fbpx

aco_eevsku1

Yhteistyössä Aco Finland*

Olen ollut maailman huonoin ihoni hoitaja. Nyt se on myönnetty julkisesti, joten tämän muutoksen on pakko pysyä. Haluan sen pysyvän! Täytyy myös tajuta, että olen oikeasti jo pian 25 -vuotias, en siis enää teini. Iho kuluu ja ikä alkaa jossain vaiheessa näkyä, sitä ei voi välttää, mutta toki sitä pystyy hidastamaan. Lisäksi pohjoisen karu ilmasto tekee sen, että ihonhoitoon kannattaisi oikeasti kiinnittää hieman enemmän huomiota.

Uskon siihen, että ihoon vaikuttaa moni ja suurin vaikuttava tekijä tulee oikeastaan sisältäpäin. Elämäntapa, se mitä syöt, miten nukut, millainen on henkinen hyvinvointisi. Itselläni ihossa näkyvät syödyt herkut tai minulle muuten sopimaton ravinto, stressi ja tietenkin liian pieni ihonhoitoon käytetty aika. Näillä kaikilla on merkitys ja onneksi niihin voi itse vaikuttaa!

aco_eevsku2

Se miksi aiemmin en ole hoitanut ihoani niin tarkasti, johtuu siitä, että se on ollut aina hyväkuntoinen. Minulla ei juurikaan ole siis aiemmin ollut ongelmia ihoni kanssa, ainoastaan jotain kuivuutta talvisin. Viime vuonna kaikkien muiden kroppani ongelmien lisäksi minulla tuli ongelmia myös ihoni kanssa ja sehän olikin pieni ihmettelyn paikka. Mitä ihmettä tapahtuu ja mitä tälle asialle pitää tehdä?

Viime vuonna kasvojeni ihoni oli siis huonoimmassa kunnossa, mitä se on ikinä ollut. Se johtui suurimmaksi osaksi kropan toiminnasta ja elämäntilanteesta, mutta myös varmasti tilannetta huononsi se, että en osannut hoitaa ihoani. Välillä muistin sen puhdistaa jollain tuotteilla ja laittaa kasvoille kuuluvan kosteusvoiteen – suurimmaksi osaksi en. Toki olen aina tajunnut sentään puhdistaa kasvoni kunnolla, jos niissä on ollut meikkiä. Mutta kun käytän meikkiä hyvin harvoin, niin siksikin tuo ihon puhdistaminen ja -hoitaminen on jäänyt vähäisemmäksi.

Ihoni on alkanut palaamaan entiselleen pikkuhiljaa ja sitä on parantanut entisestään tämä uusi ihonhoitorutiini, jonka olen opetellut. Tämä on oikeasti aika simppeliä ja jopa kivaa! Tulee niin ihanan freesi ja puhdas olo, sekä iho tuntuu todella hyvältä. En myöskään olisi ikinä tajunnut, että jo nyt voin alkaa käyttämään niin sanottuja ”anti-age” -tuotteita, mutta kyllä – varsinkin täällä pohjoisen ilmastossa niistä on hyötyä.

aco_eevsku5

aco_eevsku6

ACO 3 -step ihonhoitorutiinini näyttää siis tältä:

 1. Puhdistus: Puhdistusvaahto + kasvovesi
 2. Kosteutus: Aamulle ja illalle oma voiteensa
 3. Lisäteho: Iho + silmänympärys -seerumit

Tuohon ei kulu aikaa montaa minuuttia, joten ei tämä mitään aikaavievää puuhaa edes ole. Tässäkin taas huomaa, että on vain ajatellut koko homman aivan liian vaikeaksi, mutta kun aloittaa, niin se onkin helppoa ja yksinkertaista. Nyt olen tässä rutiinissa jo pari viikkoa pysynyt ja aion raportoida teille kuun lopussa vielä miltä iho nyt tuntuu ja miten jatkan tästä eteenpäin.

Millainen on oma ihonpuhdistus -rutiinisi ja minkälaisin keinoin olet saanut oman ihosi hehkumaan?

Vastaa kommenttikenttään 29.10 mennessä – vastaajien joukosta 3 saa itselleen ACO -tuotepaketin (puhdistus + kosteutus + lisäteho). Kerro myös kommentissasi onko ihosi kuiva vai normaali/sekaiho, jotta voiton kohdalle osuessa saat itsellesi oikeanlaisen tuotepaketin!

aco_eevsku8

Lisätietoa tuotteista löydät ACOn -sivuilta* ja myynnissä niitä on apteekeissa ympäri maan.

<3

Eevsku

Kuvat Nanna

Total
14
Shares

135 kommenttia

 1. Omiin rutiineihin kuuluu kasvovesi ja rasvaus aamuin sekä illoin ja lisäksi illalla kunnon puhdistus ennen näitä tuotteita. Oman ihoni olen saanut hehkumaan säännöllisellä kasvohoidoissa käymisellä, ihanaa arjen luksusta!

 2. Sama juttu täällä, oon vasta opettelemassa ihonhoitorutiiniin! Tekis hyvää nähdä joku varottava kuva omista kasvoistaan tulevaisuudessa ilman ihonhoitoa ja ihonhoidon kanssa niin ehkä ois helpompi omistautua sille kunnolla 😀
  Mulla on sekaiho 🙂

 3. Puhdistusrutiinit ovat aika basic: puhdistus voiteella ja kasvovedella ja kosteutus erikseen aamu-/iltavoiteilla. Lisatehot viela puuttuu rutiineista, joten olisi kylla kiva tutustua Acon tuotteisiin 🙂

 4. Rutiini on tosi yksinkertainen: illalla meikkien pesu, kasvovesi ja kosteusvoide. Aamuisin pesen kylmällä vedellä. Joskus käytän myös kuorintavoidetta ja kasvonaamioita jos jaksan 😀 mulla on sekaiho

 5. Ihoni on aina ennen ollut tosi hyväkuntoinen, mutta pitkittyneen stressin takia tilanne lähti käsistä ja ihonhoitoon oli pakko myös alkaa panostamaan enemmän. Nykyään pesen kasvot aamuin illoin puhdistusemulsiolla ja kosteutan joko Humektanilla tai avokadoöljyllä (jota pahimpana aikana käytin päivittäin vähintään pari kertaa ja tää auttoikin vähän). Ihoni on kuiva.

 6. Minulla tulee perus ihonhoito (pesu ja rasvaus aamuin illoin) ihan rutiinina, kun teininä oli todella rasvoittuva iho ja näppyjä piti yrittää pitää poissa huolellisella hoidolla. Uusimpana olen alkanut testailla juurikin myös silmänympärysvoidetta, nyt kun ikääkin on tullut se maaginen 25 😀 Ihoni on sekaiho.

 7. Puhdistus+kosteutus päivittäin, muutaman kerran kuussa kuorinta ja naamio. Ruokavalio, liikunta, ulkoilu ja uni ovat tärkeitä ihonhoito keinoja! Olen kuivaihoinen.

 8. Ihonhoitorutiinit ovat tulleet jo tutuksi teininä koska akneiho vaivannut. Säännöllinen ruokarytmi ja puhdas ruoka, uni ja stressittömyys ovat ihonhoidon (aamuin illoin pesu ja rasvaus) ohessa tärkeässä roolissa että ihoni voi hyvin.
  Ihoni on sekaiho.

 9. Olen ollut aikoinaan todella huono ihonpuhdistuksen kanssa, mutta se on nyt mennyt parempaan suuntaan. Olen 21-vuotias ja pesen kasvovaahdolla aamuin ja illoin, sekä yleensä heitän sit jonkun rasvan kasvoihin. Käytän aikalailla mitä sattuu ja olisi todella kiva päästä kokeilemaan jotaki uutta sarjaa, mistä löytyisi kaikki tarvittavat. 🙂 Ihoni normaali/kuiva tällä hetkellä!

 10. Minulla on sekaiho. Ehkäisypillereiden myötä ihon rasvaisuus on pienentynyt ja iho kuivuu herkemmin, varsinkin talvella. Lisäksi näin ”vanhemmiten” olen huomannut, että silmien alle on muodostunut silmäpussit. Runsas veden juonti ja hikoiluliikunta tekevät mun ihosta freesin. Ruoasta huomaa, että alkaa tulemaan finnejä, jos syö roskaruokaa. En meikkaa usein, joten siksi hoidan ihoani liiankin vähän. Olen käyttänyt biothermin tuotteita, puhdistusvoidetta ja päivävoidetta. Ehkäpä silmänympärysvoiteita voisi alkaa käyttämään tehosteena…… 🙂

 11. Oma ihoni kuivuu aivan älyttömän helposti. Viimeiset 10 vuotta taistellut kuivan ihon kanssa. Pelkkä suihkussa käynti tekee ihosta kuivan. Joudun rasvailemaan ihoa ihan älyttömän useasti ja käyttämään hyvä laatuisia rasvoja kasvoihini. Lisäksi kuorin ihoa tasaisin ajoin. KUIVAIHO 🙂

 12. Perheellisenä tulee usein ostettua ruokakaupasta samalla kertakäynnillä myös suihkusaippuat. Olen tässä aikamoisen tovin pessyt myös kasvoni kaupan Family Fresh vadelma -suihkusaippualla.. Olen monesti nähnyt sponsoroituja mainoksia facebookissa apteekin Aco sarjan tuoteista ja monesti olen aikonut ostaa ja kokeilla! Itselläni moinen sekaiho joka on syksyisin-talven sekä kevään erittäin kuiva..atooppisesta ihosta kärsien siis, mutta osaa olla myös rasvainen ja kasvoillani näkyy pienetkin ruokavalio poikkeumat.. Kuten ne herkut, vaikka muuten kasvoni ovat mielestäni aika hyvin näpytön. Omat kasvoni ovat myös hyvin oikukkaat koska kaikki tuotteet ei kelpaa kasvoilleni. Usein uuttatuottetta testatessa huomaan että kasvoilleni alkaa tulemaan allergia näppylää joten olen pysynyt pelkässä suihkusaippuassa vaikka tiedän että sekaihoni kuivana kautenaan kaipaisi kosteutusta mutta en ole uskaltanut ostaa jos joudunkin taas pettymään tai jos vihdoin löytyykin iholleni täydellisesti sopiva tuote joka olisi hittijuttu! Joten enemmänkuin mukana arvonnassa! 🙂

 13. Puhdistan ihoani huolellisesti päivittäin. Urheilen paljon, joten puhdistuskertoja kertyy jopa kolme päivän aikana. Teininä ihoni oli virheetön,joskus psri näppyä sielä sun täälä. Nyt kun ikä lähenee 26-vuotta on iho karmeassa kunnossa. Epäpuhtauksia jatkuvasti,mustapäitä yms… Acon käsivoiteesta minulla on kokemusta ja se oli todella hyvä! Toivottavasti pääsisin testaamaan kasvoilleni saman merkin tuotteita 🙂

  Yt. Hanna/sekaiho

 14. Puhdistan iltaisin meikit puhdistusvaahdolla. Päivävoidetta käytän myös päivittäin. Kerran kaksi kuukaudessa teen kasvokuorinnan ja hemmotteluun käytän savinaamiota. Täytyy kuitenkin sanoa, että suurin muutos ihon kunnossa on tapahtunut ruokavalion ansiosta! Puhdasta ruokaa ja ihokin kiittää! Epäpuhtaudet ovat kadonneet ja iho on paljon tasapainoisempi 🙂 Mulla on normaali iho.

 15. Kasvojeni hoito on todella vaihtelevaa. Etenkin nyt syksyn/talven tullessa olen alkanut panostaa kasvojeni hoitoon. Pimeys ja kova stressi ovat alkaneet vaikuttamaan ihooni, jonka vuoksi olen nyt alkanut antamaan aikaa itselleni ja panostamaan itseeni. Aamuisin / iltaisin pesen kasvoni Dermosilin puhdistusmaidolla ja kasvoille suunnattu kosteutusrasva kaveriksi. Kuivaiho.

 16. Pitäisi panostaa ihonhoitoon enemmän. Käytän iltaisin lumenen virkistävää puhdistusvaahtoa ja kosteusvoiteena perusniveaa. Muutaman kerran viikossa kuorin kasvot ja kerran viikossa käytän kasvonaamiota. Ihoni on normaali/sekaiho.

 17. Puhdistan ihoni aamuin illoin puhdistusgeelillä ja kasvovedellä. Sen jälkeen laitan silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta.
  1-2 kertaa viikossa teen iholleni hedelmähappokuorinnan. Ihon hehkua pidän yllä näiden lisäksi käymällä 3-4 kertaa vuodessa kosmetologilla. Minulla on sekaiho, joka vaatii paljon hoitoa.

 18. Ihonpuhdistusrutiiniini kuuluu kasvojen puhdistus pesuaineella + kasvovesi + kasvorasva.
  Ihoni saan hehkumaan kasvonaamioilla, joita käytän silloin tällöin, aina kun muistan!
  Ja ihoni on sekaiho. 🙂

 19. Ihonhoito rutiinit ovat pesu päivittäin, illalla ainaskin. Meikinpoisto toki niinä päivinä kun meikkaan(melko harvoin). Rasvaan ihon pesun jälkeen erisanin kosteusvoiteella. Marketti tuotteita ja sieltä halvimmasta päästä olen käyttänyt aina. Nyt olen ihmeissäni huomannut poskiini ilmestyneen luufinnejä, jotka ilmeisesti johtuvat kuivuudesta. Pitää siis lisätä kosteutusta, vaikka luulinkin ihon olevan normaali. Taitaa siis olla kuivaan kallistuva iho nykyään 🙂

 20. Ihoni on melko kuiva, varsinkin talvisin, joten joka päivä rasvaus pitää hoitaa. Pari vuotta sitten kärsin aknesta,mutta tällä hetkellä ihoni on paljon parempi:) joka ilta pesen meikin pois puhdistusaineella. Aamuisin ja iltaisin käytän lisäksi kasvovettä sekä rasvaan perus Aqluan L rasvalla:)

 21. Olen aina yrittänyt puhdistaa ihoni huolella, oikeita aineita ei kuitenkaan ole tuntunut vielä löytyvän koska iho on aina välillä huonossa kunnossa. Varsinkin kesäisin kun on lämmin, iho tuntuu menevän ihan kamalaan kuntoon, johtuen varmaan siitä että kun hikoaa niin paljon. Talveksi ihoni parantuu aina vähän paremmaksi (ilmojen viiletessä). Nyt ihonhoitorutiinini menevät niin, että aamuisin ja iltaisin pesen kasvoni kasvogeelillä ja laitan yleensä jonkinlaisen rasvan vielä päälle. Olisi kyllä kiva, jos saisi kokeiltua ihan jotain uutta ihonhoitosarjaa ja jos sillä saisi ihon kuntoon ja kehtaisi joskus lähteä jonnekin vaikka ilman meikkiäkin! ☺️
  Ihoni on sekaiho.

 22. Mulla on aina ollut tosi haasteellinen iho. Akne puhkesi täyteen hehkuunsa jo ala-asteella, eikä edes vahvat lääkkeet saaneet sitä kunnolla kuriin. Nyt 20-vuotiaana e-pillerit pitävät näpyt poissa, mutta jäljelle ovat jääneet akne arvet, suurentuneet ihohuokoset, värimuutokset ja kaikkea muuta nuoren naisen itsetuntoa syövää. Kaiken päälle ihoni on talvisin hyvin kuiva, ja kesällä se rasvoittuu helposti. On siis mennyt vuosia opetellessa omalle iholle oikeaa ihonhoitoa.

  Olen jo vuosia käyttänyt Acon tuotteita, enkä myöskään tule vaihtamaan hyväksi toteamiani tuotteita toiseen merkkiin. Pesen kasvoni aamuin illoin puhdistusvaahdolla. Rasva on aivan ehdoton pesunjälkeiselle kinnaavalle iholle. Aamuisin riittää kevyempi kasvovoide ja helposti kuivuviin kohtiin, kuten nenänpielustoihin sipaisen vahvempaa yövoidetta. Yöksi laitan kasvoille vaikuttamaan vahvempaa yövoidetta. Lisäksi kuorin kasvojen ihon noin kerran viikossa. Vaikka ihoni ei vieläkään hehku, niin näillä keinoilla olen saanut ihoni paljon paremman näköiseksi, ja voin jo olla huoletta ilman meikkiä!

  Ihoni on sekaiho.

 23. Itsellänikin meinaa aina ihon hoito unohtua aika useasti.. Illalla puhdistan kasvot puhdistusvaahdolla ja laitan kosteusvoiteen. Aamuisin tulee pestyä vain vedellä. Silloin tällöin kuorintavoidetta tulee käytettyä. Itsellä ainakin vielä tällä hetkellä hyvä iho, mutta kyllä pitäisi olla ahkerampi hoidon suhteen silti! Ja normaali iho on mulla.

 24. Nuorempana kärsin aknesta, joka opetti minulle kuinka tärkeää ihonpuhdistus ja kosteutus aamuin illoin on. Kun ihoni kunto parani säännöllisellä ihonhoidolla, luovuin myös joka päiväisestä finnien peittelystä meikkivoiteilla ja olen antanut ihoni olla sellaisena kun se on. Nykyään tilalle on tullut pintakuivuutta, johon en löydä millään sopivaa kosteusvoidetta. Ihoni saan hehkumaan kun käytän kuorintavoidetta, juon riittävästi vettä ja ulkoilen.

 25. Mä huomasin kolmikymppisenä hormonien muutosten vaikutuksen ihoon ja hetken tuntui että kokeilin kaikkea. Vain hormonien saaminen tasapainoon auttoi ja iho rauhottui. Rutiineihin kuuluu puhdistuspyyhe iltaisin ja tippa laadukasta öljyä 🙂 Acot hyviä meikin alla!

 26. 4 litraa vettä päivässä,vitamiinit ja paljon kasviksia on mielestäni paras ohje 🙂 Myös peitevoiteet, puuterit yms kuivattavat meikit olen vaihtanut bb-voiteeseen, joka siis kosteuttaa ja hoitaa ihoa koko päivän samalla kun tasoittaa väriä.Lisäksi marketin melkein halvimmat puhdistustuotteet ja kosteutus joka ilta. Itelläni ongelmana hiusrajaan välillä syntyvät näpyt kun reenaa ja hikoilee niin usein. Ihoni on normaali 🙂

 27. Minulla on juuri sama tilanne! Ei ole ollut ns. ”tarvetta” huolehtia ihonhoidosta kun olen aina omannut hyvän ihon, ja arkimeikkini on koostunut bb-voiteesta ja ehkä jopa ripsiväristä silloin tällöin. Nyt kuitenkin hankin itselleni puhdistustuotteet (puhdistusemulsio ja kasvovesi) ja voiteen. Mielelläni hankkisin laadukkaampia tuotteita ja päivä- ja yövoiteen erikseen mutta minun budjettini ei anna myöten.
  Olen kuitenkin huomannut ihonhoidon merkityksen ja aion pitää puhdistusrutiineista aamuin illoin kiinni!
  Ihoni on normaali/kuiva.

 28. Aika simppelit rutiinit on minulla eli iltaisin tai treenin jälkeen pesen aina meikit pois puhdistusgeelillä ja sitten rasvaus. Kasvovesi unohtuu aika usein sekä kuorinta. Ihoni ei ole kovin hyvässä kunnossa ja ehdottomasti minullakin olisi parantamisen varaa:) Ihoni on sekaiho. Meikkiä käytän aika vähän arkisin, ihan perus meikkivoide ja ripsari linjalla mennään 😀

 29. Ihonhoitorutiinini:
  -aamulla kasvovesi+päivävoide
  -illalla puhdistusvaahto+kasvovesi+yövoide+silmän ympärysvoide
  -pari kertaa kuussa kuorinta ja naamio
  Ihoni menee toisinaan kamalaan kuntoon, mutta olen saanut apua finneihin ja näppylöihin hunajaa sisältävästä luonnonkosmetiikasta, jota ostin Uudesta-Seelannista (merkki Alpine Silk)
  Oma ihoni on normaali/sekaiho

 30. Pesen kasvoni aamuin illoin kasvojenpuhdistusaineella, jossa on samassa tuotteessa puhdistus, kasvovesi ja kuorinta. Niin helppoa Lisäksi kasvorasva, joka sopii yö- ja päivävoiteeksi. Ihoni tuntuu ainakin super kuivalta aina.

 31. Ihon rasvailu mulla on kyllä kunnossa, mutta puhdistuksen kanssa tarvis kyllä tsempata. Pesen kasvot usein vaan vedellä, pari kertaa viikossa kuorin. Hyihyi, pitäis kyllä käyttää jotain puhdistusainetta. Mulla on vaan aina ollut niin hyvä iho, ettei oo tullu kiinnitettyä huomiota. Ikä alkaa vaan nyt pikkuhiljaa näkymään :’D Ja ihoni on kuiva.

 32. Itselläni on sekaiho. Ennen minulla oli todella paljon finnejä ja en muutenkaan pitänyt ihostani kunnolla huolta. Nykyään puhdistan ihon aamuin illoin ja päälle käytän kasvovettä. Illalla yleensä olen laittanut kookosöljyä, joka on auttanut naamani rasvaisuuteen todella hyvin. Aamulla laitan päivävoidetta. Jos naamani on kuivana laitan öljyn sijaan yövoiteen, mutta yleensä vain kerran viikkoon. Syömiseni näkyy heti naamassani joten pakko pysyä ruodussa suklaan kanssa. Myös runsas veden juonti on auttanut todella paljon pitämään naamani paremmassa kunnossa.

 33. Itselläni on ollut lähiaikoina elämässä stressiä paljon, mm. koulun takia, muutto jne. ja se kyllä myös näkyy kavojen iholla. Ihonhoitorutiinit ovat niinkin yksinkertaiset, että iltaisin pesen meikit huolellisesti ja pesen puhdistusaineella sekä aamuisin pesen vaan kylmällä vedellä. Rasvaan ihoani aivan liian harvoin, eikä Sitä Oikeaa rasvaa ole vieläkään löytynyt kasvoilleni. Olen juuri aikeissa uudistaa kaikki ihonhoitotuotteeni ja muutenkin alkaa enemmän panostaa ihonhoitoon, niin tämä Acon paketti tulisi kyllä juuri sopivaan kohtaan! 🙂 Olen kuivaihoinen.

 34. Ihonhoitorutiineihi on kuulunut jo monien vuosien ajan aamuin illoin puhdistus, kasvovesi, kosteutus (silmänympärys, iho) kerran viikossa kuorinta ja kaksi kertaa naamio. Hyvin toimii meikäläisen sekaiholle. Neljän vuoden sisällä kerrat jolloi meikit jääneet pesemättä on laskettavissa yhden käden sormilla.. teinivuosina toki useammin..

 35. Päivittäisiin ihonhoito rutiineihin kuuluu kasvojen pesu vedellä aamulla ja rasvaaminen, illalla meikin poisto, pesu puhdistusgeelillä ja kasvovesi+rasva. Silloin tällöin kuorin ihon sokeri-hunaja seoksella ja laitan kasvonaamion. Ihoni on sekaiho.

 36. Ihonhoitoni on kausittaista. Meikit toki poistan aina ja muuten rasvaus on ykkösenä.
  Kuiva iho.

 37. Vettä ja rasvaa. Eetu käski sanoa että pesen piimällä xD

 38. Ihon hoitooni kuuluu iltaisin meikin puhdistaminen micellar vedellä. Sen jälkeen rasvaus. Aamuisin myös rasvaan koko kroppani, ettei se hilseile näin talvisaikaan ihan kokonaan pois 😀 Ihoni on normaali/sekaiho.

 39. Ennen tuli ostettua jotain markettituotteita, kunnes ostin kasvohoidon yhteydessä seerumin ja jäin koukkuun. Nykyään käytän kuivalle iholleni kunnon tuotteita kosmetologilta ja apteekista. Rutiinit normaalit eli suihkussa puhdistusvoide, kasvovesi, seerumi ja kasvovoide. Seuraavana hankintalistalla silmänympärysvoide! 🙂

 40. Illalla puhdistusaine + kasvovesi + rasvaus, joskus silmänympärysvoide. Kerran viikossa kuorinta. Ja Teepuuöljyä näppylöille sillon tällön 🙂
  Aamuisin kasvovesi+rasvaus. Samoilla tuotteilla mennää aamut ja illat.
  Sekaiho ja ärsyttävästi pintakuiva.

 41. Oot onnekas kun ei oo tarvinnut tähän mennessä juurikaan ihoa ajatella! Itsellä niin pintakuiva iho, etten vaan pysty olla, jos en ole laittanut kosteusvoidetta. Mulla kans ollut muuten hyvä iho, mutta viime keväänä on alkanut tulee näppylöitä eikä iho näytä parantuvan. Kosmetologinikaan ei oo osannut mua auttaa. Olis kiva saada testiin toi kuivan ihon tuotesarja!

 42. Puhdistan ihoni aamuin illoin misellivedellä ripsipidennysten vuoksi, hiukset pesen joka kolmas päivä jolloin käytän puhdistusvaahtoa kasvoihin. Päivällä käytän tasoittavaa päivävoidetta ja iltaisin rasvaisempaa yövoidetta. Kerran viikossa käytän kuorivaa savinaamiota.
  Mulla on normaali/sekaiho 🙂

 43. Omiin rutiineihin kuuluu yksinkertaisuudessaan foreverin aloe vera tuotteet. Eli aamuin illoin aloe vera saippualla kasvojen pesu, aamulla aloe vera peruskosteusvoide ja illalla aloe vera geeli kosteuttamaan. Satunnaisesti kuorinta. Olen todella laiska hoitamaan ihoa mutta tämä on näppärä keino! Enkä tykkää monista purkeista koska jäävät aina käyttämättä kuitenkin.
  Itselläni on kuivaiho mutta samalla myös helposti rasvoittuva. Että tiedäpä sitten mikä se loppujen lopuksi on 🙂 aurinkoista syksyä sinulle!

 44. Mulla on pintakuiva sekaiho. Tosi hankala hoidettava kun tarvii aika tyjyjä puhdistusaineita, mutta sitten iho kuivuu niistä erittäin paljon. Lisäksi mulla on käytössä solusalpaajat jotka aiheuttaa aknea niin ihonhoito on todella haastavaa. Aamuisin pesen kasvoni suolasaippualla sillä se ei kuivata ihoa. Lisäksi pyyhkäisem kosteuttavalla kasvovedellä ja rasvaan päivävoiteella. Jos meikkaan, sekoitan meikkivoiteen joukkoon rasvaa. Illalla pesen kasvoni kasvojenpesu aineella, käytän kasvovettä ja levitän kasvoille yövoidetta sekä pari tippaa kasvoöljyä. Kerran viikossa savinaamio ja kaksi kertaa viikossa kuorinta 🙂

 45. Puhdistus kasvovedellä ja sen päälle kosteusvoide! Ennen käytin markettirasvoja mutta vaihto laadukkaampiin tuotteisiin vaikutti selvästi! Ihoni on kuiva joten tämä paketti tulisi enemmän kuin tarpeeseen !

 46. Mulla on hormonitoiminta mennyt ihan sekaisin e-pillereiden ja niiden lopettamisen takia, ja tämä näkyy myös ihossa epäpuhtauksina. Aamuin illoin kasvojen pesu, silloin tällöin kun muistaa niin kasvovesi sekä -rasva. Oon todella laiska rasvaamaan, täytyis vaan jaksaa hoitaa koko rutiini kunnolla jotta tää iho alkais menemään parempaan päin 🙂 acon tuotteista oon kuullut paljon hyvää, mutta oma kokemus vielä puuttuu. Olis makeeta päästä testaamaan! Sekaiho on mulla, jos sattuu käymään tuuri 🙂

 47. Aamuisin pesen kasvot vedellä/puhdistusvoiteella, iltaisin puhdistusaineella ja kasvovoiteella (jos olen meikannut niin myös silmämeikin puhdistusaineella). Rasvaan ihoa kahdesti päivässä, ja käytän silmänympärysiholle omaa voidetta. Ihoni on kuiva 🙂

 48. Mä oon myös tosi laiska ihonhoidosta huolehtija! Mutta kun siihen ryhdyn käytän puhdistusemulsiota ja kasvovettä. Kosteusvoidetta löytyy kasvoille ja silmänympäryksille erikseen ja ne laitan vain iltaisin.. oops! Joskus tosi tosi harvoin havahdun kuorimaan kasvot ja laittamaan naamion. Olis taas skarppaamisen aika, varsinkin nyt kun taas on pihalla pakkasta.
  Ihoni on pintakuiva sekaiho.

 49. Olen vuosia kamppaillut haastavan, rasvaisen pintakuivan, ihoni kanssa.
  On tullut kokeiltua vaikka minkälaisia hoitotuotteita halvoista kalliimpiinkin purnukoihin, mutta en vain ole onnistunut löytämään sopivia hoitotuotteita.
  Olen kuitenkin kuullut paljon hyvää Acon tuotteista ja olisi mahtavaa päästä kokeilemaan niitä ja toivon mukaan todeta niiden olevan ratkaisu iho-ongelmiini!

 50. Hei! kävin kerran ihonhoito kurssin ja siellä opetittiin tismalleen samat jutut miten sitä ihoa kuuluisi hoitaa. ja sehän toimii! Pesu kasvovesi ja rasva aamuin illoin 🙂

  Pentuna luulin että minulla oli akne joten suojelin ihoani e-pillerien voimin finnejä vastaan nyt selvisikin että minulla on perus suomalisen kuiva iho. Eli hilseilee ja finni saattaa syntyä sinne tai tänne. Johtuu kuulemma siitä kuivumisesta kun iho alkaa tuottamaan hätäkeinoksi rasvaa kuivumista vastaan.

  Minä pesen aamuin illoin kasvoni sillä on pakko. Rasvaa saan kulumaan enemmän kuin tarpeeksi. Tuntuu että naama heti kukkii ja oireilee jos en sitä hoida. Meikkaan myös tosi vähän mutta meikkivoiteesta en luovu 😀 sitä käytän lähes jokapäivä. Se ei ehkä ole paras mahdollinen ajatus. Enemmän ihonhoidossa mietin mitä syön miten nukun yms. Sillä ne vaikuttavat. Esim jätin maitotuotteet pois ja iho parani puolella lopetin myös e-pillerien syönnin eikä finnit palanneet enään. Väitän että ravinnolla ja liikunnalla on tässäkin suuri asema! 🙂

 51. Aamulla huuhtasen kasvot vedellä suihkussa ja illalla perusteellisempi meikinpoisto ja puhdistus. Olen tykännyt luonnonkosmetiikkatuotteista. Minulla on sekaiho, jonka hoitaminen ja meikkaaminen on aika ärsyttävää ja puuteria ja kosteusvoidetta kuluu.

 52. Omat rutiineissa pidän tuotteita mahdollisimman vähän hajustettuina & herkellä iholle sopivina! Illalla puhdistus hajustamattomalla kuivanihon puhdistusvaahdolla välillä kasvovesi aina kosteusvoide ja ongelmakohtiin seerumit ihon tilanteen mukaan, aaamuisin vaan huuhtele kylmällä vedellä ja kosteutus.
  Pintakuiva(kuiva)/sekaiho

  1. Ja ainiin silmänympärys iholle tietenkin silmänympärysvoide.

 53. Nyt kai se on pakko myöntää julkisesti myös täällä..olen aina ollut laiska hoitamaan ihoani.Ihmettelen tätä itsekin,koska olen myös aina kärsinyt todella huonosta ihosta.Kunnon ihonpuhdistustuotteita iholleni en ole löytänyt.Aco tuotteista olen kuullut vain hyvää ja olisi mahtavaa päästä kokeilemaan.Käytän päivittäin meikkiä ja iltaisin pesen kasvoni puhdistusvoiteella,aamuisin vain pelkällä vedellä sekä käytän öljytöntä kasvorasvaa aamuin illoin.Uudet tuotteet voisivat tsempata ihonhoidon panostamiseen.

 54. Oon aina tykännyt hoitaa ihoa ja kokeilla erilaisia tuotteita. Mitä vanhemmaksi vaan tässä tulee, niin sitä vaikeampi ihoa on hoitaa. Kesäisin ihoni on jostain syystä rasvoittuva, syksyllä sekaiho ja talvella erittäin kuiva. Siinäpä sitä saa miettiä millä ja miten ihoani hoidan. Perusrutiini on kuitenkin hyvä puhdistus puhdistusvaahdolla/geelillä + kasvovedellä, jos on ollut meikkiä tai sitten pelkällä puhdistuvaahdolla / micellair -vedellä jos ei ole ollut meikkiä, silmänympärysvoide, seerumi ja voide.

 55. Vastaus ongelmiin? 🙂 Tunnistan itseni noista sinun esimerkeistä ihonhoidon ja hoitamattomuuden suhteen. Ikää täälläkin alkaa olemaan jo lähemmäs 30vuotta joten pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni. Olen kokeillut luomutuotteita ja mitä kaikkea. Ei vaan toimi. Tällä hetkellä puhdistan aamulla (jos ehdin) ja illalla sekä rasvaan. Toivon todella että pääsisin kokeilemaan tätä tuotesarjaa ja löytämään vihdoin apua tähän ihoon 🙂

 56. Itselläkin tämä on todellakin alue, jossa olisi petrattavaa, vaikka ihoni on aina ollut haasteellinen jo teininä söin vahvan roacuttan kuurin aknen hoitoon. Vahvan kuurin jälkeen epäpuhtauksia, finnejä, on ollut huomattavasti vähemmän sen sijaan aknen tilalle on tullut atooppinen iho. Ihoni on siis etenkin talvisin erittäin kuiva mutta olen huomannut, että matka lämpimään syys-lokakuussa saattaa auttaa niin paljon, että koko atopiaa ei tule koko talvena. Tänä talvena siis peukut taas pystyyn, että josko se olisi jo parantunut tai jos elokuun Ranskan reissu riitti ihon pysymiselle hyvänä talven läpi. Käytän puhdistusmaitoa, silmämeikin poistoainetta ja kasvovettä. Silloin tällöin kuorin ihon, ehkä 1 krt/2viikkoon. Sen sijaan voiteet! Ne unohtuu aina ja tulevat käyttöön vasta kun iho on jo kiristävä ja epämukavan tuntuinen. Eli siis kuiva iho täällä 🙂

 57. Välillä muistuu kasvojen hoito ja toisinaan taas ei.. Ihanan näköinen paketti ja olen kuullut hyvää Acon tuotteista! Normaali-ihoinen taidan olla ja pitäisi varmaan nuo rutiinit ottaa haltuun hyvissä ajoinennen häitä! 🙂

 58. Minulla on atooppinen iho, joten joudun rasvaamaan ihoa päivittäin ja joskus jopa kahdesti päivässä. Kasvojen ihonhoitoon pitäisi kyllä satsata vielä enemmän. Usein käytän kasvovettä ja yöksi ja päivälle juuri omat voiteet. En tosin jaksa tehdä tätä ihan joka päivä, joten olisi nyt sään viiletessä aika satsata. Ihoni on kuiva. Parhaat keinoni ovat runsas vedenjuonti, kasvissyönti ja puhtaus. Kun lopetin lihansyönnin, ihoni epäpuhtaudet vähenivät ja lopulta lähti kokonaan.

 59. Ei sen kummempaa rutiinia kuin aamulla ihon rasvaus päivävoiteella, illalla ihon pesu sekä rasvaus hieman paksummalla yövoiteella. Silloin tällöin tulee laitettua myös silmänympärysvoidetta. Omistan kuivan ihon.

 60. Minulla on sekaiho.
  Aamuisin puhdistus+voide+silmänympärysvoide
  Iltaisin kaksoispuhdistus+voide+silmänympärysvoide

 61. Mun ihonhoitoon kuuluu puhdistusvaahto ja kosteusvoide.
  Ja mulla on kuivaiho

 62. Ihonhoitorutiineihini kuuluu kasvojen pesu vedellä aamuin ja illoin. Sen jälkeen pesen kasvovedellä naamani ja sitten rasvaan naaman. Itselläni on kuiva iho talvisin, mutta kesällä ja lämpöisillä enemmänkin rasvoittuva, mutta enimmäkseen kuiva.
  Lämpöisillä säillä ihostani saattaa tulla rasvainen.

 63. Pari kuukautta sitten havahduin kuinka huono iho minulla oli. Oli pakko opetella rutiinit jotta ihon saa kuntoon. Pari kuukautta rutiinien aloittamisesta huomasin kuinka paljon iho kirkastu ja epäpuhtaudet hävisi kokonaan. Rasvanen iho kun on niin rasvata täytyy joka päivä.

 64. Olen niin laiska ihonhoidon suhteen! Yleensä poistan vaan meikit iltaisin meikinpoistoliinalla ja huuhtelen kasvot vedellä. Jos iho tuntuu kovin likaiselta käytän myös puhdistusgeeliä. Suihkussa yleensä kuorin ihon ja käytän kosteutusvoidetta suihkun jälkeen. Luulisin ihoni olevan lähinnä sekaihoa, mutta mikään perinteinen ihotyyppi ei tunnu olevan just sellanen kun se mun iho 😀

 65. Teininä omasin kunnon aknen joka talttui ainoastaan Roacuttan-kuurilla. Parikymppisenä iho oli ihan ok, tosin menkkojen aikaan leuka aina kukki. Kosmetologi-opinnoissa tuli kokeiltu jos mitä kikkaa ja keinoa ihonhoitotuotteista puhumattakaan. Nykyään käytän puhdistukseen ainoastaan vettä sekä Konjac-sientä. Lisäksi koskteutan aamuin ja illoin ihoni ja se on nyt pysynyt hyvässä kunnossa. Faktahan on se, että joillakin tulee aina olemaan pieniä iho-ongelmia (esim. hormonitoimintaan liittyviä näppyjä) eikä niistä vaan pääse eroon.

 66. Oma kasvojen puhdistusrituaalini on seuraava: meikit pois sublime glow öljyllä ja iho puhtaaksi pore and shine daily scrubilla. Rasvaus kookosöljyllä iltaisin ja aamuisin hydra zenillä. Ihooni hehkua saa kunnon hikitreenin jälkeen viileällä suihkulla, kunnon rasvauksella sekä kevyellä bbvoiteella 🙂

 67. Iltaisin pesen kasvoni puhdistusaineella ja levitän paksun kerroksen rasvaa. Aamuisin huuhtelen kasvoni kylmällä vedellä ja levitän päivävoiteen. Mulla on sekaiho ja oon vuosien aikana kokeillut jos jonkinlaista kasvoihini!

 68. Puhdistan kasvoni aamuin illoin puhdistusgeelillä ja kasvodellä, laitan vain iltaisin rasvaa. Ja minulla on normaali iho

 69. Iltaisin puhdistan kasvot puhdistusmaidolla, kasvovedellä ja laitan lopuksi kosteusvoidetta. Aamuisin pesen kasvot viileällä vedellä ja laitan kosteusvoidetta. Kuorin ihoni n. kerran kahdessa viikossa. Sekaiho!

 70. Itse oon aika laiska kasvoista huolehtija! Illalla pesen meikit puhdistusaineella ja laitan rasvaa päälle. Silti tuntuu aina että iho kiristelee eikä oikeenlaista voidetta löydy. ACOn tuotteita en ole koittanut, mutta mielenkiito kyllä heräs tämän postauksen myötä

 71. Ihoni on kuiva, etenkin talvella. Aamuin ja illoin puhdistusvaahto/geeli, pyyyhintä kasvovoiteella ja hyvä rasvaus (päivä/yövoide). Jääkaapissa on silmänynpärysvoide silmille, kylmä voide rauhoittaa. Aco on hyvä tuotemerkki!

 72. Minulla on aina ollut naaman kanssa ongelmia, siksi käytän päivittäin meikkiä peittääkseni ongelma kohdat. Edellis kesänä oli kyllä vitsit vähissä kun naama räjähti oikeen kunnolla, harmittaa tosi paljon kun siitä on jäänyt arvet poskiin 🙁 (johtuko sitten rasvojen vaihteluista…) Rutiiniin kuuluu meikinpoisto emulsio,kasvovesi ja kasvorasva.

 73. Puhdistan ihoni yleensä iltaisin hennosti kuorivalla puhdistusaineella ja silmämeikin erikseen öljypohjaisella aineella. (Tai jos olen laiska, kuten nyt lähipäivinä niin babywipesit toimii!) Rutiinin jälkeen kosteuttavaa voidetta, ettei ihoa kiristä. Aamulla virkistykseksi pesen kylmällä vedellä kasvot (tää myös kutistaa huokosia ja herättää kummasti!) ja laitan taas kasvovoidetta.
  Kasvot kuorin silloin tällöin kahvinpuruilla, jonka jälkeen saatan laittaa syväpuhdistavan naamion ja voidetta perään. En käytä erikseen kuorintavoiteita, koska kahvi toimii loistavasi tässä ! ☺☕ Minulla on sekaiho ja vähäinen unensaanti ja stressi näkyy heti ihossa. Tai kasvoissa ylipäätänsä. Pitäisi tohon hoitamiseenkin varmaan vähän enemmän panostella

 74. Ihonhoitorutiinini ovat niin ikään vasta muotoutumassa. Ennen en tehnyt iholleni juuri mitään ja sekin kertoo jo paljon kun palellutin poskeni, en edes rasvannut niitä vaan nahka kuoriutui itsestään pois ja iho oli sen jälkeen erittäin kuiva. Nykyään jos minulla on meikkiä pesen meikit pois saippualla, puhdistan naaman mustapäitä poistavalla kasvovedellä ja sen jälkeen rasvaan yleisrasvalla. Jotain rutiinia sentään, mutta toimintani on vielä aika lastenkengissä kun rasvakaan ei ole kasvojen iholle tarkoitettua Kärsin mustapäistä ja sekaihosta, toisinaan ihoni on hyvin kuiva joskus todella rasvainen, joten ihonhoitorutiinieni tulisi parantua.

 75. Heips☺ mä olen myös säästynyt teinivuosina suuremmilta iho-ongelmilta, mutta mitä enemmän vuosia tulee mittariin, sen paremmin ihon hoidon tärkeyden huomaa. Minun rutiineihin kuuluu puhdistus; ensin puhdistusvaahdolla ja sitten kasvovedellä. Puhdistuksen jälkeen kosteutan kasvovoiteella. Iltaisin puhdistuksen jälkeen käytän yövoidetta, aamuisin puhdistuksen jälkeen aco- sun kissed kasvovoidetta, koska se antaa ihanasti hehkua kasvoille! Varsinkin nyt talvella se on ihana, ettei tarvitse näyttää ihan kalkkilaivan kapteenilta! joskus satunnaisesti myös kuorin kasvoni kuorintavoiteilla tai teen kasvonaamion, mutta laiskuuttani en tee sitä kovinkaan usein. Mulla on talvisin tosi kuiva iho, muuten ihan normaali. Haluaisin oppia käyttämään silmänympärysvoiteita, koska mun silmänaluset on todella tummat ja kuivat ja pussimaiset, siis heikoin lenkki mun kasvoissa!

 76. Ihonhoidon rutiinejani on aamuisin pesu vedellä ja kasvovedellä. Lisäksi kosteutus. Iltaisin kasvot tulee pestyä puhdistusaineella ja kasvovedellä. Lisäksi kosteutusta ja kuiville alueille kookosöljyä yöksi. Olisi hienoa täydentää rutiineja laadukkailla aineilla.:) Minulla on kuiva iho.

 77. Mulla on itse asiassa täsmälleen samat tuotteet ja sama rutiini kun sulla, haha! 😀 ovat oikein toimivia nuo acon tuotteet, tosin hieman voisivat olla vielä kosteuttavampia! Veikkaan, että se kuivalle iholle tarkoitettu vastaava sarja sopisi minulle vielä hieman paremmin kuin tuo normaali/sekaiho 🙂

 78. Mun ihonhoitoni on lähinnä keskittynyt kasvojen pesemiseen ja kosteutukseen kun tuntuu, että sitä iho tarvitsee. Kasvovettä en ole käyttänyt teini-iän jälkeen jakasvovoiteet ja pesuaineetkin ovat olleet yleensä apteekin perustuotteita. Ihoni on hyvin sekalainen; alta kohtalaisen rasvainen, mutta pintakuiva. Kaipaa siis kosteutusta, mutta ei liian rasvaista.

  Nyt kun alkaa 30-vuotta lähestyä uhkaavasti (iik!), olen huomannut, että kasvot näyttävät helpommin väsyneeltä erityisesti stressin, pitkien työputkien tai juhlimisen jäljiltä. Ilmankos meille naisille kasvojen hoidosta kiinnostuminen tuleekin ajankohtaiseksi. 🙂 Koen kuitenkin olevani vähän umpikujassa; mistä saada ammattitaitoista palvelua juuri minun ihotyypilleni ilman, että joku myy vain sen vuoksi kun kuuluu myydä. Huvittavalta tuntuikin, että tämä sinun postauksesi osui juuri tällaiseen viikkoon, kun olen asiaa pohdiskellut!

  Tokihan ihonhoitoon täytyy satsata erityisesti talvella Suomessa enemmän, sillä iho kuivuu jo pelkästä ilman kuivuudesta ja senkin vuoksi on tällä hetkellä ajankohtaisempaa.

  Mielenkiintoista kuulla sitten sinun kokemuksistasi ja oletko saanut tämän uuden rutiinin luotua arkeesi. Se kun tuntuu olevan aika hektistä 😉

  Ihoni kirkastuu ehdottomasti nukkumisella ja terveellisellä ruokavaliolla. Olen myös huomannut ravintolisistä olevan hyötyä. Mutta kai oikeanlaisista ihonhoitotuotteista tulisi se loistava viimeistely.
  Eikä unohdeta, että ehdottomasti kasvoja kirkastaa valloittava hymy! Kasvohoidosta haaveilen, sellaisessa en ole koskaan ollut.

 79. Pesen kasvot aamuin illoin ja käytän kasvovettä. Välillä muistan kuoria kasvoja ja käyttää naamiota. Ihoni on kuiva.

 80. Päivittäisiin ihon hoito rutiineihini kuuluu aamulla kasvojen huuhtelu kylmällä vedellä + kasvovesi + päivävoide, illalla pesen kasvoni puhdistusgeelillä + kasvovesi + yövoide. Muutaman kerran viikossa teen myös kuorinnan ja erilaisia kasvonaamioita. Ihoni on normaali/sekaiho

 81. Parasta on päästä syväpuhdistukseen hoitolaan. Tuntuu, että kaikki lika lähtee pois ja pystyy aloittamaan puhtaalta pöydältä. Kun aikaa taas on päässyt kulumaan tuntuu ettei normaalit rutiinit enää puhdista kaikkea. Sitten taas nollaamaan tilanne.

 82. Iltaisin ihonhoitoon kuuluvat puhdistus pesugeelillä tms. pesu, joskus tehokkaammalla, toisinaan hellemmällä, sekä kasvovesi ja kosteutus. Aamuisin käytän ainoastaan kasvovettä sekä kosteuttavaa voidetta. Ihoni on aina ollut haastava, on historiaa aknesta ja atooppisesta ihosta ja kaikkea siltä väliltä, ja ihoni myös reagoi herkästi kaikkeen. Onkin ollut melkein pakko jo hyvin nuoresta aloittaa huolellinen kasvojen ihonhoito. 🙂

 83. Oon jokseenkin parantanut ihonhoitoani mutta ei kosmetologin mukaan vieläkään ole sitä mitä pitäisi, naaman puhdistus iltaisin puhdistusaineella + kasvovedellä ja sitten rasvaus päälle, aamulla nopee huuhtasu vedellä ja rasvaa naamaan 😀 Miula on aika kuiva/ sekaiho, talvisin kuivuu herkemmin.

 84. Noloa, mutta minulla ei ole järin paljon ihonhoitorutiineja… Pärjäilen aika pitkälti kookosöljyllä 😛 Mutta muutakin voisin testata 😀

 85. Hoidan ihoani säännöllisesti. Pesen aamuin illoin, käytän kasvovettä ja kosteusvoiteita. Lisäksi käytän silloin tällöin kuorintavoidetta. En kyllä voi kehua, että ihoni mitenkään säteilisi 🙁 Vettä juon kyllä runsaasti, mutta ruokavalio näkyy selvästi ihossa.
  Minulla on sekaiho.

 86. Kasvot puhdistan aamuin illoin vaahdolla. Kosteutan milloin milläkin, yleensä sipaisen samaa voidetta jolla muutakin ihoa kosteutan. Aika laiskasti siis hoidan ihoa, suurempia ongelmia ei kasvojen ihossa koskaan ole ollut, mutta nyt viimeistään kolmekymppisenä olisi varmasti järkevää ihoa alkaa hoitamaan. Minulla on normaali iho.

 87. Mulla on välillä sellaisia kausia jolloin innostun enemmän ihonhoidosta 😀 ja joskus sitten jää vähän kokonaan pois 😀 Mutta yleensä pesen aina kaikki meikit tarkkaan pois illalla ennen nukkumaanmenoa, sitten laitan yövoidetta kasvoille sekä frantsilan silmienympärysvoidetta. Yövoidetta en tosin käytä ihan joka yönä. . . Aamulla sitten pesen pelkällä vedellä ja laitan päivävoidetta sekä silmänympärysvoidetta. – Et ei sen kummempia! 😀

 88. Omaan ihonhoitorutiiniini kuuluu puhdistusemulsio, jonka jälkeen kasvovedellä kasvojen pyyhkiminen. Näiden jälkeen laitan pintakuivalle iholle kuuluvaa voidetta, ja kun se on kuivunut hieman, lisään perus päivävoiteen yöksi. Ongelmani on nyt kuiva ja hilseilevä iho, josta yritän päästä eroon.

 89. Kasvojen hoitorutiinit ovat vakiuntuneet muutamaan vaiheeseen. Iltaisin suihkussa kasvojenpesu/meikkien poisto (+2 kertaa viikossa kasvojen kuorinta), jonka jälkeen kasvovedellä käyn vielä kasvot läpi. Kosteutus apteekin perusrasvalla, koska atopia vaivaa myös kasvoja. Aamuisin myös käyn kasvot läpi kasvovedellä ja välillä kosteutan rasvalla..

 90. Mulla on normaali/sekaiho. Pesen kasvot suihkun yhteydessä vedellä tai puhdistusaineella. Käytän suihkun jälkeen kasvovoidetta. Kerran viikossa kuorin kasvojen ihon.

 91. Minulla on seka iho. Ja joka ilta pesen sen ja välillä rasvaan ja noin kerran viikossa käytän kuorinta voidetta.

 92. Oma ihonpuhdistus/hoitorutiinini on melko samanlainen kuin sinulla. Olen jo monen vuoden ajan puhdistanut kasvot aamuin illoin, sitten kasvovesi, silmänympärysvoide ja päivä-/yövoide. Voiteen laitto on ihan must, koska kasvoni kuivuvat korpuksi saman tien ilman rasvaa. Varsinkin talvisin tämä on iso ongelma ja ihoni jopa liuskoittuu nenästäni! Hyvä vinkki on myös vaihtaa lakanat vähintään kerran viikossa ja kääntää tyyny joka yö toisinpäin 😉 En tosin varmaankaan ole vielä onnistunut löytämään itselleni sopivia tuotteita, sillä ihoni ei ole varsinaisesti vielä alkanut hehkumaan.. Minulla on sekaiho, joten siksikin hoitaminen on jo hieman haastavampaa..

 93. Käytän meikkiä vain harvoin ja käytän mahdollisimman kosteuttavia tuotteita, kuivaihoinen kun olen. Konjak-sienellä pesun jälkeen iho hehkuu puhtaana, mutta pehmeänä.

 94. Aika vaihtelevasti tulee ihoa hoidettua: välillä on kausia että kiinnitän enemmän huomiota asiaan ja sitten taas unohtuu. Silloin kun käytän meikkiä (eli harvemmin) niin pesen kyllä kasvot illalla puhdistusaineella ja viimeistelen kasvovedellä. Aamuisin yleensä vain huuhtelen kylmällä vedellä ja joskus laitan kosteusvoidetta. Mulla on sekaiho.

 95. Pesen kasvot aamuin illoin ja käytän kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta. Kuorin kasvoja ja käytän naamioita vaihtelevasti, täytyisi muistaa useamminkin 😀 Ihonpuhdistuksessa/kasvohoidossa käyn aina välillä, ihanaa hemmottelua! Ihoni on kuiva.

 96. Puhdistan iltaiain kasvot puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä ja käytän kosteusvoidetta. Aamuisin pelkkä kasvovesi ja kosteusvoide riittää 🙂 Minulla on kuiva iho.

 97. Pesen naaman aamuin illoin puhdistusvaahdolla. Lisäksi käytän aina kasvovettä ja naamarasvaa.Olen myös huomannut ravinnon vaikutuksen ihooni ja se onkin tosi hyvä motivaattori syödä terveellistä ja puhdasta ruokaa. 🙂 Ihoni on normaali/sekaiho.

 98. Puhdistus+kosteutus päivittäin aamulla ja illalla, kerran viikkoon kuorinta saunan yhteydessä. Riittävä veden juonti. 😉 -pintakuiva/sekaiho.

 99. Moikka Eevsku,
  Un ihon hoito koostuu niin sisäisillä kuin ulkoisistakin asioista. Syön todella ravinnerikasta ruokaa, hyviä vitamiineja ja rasvoja, lisäksi tarpeeksi vettä. Talvisin tuplaantuu ellen jopa triplaa D-vitamiinin määrän, joka auttaa hyvin atooppisen ihon kunnossa pidossa. Ulkoisesti käyttämiä tuotteita ovat puhdistusvaahto, kasvovesi ja kosteusvoide. Nyt olen lisäksi kokeillut miselli vettä ja se on auttanut kosteuden säilyttämisessä, kun ei tarvitse tehdä vesipesua kasvoille 🙂 rasvapurkkeja ja puhdistusaineira eri merkeillä on tullut kokeiltua, mutta vielä sitä parasta yhdistelmää ei ole löytynyt, josko arpaonni suosisi tälläkertaa

 100. Moikka! Testataan arpaonnea 🙂 mulla on aina ollut suht koht hyväkuntonen iho, vaikka en sitä juurikaan hoida. Tää juttu lisäsi kyllä inspistä hoitaa kasvoja paremmin 🙂 elikkä normaali iho!

 101. Olen puhdistanut kasvoni säännöllisesti aamuin illoin siitä asti kun peruskoulussa kiinnostuin ulkonäöstä enemmän. Perusrutiineihin kuuluu nykyään pesuvaahdolla pesu ja rasvaus (kasvorasva + silmänympärysvoide) iltaisin ja aamulla pelkkä vedellä huuhtelu + rasvaus. Silloin tällöin pyrin kuorimaan ihon. Lisähaastetta ihon hoitooni toi muutama vuosi sitten puhjennut yliherkkyys kaikille tuoksuville tuotteille.

 102. Aamuin illoin pesu ja kasvovesi ja kosteusvoide. Kerran viikossa kuorinta ja kosteuttava naamio. Kaikesta huolellisuudesta huolimatta kärsin aikuisiän aknesta ja haussa siis uudet (taas) tuotteet. Eli kaippa tää ihoni on se pintakuiva sekaiho.

 103. Omaan ihonhoitorutiiniini kuuluu aamuin illoin puhdistus vaahdolla, kosteusvoide ja silmänympärysvoide. Lisäksi kuorin ihon 2 kertaa viikossa. Mun iho oli teininä tosi huonossa kunnossa, mutta sain sen kuriin kun aloin kiinnittää huomiota pieniin asioihin: kasvoille oma pyyhe, johon kuivataan VAIN kasvot, tyynyliinan vaihto riittävän usein, riittävä vedenjuonti ja se, ettei pidä puhelinta kiinni poskessa kun puhuu puhelimessa (itselläni siis oli nimenomaan poskissa epäpuhtauksia, joten tämä auttoi) 😀

 104. Mun ihonhoitorutiinit menee suunnilleen näin:
  – Aamulla huuhdon kasvoni kylmällä vedellä, koska se raikastaa ihanasti. Sen jälkeen käytän puhdistusvaahtoa ja rasvaan kasvoni päivävoiteella.
  – Illalla (mulla on yleensä meikkiä) puhdistan meikit ja pesen kasvoni jälleen puhdistusvaahdolla. Meikin rippeitä, esim. ripsiväriä silmien alta pyyhin yleensä kookosöljyllä pois. Sen jälkeen taas rasvaan kasvot yövoiteella.

  Kuorin kasvojani ehkä kerran parissa viikossa, välillä teen myös naamioita (lue: liian harvoin). 😉 Ja ihoni on rasvoittumiseen kallistuva sekaiho.

 105. Iltaisin dermosilin puhdistusaineella ja siihen dermosilin face creami päälle. Ihoni voisi olla parempikin. Luokittelisin kasvoni kuivaksi.

 106. Oon aika laiska ihonhoitaja… huuhtelen aamuisin vedellä, iltaisin käytän puhdistusainetta ja joskus kasvovettä sekä kosteusvoidetta. Ihoni on normaali/sekaiho 🙂

 107. Ihoni on super super kuiva ja herkkä, joten nämä alkaa olla niitä piinallisia aikoja itselleni – yhtäkkinen kuiva ja kylmä ilma saa naaman aivan paniikkiin. En käytä kovin paljon meikkiä, ja ihonpuhdistus-rutiinini ovat melko simppelit. Kevyt meikinpoisto, (kasvovesi, vaikka viime aikoina en vain ole saanut aikaiseksi ostaa uutta purteloa), paljon hyvää kosteusvoidetta sekä silmänympärysvoide. Koska ihoni on todella herkkä, käytän lähinnä apteekin tuotteita. ACO:n tuotteitakin olen testannut, ja ovat osoittautuneet todella toimiviksi 🙂

 108. Aamuisin pesu viileällä vedellä, päivävoide ja silmänympärysvoide, iltaisin pesu lämpimällä vedellä ja meikit pois misellivedellä sekä yövoide ja silmänympärysvoide. Ihoni on kuiva.

 109. puhtaus tulee sisältäpäin! kyllä! mutta osakseen se tarvitsee myös puhdistustuotteet, jollaiset on mulla ikuisesti ollee haussa. vielä niitä THE tuotteita ole nimittäin löytynyt. joskos tästä löytyisi? ihoni on sekoiho.

 110. Otin postauksesi innoittamana selvää: minulla on selvästi kuiva iho. Olen ollut myös laiska hoitamaan ennen-niin-hyvää ihoani, mutta nyt on seinä tullut vastaan.. Puhdistelrn aamuin illoin, mutta kaikki (varsinkin ympäristöystävälliset!) Hoitovinkit otetaan vastaan!

 111. Pesen kasvot puhdistusmaidolla aamuin illoin ja sen kälkeen käytän lasvovettä. Aamulla laitan päivävoidetta ja illalla yövoidetta. Sen lisäksi käytän aamuin illoin silmänympärysvoidetta. Kuorin kasvoni kerran viikossa. Ihoni on kuiva, joten olen säästynyt näpyiltä ja epäpuhtauksilta, mutta toisaalta se rutisee kuivuuttaan.

 112. Täällä myös erittäin laiska ihonhoitaja. Tämä johtuu siitä että ihonhoitotuotteiden ostaminen on vaikeaa, tuotteita on liikaa ja pienten tekstien tihrustaminen on aikaavievää kiireisillä ostosreissuilla. Ihoni puhdistaa täten vesi ja kosteuttaa kookosöljy. 😀 Iho on pohjoismaisesti kuiva.

 113. Olen sekaihoinen, kausittain aika haastavakin tapaus. Rutiineina minulla on simppelisti aamuin illoin huolellinen pesu, kasvovesi ja ihon ja silmänympärysihon kosteutus omilla voiteilla + kerran viikossa kasvojen ja kaulan kuorinta.

 114. Ruokavalion ja veden juonnin avulla iho voi niin hyvin eikä sitä melkein tarvi hoitaa. Afrikkalainen musta saippua ja shea-voi, mutta välillä voisi kokeilla muuta. 🙂

 115. Puhdistan kasvoni vaahdolla ja käytän satunnaisesti ruusuvettä ns. kasvovetenä. Ihoni on melko hyvässä kunnossa, mutta stressin seurauksena ihon hoitoon täytyy keskittyä enemmän. Rasvaaminen jää usein vähäiseksi, joten siinä olisi parantamisen varaa etenkin näin talviaikaan.

 116. Ihonhoitoni on todella laiskaa.. pesen saippualla yleensä jos silläkään. 😀 Tähän haluaisin kyllä muutosta, mutta en osaa lähteä etsimään oikeanlaisia tuotteita. Täytyisi vaan aloittaa jostain ja yrittää löytää ne itelle parhaat tuotteet. Ihoni taitaa olla normaali/sekaiho.

 117. Käytän ihonhoidossani kasvovettä,kosteusvoidetta,silmänympärysvoidetta ja seerumia.Ihoni on kuiva ja herkkä.

 118. Samalla rutiinilla on menty jo vuosia; puhdistus aamuin illoin, kosteutusta ja silmänympärysvoide, en osaisi siitä enää luopua! Kasvohoidossa taas oon tosi laiska käymään (panostan ennemmin hierontaan), vaikka näin sekaihoiselle siitä kyllä varmaan hyötyä olisi.. 🙂

 119. Mun ihonhoitorutiini koostuu säännöllisestä ruokarytmistä ja puhtaasta ruuasta,stressittömyydestä ja unen määrästä. Näiden lisäksi pesen puhdistusaineella aamuin illoin ja käytän lisäksi kasvovettä ja kasvorasvaa. Silloin tällöin kuorinihoni ja laitan kasvonaamioita. Lähiaikoina olen huomannut kasvohoitojen olevan positiivinen yllätys ihonhoidossa!
  Ihoni on sekaiho.

 120. Ihoni on hehkuva kun nukun riittävästi, puhdistan kasvot aamuin illoin putsarilla, kasvovedellä ja taputtelen iholle ihotyypin mukaisen kasvovoiteen, pesen illalla meikit samoin ainein pois ja laitan kunnolla kosteuttavan naamion tai yövoiteen nassulle 🙂 Ruokavalion vaikutuksesta en tiedä, koska olen niin pitkään syönyt perus-terveellisesti, mutta varmasti runsaalla kasvisten ja vitamiinien puputtamisella on vaikutuksensa 😉

 121. Pesen meikit joka ilta. Aamuin illoin kasvovoide ja silmänympärysvoide! Ja silloin tällöin joku kasvonaamio 🙂

 122. Kasvojen pesu aamuin illoin. Rasvaus aamuin illoin ja myös silmänymäpärysvoide! Ajoittain kasvonaamio 🙂 oma ihoni on sekaiho!

 123. Mulla on myös ollut iho aina niin hyväkuntoinen, että en ole ihonhoitoon oikein kiinnittänyt huomiota aiemmin. Nyt se on kuitenkin alkanut kuivumaan ja tullut pientä epätasaisuutta niin on pitänyt alkaa ottamaan selvää miten sitä ihoa hoidetaan. Yleensä pesen illalla Acon hajusteettomalla meikinpesuaineella meikit pois, käytän kasvovettä ja jotain rasvaa. Aamulla pesen myös kasvot ihan vedellä. Pitäisi löytää hyvät ilta- ja aamurasvat vähitellen ja alkaa tosiaan sitä silmänympärysvoidetta käyttämään. Paras keino millä minun kuiva iho pysyy kosteana on, että juon tarpeeksi vettä. Ihon kuivuus on ehkä suurin ongelma täällä Lapissa kun asustelen. Tietenkin kiinnitän huomiota siihen, että nukun hyvin ja syön säännöllisesti ja terveellisesti 🙂 Ihoni on sekaiho.

 124. Itselläni on sekaisin, joka on talvisin todella kuiva. Pesen aamulla kasvoni Apteekista ostetulla pesuaineella ja rasvaan, iltaisin pesen samalla aineella ja laitan samaa merkkiä olevaa kasvovettä, sitten akneiholle tarkoitettua geeliä.

 125. Itse saan parhaimman hehkun iholleni kunnon liikunnalla! Kasvojani hoidan iltaisin pesemällä meikit pois misellivedellä, puhdistamalla ihon puhdistusgeelillä tai -maidolla ja levittämällä yövoiteen. Aamulla kasvovesi + päivävoide usein riittää! Kuitenkin oma juuri minulle sopiva merkki on vielä etsinnässä, ja aco voisi olla se! Oma ihotyyppini on normaali 🙂

 126. Ikää kun on tullut jo enemmän niin täytyy sanoa että Siperia opettaa…Ihonhoitorutiini on muuten hyvin paljon samanlainen kuin sinulla, vähän tuotemerkkejä vaihdellen. Kuorintaa olen alkanut harjoittaa viikoittain koska tunnen selvästi että se auttaa. Kuivakorppuihoisena olen nyt ottanut käyttöön kookosöljyn ja toistaiseksi tykännyt siitä.

 127. Oma ihotyyppini on sekaiho. Minulla on ollut jo kauan etsinnässä hyvä kasvojenhoitosarja. Menevän elämäntapani seurauksena kasvojen hoitoon ei ole jäänyt aikaa ja se on tuntunut silkalta mahdottomuudelta. Tuppaan helposti myös käyttämään liian voimakkaita aineita ihooni ja tämän seuraukset saankin aina kokea. Rutiineihini kuuluu kasvojen pesu sekä rasvaus aamuin illoin. Koska urheilen paljon, tulee kasvot pestyä ennen urheilua sekä illalla urheilun jälkeen, joten minusta tuntuu etteivät kasvoni kestä tätä enää. Tämän vuoksi juuri minulle sopiva merkki on vielä hakusessa! Liikunnalla ja tottakai hyvillä ruokailutottumuksilla olen oman ihoni saanut kuitenkin parhaiten hehkumaan!

 128. Ihoni on sekaiho. Nuorena hyvin vaikean aknen sairasteena ja selättäneenä, ei pienistä näpyistä jaksa juuri ressata. Ihonhoitoni on hyvin vähäistä; suihkussa käydessä (joka päivä) Sebamedillä pesu ja sitten kosteusvoide – jokin apteekin tuote, joka välttää koko kropalle. Voi kun saisikin inspistä enempään, ehkä kymmen(i)en vuoden päästä hyödyn huomaisi?!

 129. Perus kasvojen pesu aamuin ja illoin sekä rasvaus. Ihan vasta tajusin alkaa käyttämään eri rasvaa yötä vasten, hieman rasvaisempi kuin päivävoide, koska talvisin kuivuu iho. Kasvovettä en ole käyttänyt, mutta sitäkin voisi opetella käyttämään!☺️ Ihoni on normaali/sekaiho.

 130. Rutiinia ei ole kasvojen puhdistuksen suhteen. Illalla pesen joko voidepesulla tai puhdistuageelillä. Iho on pintakuiva, couperosa

 131. Pääsääntöisesti poistan iltaisin meikit kookos- tai manteliöljyllä ja pesen kasvot kasvojenpuhdistusaineella. Kosteusvoiteeksi laitan kookosöljyä tai apteekin perusvoidetta. Laiskuuden iskiessä turvaudun meikinpuhdistusliinoihin. Aamuisin pesen kasvoni korkeintaan vedellä tai en lainkaan, koska ihoni kärsii aamupesuista. Minulla oli hyvä iho 23-vuotiaaksi, jolloin minulle puhkesi akne e-pillereiden ja vatsaongelmien seurauksena. Kesti pari vuotta saada iho hyvään kuntoon, vaikka arpia jäikin. Tällä hetkellä iho voi pääsääntöisesti hyvin: avainasemassa on ollut e-pillereiden lopettaminen, sopivan ruokavalion löytäminen ja vedenjuomisen lisääminen. Myös liikunta ja unet tekevät hyvää, perusjuttuja 🙂 Minulla on nykyään herkkä iho.

 132. Olen todella laiska hoitamaan ihoani ja poden siitä huonoa omaatuntoa. Olen kokeillut jos jonkinmoisia aineita, mutta koska kärsin atooppisesta ihosta, kaikki eivät ole iholleni sopineet. Haluaisin alkaa kiinnittää huomiota ihon hoitoon ja oikeasti hoitamaan sitä päivittäin muullakin kuin vedellä. Olen laittamassa elämäntapojani tällä hetkellä uusiksi ja ihon hoito kuuluu siihen yhtenä osana koko kokonaisuutta.

  Olen blogisi uusi lukija ja olen pitänyt todella paljon. Olen tauon jälkeen aloittelemassa salilla käyntiä ja terveellinen/puhdas ruokavalio kiinnostaa.

Kommentointi on suljettu.