fbpx

*Yhteistyössä Spartan Gear

spartanbc_eevsku2

Viime vuosina liikunta-ala on kasvanut ja erilaisia koulutuksia ja kursseja on tullut tarjolle todella paljon. Tarjontaa on niin paljon, että on varmasti välillä vaikeaa löytää juuri itselleen sopiva koulutus. Minusta on hienoa, että alalle on paljon kiinnostuneita ja ihmiset haluavat kouluttautua ja auttaa muita löytämään hyvinvointia ja liikunnaniloa.

Itse en ole käynyt mitään PT-kurssia tai koulutusta, mutta minulla on 3,5 vuotta takana liikunta-alan koulutusta ammattikorkeakoulussa. En voi vielä sanoa olevani liikunnanohjaaja AMK, koska opinnäytetyöni on tekemättä, mutta voin sanoa opiskelleeni alaa AMK -tasolla ja erikoistuneeni urheiluvalmennukseen. Lisäksi olen kouluttanut itseäni muissa erilaisissa koulutuksissa kuten NLP Practitioner, Spartan Kettlebell, Ido Portal Movement X & Handbalancing ja Crossfit Level 1, käynyt myös kuuntelemassa maailmankuuluja valmentajia kuten Charles Poliquin ja Layne Norton – kuitenkaan näistä mikään ei tee minusta parempaa valmentajaa. Arvostan koulutusta ja minusta on hyvä, että ihminen on kiinnostunut viemään osaamistaan eteenpäin, oli ala sitten mikä tahansa. Koskaan ei pitäisi jäädä junnaamaan paikalleen, vaan koko ajan on kehityttävä. Koko ajan on haluttava tietää lisää ja osattava enemmän. Mutta se ei pelkkiä kirjoja lukemalla myöskään onnistu, on oikeasti tehtävä asioita, on mentävä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja on pakko uskaltaa myös tehdä virheitä.

11722313_10153387795453808_7822047094012715509_o

Joskus kokemus ja käytännön osaaminen menee opiskelun edelle, mutta jos löytyy molempia, olet erittäin vahvoilla. Olen itse aloittanut ohjaamaan ensimmäistä kertaa jo yli 10 vuotta sitten, ensin voimistelun ja lasten liikunnan parissa, sen jälkeen mm. ulkomailla matkatoimiston aktiviteeteissa, ryhmäliikunnassa (olen myös ohjannut Les Mills -tunteja kouluaikoina) ja sen jälkeen enemmän yksilöohjausta, urheiluvalmennusta, koulutuksia ja seminaareja. Kaikkein eniten olen oppinut tekemällä. Sen päälle on ollut ”helppoa” rakentaa lisäosaamista kouluttautumalla. En koskaan ole ajatellut olevani valmis. Enkä koskaan tule olemaankaan. Olen tyytyväinen ja haluan olla tällä hetkellä niin hyvä kuin mahdollista, niillä taidoilla ja tiedoilla mitä minulla on. Mutta haluan koko ajan myös kehittyä ja tulla entistä paremmaksi.

Tänä vuonna olin myös ensimmäistä kertaa kouluttamassa PT -koulutuksessa, mutta sellaisessa, mikä mielestäni eroaa aika paljon muista tällä hetkellä tarjolla olevista. Spartanilla olen muutenkin ollut vetämässä koulutuksia ja seminaareja, joten olin mielelläni myös mukana rakentamassa heidän ensimmäistä PT -kurssiaan viime keväänä.

”Intensiivinen Personal Trainer-koulutusjaksomme on edelläkävijä alallaan. Seitsemän viikonlopun aikana saat toiminnalliseen harjoitteluun erikoistuneen rautaisen ammattitaidon. Kurssin läpäistyäsi sinulla on Spartanin myöntämä, korkeasti arvostettu tunnustus osaamisestasi.

Kansainvälisiltä ja osaavilta kouluttajiltamme opit käytännössä tehokkaimmiksi todetut harjoitusmuodot. Fysiologisen, harjoitusteknisen ja ravitsemuksellisen tietotaidon lisäksi perehdytämme osallistujat myös Personal Trainerilta vaadittavaan myynti- ja markkinointiosaamiseen.

Koulutuksemme ovat avoimia kaikille treenaamiseen intohimoisesti suhtautuville liikkujille. Paikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, sillä kurssille valitaan hakijoiden joukosta 20 henkilöä. Personal Trainer-kokemus tai aikaisempi toiminta liikunta-alan ammattilaisena katsotaan eduksi hakuvaiheessa.”

Lisää tietoa koulutuksesta, kouluttajista ja tarkemmat viikonloppujen kuvaukset löydät täältä. Vaikka kuvauksessa sanotaankin, että aikaisemmasta kokemuksesta alalla on etua, niin varmasti pääset mukaan, jos vain on tarpeeksi intoa ja tahtoa osallistumiseen!

Koulutuksessa painotetaan siis toiminnallisuutta, jonka puolesta liputan suuresti itsekin. Käyn toki kuntosalillakin treenaamassa, mutta pohja on rakennettu aivan muualla. Tämä koulutus antaa nimenomaan loistavan kokonaisuuden hyvän toiminnallisen pohjan rakentamiseen – sekä hyvinvointia lisäämään, kuntoutukseen, liikunnan ilon löytämiseksi ja myös huippu-urheilijoille. Itse koulutan yhden viikonlopun, jossa käydään läpi oman kehonpainolla treenaamista (bodyweight training) ja lisäksi puhun ravinnosta. Muina viikonloppuina aiheina ovat mm. levytankotekniikat, kahvakuula, kehonhuolto, henkinen hyvinvointi, fysiologia ja yrittäjyys.

Tätä PT-koulutusta voin ainakin suositella lämpimästi. Nyt sinulla on aivan huipputilaisuus päästä vielä koulutukseen mukaan (vain muutamia paikkoja syksylle 2015 jäljellä) ja erikoishintaan 2400e sis alv. (norm.2600e). Maksun voit suorittaa 1-12 erässä.

pt_kollaasi2

Pääset koulutukseen tähän erikoishintaan 16.8 saakka ilmottautumalla sähköpostiini . Ilmottaudu pian ja jouluun mennessä olet varmasti saanut osaamiseesi ison ripauksen lisää! Koulutus alkaa syyskuussa 2015. Sähköpostitse mahdollista saada myös lisätietoja, jos et jotain tietoa löytänyt täältä.

<3

Eevsku

ps.

Vielä on tilaa Helsingin seminaarissa 16.8, sekä Bodyweight training -ohjaajakoulutuksessa 12.-13.9.2015. Muut koulutukset löydät täältä.

Kaksi ekaa kuvaa Tomi Salakari – kuvat Thaimaan Bootcampilta viikko takaperin. Maaliskuun 2/2 Bootcampille vielä pari paikkaa vapaana.

Total
60
Shares

2 kommenttia

  1. Miksi kirjoitat, että (…”kyllä olen ohjannut myös les mills tunteja”..) onks niissä jotain vikaa!?! Vai miksi vähättely

Kommentointi on suljettu.