri testiin myös saman firman B12-vitamiinisuihkeen! Puhdas+ -sarjan tuotteet kiinnostavat kovin 🙂

 33. Tärkein on Magnesium, en saa sitä tarpeeksi ravinnosta. Näin talvisaikaan D-vitamiinia. Ohranorasjauhoa, A.Vogelin Molkosania. Ja sitten vaihtelevasti kaikenlaista, monivitamiineja ym.
  Nyt on esim. B-active vahva, 8 B-vitamiinin poretabletteja, joita käytän janojuomana, kun mehut ja limut on pannassa(ihan siksi, että en tykkää niistä), ja pelkkää vettä on aina tylsä juoda.

  Aika pitkä lista näköjään 🙂

 34. D-vitamiinia (ei tarvinne perusteluja, kun katsoo ulos?), juurikin tuota Puhdas 125:a, napsin joka päivä ja juon aamuisin tuopillisen MSM-C:tä (hiukset rakastaaaa ja niveletkin tykkää). Lisäksi olen tavannut syödä magnesiumia (auttaa raajojen puutumiseen ja lihaskramppeihin), sinkkiä (vastustuskyky ja iho tykkää), seleeniä (kilpirauhanen tykkää), omega-3:a (en tule syöneeksi tarpeeksi usein kalaa), sekä maitohappobakteeria ja monivitamiinia satunnaisesti. Tällä hetkellä purkkihylly ammottaa tyhjyyttään odotellen budjetin venymistä ja hinta-laatuvertailujen tehtailua.
  Vaikka yritänkin syödä terveellisesti, en silti usko saavani kaikkea tarpeellista ravinnosta, jo pelkästään maaperän köyhtymisen vuoksi. Lisäksi olen jättänyt muutamia ruokia lähes kokonaan pois omasta ruokavaliostani oloani parantaakseni. Esimerkiksi leipää ja muita viljatuotteita en enää juurikaan syö, mikä on lopettanut vatsan turpoilun, mutta todennäköisesti en saa tällä hetkellä tarpeeksi jodia, koska käytössäni on himalajansuola, enkä syö muitakaan jodisuolattuja valmistuotteita. Joten jotain levätuotettakin pitäisi kai lisätä ostoslistan jatkoksi 🙂

 35. Mie syön päivittäin vahvaa D:tä kapselina, jotta se vaikuttais parhaiten. Päivittäin aamupalan yhteydessä juo c:tä poreena ja huuhtelen sillä alas omega3:sen ja magneesiumin 🙂 Puhdas -merkkiä en ole vielä koeillut, mutta suunitelmissa on ollut hankkia juuri nuita laadukkaampia vitamiineja.

 36. Vitamiineja menee nyt raskausaikana ”varmuuden vuoksi” aikaisempaa enemmän. Uskon,että monipuolisesta ravinnosta saan suurimman osan tarvittavista,mutta nyt jos koskaan on hyvä pelata varman päälle 🙂
  Käytössä on monivitamiini, maitohappobakteeri, omegat ja kalkki. D-vitamiinia löytyy edellämainituista riittävä määrä. Lisäksi magnesiumia vatsan ja lihasten toiminnan editämiseksi ja rauta+C-vitamiini yhdistelmä nostamaan pudonneita hemoglobiiniarvoja.

 37. Omega3 ja dvitamiinia tulee käytettyä aina kun saan niitä hankittua. Olen tarkkana aina laadun suhteen, siksi tulisi tarpeeseen!

 38. Käytän omega-3, maitohappobakteereita, D-vitamiinia ja B12-vitamiinia. Kolme ensimmäistä saisivat kuulua mielestäni jokaisen lisäravinnearsenaaliin, hyvien rasvahappojen ja D-vitamiinin merkitystä ei edes tarvitse perustella ja maitohappobakteerit tasapainottamaan koko kehon bakteerikantaa (joka on usein aika vinksallaan). B12-vitamiinia käytän, koska en saa sitä riittävästi eläimettömästä ruokavaliostani.

 39. Oommm, päivä päivältä yhtä huippuja juttuja sulla täällä! 🙂
  Puhdas Capsilta oon kokeillut aiemmin kollageenia, d:tä ja boulardiita ja ollut tosi tyytyväinen. Ehdottomasti laadukasta!

  Ite käytän monivitamiinia, B:tä, D:tä, C:tä, magnesium+sinkki ja uusimpana seleeni. Välillä tuntuu, että purkkeja on enemmän kun laki sallii, mutta minkäs teet! Onneks joitain voi ottaa suihkeina 🙂

  Olis mielenkiintosta kuulla noista testeistä lisää, kun kävit ottamassa. Mua kauhistuttaa ajatus, että lähden hortoilemaan Viroon, mut varmasti helpompaa kun uskoiskaan? Toivottavasti! 🙂

  Kiitos näistä postauksista! <3

 40. Tulisivatpa tarpeeseen koska kaikki vitamiinini ovat kerrankin loppumaisillaan samaan aikaan eikä nyt joulun alla ole ollut rahaa ostaa lisää! Käytän päivittäin maitohappobakteerit, omegat, magnesiumia, sinkkiä, D-vitamiinia, astaksantiinia ja mangaania. Jos on rahaa niin sit käytän myös monivitaminia. Vihreä tee-kapselia käytän myös yleiseen hyvinvointiin, jos minulla sitä sattuu olemaan. Uskon, että emme saa kaikkia tarpeellisia vitamiineja ja kivennäisaineita sekä rasvahappoja riittävästi ravinnosta, vaikka puhtaasti söisikin, ja kovaa treenaavalle ne ovat siksi etenkin tärkeitä.

 41. Päivittäin tulee otettua D-vitamiinia, omega-3 ja magnesiumia.Msm-jauhetta aina silloin tällöin kun muistan.:)

 42. Vakituisessa käytössä d-vitamiini ja maitohappobakteerit, satunnaisesti, eli silloin kun muistaa ja raaskii ostaa omega-3 ja magnesium, ja sit vielä c-vitamiini flunssa-aikoina.

  Uutuuksia testaisin mielellään ja puhtaat aineet tietty aina mieluiten käytössä 🙂

 43. Mulla on tällä hetkellä rautatabletit koska verta vuotaa nenästä joka päivä. Lisäksi aina on käytössä magnesium, sinkki ja D-vitamiini 😀

 44. Käytän d- ja c-vitamiinia, boulardiita, magnesiumia ja sinkkiä. Tällä hetkellä kuuriluonteisesti myös b12-vitamiinia, 1-3 kertaa päivässä otan ennen ateriaa Solgarin Digestive enzymes -tabletin, joka auttaa ruoansulatusta. Ennen oli käytössä myös kalaöljytabletit, mutta nykyään otan päivittäin pari ruokalusikallista biona organicin Essential daily balance oilia, joka ikään kuin ajaa saman asian ja tuntuu itsestä jotenkin vielä paremmalta vaihtoehdolta (maultaan ei ehkä herkuinta, mutta kyllä siihen tottuu ainakin jossain määrin…). Sinkki ja c-vitamiini tulivat käyttööni viime kesänä, kun vastustuskyky tuntui olevan heikoilla kantimilla ja esimerkiksi näiden avulla olen saanut asiaan apua (muiden elämäntapajuttujen ohella tietenkin!). Itselleni tällainen setti tuntuu tällä hetkellä sopivan. 🙂

 45. Monivitamiinia, D-vitamiinia ja omega 3. Jotta pysyisin terveenä ja saisin kaikki tarvittavat ravintoaineet 🙂

 46. Mie käytän Calcia 800 magnesiumtabletteja syön tätä kyseistä turvatakseni luustoa ja oon huomannut siitä myös apua lihasten hyvinvoinnissa. Käytän myös omega-3 ja Formula V 2000. Formula V 2000 on mielestäni hyvä laatuista ja siitä saa monipuolisesti eri vitamiineja. Oon myös huomannut olevani virkeämpi, kun olen käyttänyt kyseistä vitamiinia.

 47. Tällä hetkellä säännöllisessä käytössä vain d-vitamiini, magnesiumia yritän muistaa aina iltaisin ottaa mutta välillä tuppaa unohtumaan..

 48. D-vitamiinia pimeän ajan, monivitamiinia otan kuureittain, lähinnä syksyllä/talvella. Raskausaikana käytin magnesiumia auttamaan raskaudesta johtuviin suonenvetoihin, muutoin en sitä syö.

 49. Aika samanlainen setti täällä eli C-vitamiinia, boulardiita sekä D-vitamiinia ja usein myös magnesiumia. Olen kokenut, että C-vitamiini pitää vastuskyvyn parempana, D-vitamiinia siksi, kun aurinkoa näkyy täällä sen verran vähän, magnesium pitää kramit poissa ja boulardii saa kropan toimimaan kunnolla. Harmi vain, että sitä saa vielä niin harvasta paikasta! Eilen otin juuri viimeisen kapselin ja kävinkin heti lähimmässä Lifessa ostaakseni lisää, mutta ei ollut.. 🙁 Ei muuta kuin seuraavaan kauppaan kysymään! 🙂

 50. D-vitamiinia koska joka paikassa sen tärkeydestä muistutetaan, ja astaksantiinia, olen kuullut siitä niin paljon hyvää.

 51. Läpi vuoden omega-3-, rauta- ja magnesium lisiä ja syksy-talvisin D-vitamiinia. Tänä talvena unohtu täysin syödä D-vitamiinia ja yllättävän hyvin jaksoin vaikka pimeää on, nyt kuitenkin ostin kun muistin, onhan se parempi ottaa niin jaksaa vielä paremmin! 🙂

 52. käytössä on MSN jauhe, omega3, multivitamiini, d-vitamiini ja magnesium.

 53. käytän d- sekä monivitamiiniia. Välillä myös sinkkiä

 54. D-vitamiinit menee suositusten mukaan ja magnesium muistaessa 🙂

 55. Olen yrittänyt metästää näitä puhdas capsin vitamiinejä, mutta niitä ei valitettavasti näin tuppu kylästä saa 🙁 Lähes päivittäisessä käytössä on monivitamiin, sekä C- ja D- vitamiinit.

 56. Käytän D-vitamiinia, koska sehän nyt on melkeinpä pakollista ottaa purkista täällä pohjoisessa. Lisäksi käytän Omegakolmosta, koska kalaa tulee syötyä turhan harvoin, ja magnesiumia käytän lihasten palautumiseen. Siinäpä se, muuten luotan monipuoliseen ruokavalioon. 🙂

 57. Käytän Kalkkia, d-vitamiinia, biotiini, c-vitamiinia, msm. Kaikki oon kokenut tarpeelliseksi ja toimiviksi

 58. Hei! Deetä menee ympäri vuoden, talvella enemmän eli 100mikrogrammaa ja kkesällä vähän maltillisemmin mutta viittäkymppiä oon syöny. Australiassa asuva ystävä kertoi että sielä tehty tutkimus paljasti että australialaisten pitäisi syödä deelisää myös vaikka sielä on aurinkoa! Siksi en siitä luovu! Lisäksi omegaa nivelille, sinkkiä unille ja magnesiumia ettei krampit yllätä! Monivitamiini ja c menee deen kanssa aamulla!

 59. D-vitamiini + sinkki, D-vitamiinin tarpeen täyttämiseksi ja sinkkiä, jotta pysyy terveenä. C-vitamiinin pyrin saamaan hedelmistä/marjoista mutta siinä varmasti olisi petrattavaa!

 60. Omaan ”kemikaalikoktailiin” lukeutuvat: d-vitamiini, magnesium, glukosamiini, spiruliina sekä msm+viherjauhe.

 61. Käytössä D -vitamiini, sinkki, seleeni, magnesiummalaatti, kelp (jodi), C:t tulevat hibiscus -kukkajauheesta. Probiootit hapankaalista ja prebiootit perunajauhosta.

 62. Käytän tällä hetkellä D vitamiini lisää, koska sitä ei näin talvella saa mistään ja sillä niin suuri vaikutus on terveyteen. Olisi kiva käydä mitauttamassa nuo arvot ja mielenkiintoista nähdä mistä kaikesta sitä on puutetta. Varmasti joku monivitamiini, sinkki, B, magnesium ja omega 3 rasvahapot olisi hyödyksi. Mutta en myöskään halua liikaa mitään ravintolisiä purkista syödä, enkä ainakaan mitään turhia mitkä ei imeydy ja missä on kaikkea ylimääräistä mukana. Sen takia en ole myöskään oikein osannut niitä hankkia. Vitamiinilisien kohalla varmasti kannattaa satsata laatuun.

 63. Käytän päivittäin (ainakin yritän muistaa :D) d-vitamiinia, kalsiumsitraattia, magnesiumia, kollageenia ja sinkkiä. Olen laskeskellut etten luultavasti saa tarpeeksi niitä ruokavaliostani joten täydennän purkista 🙂 Magnesiumi lihaksille, kalsiumia ja d-vitamiinia luustolle ja kollageenia+sinkki iholle etc.

 64. D-vitamiini ja monivitamiinilisä, täytyisi perehtyä asioihin ja ostaa itselle monipuolisempi paketti! 🙂

Kommentointi on suljettu.