fbpx

tonttu_eevsku1

Jouluaatto on alle viikon kuluttua. Apua kuinka nopeasti tämä loppuvuosi meni! Aina jotenkin kuvittelee, että aikaa on niin paljon kaikkeen jouluvalmisteluun, kunnes onkin yhtäkkiä joulu.  Itse en halua turhaan stressata mistään jouluun liittyvästä ja sehän ei todellakaan olekaan joulun tarkoitus. Ihmisillä menee jokin paniikkinappula päälle joulun lähestyessä. Kaikki työt ja projektit pitäisi saada jouluun mennessä tehtyä ja siksi yhtäkkiä kalenteri onkin aivan täysi, kun näiden lisäksi olisi hankittava joululahjat ja muut jouluun tarvittavat, järjestettävä ja oltava pikkujouluissa.

Minulle joulu on rauhoittumisen ja läheisten kanssa yhdessäolemisen aikaa, enkä ota stressiä mistään valmisteluista tai lahjojen ostamisesta. Pidän lahjojen antamisesta, mutta minusta niissä täytyy olla jokin idea. En halua ostaa yhtään turhaa lahjaa, mitään turhaa tavaraa. Ostetaan sen vuoksi, että on pakko antaa jotain. Olenkin pyrkinyt miettimään lahjat läheisilleni niin, että ne oikeasti ilostuttavat ja ovat tarpeellisia.

Tänä vuonna olen nyt erityisen paljon miettinyt tätä joulun tarkoitusta ja ylipäätään kaikkea mitä siihen liittyy. Itselläni se on ollut aina merkittävää aikaa, koska minulla on myös syntymäpäivät jouluna, 23.12. Lapsesta saakka joulu on siis ollut juhla-aikaa isolla Jllä. Nuorempana ovat lahjat ja herkut olleet suuressa osassa tätä juhlaa, mutta mitä vanhemmaksi on tullut, sitä vähemmän nuo asiat merkitsevät. Kaikki se muu merkitsee; tunnelma, ihmiset, rauhoittuminen ja yhdessäolo.

tonttu_eevsku4

puhdasplus_eevsku

joulu_eevsku

Jos joululahjoja on vielä hankkimatta (itselläni ainakin on, enkä ota siitä mitään stressiä), niin tässä muutama oma vinkki lahjoja varten. Näistä olisin ainakin itse erittäin iloinen ja osan olenkin hankkinut / saanut jo tässä joulukuun aikana ikäänkuin etukäteisenä synttäri- ja joululahjana, heh.

 • Mehulinko: Olen tässä testaillut mehujen tekemistä kotona pari viikkoa ja olen aivan myyty! Mehustamisen avulla voi saada itsensä ja perheensä elimistöön nestemäisessä muodossa helposti päivän vitamiiniannokset helposti imeytyvänä. Suosittelen kyllä myös syömään ja pureskelmaan kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, mutta mehut ovat loistava keino saada näitä lisättyä päivän ruokavalioon. Oma tämän hetken suosikki on porkkana-inkivääri-sitruuna -mehu! Itselläni on käytössä nyt tämä Philipsin mehulinko* (Elloksen valikoimista).
 • HighRoller: Olen käyttänyt rullausta lihashuollossa jo parisen vuotta ja kun näin tämän uudenlaisen version rullasta, halusin päästä sitä heti testailemaan. Meni kuitenkin hetki, ennenkuin tällainen tilanne eteeni tuli, mutta heti tykästyin! Minulla on ainakin ollut ongelmaa varsinkin takareisien ja käsien rullaukseen hyvien asentojen ja sopivan paineen löytämisestä ja tämä ratkaisi nuo ongelmat kertaheitolla! Plussaa vielä siitä, kun kuulin, että tuote on täysin suomalainen ja suomalaisten opiskelijapoikien kehittämä. Tällaista haluaa aina tukea!
 • Ihonhoitotuote -lahjapaketti: Hyviä ihonhoitotuotteita saa aina mielellään! Olen löytänyt omia uusia suosikkeja varsinkin yhä luonnollisemmista vaihtoehdoista. Testauksessa on ollut nyt ainakin ruotsalaisen Estelle&Thild ja suomalaisen EkoPharma -tuotemerkkien tuotteita, joista molempiin olen kyllä tykästynyt. Varsinkin Estelle&Thild -sarjan ihovoiteet ovat uusia lemppareita, sillä niissä on aivan ihanat tuoksut! Lisäksi sarjan kevyt sävyn sisältävä päivävoide on ollut ahkerassa käytössä. EkoPharmalta olen kokeillut vadelmaista ihon puhdistusvaahtoa ja se on ollut erittäin hyvä.
 • Sporttaajan lahjapaketti: Urheilulliselle tytölle tai pojalle keksii aina helposti jotain urheiluun liittyvää lahjaa. Urheiluvaatetta, treenikassi, kengät, kirja.. Jos on vaikea tehdä valintoja tai tietää sopivaa kokoa, voi aina hankkia lahjakortin ja saaja voi valita itse parhaimman vaihtoehdon. Lahjakortteja saa helposti nykyään myös verkkokauppoihin, esimerkiksi House Of Brandonille*. Toki myös lahjakortit esimerkiksi hierontaan, kasvohoitoon tai kampaajalle/parturiin ovat varmasti mieluisia.
 • Kirjalahja: Rakastan kirjoja ja on tullut luettuakin niitä viime vuosina aika paljon. Lemppareitani ovat olleet viime aikoina mm. Aki Hintsa: Voittamisen anatomia, Eva Wahlströmin omaelämäkerrat, Erik Bertrand Larssen: Paras (häneltä on tullut myös uusi kirja Helvetinviikko, jota en ole vielä itse saanutkaan käsiini, mutta uskon kyllä senkin olevan hyvä!), Florence Scovel Shinn: Elämän peli-antamisen lahja, Echart Tolle: Läsnäolon voima (tämä on edelleen luettavana, sitä pitää lukea pikkuhiljaa eteenpäin).. Oliskohan mulla jotain hieman kevyempää luettavaa mielessä 😀 Huomaa, että aika diipeissä kirjoissa mennään. Tietysti voin myös suositella Antti Nurmen Toiminnallinen harjoittelu -kirjaa.
 • Hyvinvointi -lahjaideoita: Rakastan tehdä ja toki itsekin saada erilaisia hyvinvointiin liittyviä lahjoja.. Toki kaikki jo noista edellisistäkin liittyy jollain tapaa hyvinvointiin, mutta parasta on kasata itse lahjan saajalle ”goodie-pack” hänelle sopivista tuotteista. Sinne voisi laittaa esimerkiksi kirjan tai jonkin muun tuotteen lisäksi myös jotain terveellistä herkkua tai vaikka vitamiineja! Kuulostaa ehkä jonkun korvaan hassulta, mutta itse en pahastuisi ollenkaan vaikka lahjapaketista, jossa olisi superfoodeja tai hyvälaatuisia vitamiineja. Itse voin suositella ainakin seuraavista tuotemerkeistä: Foodin, Puhdas+, Solgar..
 • Bluetooth -kaiutin/ kuulokkeet: Nämä ovat olleet omia ehdottomia suosikkejani tänä vuonna! Rakastan kuunnella musiikkia ja mielellään mahdollisimman hyvälaatuisena. Kotona laitan musiikin päälle heti aamusta ja kun lähden kotoa, heitän kuulokkeet korville. Treeneissä on tärkeää, että kuulokkeet pysyvät hyvin ja olen huomannut langattomien kuulokkeiden olevan aivan ehdottomat.. Omassa käytössä on ollut sekä Samsungin, että Bosen kuulokkeet ja kaiuttimet (Samsung multiroom & Bose Soundtouch10), näitä molempia voin suositella!
 • Pehmeistä paketeista mieluisia olisi esimerkiksi uudet ihanat pussilakanat, pyyhkeet, pehmeä iso aamutakki/kylpytakki, uusi pyjama on aina kiva saada jouluna..
 • Treeneihin aikaa? Salille tai jonnekin uuteen harrastukseen lahjakortti? PT- kertoja?
 • Ilman rahaakin voi antaa lahjoja – anna esimerkiksi omaa aikaasi toiselle. Lupaa siivota, kokata.. Mitä ikinä!

Mitä olen itse toivonut lahjaksi? En oikeastaan mitään. Lahjojen antaminen ja saaminen on toki kivaa, mutta meillä perheessä eivät lahjat ole koskaan olleet pääosassa. Muutama isompi hankinta minulla on mielessä, joita tarvitsen oikeasti, mutta ne taitavat mennä omalle ostoslistalle joulun jälkeen.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille jotain apua! Terveisiä Jönköpingistä, jonne tulin fiilistelemään joulua ja tekemään hyviä treenejä. Fiilis omasta tekemisestä on vihdoin varma, sekä rauhallinen. En malttaisi odottaa, mitä kaikkea tulevat kuukaudet tuovat tullessaan, mutta nyt haluan vain nauttia joka hetkestä ja keskittyä. Focus on löytynyt.

Kiitos muuten kaikille blogiini liittyvään kyselyyn vastanneille! Kyselyyn saatiin lyhyessä ajassa huikea määrä vastaajia, ja kysely on nyt päättynyt. Arvon voittajan kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken 21.12.

<3

Eevsku

Kuvat Nanna

ps. Foodinin nettikaupasta koodilla EEVSKU lukijoilleni -10% <3

*sisältää mainoslinkin

Osa tuotteista saatu

6 kommenttia

 1. Mistä toi tonttulakki on? 🙂 en ole mistään löytänyt ku lyhyttä versiota!

 2. Hieman hymyilytti tuo kohta ”diipistä” lukemisesta. Self-help, motivaatiokirjat ja new age-höpinä ei ihan kaikkien mielestä ole vielä mitenkään kovin ”diippiä” luettavaa. Jos kiinnostaa itsensä kehittäminen ja onnellisuuden löytäminen niin kannattaisi mielummin lukea ihan oikeasti tutkittuun tietoon perustuvia kirjoja, kuten vaikkapa positiivisen psykologian pioneerin Martin Seligmanin kirjoja. Oikein ihanaa ja lukemisentäytteistä joulua sinulle!

  1. No, eiköhän meillä jokaisella ole omat vaiheensa ja ajatuksensa siitä, mikä on omalla kohdalla ja sillä hetkellä elämässä ”diippiä”? 🙂 Aivan samalla tavalla joku toinen lukee treeneista aloitteluopasta ja toinen jo fysiologian kirjaa.

   Mutta kiitos paljon kirjavinkistä, täytyy jossain vaiheessa tuo lukaista! Ihanaa joulua myös sinne!

 3. Kiitos tästä postauksesta! Olin jo pitkään pähkäillyt, että mitä ostan poikaystävälleni joululahjaksi… yli viiden vuoden seurustelun aikana on tullut jo osteltua niin paljon erilaisia lahjoja, että on aina hankala keksiä jotain uutta ja merkityksellistä. Tän postauksen ansiosta kuitenkin muistin kuinka hän eilen rikkoi omat kuulokkeensa ja joutui tänään salille lainaamaan kuulokkeitani. Taitaapas hänen pakettiin piiloutua tänä vuonna langattomat kuulokkeet. Ihanan tarpeellinen ja hyödyllinen lahja 🙂

  1. Mahtavaa kuulla, että tästä oli sinulle hyötyä! Langattomat kuulokkeet ovat aivan hitti, joten uskon poikaystäväsi olevan onnellinen lahjan saaja 😉

   Oikein rauhallista joulua sinne!

   <3

Kommentointi on suljettu.