fbpx

_MG_6540

Joko tiedätte mikä on snapchat? Varmasti ainakin kaikki nuoremmat blogini lukijat tietävät, mutta jos et vielä ole päässyt snapchatin käyttöön sisälle – ei hätää. Itsekin opin sen vasta tuossa kesän alussa ja nyt toki alkaa olemaan jo aika hallussa. Snapchat on nykyään itselleni jopa mieluisampi kuin vaikkapa instagram. Syystä, että koen sen jotenkin aidommaksi. Snapchatiin voit ottaa hetken mielijohteesta kuvan tai videon ilman sen suurempaa sitä miettimättä. Niitä ei tule myöskään muokattua ja sinne ainakin itse pistän paljon huumoripitoisempaa juttua verrattuna vaikka muihin käyttämiini sosiaalisen median kanaviin.

No eniveis – tämä snapchat aloitus liittyy siihen, että sain ehdotuksen tämän päivän postaukseen juuri sieltä. Snapchatissa teen siis pääasiassa mystorya, jota voi seurata kuka tahansa. Snapchatissa voi sen lisäksi laittaa myös yksityisiä viestejä, mutta itse olen tähän saakka rajannut yksityiset viestit ainoastaan ystävilleni. Eilen illalla päätin avata tuon ”yksityisen puolen” ainakin toistaiseksi muillekin ja ajattelin katsoa mitä tapahtuu. Minullehan on tullut älytön määrä mukavia viestejä – ikäänkuin kivoja blogikommentteja, mutta kuvien ja videoiden muodossa. Pidän sen siis toistaiseksi auki, jos se vain ei vedä koko snapchatiäni aivan tukkoon!

Kysyin tänään sitten aamulla omassa mystoryssani ideoita/ ehdotuksia, mistä minun haluttaisiin kirjottavan. Päätin valita tämän aiheen ”motivaatio”, sillä se on varmasti monien haaste, kun mietitään terveellisiä elämäntapoja. Kuinka säilyttää motivaatio urheiluun, terveellisesti syömiseen ja vaikkapa ajoissa nukkumaan menemiseen?

_MG_6531

Ensinnäkin lähtisin puhumaan mieluummin inspiraatiosta, kuin motivaatiosta. Motivaatio on usein jotain lyhytkestoista, mutta inspiraatio kestää kauemmin. Mikä sinua inspiroi? Mikä on unelmasi? Inspiraatio on jotain suurempaa, se on selkeä tunne sisältä, että haluaa muutosta ja on valmis tekemään töitä sen eteen.

Varsinkin ulkoinen motivaatio on yleensä aika huono pysymään. Ulkoisella motivaatiolla tarkoitetaan siis esimerkiksi sitä, että urheilisi jonkun toisen vuoksi tai haluaisi pelkästään laihduttaa näyttääkseen hyvältä. Tällainen motivaatio voi tuottaa tuloksia, mutta ne ovat harvoin pysyviä. Ulkoinen motivaatio ei myöskään tuota onnistumisista samanlaista hyvää oloa, kuin se, että se olisi lähtenyt sisältäpäin.

Oma tapaukseni on hyvä esimerkki. Alkuperäisesti motivaationi urheiluun ja terveellisiin elämäntapoihin on lähtenyt siitä, että nautin siitä aivan silmittömän paljon. Se tuo minulle hyvää oloa, terveyttä, energiaa ja sitä kautta myös esimerkiksi ulkonäköä, johon olen tyytyväinen. Plussaa ovat kaikki muu mitä näihin liittyy, kuten menestyminen urheilussa ja sen tuomat meriitit. Jossain vaiheessa menestymisen hakeminen ja meriitit nousivat kuitenkin liian suureksi ulkoiseksi motivaatioksi ja halusin liikaa liian nopeasti – tämähän on ihan perinteinen kuvio monella uusien tapojen kanssa, eikö? Halutaan paljon ja nopeasti, tehdään kaikkemme sen eteen, kunnes motivaatio loppuu ja palaa itsekin pahimmillaan loppuun. Näin kävi minulle keväällä 2014. En saanut enää sitä nautintoa urheilusta ja terveellisestä ruoasta, mitä aiemmin. Siitä tuli pakkopullaa.

_MG_6501

Oma tarinani on kyllä aika ääripää ja tiedän, että vedin oikeasti niin kovan rupeaman parissa vuodessa, että vähemmälläkin olisi polttanut itsensä loppuun. Ja oma motivaationi ei loppunut urheiluun tai terveelliseen elämään, mutta joka tapauksessa koin jonkinlaisen suuren havahduksen omassa ajattelussani. Pointtini on se, että en suosittele hakemaan motivaation pohjaa ulkoisesti. Toki itsekin edelleen käytän jotain ulkoisia motivaation lähteitä, mutta ne ovat vain tuomassa ”lisämaustetta”. Minulla on nimittäin visio, mitä haluan olla. Olen inspiroitunut siitä, mihin kaikkeen voin päästä, kunhan vain maltan tehdä rauhassa töitä sen eteen. annan sen inspiraation tulla jostakin paljon syvempää.

Kysy itseltäsi, mitä oikeasti haluat ja miksi? Kun olet saavuttanut tavoitteen, oletko onnellisempi tai onko elämäsi parempaa? Ja jos voit vastata kysymykseen kyllä, suosittelen lähtemään tekemään asioita sen saavuttamiseksi. Mutta askel kerrallaan. Muuta yksi juttu kerrallaan. Tee niitä muutoksia siksi, että voit olla parempi versio itsestäsi. Jos vastauksesi kysymykseen on ei, kannattaa vaihtaa tavoitetta. Miettiä uudelleen, mitä haluat ja miksi. Opettele joka tapauksessa olemaan onnellinen juuri nyt, tässä hetkessä. Älä aina vain odota parempaa työpaikkaa, isompaa palkkaa, timmimpää kroppaa tai uutta poikaystävää. Elä juuri nyt, ole onnellinen siitä mitä sinulla on nyt, mutta – suunnittele visio, mihin suuntaan haluat mennä. Inspiroidu ja motivaatio löytyy tekemiseen aivan itsestään.

Ainiin, ja se snapchat löytyy nimellä eevsku, jos haluat tekemisiäni seurata vielä enemmän ”reaaliajassa”.

<3

Eevsku

Postauksen kuvat ovat lahjakkaan kuvaajan Mikko Pekkarisen ottamia. Kävimme kuvaamassa maanantaina ja olen kyllä erittäin tyytyväinen! Kiitos vielä Mikko. Lisää kuvia tulossa.

Total
48
Shares

2 kommenttia

  1. Ihanaa kun valitsit motivaation aiheeksi ja postauskin oli mahtavan positiivinen!

  2. Saako kysyy sun painoo ja pituutta? Oot ihailtavassa kunnossa!

Kommentointi on suljettu.