fbpx

eveliina_morning_adidas

Tästä ei ole kuin pari vuotta, kun elin vielä hektisiä aamuja. Tiesin jo silloin, että rakastan aamuja, silloin kun ei ole kiire. Olin kuitenkin oppinut siihen, että herään vasta viime hetkessä. Reilu puoli tuntia ennen kuin pitää lähteä ovesta ulos, soi herätyskello. Äkkiä ylös, aamiaista, kamat kasaan ja juuri viime hetkellä lähtö. Yleensä lopputulos oli silti juokseminen kouluun, töihin, kyytiin, treeneihin.. Koska kiire.

Hirveässä sumussa toimii vain mahdollisimman nopeasti ja luultavasti se menee jopa sähläämiseksi. Ei ole kerta tai kaksi, kun kahvinpurut tai puurot olivat pitkin lattioita. Avaimet ja bussikortti kadoksissa. Jotain tärkeää unohtuu kotiin. Stressitaso jo heti aamusta niin korkealla, että ihan puistattaa. Kuinka moni tunnistaa tuosta kuvauksesta oman aamunsa? 

morning_eevsku_adidas

Aamuisin olen kaikkein luovimmillani ja se on minulle parasta aikaa esimerkiksi kirjoittamiseen. Rakastan kuunnella musiikkia ja se kuuluu myös aamurutiineihini. Haluan nauttia aamiaiseni ja aamukahvini rauhassa. Varata hetken aikaa siihen, että voi istua alas ja miettiä mitä päivällä on edessä. Ehkä jopa kirjoittaa blogin ennen lähtöä, kuten tänään, vaikka töissä pitää olla jo kahdeksalta paikalla.

Nyt kun olen oppinut tämän uuden tavan ja pidän siitä kovasti, niin voin suositella sitä lämpimästi sinullekin! Tässä on siis minun onnistuneen aamun resepti:

 • Herää ainakin tunti ennen lähtöä. Mielellään jopa 1,5-2h ennen.
 • Heti herättyä mieti, että tänään on loistava päivä. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin älä anna sille valtaa!
 • Kun kello soi, nouse ylös. Älä torkuta.
 • Avaa verhot ja saat heti valoa huoneeseen, se auttaa heräämään.
 • Laita lempimusiikkiasi soimaan ja hymyile vaikka väkisin. 😀
 • Jos oikein väsyttää, huuhtele kasvot kylmällä vedellä.
 • Juo vettä, jossa voi olla joukossa esim sitruunanmehua tai viherjauhetta. Ainakin 0,5 litraa.
 • Mieti mitä kivaa tänään on luvassa, pakkaa kaikki tarvittava valmiiksi.
 • Nauti hyvä aamiainen rauhassa!
 • Suunnittele lähteväsi 5-10 minuuttia aikaisemmin, kuin milloin sinun olisi ”pakko” lähteä. Silloin olet varmasti ajoissa ulkona ovesta, jos esimerkiksi ne avaimet hukkuvat.
 • Jos joka tapauksessa meni hieman pitkäksi niin…. Tilaa taksi ja toivo parasta! Hymyile silti 😉

morning_eevsku_addu

Millainen on sinun onnistunut aamusi?

Nyt lähden tästä juuri valmentamaan, jonka jälkeen pääsen ohjatusti treenaamaan (superkivaa!!!)! Illalla vielä toiset treenit ja illallinen hyvässä seurassa. Viikonlopuksi lähden Lahteen harjoittelemaan vapaaohjelmaani, ja lauantaina olen pitämässä yleisöluentoa Kuntokeskus K&M:llä Lahdessa klo 14-15 (tule kuuntelemaan!). Näin menee vappu täällä, enkä hetkeäkään vaihtaisi!

Ihanaa vappua <3

Eevsku

kuvat Mikko Rasila

4 kommenttia

 1. Tää nyt oli ihan kuin mun aamuista suoraan. 😀 Herään viime tipassa ja sitten on hirveä kiire. Ei hyvä. Pitäisi yrittää saada tähän muutos ja käydä vaikka aamulenkki kerran viikossa,auttaisi jo paljon.

  1. Hahha! 😀 Se on jotenkin niin vaikeaa tehdä se muutos, muta kannattaa. On nimittäin hieman mukavempia aamuja ilman hirmu kiirettä!

 2. Heräsin tänään tuntia aiemmin kuin yleensä herään. Yleensä kun näin käy, pistän takaisin nukkumaan. Sitten muistin tämän blogin, jonka löysin eilen, ja tämän tekstin. Siinä silmät ristissä aloin miettimään, mitäs kaikkea sillä listalla taas olikaan, ja oli pakko kaivaa tämä taas esiin. En mennyt takaisin nukkumaan. Avasin sälekaihtimet, pistin pari hyvää biisiä ja aloin juomaan tuopillista vettä, jossa oli spirulinaa. Oli ihan hemmetin onnistunut päivä. Löysin sattumalta FB-kirppikseltä jutun, jota olen havitellut jo kauan, näin niin ikään sattumalta leffan, joka oli pitänyt katsoa jo kauan, kävin salilla ja hankin uuden ystävän. Kiitos tästä!

Kommentointi on suljettu.