fbpx

Aina tietyin väliajoin olisi hyvä muistaa kirjoittaa hieman tiivistystä siitä, kuka täällä kirjoittaa ja miksi. Olen tehnyt tätä jo niin kauan ja osakseen lukijakuntani on niin vakiintunut, etten teksteissänikään muista mainita välillä sitä, mistä on lähdetty ja mitä kaikkea tässä välillä on tapahtunut. En tietenkään viitsikään koko ajan niistä mainita, sillä taas te jotka seuraatte kaikkia tekstejäni, ette jaksa niitä koko ajan lukea uudelleen ja uudelleen.

Seuraavaksi aion siis kertoa siitä, miten päädyin bloggaamaan ja miten siitä tuli osa ammattiani. Lisäksi kerron lyhyesti urheilutaustastani, fitness -kilpailuistani ja siitä mihin nyt tähtään. Laitan myös tähän koosteeseen vanhoja kuvia, koitin valita sellaisia joita ei välttämättä ole vielä blogissani koskaan nähty.

fitnessclassic1

Ajatus bloggaamisesta lähti oikeastaan alkuvuodesta 2010, kun lähdin Tukholmaan aupairiksi. En kuitenkaan vielä silloin aloittanut kirjoittamaan millekään blogialustalle, vaan itseasiassa kirjoittelin Facebookin ”muistioon”, jonka pystyi laittamaan näkyville omille ystäville ja perheelle. Siellä kirjoitin tiivistetysti kuulumisiani, koska en jaksanut kertoa kaikille samoja tarinoita uudelleen ja uudelleen. Se oli ensimmäinen kerta, kun olin pidempään yksin poissa ja se oli kiva tapa pitää ihmisiä Suomessa ajantasalla, mitä Tukholmassa tapahtuu.

Varsinaisen blogialustan avasin syksyllä 2010, kun olin lähdössä aktiviteettioppaaksi Finnmatkoille. Blogin kirjoittaminen alkoi kuulumisilla kaukana kotoa ja kerroin tapahtumista ehkä parin viikon välein. Ei siis edellenkään mikään aktiivibloggari, mutta siitä se lähti. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja se oli taas helppo tapa kertoa millaista oli elämä aktiviteettioppaana. Tuo reilu puoli vuotta elämästäni oli erittäin opettavaista aikaa ja kyllä parikymppinen Eveliina itsenäistyi ja kasvoi aika paljon.

finnmatkat_eevsku_opasvuosi

Tulin takaisin Suomeen huhti-toukokuun vaihteessa 2011. Siinä vaiheessa tuli pari vuotta täyteen ylioppilaslakin saannista ja samalla voimistelu-uran lopetuksesta. Tuon pari vuotta käytin siis töiden tekemiseen ja kokemusten hakemiseen ulkomailta. Liikuin ja treenasin kuntosalilla säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta nuo pari vuotta olivat ikäänkuin välivuosia myös urheilijanelämästä. Olen siis kilpaillut urheilussa heti kun minut on päästetty kilpailemaan. Veikkaan olleeni 2 tai 3 -vuotias. Ensin yleisurheilussa ja hiihdossa, myöhemmin päälajini oli pitkään telinevoimistelu ja Team Gym.

Ulkomailla oli ollut kivaa, mutta kaipasin takaisin urheilun pariin. Kesä 2011 meni urheilun ja urheilijanelämän takaisin opetteluun, hain Vierumäelle kouluun ja etsin itselleni valmentajan. Valmentajan, joka valmentaisi minut fitness -lavoille. Yhteistyö Samulin ja Kuntokeskus K&Mn kanssa alkoi heinäkuun lopulla, samalla kun sain tietää päässeeni Vierumäelle opiskelemaan liikunnanohjaaja AMK -tutkintoa. Back in the sports game. 100%. Tästä kaikesta aloin kirjoittelemaan blogiani entistä aktiivisemmin ja huomasin, että sitä jopa joku lukeekin.

eveliina_vanhakuva

Huhtikuun 2012 lopulle rakennettiin tiukasti pohjaa ensimmäistä fitness -kilpailukauttani varten. Paljon treeniä salilla valmentajan kanssa ja itsenäisesti, voimistelua, koululiikunnat ja opiskelujen ohella valmensin voimistelua ja ohjasin ryhmäliikuntaa. Söin, liikuin, nukuin ja ajattelin kuten urheilija. Halusin voittaa Suomen mestaruuden 2012 ja olin valmis panostamaan.

Kesällä 2012 tajusin, kuinka yksin tekemiseni kanssa olin. Silloin ei ollut vielä fitnessbuumia ja samaa tekeviä ihmisiä ei näkynyt joka puolella. Oikeastaan tekemistäni ihmeteltiin, mutta samalla varmasti arvostettiin. Kesä meni valmistautuessa, kesäopintojen ja kesätöiden kanssa. Kuitenkin 100% koitin keskittyä urheilemiseen. Näin myös ystäviäni ja perhettäni, mutta aika paljon tuli oltua yksin. Kaikki se tekeminen kuitenkin palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla ja muistan edelleen sen tunteen ensimmäisissä kisoissa, sekä ennen että jälkeen lavalla olon. Varsinkin lavalta pois tullessa. Itkin aivan hanat auki, koska olin niin onnellinen.

EevskuSM1

Syksyllä 2012 siis SM -karsinnat & SM -kilpailut. Joulukuussa 2012 nuorten MM -kilpailut. Keväällä 2013 Fitness Classic (EM-karsinta) ja EM -kilpailut. Syksyllä 2013 SM -kilpailut.

Kuusi kilpailua, kolme ykkössijaa, yksi 2.sija ja kv-kisoissa sijat 7. ja 12.

fitnessclassicwinner_eevsku

Samaan aikaan urheilun kanssa olen käynyt ammattikorkeakoulua ja perustanut oman yritystoiminnan. 1,5 vuotta olen nyt asunut Helsingissä ja kouluni on loppusuoralla Vierumäellä. Opinnäytetyön aion tehdä syksyllä. Työkseni teen urheiluvalmennusta, hyvinvointi/liikunta-seminaareja, -luentoja – ja koulutuksia. Lisäksi kirjoitan tätä blogia, toimin urheilumallina ja teen paljon some -yhteistyötä eri brändien kanssa, josta nautin aivan todella paljon.

Tämän kaiken eteen on itketty, naurettu ja välillä oltu aivan toivottomia. Se, että saan tehdä mitä rakastan, on vaatinut paljon työtä, itsekkyyttä ja valintoja. Olen tottunut tekemään töitä ja kaikki omat laskuni olen maksanut 17 -vuotiaasta saakka. Tiedän, että saan apua hätätilanteessa, mutta en ole sitä tottunut pyytämään. Minä itse. Minä itse pidän itsestäni huolta. Vaikka nyt olen myös välillä oppinut ottamaan apua ja tukea vastaan, koska tiedän että ei tarvitse aina olla yksin ja pärjätä yksin. Olen niin kiitollinen ihmisistä ympärilläni, jotka pysyvät elämässäni sekä ylä-, että alamäet.

eevskujumps

Tästä kaikesta olen siis kertonut matkan varrella täällä blogissani. Pääpaino urheilu-urassani ja hyvinvoinvointiasioissa, mutta olen pyrkinyt välillä avaamaan myös muuta elämääni. Rakastan edelleen myös matkustelua ja elämässäni on todellakin paljon muutakin kuin fitness, vaikka siihen urheilu-urani puolesta haluankin keskittyä. Toki henkilökohtaisimmat asiani ja läheiseni pidän yleensä poissa täältä, koska haluan, että jokainen saa itse valita haluaako olla esillä.

Viime vuosi oli minulle henkisesti rankka vuosi, sillä tapahtui paljon (liikaa) muutoksia ja hetkeksi kadotin intohimoni tähän lajiin. Purin kuitenkin urheilijaluonnettani crossfittiin Crossfit Basementillä ja muutamissa kisoissa, ja se oli erittäin hauskaa sen aikaa. Viime lokakuusta päätin palata fitness -lavoille, ja se päätös on tuntunut joka päivä yhä paremmalta. Paljon on opittu ja paljon on vielä opittavaa, mutta juuri nyt tuntuu siltä että teen täysin oikeaa juttua. Jos se taas joskus muuttuu, niin muutun sen mukana. Annan flown viedä. Teen ainoastaan asioita, joista oikeasti nautin ja haluan tehdä.

laugh

Seuraava kilpailuni on siis syyskuussa. Alunperin luulin kisaavaani Arnold Amateurissa Espanjassa, mutta minulla ei tämänhetkisten sääntöjen mukaan olekaan vielä sinne asiaa. Joka tapauksessa syyskuussa SM -karsinta, ja sitten itse SM- kilpailu Nordic Fitness Expossa lokakuussa. Päätähtäimenäni on marraskuun MM -kilpailu, jonne toivon ansaitsevani paikkani SM- kilpailusta. Kovaa duunia, mutta kaiken sen olen valmis tekemään.

Kiitos, että jaat tätä matkaa kanssani. Ilman lukijoitani ei olisi tätä blogia ja et usko kuinka paljon juuri sinä inspiroit minua tekemään tätä kaikkea! Kiitos.

Jos muuten kisavalmistautumiseni ja urheilu-urani kiinnostaa enemmänkin, niin seuraa myös videoprojektiani 28 -viikkoa.

<3

Eevsku

alin kuva Mikko Rasila

Total
21
Shares