fbpx

Musiikilla on ollut aina suuri merkitys elämässäni. Lapsena olen soittanut pianoa ja laulanut kuorossa solistina. Myöhemmin pianonsoitto jäi muutettuani pois kotoa, koska piano jäi äidille, mutta lukion aikana kävin laulutunneilla ja lauloin välillä koulun juhlissa. Nyt viime vuosina pianoon tulee koskettua juhlapyhinä äidin luona käydessä ja laulua harrastan lähinnä suihkussa.

Musiikilla on kuitenkin edelleen erittäin suuri vaikutus minuun ja elän tunteet ja hetket musiikin kautta. Näin musiikki liittyy myös vahvasti urheiluun ja kuuntelenkin musiikkia treenatessa aina. Oikeastaan musiikin kuuntelu alkaa jo ennen treeniä, jolloin lataudun ja käyn treenin mielikuvissa läpi. Ennen treeniä tulee kuunneltua fiilistä nostattavaa musiikkia ja aika usein kuuntelen jotain biisejä, joista minulle tulee hyviä urheilumuistoja mieleen. Näitä ovat esimerkiksi kappaleet, joita olen kuunnellut kilpailuihin valmistautuessa ja ennen kilpailusuorituksia. Musiikki muistuttaa minua niistä hetkistä, kun olen onnistunut. Se muistuttaa minua niistä tunteista, joita urheilun kautta saan. Se myös auttaa minua elämään näitä onnistumisen tunteita yhä uudelleen ja näin saan motivaationi pysymään korkealla koko ajan.

Lenkkeily ei vain toimi ilman musiikkia!
Lenkkeily ei vain toimi ilman musiikkia!

Musiikin avulla on helpompaa myös löytää oikeanlainen treenimoodi päälle. Jos on tarve tehdä oikein kova treeni, niin musiikkivalinnatkin ovat intensiivisempiä. Jos taas menen tekemään voimistelu tai tanssitreenin, niin musiikki on selvästi rauhallisempaa. Ja tietenkin venytellessä musiikki on kaikkein rauhallisinta. Musiikin vaikutuksen huomaa selkeästi treenatessa, sillä hyvän biisin tullessa kohdalle juoksuaskel on nopeampi ja salilla rauta kevyempää. Musiikki auttaa myös eläytymään ja siksi kuuntelen hyvin paljon erilaista musiikkia, johon saatan tanssia ja voimistella aivan improvisoiden. Annan mielen ja kropan tehdä sitä mihin musiikki niitä vie. Tämä auttaa myös kehonhallinnassa ja oman kehon kuuntelussa. Musiikin avulla on helpompaa myös tehdä rentoutusharjoituksia ja joitakin se auttaa myös nukahtamaan paremmin.

2015-02-08 11.22.36

Musiikin kuunteleminen on tehty nykyään erittäin helpoksi. Muistan oikein hyvin kasettisoittimet, sekä niiden jälkeen tulleet cd- soittimet ja kannettavat cd-soittimet. Aivan luksusta oli, kun mp3 -soittimet rantautuivat ja niiden avulla sai musiikkia mukaan myös lenkki- tai hiihtopoluille. Sitten musiikki siirtyi puhelimiin ja muutama vuosi sitten sain ensimmäiseen älypuhelimeeni Spotifyn. Muistan, että en voinut uskoa sen olevan mahdollista, että saa ladata laillisesti musiikkia sovellukseen niin edullisesti. Vielä kun tähän lisättiin soittolistojen rakennusmahdollisuus, sekä offline -listat, niin musiikinkuuntelun mahdollisuudesta on tullut aikalailla täydellistä.

Itse olen käyttänyt Spotifyta ja ollut siihen erittäin tyytyväinen. Käytän Spotify Premiumia, joka maksaa 9,99e kuukaudessa ja sillä saan kuunnella musiikkia rajattomasti ilman mainontaa. Spotifyta voi käyttää myös ilmaiseksi, mutta silloin biisien välissä tulee mainontaa. Vastaava suoratoistopalvelu on myös Deezer, josta minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta nettisivujen perusteella se vaikuttaisi olevan aivan vastaava sovellus. Eli ilmaisversioon ei saa offline -listoja ja tällöin tulee mainontaa. Molemmat sovellukset toimivat tunnuksilla sekä puhelimessa, tietokoneessa ja tabletissa. Lisäksi Nokialta löytyy oma MixRadio -palvelu, josta en ollut edes kuullut aikaisemmin, mutta ilmeisesti tässä täysin sama idea kuin Spotifyssa ja Deezerissä. Palvelu on ilmainen ainakin Lumia -puhelimissa, jolloin voi kuunnella ilmaiseksi valmiita soittolistoja ja tehdä neljä offline -soittolistaa. Maksullisessa Nokia Musiikki+ versiossa saa tehdä offline -listoja rajattoman määrän. (lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/MixRadio)

Tässä hyvä havainnollistava video suoratoistopalveluista:

Tämä postaus on osana IFPIn eli Suomen musiikintuottajien kanssa menossa olevaa kampanjaa, jonka tarkoitus on lisätä suomalaisten mobiilikuuntelua. Kampanjaidea lähti liikenteeseen tästä melko hätkähdyttävästä tutkimustuloksesta: http://yle.fi/uutiset/tutkimus_suomi_on_mobiilikuuntelun_kehitysmaa/7702824.

Täältä voit lukea lisää tästä Musiikinpuolesta -kampanjasta.

Näissä suoratoistopalveluissa voit siis luoda omia soittolistoja tai kuunnella valmiita. Itse teen sekä omia, että kuuntelen vaikkapa valmiita treenisoittolistoja tai Spotifyn suosituimpia kappaleita. Saatan myös etsiä lempiartistieni tekemiä soittolistoja. Minunkin soittolistoja löytyy Spotifysta ja tein myös tätä kampanjaa varten uuden Eevsku treenaa -soittolistan, josta löytyy kappaleita joita soi tällä hetkellä omissa treeneissäni. Siellä on nyt 21 -kappaletta, mutta lisäilen sinne koko ajan lisää, kun hyviä löytyy. Jos sinulta löytyy Spotify, niin voit kuunnella esimerkiksi tätä minun tekemääni soittolistaa.

Otan mielelläni myös vastaan suosituksia hyvästä treenimusiikista! Koitan parhaillaan myös päättää musiikkeja uuteen vapaaohjelmaani syksyn kilpailuja varten, joten saa heitellä ideoita myös siihen.

<3

Eevsku

Yhteistyössä Mellakka Helsinki, Samsung ja Musiikin puolesta -kampanja

Total
164
Shares

8 kommenttia

 1. Mulla on ihan samanlainen suhde musiikkiin, kaikki hetket sekä tunteet käsitellään ja koetaan musiikin kautta. Treenistä ei tulis kyllä yhtään mitään ilman hyvää musiikkia. 🙂

 2. en tiedä onko vika nyt minussa, mutta en löydä kyseistä kansiota spotifysta 🙁

  1. Moikka!

   Hmm, voi ei! Kokeilepa uudelleen. Sen pitäisi olla kyllä julkinen 🙂 Spotify tilini löytyy nimellä iinaeveliina, kokeile myös sitä kautta. Toivottavasti löytyy!

 3. Moikka!
  Oot niin positiivinen ja iloinen aina, olen saanut hurjasti motivaatiota! Kiitos kun kirjoitat näinkin usein.
  Kysyisin, kun katsoin spartan sivuilta personal trainer kurssia niin onko oltava jo koulutus tai työskennellä liikunnan parissa. Itse olen välivuoden jälkeen hakemassa amk liikunnanohjaaja koulutukseen ja ajattelin tämän edesauttavan toivottavasti tulevaa uraani .

  1. Moikka Julle!

   PT -koulutukseen voi hakea mukaan ilman taustaa, mutta jos kurssi tulee täyteen, niin hakemuksissa toki huomioidaan myös kokemus. Kannattaa ehdottomasti hakea mukaan! Hyvä asenne ja halu oppia riittää mainiosti.

   Kiitos kommentista ja mukavaa kevättä!

   -Eve

Kommentointi on suljettu.