fbpx

dubaib_eevsku

Tämä oli tosiaan jo toinen matkani Dubaissa. Vuosi sitten olin kaksi viikkoa, mutta tällä kertaa vain viikon ja oikeastaan tykkäsin enemmän kuin vuosi sitten (vaikka silloin olikin huippuseurana rakas pikkusiskoni<3)! Suurin syy tähän oli varmasti majoituspaikan sijainti ja varmasti myös se, että tiesi osaksi jo mitä odottaa. Yksi suuri syy oli myös se, että minulla on sekä henkisesti, että fyysisesti parempi olla kuin vuosi sitten. Kyllä, luit oikein. Kaikesta vaikeudesta huolimatta olen päässyt eteenpäin vuoden takaisesta. Nämä palautumisongelmat eivät siis ole mitään tuoreita, vaan alkoivat jo keväällä 2013. Mutta ei mennä niihin tässä tekstissä sen enempää. Ajattelin kertoa enemmänkin nyt näkemyksiäni matkustamiseen urheilijan näkökulmasta.

Osa ajattelee, että ei voi matkustaa, jos haluaa liikkua ja syödä terveellisesti. Itse olen eri mieltä. Terveellisesti syöminen ja liikkuminen on mahdollista missäpäin maailmaa tahansa. Joissain paikoissa se on toki helpompaa, mutta kaikissa se on mahdollista. Välillä se voi vaatia vähän enemmän etsiskelyä, mutta kaikkialta löytyy parempia valintoja. Kuten olen aiemminkin puhunut (viimeksi tässä tekstissä), niin kyse on nimenomaan niistä parempien valintojen tekemisestä – niin aktiivisuuden, levon kuin ravinnon suhteen. Siitä syntyy kokonaisuus, josta syntyy hyvinvointi ja tasapaino.

findthebalance_eevsku

Itse rakastan matkustamista ja uusien asioiden näkemistä ja kokemista niin paljon, että en siitä haluaisi luopua sen vuoksi, että urheilen. Kyllähän monissa lajeissa urheilijat matkustavat koko ajan treenileirien ja kilpailuiden perässä! Toki heillä on usein tiimit ympärillä, joiden avulla kaikesta matkustamiseen liittyvästä selviää paremmin, mutta ei varmastikaan kaikilla ole sellaiseen mahdollisuutta. Omasta asenteesta se on kiinni!

Monille matkustaminen tarkoittaa tietysti usein lomaa ja jos niitä on hyvin harvoin, koetaan ikäänkuin ”oikeudeksi” tehdä kaikkea mitä ei normaalissa arjessa tekisi. Ymmärrän tuon ajattelun oikein hyvin ja itsekin sitä aiemmin kokeneena. En ehkä niin äärimmäisesti kuitenkaan, koska en esimerkiksi ole ikinä tykännyt löträtä alkoholin kanssa. Makeat herkut ovat ennemminkin oma heikkouteni, mutta aina tässä on pysynyt järki matkassa. Enkä muista edes yhtään lomareissua, jossa ei yhtään olisi tullut liikuttua. Se kun jotenkin tulee minulla niin selkäytimestä ja en ole mikään paras vain makaamaan tunti- tai päivätolkulla paikallani.

Aktiivisuus lomalla ei tarvitse tarkoittaa kuntosalilla rehkimistä vaan esimerkiksi kävelyä/ patikointia ympäristössä. Oli se sitten luontoa tai kaupunkia. Itse olen ollut esimerkiksi kalliokiipeilemässä Thaimaassa, vuoristoratsastuksella Kanarialla ja pyöräillyt ympäri Ranskan Biarrizia. Muita esimerkkejä voisi olla kaikenlainen vesiurheilu, kuten vaikkapa melonta, suppaus tai surffaus. Kun on edes hieman aktiivinen ja ei vain makaa kaikkia päiviä, on olo varmasti freesimpi ja ylimääräiset kakkupalat tai viinilasilliset ei niin herkästi jää vyötärölle lomamuistona.

beachdubai_eevsku1

Kun aloitin telinevoimisteluvuosieni jälkeen uudelleen kilpaurheilun syksyllä 2011 (fitness & viime vuonna crossfit) olen matkustanut hyvinkin paljon. Olen ollut sekä lomamatkoilla, koulun opintomatkalla, kilpailumatkoilla ja työ-/treenimatkoilla. Nähty on nyt muutamaan vuoteen useaan otteeseen Thaimaa, lisäksi Dubai, Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Irlanti, Unkari, Romania, Ruotsi, Viro.. Näillä matkoilla olen kaikissa joko treenannut, valmistautunut kilpailuihin tai ollut kilpailuissa. Yksikään matka ei ole ollut ongelma – osa on vaatinut enemmän järjestelyä ja pohdintaa etukäteen, sekä soveltamista paikanpäällä, mutta yhtään reissua en jättäisi välistä näin jälkeenpäinkään ajateltuna.

Tietysti matka on hyvin erilainen, jos olen esimerkiksi valmistautunut kilpailuihin. Ääripää on kilpailumatkat, joihin on parhaimmillaan pakastettu ja pakattu viiden päivän ateriat mukaan (EM-kisat 2013). Pääosin olen matkoilla pärjännyt vain sillä, että olen etukäteen hieman suunnitellut ja ottanut selvää ruoasta ja treenimahdollisuuksista. Mukana kannan treenivarusteiden lisäksi aina joitain lisäravinteita – perusvitamiinit, maitohappobakteerit, treenikaudesta riippuen aminohappoja ja proteiinijauhetta. Treenipaikkoja löytyy oikein hyvin jokapuolelta ja tarpeen vaatiessa treenit voi hyvin vetää ulkona, rannalla tai vaikka hotellihuoneessa.

dubaibeach_eevsku4

beachdubai_Eevsku5

Matkustaminen on opettanut paljon. Se avartaa omaa näkemystä elämästä, muista ihmisistä, kulttuureista, ruoasta, luonnosta ja tavasta elää. Oppii arvostamaan tiettyjä asioita myös kotona aivan eritavalla. Nautin äärettömän paljon matkan suunnittelusta, sen odottamisesta, itse matkalla olemisesta ja myös kotiinpaluusta. Niissä kaikissa on oma tunnelmansa! Matkustaminen on opettanut minulle myös itsenäisyyttä ja uskon esimerkiksi aupair -ja aktiviteettiopasvuoteni tehneen minut ikäisekseni hyvin itsenäiseksi ja rohkeaksi.

Suosittelen siis matkustamista kaikille, ketkä siitä haaveilevat ja nauttivat! Elämää ei pidä rajoittaa sen vuoksi, että esimerkiksi urheilee tai tekee mitä muuta tahansa intohimoisesti. Niitä kaikkia kun voi toteuttaa myös muualla ja joskus voi vaikka saada aivan uutta näkemystä ja inspiraatiota muualta. Aivan kuten itse sain tältä reissulta uutta inspiraatiota tanssista ja fiilikseni vahvistui siitä, että vaikka rakastan myös Suomea ja Helsinkiä, niin veri vetää ulkomaille. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Seuraavaksi kiinnostaisi mm. Indonesia, Jenkit ja Australia.

It was my second trip in Dubai. I love travelling and I don’t see it challenging even though I’m an athlete. Some people think it is hard to train and eat healthy while you’re travelling but I disagree. You can train and eat healthy everywhere if you just plan a little bit. Some places it might be harder but it is all about making better choices. 

I’ve travelled quite lot since started doing competitive fitness (fall 2011). I’ve seen Thailand, Dubai, France, Spain, Italy, Greece, Ireland, Hungary, Romania, Sweden, Estonia.. Some trips have been vacation but mostly training camps, working/studying or competitions. I love the feeling when you plan the trip, wait for it, be there and it is also always nice to come back home. Traveling have made me more openminded and independent. I have a feeling I might move abroad again some day. Will see!

And a little video from my training in Dubai

https://www.youtube.com/watch?v=Nhw0oP1UNAE

Back in Helsinki, getting ready for the Christmas time

<3

Eevsku

Kuvat Kanerva Ahonala

Total
35
Shares

6 kommenttia

 1. Just näin! Matkalle lähteminen ei estä terveellisiä elämäntapoja, eikä se ole syy treenaamattomuudelle. Itse tykkään reissussa tehdä fiiliksen mukaan erilaista liikuntaa. Mikäs sen upeampaa kuin treenata merenrannalla. Itse lähdössä ihan pian Thaimaan lämpöön nauttimaan. ❤️ Hih, tulit vastaan showdownissa ja en voinut vaan olla hymyilemättä sulle tuttavallisesti, vaikka näin lukijana sinut vain tunnenkin. Kaikkea hyvää sulle!

  1. Joo mustakin matkalla on ihana treenata rannalla ja ihaillen upeita maisemia!

   Olisit moikannut Showdownissa! Oi ihanaa Thaimaan matkaa ja kiitos ihanasta kommentista <3

 2. Vau, hieno kyllä katsoa tuota kehonhallintaasi videolta! 🙂

 3. Moi!
  Jotenkin tosi ihana postaus! Tulin älyttömän iloiseksi tätä lukiessani :’) Olet kyllä yhtä aurinkoa koko tyttö❤️ Hyvää joulun odotusta!

 4. Hei! Missä hotellisi sitten sijaitsi? Tai mikä hotelli se oli? Itse just tässä mietin matkaa Dubaihin ja olen katellut alustavasti vähän hotelleja, mutta en tiedä mihin päin ois paras majoittua. Ajattelin että varmaankin jonnekin lähelle rantaa, että keskustaan ei haittaisi jos olisi vähän pidempi matka. Eli vähän vinkkejä jos saisin? 🙂

Kommentointi on suljettu.