fbpx

dubaitrip_eevsku

LENNOT

Päätin lähteä Dubaihin hyvin extempore ja varasinkin liput noin 3 viikkoa ennen lähtöä. Moni oli puhunut edullisista lennoista Dubaihin, koska Norwegian avasi uuden reitin sinne. Loppujen lopuksi varasin lentoni kuitenkin Finnairin kautta, koska Norwegianin suorat lennot alkoivat vasta muutamaa päivää myöhemmin. Finnairin lennot sain kuitenkin suht edullisesti ja sieltähän saa muuten 25-vuotiaaksi nuorisolipun! Lennot olivat itsessään noin 320e + paikat ruumaan meneville matkalaukuille piti ostaa päälle (noin 30e).

Alkuperäinen idea lähteä tuolle reissulle oli mennä treenaamaan vapaaohjelmaani tanssiopetuksessa. Kuitenkin juuri viikko ennen reissua sain tulokset hieman huonontuneista kilpirauhasarvoistani ja päätinkin nyt hetken ottaa hieman rennommin kovien treenien suhteen. Ja ylipäätään nyt oli saatava stressitasot alas! Sinänsä reissu tuli kyllä siis parempaan paikkaan kuin edes sitä varatessa tajusin. Olin niin täysin pienen hengähdyksen tarpeessa! Lähdin matkaan yksin, mutta ystäväni Kanerva buukkasikin myös hyvin pikamatkan itselleen ja tuli seurakseni kolmeksi päiväksi. Lisäksi mm. Nanna oli ystävineen siellä ja tämänkin ihanan naisen näimme pikaisesti!

dubaitrip_eevsku2

dubai_eevskubreakfast

MAJOITUS

Koska varasin reissun niin nopealla aikataululla, oli majoituksen hankinnassa hieman ongelmia. Tai no siis ongelma oli lähinnä budjetti, koska hotellit Dubaissa hyviltä alueilta eivät ole mitään edullisia varsinkaan yksin matkustaessa! Halusin Marinan / Jumeirah Beachin alueelle, koska viimeksi ollessamme siskoni kanssa Deirassa, ei kaupunki näyttänyt ollenkaan niin mukavalta. Minusta lomalla on tärkeää, että välimatkoihin ei mene kauaa aikaa. Halusin majoituksen läheltä tanssistudiota, sekä rantaa.

Päätin ensimmäistä kertaa testata air bnb:n ja loppujen lopuksi sainkin tutun kautta sieltä oikein kivan kämpän. Sijainti oli keskeinen ja rakennuksessa oli viihtyisä allasalue, sekä ylimmässä kerroksessa kuntosali. Kämppä sijaitsi siis Marinassa – siitä oli noin 10 minuutin kävelymatka Jumeirah Beachille ja sama matka Marina Mall:ille (kauppakeskus) ja tanssistudiolle, jossa kävin treenailemassa.

TEKEMISTÄ

En ollut suunnitellut mitään kovin tiukkaa aikataulua tai aktiviteettia tälle reissulle. Viime vuonna kävin pikkusiskoni kanssa kiertämässä isot ostarit (Dubai Mall ja Emirates Mall), joissa oli paljon katseltavaa ja mielestäni Dubai Mall:in vesishow, Burj Khalifa ja akvaario. Dubai Mall:in sisältähän löytyy myös mm. ”laskettelukeskus” ja luistelurata.

Rannoista olen pitänyt eniten Kite Beachistä ja Jumeirah Beachistä. Tällä kertaa tuli oltua vain altaalla ja Jumeirahissa, mutta suosittelen kyllä tuota Kite Beachiä! Vuosi sitten tuli käytyä siellä mm. SUPpaamassa, joka oli mielettömän rentouttavaa! Siskoni kanssa uskalsimme jättää tavaratkin siihen rannalle, eikä ollut fiilis, että joku niitä siitä olisi vienyt. Ylipäätään minulle on jäänyt olo, että Dubai on turvallinen paikka. Näillä rannoilla on myös hyvät lenkkeilyreitit ja jotain ulkotreenipaikkojakin.

TREENIÄ

Tällä kertaa kävin Marinassa Pole Fit Dubai:lla treenaamassa. Siellä oli ohjattuja tanssi- ja venyttelytunteja ja lisäksi otin paikan omistajalta pari yksityistuntia tankotanssiin. Tunneille menin vain paikanpäälle ilman ilmottautumista, mutta olisi myös ollut mahdollista buukata tunnit etukäteen esimerkiksi heidän facebook -sivujen kautta.

Dubaista löytyy myös paljon esimerkiksi crossfit -saleja ja viime vuonna kävimme siskoni kanssa myös trampoliinipuistossa Bounce Dubaissa. Meillä oli hieman vaikeuksia löytää paikanpäälle, mutta suosittelen ottamaan sinne suosiolla taksin, niin löytyy helpommin!

dubaieevsku_10

strawberry_dubai

RUOKAILU

Dubaissa löytyy ruokaa aivan laidasta laitaan. Turistialueilla ja kauppakeskuksissa on tietenkin isot ketjukahvilat -ja ravintolat, mutta löytyy onneksi muitakin. Marinan alueella pyöriessä tosin tuli kyllä käytyä lähinnä rannan läheisyydessä olevissa kahviloissa, joista sai kätevästi pikkupurtavaa, smoothieta, kahvia.. Tanssistudiota vastapäätä oli ravintola (Eddy’s fish&chips tai jokin vastaava), josta sai varmaan koko loman parasta ruokaa – freshiä quinoasalaattia kanalla.

Tällä kertaa tuli tehtyä paljon ruokaa kämpällä, koska siellä oli keittiö. Tarkoitus kun oli vain tulla rentoutumaan ja nauttimaan auringosta, niin ei halunnut käyttää aikaa eikä rahaa kalliisiin ruokailuihin! Kerran kävimme Kanervan kanssa sushi-lounaalla The Walkilla, mutta sekään ei kyllä mitenkään erityisesti vakuuttanut. Ei siis mitään super -ravintolavinkkejä tältä reissulta, mutta Dubaista löytyy kyllä kaikkea laidasta laitaan. Hintataso on aika korkea varsinkin turistialueilla, mutta jos lähtisi etsimään hieman syrjemmältä, varmasti olisi edullista ja mielettömän hyvää paikallista ruokaa.

Viime vuonna kävimme syömässä mm. City Walkissa, jossa löytyy hyviä ravintoloita kauniissa ympäristössä. Sitä voin suositella!

VAATETUS

Dubai on länsimaalaistunut paljon ja pukeutumisen suhteen ollaan hyvin suvaitsevaisia turistialueilla. Viime vuonna hieman jännitti tuota pukeutumisasiaa ja varsinkin kun tuli liikuttua myös Dubain viereisessä kaupungissa Ajmanissa ja Deiran alueella, jossa näkyi paljon enemmän paikallista kulttuuria. Noissa pyrinkin peittämään olkapäät ja polvet.

Nyt kun oli vain Marinan alueella, niin siellä pystyi kyllä pukeutumaan täysin normaaliin hellevaatetukseen. Toki sitä ehkä hieman tuli pohdittua kotimaan kesäpukeutumista enemmän, mutta ihan shortseissa, topeissa ja kesämekoissa pystyi kulkemaan ilman, että tuli liian alaston olo. Tietenkin haluaa kunnioittaa paikallista kulttuuria ja mieluummin pelaan hieman varman päälle, kuin pukeudun liian vähiin vaatteisiin ja aiheuttaa turhaa hämmennystä. Rannoilla ollaan tietenkin aivan normaalisti.

Jos siis menet turistialueille, niin normaalit kesävaatteet mukaan, mutta kannattaa ottaa myös jotain peittävämpää varmuuden vuoksi! Jos esimerkiksi menee jonnekin paikallisten alueille käymään.

LIIKKUMINEN

Vaikka muuten Dubai on suht kallis paikka, on esimerkiksi taksilla liikkuminen suhteessa edullista. Noin puolen tunnin matka lentokentältä Marinaan maksoi alle 25 euroa. Marinassa tuli liikuttua kävellen paikasta toiseen, mutta metrolla on myös erittäin helppo liikkua esimerkiksi kauppakeskuksiin.

Tässä pääpiirteittäin omia kokemuksia Dubaista kahden reissun perusteella. Voin suositella kohdetta täysin ainakin aurinkoa ja shoppailua rakastavalle. Laittakaa kommentteihin kysymyksiä jos jotain tulee mieleen!

—————————————–

Last week I was in Dubai and that was my second trip there. I booked the trip three weeks before and it was suppose to be a training camp. Week before my trip I got the results from blood tests and I had to admit myself I need a little break from the heavy training. Anyway I go to do some training in Pole Fit Dubai where I for example tried pole dancing for the first time. I really enjoyed that and I can recommend the place and their classes!

One of my friends came to Dubai with me for 3 days and other days I spent alone. It felt really good to just relax and be with your own thoughts! We did some training but mostly we just relaxed by the pool or at the beach. I did some little shopping in Marina Mall but this time I didn’t even go to those bigger malls (Dubai Mall and Emirates Mall).

Flights I took via Finnair and accommodation from air bnb. Last time we were with my sister in Deira but now I took the accommodation from Marina and I can really recommend that area! The location was perfect because it was so near to the beach and also that dancing school.

Great trip and can’t wait for the next one!

<3

Eevsku

Total
30
Shares

4 kommenttia

 1. Loistava postaus, itsellä on nimittäin harkinnassa Dubain matka maaliskuun lopulle. Hintatasosta vielä sen verran, onko ruoka suomen hinnoissa, halvempi/kalliimpi? Jos Deira ei ollut mieleesi, kannattaako mielestäsi majoittua Bur Dubaihin jos ei ranna alueille ole varaa?

  1. Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä! 🙂

   Ruoka on aika samoissa hinnoissa kun Suomessa! Minulla ei ole kokemusta Bur Dubaista, eli en osaa oikein sanoa. Ei se Deira mikään mahdoton ollut – me oltiin siskoni kanssa silloin metroaseman vierellä, joten sillä pääse kätevästi liikkumaan rannoille ja kauppakeskuksiin 🙂

   Ihanaa matkansuunnittelua sinne!

   xx E

 2. Moikka! Pakko oli nyt tulla kommentoimaan kerrankin 🙂 tosi kiva postaus, varsinkin kun itsellä juuri mietinnässä mihin päin sitä suuntaisi seuraavaksi ja rupesikin jo vähän kiinnostamaan Dubai 😉
  Toinen juttu oli että kiitos sun snapchatistä! Niin piristävää ja saan itse ainakin niin paljon inspiraatiota lähteä salille ja muihin juttuihin! Jatka samaa rataa ja hyvät viikonloput! 🙂

  1. Kiitos Laura kommentista! 🙂 Dubai on ihan kiva kyllä näin parin kerran jälkeen. Siinä on yhdistetty ranta- ja kaupunkilomakohde. Varma auringonpaiste ainakin!

   Eikä ihanaa, kiva kuulla että mun meininki on piristävää! 😀 Toivottavasti jatkossakin jaksat seurailla. Kivaa viikonloppua myös sinne!

   xx E

Kommentointi on suljettu.