fbpx

Uuden vuoden juhlinnat takana päin ja veikkaan, että aika monella tuli luvattua jotain hyvinvointiinsa liittyvää tälle vuodelle. Joko olet aloittanut lupauksesi lunastamisen vai sekoittiko nämä pyhät ajatukset? Jos näin kävi niin ei hätää, vielä voit aivan hyvin aloittaa matkan tavoitettasi kohti. Entä jos tekisitkin nyt päätöksen, etkä pelkkiä lupauksia?

kuva 1 (3)

Sanana lupaus ei ole ollenkaan niin vahva kuin päätös, vaikka olenkin sitä mieltä, että lupauksista on ehdottomasti pidettävä kiinni. Varsinkin jos olet luvannut jonkin asian tehtävän ystävällesi, lapsellesi tai puolisollesi, niin sen toteutat. Mutta miksi itselle tehty lupaus on niin helppo pettää? Toisaalta on myös turhaa tehdä lupauksia, joista tietää jo itsekin valmiiksi ettei niitä pysty pitämään. Mieluummin aloittaa jostain helpommasta tavoitteesta ja sen onnistuessa ottaa askeleen pidemmälle. Miltä kuulostaa?

kuva 3 (2)

Otetaan esimerkkinä vaikka tavoite päästä kesäkuntoon. Syksyn aikana sekä ruokavalio, että liikunta on joutunut vähemmälle huomiolle ja nyt yhtäkkiä haluatkin pistää taas kaiken peliin. Muutamia viikkoja itsekuri pitää ja fiilis on loistava, mutta lopulta homma voi lässähtää väsymykseen tai ainakaan se ei ole pitkäkestoista. Tulokset katoavat yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Tähän parempi vaihtoehto olisi pikkuhiljaa pistää ruokavaliota parempaan kuntoon ja sellaiseen, jota voit pitää loppuelämän. Sama liikunnan suhteen. Lisää vaikka pari treenikertaa viikkoon ja lisää intensiteettiä ja kertojen määrää pikkuhiljaa. Tuloksia saadakseen ei tarvitse kärsiä, mutta toki uusia tapoja on opittava, jos vanhoilla tavoillasi tulokset eivät ole toivottuja.

kuva 2 (2)

Nyt siis vain kirjaamaan konkreettinen tavoite ylös ja miettimään, kuinka siihen pääsee. Ja vaikka nyt esimerkkinä toimi tuo kesäkunnon tavoittelu, niin tämä voi nyt koskea mitä tahansa liittyen hyvinvointiin, ihmissuhteisiin tai vaikka työasioihin. Tee päätöksiä, älä pelkkiä lupauksia.

Jos tuntuu vaikealta aloittaa tavoitteen havittelu, niin apua siihen voi saada joltain valmentajalta tai esimerkiksi verkkokurssilta, jonka itsekin suoritin alkusyksystä. Kerroin tästä myös joulukalenterin luukussa 16., mutta siis kyseessä on Minna Immosen Hyvinvointihaaste, joka alkoi eilen, mutta mukaan pääsee vielä tämän ensimmäisen viikon aikana. Suosittelen hyppäämään mukaan!

Aivan ihanaa loppiaista kaikille, itse nautin pakkasauringosta Lahdessa!

<3

Eevsku

kuvat Mikko Rasila

Total
25
Shares

5 kommenttia

  1. Itse annoin oikeastaan vain yhden uvlupauksen – tai käskyn 😀 ”Ryhdistäydy!” Ja tarkoitin sitä vähän joka saralla: liikunnassa, terveellisessä ruokavaliossa, koulun ja läksyjen kohdalla, hiustenlaitossa… Meni syksy aika laiskanpuoleisesti, mutta nyt lupasin ottaa itteeni niskasta kiinni. Jotenkin helpompikin olla ahkera nyt kun joulu on takana ja kevättä kohti mennään niin että kohisee. Ja ainakin alkuun hyvin onnistunut lupauksen pito… saa nähä onko sama tilanne vielä parin viikon päästä

  2. mä lupasin olla itselleni ja muille lempeämpi ja juoda enemmän vettä.

  3. Moikka!

    Sulla oli joskus aikoinaan blogissas sellanen ”vyölaukun” tapanen jutska, mihin saa salilla esimerkiksi puhelimen, niin mistäköhän se oli hommattu?

    Pirteää ja kehitysrikasta uutta vuotta sinulle ja kiitos jo etukäteen vastauksestasi. 🙂

Kommentointi on suljettu.