fbpx

eevsku-wellness-fitness

Puhun paljon kehonhuollon merkityksestä omille asiakkailleni ja koitan muistaa tuon aina itsekin. Aika paljon tulee tehtyä liikkuvuusharjoitteita treenien yhteydessä ja toki liikkuvuus lisääntyy voimistelussa. Kotona pyrin venyttelemään ja käyttämään esimerkiksi foamrolleria ja mobility palloa apuna lihashuollossa.

Vaikka kuinka pyrkisi itse pitämään kehostaan huolta, niin suuresta fyysisestä rasitusmäärästä johtuen on välillä otettava apua ulkopuolisesta lihashuollosta. Treenamisen lisäksi huono työ- ja uniergonomia tai stressi voivat vetää kroppaa turhan jumiin. Jos keho on jumissa, niin se ei toimi optimaalisesti. Treeneissä tämän voi huomata voimantuoton huononemisena tai palautumisen hidastumisena. Yleinen vointi voi olla väsyneempi ja tukkoinen. Paikkoja kolottaa tai särkee aivan turhaan.

eevsku-fitness-wellness

Omatoimisen lihashuollon lisäksi hyödynnän itse ammattilaisten apua. Tällä hetkellä olen huollattanut kroppaani kiropraktikolla ja olen kokenut saaneeni siitä apua mm. lantion ja olkapääni kanssa. Lantion seutu vetää itselläni helposti jumiin ja se johtuu pitkälti siitä, että selkärankani vetää sitä vinoon. Kun tämä suoristetaan, ei lantiossa olekaan enää ongelmaa. Yleensä ongelma ei olekaan suoraan siellä missä se tuntuu, vaan johtuu jostain muusta.

Olen myös huomannut näiden muutaman ongelman korjaamisen myötä koko kropan toiminnan muuttuneen parempaan suuntaan. Treenit kulkevat, voimaa löytyy, liikkuvuus paranee ja palaudun nopeammin. Energiaa riittää yllättäen paremmin myös treenien ulkopuolelle töihin ja vapaa-aikaan. Toki ravinnolla ja hyvillä yöunilla on näihin myös suuri vaikutus, mutta itselläni nuo ovat yleisesti aina hyvällä mallilla ja suurin muutos viimeaikoina onkin lihashuollon lisäämisellä ja näillä kiropraktikko -käynneillä.

2015-02-25-eveliina-3-highres-30

Kiitos Via Vital / Joona Konga kroppani huoltamisesta, ja jatkan tätä huoltoprojektia myös paikkojen kuntoon saamisen jälkeen. Varsinkaan urheilijana ei ole varaa turhiin sairastumisiin tai loukkaantumisiin, joten kroppaa ja mieltä kannattaa huoltaa koko ajan. Eikä vasta sitten, kun on jo liian myöhäistä.

Miten sinä huollat kehoasi?

Tänään työni on mennä pitämään toiminnallista ravintoluentoa Vierumäelle, ja perjantaiaamuna suunnataan Spartanin Antti Nurmen kanssa Ruotsiin pitämään Bodyweight training ohjaajakoulutusta. Vielä on muuten pari paikkaa jäljellä Helsingin toiminnallisen harjoittelun ja hyvinvointi -seminaariin, sekä vielä yhteen ekstra- Thaimaa treenileirille.

<3

Eevsku

*yhteistyössä Via Vital 

kuvat Stella Harasek

 

Total
71
Shares

1 kommentti

  1. Kehonhuolto on niin tärkeää, mutta osaisipa siitä vaan tehdä rutiinin 😀 Foamrolleri on ollut kyllä paras. Perinteistä venyttelyä unohtamatta. Jumittuneeseen alaselkään rentouttava kinesioteippi on toiminut mulle hienosti. Valitettavasti ammattilaisten tekemään kehonhuoltoon ei ole aina varaa, Ja jalkoihin kylmä-kuuma hoidot suihkussa saavat jalat toimimaan.

    On muuten hienoja kuvia 🙂

Kommentointi on suljettu.