fbpx

GREEN_FOODINEEVSKU

Suosittelen ja suosin itsekin ensisijaisesti oikeaa ruokaa ja esimerkiksi terveellisten aterioiden ja ateriarytmien opettelua lisäravinteiden ja superfoodien tullessa vasta näiden hallitsemisen jälkeen kuvioihin. Eli jos perusasiat ovat kunnossa, niin sitten voi vähän hifistellä! Jos esimerkiksi aamiainen unohtuu, välipalana oli suklaapatukka ja vatsan toiminta heikkoa, niin suosittelen ensin keskittymään peruspohjan kuntoon saamiseen ja sen jälkeen vasta ottaa erilaisia tukevia tuotteita mukaan omaan arkeen.

Lisäravinteista on hyötyä, sillä hyvin harva saa kaiken tarvitsemansa perusravinnosta. Mutta erityisesti lisistä hyötyvät paljon kuluttavat ja esimerkiksi juuri urheilijat. Itse olen kokenut saavani hyötyä lisäravinteista esimerkiksi vahventuneen vastustuskyvyn myötä. Tämä antaa minulle enemmän terveitä treenipäiviä ja auttaa tietenkin palautumaan paremmin.

Lisäravinteilla voidaan myös saada tukea esimerkiksi aineenvaihduntaan, jonka kautta juurikin palautuminen ja myös painonpudotus nopeutuu. Mutta edelleenkään näihin ei ole mitään taikapillereitä, vaan se taika on perustekemisessä, jonka jälkeen voidaan ottaa joitain tukituotteita näiden rinnalle.

Ajattelin tässä kevään mittaan kertoa teille eri tuotteista, joita käytän itse ruokavalioni tukena ja millä tavalla olen kokenut saavani niistä hyötyä! Toiveita saa myös esittää liittyen siihen, mistä haluaisitte aiheen ympäriltä kuulla?

Ensimmäisenä kerron teille yhdestä lempparistani – vihertuotteista! Nämä ovat olleet ruokavalioni tukena jo useamman vuoden ja koen saavani niistä helposti päivän aikana vihreää täydentämään kasvisten puputusta. Kasviksia saisi nimittäin puputtaa aika paljon, että saisi niistä tarvittavan määrän esimerkiksi vitamiineja ja mineraaleja. Aloitan yleensä aamuni viherjuomalla sitruunanmehun kera ja päivän aikana otan vielä ainakin kerran pienen määrän spirulinaa tai chlorellaa tabletteina. Näitä on mielestäni hyvä vaihdella jo ihan sen vuoksi, että ylipäätään ei ole hyvä käyttää lisäravinteita ympäri vuoden koko ajan, vaan vaihdella ja kierrättää eri tuotteita. Näin keho ei totu niihin liikaa ja saa myös eri ravinteita monipuolisesti.

spirulina2_foodineevsku

Spirulina on levä, joka on erittäin ravinteikas ja sopii erityisesti urheilijoille sen sisältämien aminohappojen vuoksi. Näiden lisäksi spirulinassa on mm. seleeniä, kalsiumia ja rikkiä. Nämä spirulina tabletit kulkevat itselläni mukana treenikassissa sekä reissuissa, jolloin niiden avulla on erityisesti helppo huolehtia päivän aikana vihreän saannista. Tablettimuotoisena niiden käyttö on myös mukavampi aloittaa, jos vihreä juoma ei vielä uppoa niin helposti 😉 Mutta suosittelen kokeilemaan sitruunanmehun lisäämistä viherjuomaan, jolloin se uppoaa paremmin! Tai laittamalla sitä pienen määrän smoothieen, esim tällainen resepti on yksi lemppareistani:

Easy Green Smoothie

 • 100g suomalaisia pakastemarjoja (esim mustikka, mustaherukka tai mansikka)
 • puoli punttia tammenlehtisalaattia / hieman lehtikaalia / viherjauhetta
 • banaani tai avokado (tai puolikas molempia)
 • ripaus merisuolaa
 • vettä / manteli- tai kookosmaitoa
 • halutessa proteiinipitoisuutta, lisää esimerkiksi vaniljanmakuista heraproteiinia
 • jos smoothie kaipaa makeutusta, lisää esim. hieman hunajaa

<3

Eevsku

*Tuotteet saatu Foodinilta

Postauksessa mainitut tuotteet löydät näiden linkkien takaa Foodinin sivuilta & koodilla EEVSKU tuotteista -10% alennusta!

SpirulinaChlorellaViherjauheMerisuolaHeraproteiini

Recipe in English:

Easy Green Smoothie

 • 100g frozen berries (blueberry, strawberry etc)
 • 100g dark green lettuce/ spinach/ kale OR green powder mix
 • avokado or banana (or half of both)
 • pinch of sea salt
 • water / almond or coconut milk
 • if you want, add some protein powder (vanilla or chocolate taste is best for this)
 • if you want it to be more sweet, add some honey

ENJOY!

Total
39
Shares

3 kommenttia

Kommentointi on suljettu.