fbpx

Välillä arki on hektistä. Vaikka kuinka olen pyrkinyt ja osaksi jo onnistunutkin hidastamaan tahtia, niin aina se ei ole mahdollista. Työt on hoidettava ja laskut maksettava. Hommaa vaikeuttaa myös se, että lähes kaikki mitä teen on niin kivaa, että ei aina muista hidastaa.

placetorelax_eevsku

Ainakin olen opetellut nyt arkeen lisää keinoja, joilla rentoudun ja palautuisin mahdollisimman hyvin, vaikka välillä hektistä olisikin. Tärkein tähän on ehdottomasti laadukas uni, johon auttaa esimerkiksi hyvä uniergonomia (sänky, tyyny, huoneen lämpötila, pimeys jne). Olen tiedostanut unen tärkeyden jo kauan ja se on varmasti vienyt urheilijana paljon eteenpäin, sekä auttanut muutenkin. Moni kysyykin välillä, että miten olen aina niin energinen ja iloinen? Uskoisin sen johtuvan paljolti siitä (tietenkin luonteen lisäksi), että nukun paljon ja hyvin. Jo muutaman vuoden ajan olen saanut nauttia nukkuessani Tempur tuotteista, ja olen ollut erittäin tyytyväinen.

Yöunen lisäksi pyrin löytämään päivästä ainakin toisen hetken, jolloin ehdin rauhoittumaan. Parhaimmillaan tämä tarkoittaa päiväunia, rentoutusharjoitusta tai vaikka jotain hemmotteluhoitoa/ hierontaa tms. Näistä ei joka päivä pääse nauttimaan, joten silloin se voi tarkoittaa vaikka hetken istuskelua, hengittelyä ja mielen tyhjennystä bussimatkalla tai vaikka kahvilassa. Vaikka sometan työkseni, haluan pitää puhelinta ja tietokonetta pois naamani edestä mahdollisimman paljon. Siksi en ole välttämättä se helpoin puhelimitse tavoitettava henkilö. Jos en siis vastaa puhelimeen / viestiin / sähköpostiin heti, tai edes 24 h aikana, niin luultavasti se ei ole mitään henkilökohtaista. Haluan vain välttää ylikuormittumista ja välillä menee hermot, kun kaikki olettaa, että olet tavoitettavissa 24/7. Kaksi päivää Ido Portal Handbalancing -kurssilla teki hyvää (su-ma), kun tuli pidettyä aikalailla koko päivän puhelin repussa. Töitäkään en koneella tehnyt, joten siksi pieni blogihiljaisuuskiin saavutettiin.

streching_eevsku

Välillä tosiaan käytän palautumiseen ja rentoutumiseen hyödyksi jotain ulkopuolista apua, ja nyt kahden viikon ajan olen päässyt käymään pari kertaa viikossa keskellä päivää Elegia Day Spa:ssa. Se on kyllä ollut minulle erittäin hyvä rauhoittumishetki. Jo ensimmäisen kerran paikkaan sisään astuessa tuli rauhallinen ja hyvä fiiis. Kiireisenkin päivän keskellä ehtii aina ottamaan yhden tunnin itselleen ja vain rentoutua. Tätä juurikin kyseinen paikka tarjoaa, sillä toimipaikat sijaitsevat vielä aivan Helsingin ytimessä.

Olen päässyt testailemaan Vela Smooth -vartalohoitoja, joita on tehty minulle jalkoihin. Lahdessa asuessani hyödynsin treeni- ja kilpailukaudella LPG -hoitoja, jotka koin auttavan lihasten palautumiseen, nestekiertoon ja ihon kiinteytymiseen. Vela Smooth on hieman samankaltainen, mutta siinä on myös mukana mm infrapunavalo. Hoidoista on nyt puolet käyty, ja mielenkiinnolla odotan kokonaisuudessaan fiilistä näiden muutaman viikon jälkeen. Kerron siis vielä myöhemmin lisää kokemuksestani kokonaisuudessaan! Mikään hoito tai laitehan ei ihmeitä tee palautumiseen, kiinteytymiseen tai mihinkään muuhunkaan, jos muuten elämä ei tue tavoitteita. Se on hyvä muistaa, jos haluaa jotain tällaista kokeilla. Mutta jos muut osa-alueet ovat kunnossa, niin näistä voi olla hyvä apu lisäksi!

laughlovelive_eevsku

Nyt kun treenejä on hieman lisätty kilpailuja kohti, on syytä huolehtia kehonhuollosta entistä enemmän. Tiedän, että pelkkä oma kropan huoltaminen (venyttely, rullailu jne) ei enää auta, vaan on pakko käyttää muitakin apuna. Olenkin nyt panostanut tähän puoleen ja vielä pitäisi pyrkiä panostamaan hieman enemmän. Mutta askel kerrallaan. Lisää omatoimista huoltoa, lepoa ja sitten päälle hoitoja. Olen haaveillut myös jostain totaali rentoutumishoidoista, sillä yleensä kun vaikka käy hierojalla, niin se ei näin urheilijalle ole mitään rentoutumista. Varsinkaan jos avataan kalvoja.

Erittäin tärkeä asia kehonhuollossa on myös stressinhallinta, ja siihen varsinkin näin kesällä auttaa luonnossa oleskelu. Koitan päästä luontoon mahdollisimman paljon ja tehdä myös treenejä ulkona. Jos on rauhallinen, mutta treenimahdollisuuden sisältävä mökki- tai muu luontoreissu tiedossa, niin saa kutsua mukaan heh!

eevsku_training

Viikonloppu meni matkustaessa, ensin perjantai ja lauantaiaamu Lahdessa (lauantai aamupäivänä IFBB Finland ry:n fitnessleirillä töissä), iltapäivällä kouluttamassa Helsingissä ja sunnuntaiaamuksi Turkuun. Viime kesän lailla olin tosiaan taas kaksi päivää Ido Portalin (tai tällä kertaa vain hänen oppilaidensa) opissa ja yhtälailla olen tyytyväinen kuin viime vuotisenkin kurssin jälkeen. Tällä kertaa kyseessä oli pelkkään käsilläseisontaan paneutumista ja tuli paljon uusiakin juttuja, sekä itselleni, että eteenpäin opetettavaksi. Ja parasta noissa kursseissa on uusiin ihmisiin tutustuminen ja inspiroituminen liikkumisesta. Movement merkitsee niin paljon ja se aukeaa itsellekin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Kerron tästäkin myöhemmin lisää.

<3

Eevsku

kollaasien kuvat Eevi ja Mikko Rasila

Total
33
Shares

2 kommenttia

  1. Minkä kokonen toi sun korallin värinen adidaksen huppari on mikä näkyy mm. tolla sun 2. videolla? =)

Kommentointi on suljettu.