fbpx

happiness2_eevsku

Jokaisen kohdalla onnellisuus on henkilökohtainen kokemus ja se voi tarkoittaa oikeastaan mitä tahansa. Olen oivaltanut tässä viime vuosina itse, että onnellisuus ei ole kiinni mistään ulkopuolisesta asiasta. Vielä pari vuotta sitten ajattelin, että kun saavutan jotain tiettyä, niin sitten olen onnellinen, silloin elämäni on parempaa. Itselläni onnellisuus on pyörinyt paljon urheiluun liittyvissä asioissa, koska se on se mikä minut tekee onnelliseksi. Toki omaan onnellisuuteen liittyy paljon myös muita asioita, mutta olen vihdoin sinut sen kanssa, että urheilu on itselleni tällä hetkellä tärkeintä. Toki perhe menee edelle, mutta se nyt on itsestään selvä asia.

Tunnistatko itse tätä ajattelua pääsi sisällä? Kunhan saan sen työn. Sitten kun olen rikkaampi. Kun löydän sen oikean. Viisi kiloa laihempi ja kaikki on parempaa. Uusi koti, auto, puhelin.

Onko se todella näin? Ovatko nuo niitä asioita, jotka tekevät meistä onnellisempia? Kyllä ja ei. Tavoitteiden laatiminen, niiden tavoittelu ja tavoittaminen tekee onnellisemmaksi, mutta ne ovat vain hetkellisiä tuntemuksia. Ei voi perustaa koko onnellisuuttaan jonkin odottamiseen. On opittava olemaan onnellinen ja tyytyväinen juuri nyt, mutta tehtävä muutoksia, jotta olisi vielä onnellisempi tai tyytyväisempi.

Esimerkkinä oma elämäni. Olen lopettanut sen ajattelun, että elämäni olisi parempaa, kun saavutan tietyt asiat. Ei näin. Elämäni on parasta juuri nyt, mutta haluan silti, että minulla on tavoitteita. Se tekee kaikesta mielenkiintoista ja pitää minut motivoituneena. Edelleenkin välillä pohdin liikaa tulevaisuutta ja unelmieni saavuttamista, mutta olen oppinut paljon enemmän nauttimaan niitä kohti olevasta matkasta. Jokaisesta päivästä.

Olen tajunnut, että rakastan rutiineja ja tiettyjä selkeitä asioita elämääni. Välillä se on ollut nimittäin yhtä hunninkoa ja silloin on vaikeaa saada mistään kiinni. Se on ollut sitä kuuluisaa ”tehdään kaikki rennolla otteella” -meininkiä. Rento ote täytyy omalla tavallaan säilyä, ei pidä alkaa liian tiukkapipoiseksi, ei tietenkään. Mutta ei pelkkä rennosti ottaminen ja liika hetkessä eläminen tuota niitä tuloksia, joita minä haluan. Niitä varten tarvitaan enemmän suunnitelmallisuutta, rutiineja, selkeyttä, keskittymistä.

happiness3_eevsku

Näitä asioita pohdin paljon, kun pidin noin kuukauden tauon treeneistä ja kaikesta ”pakollisesta” urheiluun liittyvästä. Loppujen lopuksi löysin itseni tekemästä juuri näitä rutiineja ja asioita joista nautin, eikä ne todellakaan tunnu miltään ”liian tiukkapipoiselta”. Ne ovat sitä mitä minä haluan, mistä minä nautin ja mikä tekee minut onnelliseksi.

Minulle onnellisuutta tällä hetkellä on

 • hyvin nukuttu yö
 • toimiva keho ja mieli
 • aamukahvi ilman kiirettä
 • perheen ja hyvien ystävien seura
 • oma ja läheisteni terveys
 • vihdoin alkuun saatu opinnäytetyö
 • kävelylenkki luonnossa
 • onnistunut treeni
 • kun painan pääni tyynyyn, ja päivän ruokailut ovat menneet haluamallani tavalla
 • tavoitteiden saavuttaminen askel kerrallaan
 • joulumusiikki, ja hyvä musiikki ylipäätään
 • kirjan lukeminen ja siitä oivallusten saaminen
 • blogitekstin syntyminen ”kuin itsestään”

Nämä olivat vain esimerkkejä, joita nyt äkkiseltään mieleeni juolahti. Kuten huomataan, onnellisuuteen ei tarvita suuria asioita. Ei materiaa, vaikka välillä sekin tuottaa toki mielihyvää ja lisää onnellisuutta. Esimerkiksi töitä varten hankkimani toimiva uusi tietokoneeni tekee minut onnelliseksi, samoin kuin uusi kotini, joka on entistä viihtyisämpi. Siellä minun on hyvä olla, fengshui on kohdallaan.

Olen itseasiassa juuri nyt äärettömän onnellinen. Se kumpuaa sisältä, olo on rauhallinen. Se on vaatinut tasapainon ja selkeyden löytymistä monella elämän osa-alueella. Perusta on nyt kunnossa. Tästä on erittäin hyvä rakentaa kaikkea eteenpäin.

happiness_Eevsku

Viisi päivää meni täällä Jönköpingissä. Kirjoitan tätä tekstiä, taustalla soi walking in the air pianoversiona ja vietän viimeisiä tunteja täällä. Eilen kävin kävelyllä järven rannalla, samalla kävelyllä, joita teimme pari kuukautta takaperin täällä ollessani. Silloin elämäni oli yhtä myllerrystä, ja tuntui kuin kaikki olisi yhtäkkiä mennyt päin seiniä. Kuitenkin olin positiivinen, tiesin, että asiat järjestyvät. Tiesin syvällä sisälläni, että se oli uusi mahdollisuus itselleni laittaa elämäni järjestykseen. Tehdä elämästäni sellaista, kuin haluan. Olin rikki ja väsynyt, mutta tiesin, että sillä kaikella oli tarkoitus ja se veisi minua eteenpäin.

Näin kymmenen viikkoa tuon jälkeen voin sanoa, että se teki juuri sen mitä ajattelinkin. Helppoa se ei ollut, mutta kaiken sen arvoista. Nyt askel kerrallaan ja vihdoin olen taas ”väylässä”, kuten täällä karalahtien luona puhutaan. Hieno uusi sana, jolla on itsellenikin suuri merkitys. Väylässä ollaan.

Mikä on sinun väyläsi?

—————————————————-

Happiness doesn’t come from the things we usually think. You should not wait that ”when this happens I will be happier”. You have to create your happiness yourself and right now. Of course it is important to have targets and going towards them. But you should also enjoy the way not only the goal. Set little goals to yourself and you will feel more happy everyday. For example I feel happy when I have had a ”perfect day as an athlete”. Ate well, trained well, slept well. Having targets, focus, plans and everything more organized.

Ten weeks ago I was last time here in Jönköping and my life felt such a mess. But I knew all the time it was all meant to be and everything will turn out good. And it did. I found the balance and I feel happy.

 

<3

Eevsku

Total
29
Shares

2 kommenttia

 1. Heippa Eevsku! Lueskelen aina silloin tällöin blogiasi. Teksteissäsi kumpuaa myös minulle paljon tuttua. Siksi varmasti pidänkin blogisi lukemisesta. Hienosti ja erittäin rohkeasti kerrot oivalluksistasi omassa itsessäsi. Itselläni tuli pysähtymisen paikka muutamia vuosia sitten. Kahlasin, perkasin, ruodin ja kompuroin itseni kanssa, odottaen että elämäni muuttuu jotenkin radikaalisti henkisen prosessoinnin myötä, koska paljon mediassa puhutaan muutoksesta jne.. Nyt kun mietin, toki varmasti olen vahvistunut, mutta en niinkään muuttunut niissä periaatteissa, arvoissa ja ajatukissa joita edustin ennen pakollista pysähtymistä. Olen huomannut itsessäni sen, että melko askeettinen, selkeät rutiinit sisältävä elämä on kaiken lähtökohta minun hyvinvoinnissa. Minä myös elin ns. vähän rennommin silloin kun olin todella uupunut, ja mettään meni entistä enemmän. No pitää käydä kaukana että näkee lähelle 😀 Heikon hetken tullen liiallinen sos. elämä on myös aika kuluttavaa. Tulee vertailtua itseään toisiin, nähtyä oman elämän paljon huonompana kuin toisten jne. Vastikää on tullut myös some-ilmiöstä väitöskirja, kuinka ihmiset luovat sinne itsestään haluamansa profiilin, EI TODELLISTA kuvaa elämästä 😉 No joo, tää oli tämmöinen hyvin sekava postaus, mutta vielä, mun elämään hyvää oloa tuo aikainen aamulenkki niin, että saan riisua märän topin lenkin jälkeen ja loikata suihkuun. Sen jälkeen kaurapuuro raejuustolla ja mehukeitolla. jne. melko arkisia, mutta hyvää oloa tuovia juttuja. Mutta Hei, mukavaa joulunaikaa sinulle, laitahan taas postauksia 😉

Kommentointi on suljettu.