fbpx

IMG_3269IMG_3266

Saan paljon sähköposteja, viestejä instagramiin, facebookiin, snapchatiin, sekä tänne blogiin. Pyrin vastailemaan ensisijaisesti blogin kommentteihin, sitten muihin kysymyksiin muissa kanavissa. Valitettavasti aikani ei kuitenkaan riitä hyvin pitkiin viesteihin vastaamiseen, mutta koitan aina ottaa niistä ideoita postauksiin, jotta saisitte vastauksia kysymyksiinne! Olen todella kiitollinen kaikista viesteistä, ja kaikki luen kyllä! Olette ihania, kun jaksatte kirjoitella omia tarinoitanne ja palautetta minulle. Snapchatissa pidän välillä hetkiä, jolloin ehdin vastailla kysymyksiinne mystoryn avulla. Voisin harkita Q&A -videoiden tekoa, tai podcasteja. Olisiko toiveita, kumpi olisi parempi?

Joka tapauksessa lupailin vastata eräälle nuorelle naiselle kysymyksiin hänen koulutehtävään liittyen, ja päätin nyt samalla kirjoittaessani julkaista kysymykset vastauksineen täällä blogissa, koska näissä on paljon sellaisia kysymyksiä, joita saan viikottain. Tässä siis kymmenen kysymystä vastauksineen!

1. Missä olet opiskellut? Oletko käynyt jotain erikoistumiskursseja?

Olen opiskellut lukion jälkeen Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaaja AMK -tutkintoa. Teen juuri parhaillaan opinnäytetyötäni ja minun olisi tarkoitus valmistua tänä keväänä. Koulu on venähtänyt hieman johtuen kilpaurheilusta ja yrittäjyydestä, mutta nyt olen sen kanssa erittäin hyvällä mallilla!

Lisäksi liikuntaan, ravitsemukseen ja mentaalipuoleen olen käynyt paljon erilaisia kursseja, seminaareja ja koulutuksia. Haluaisin taas pian kouluttautua lisää ja haaveena olisikin päästä koulutuksiin USA:han. Kannattaa kouluttautua koko ajan mahdollisuuksien mukaan!  Luen myös paljon itse koko ajan lisää, jotta pysyn ajan tasalla uusimmasta tiedosta ja keskustelen aina mahdollisimman paljon minua viisaampien kanssa!
2. Mikä innoitti sinut aloittamaan fitneksessä kilpailemisen?

Ajatus fitnessissä kilpailemisesta on lähtenyt joskus lukion jälkeen. Etsin jotain lajia, jossa voisin jatkaa kilpaurheilua voimistelun jälkeen. Kokeilin muutamia eri lajeja, mutta jostain syystä fitness -kärpänen puraisi ja sillä tiellä ollaan. Ensin minun piti osallistua vain fitnessmalli -kilpailuun, mutta hyppäsinkin suoraan fitness -kilpailulavoille. Päätöksen kilpailemisesta tein syksyllä 2011, jolloin aloitin myös kilpailuihin valmistautumisen.
3. Mitä mieltä olet täysin ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta?

En itse treenaa pelkästään ulkonäön vuoksi, mutta en myöskään sano etteikö se minua kiinnostaisi. Se täytyykin kiinnostaa, jos tässä lajissa kisaa. Kuitenkin kilpailusuorituksestani 50% ratkaistaan urheilusuorituksella, joten se kiinnostaa minua vähintään yhtä paljon. Haluan näyttää urheilijalta ja se tulee urheilemalla, sekä syömällä puhtaasti ja elämällä muutenkin kuten urheilija.
4. Mikä motivoi sinua?

Kehittyminen urheilijana kokonaisvaltaisesti. Minulla on koko ajan tavoitteita sekä fyysisien ominaisuuksien parantamisessa, henkisen puolen vahvistamisessa, ravitsemuksen suhteen, lihashuollossa, kilpailuissa… Ja nämä kaikki johtavat muuttuvaan ulkonäköön. Tottakai minua motivoi myös itse kilpailut ja on myös jotain ulkoisia asioita, joita haluan muuttaa, mutta en ajattele niitä urheillessani. Ainoastaan lähellä kilpailuja. Muuten urheillessa pitää nauttia urheilusta ja puskea itseään eteenpäin ollakseen parempi urheilija. Urheileminen on minulle itseni ylittämistä monessakin suhteessa ja se antaa minulle todella paljon monelle elämän osa-alueelle. Haluan olla paras versio itsestäni ja tiedän, etten ole vielä saavuttanut sitä lähellekään, vaikka haluan silti olla ylpeä itsestäni myös juuri nyt ja tässä.

IMG_3267

5. Onko se hyvä asia, että ihmiset käyvät nykyään enemmän kuntosalilla vaikka treenaamisesta on tullut ainakin nuorten keskuudessa hyvinkin ulkonäkökeskeistä? Vai pitäisikö motivaatio tulla muusta kuin siitä ajatuksesta, että saa hyvät vatsalihakset?

Minusta on ylipäätään erittäin hyvä, että nuoret ovat alkaneet käymään salilla! Kuka on sitten oikea henkilö sanomaan, että mistä se motivaatio kuuluisi tulla? Jokainen löytää motivaationsa mistä löytää, ja hyvä niin. Olemme kaikki erilaisia. Toki oma ajattelumaailma on sellainen, että toivoo kaikkien ajattelevan treenaamista myös siksi, että voi vaikuttaa sillä omaan terveyteen ja hyvinvointiin ylipäätään. Se ulkonäkö tulee kyllä kaiken sivutuotteena, kun tekee urheilemisesta ja terveellisesti syömisestä elämäntavan. Hyvä esimerkki on oma pikkusiskoni, joka täyttää pian 17 vuotta. Hän on halunnut aivan omatoimisesti alkaa käymään kuntosalilla ja silti urheilee monipuolisesti muutakin. Hän haluaa myös syödä terveellisesti, mutta mikään ei ole ”kiellettyä”. Jos haluaa herkutella, saa herkutella. Hänellä on erittäin terveellinen suhtautuminen kaikkeen ja sivutuotteena on tullut kaunis ja hyvinvoiva kroppa. Ei ole väärin haluta muuttaa treenaamalla kropassaan jotain, mutta pitäisi silti treenata monipuolisesti ja olisi hyvä kropasta huolta myös muuten kuin kuntosalilaitteissa.
6. Kuinka monta harjoitusta teet viikossa ja minkä tyyppisiä ne ovat?

Riippuen millainen kausi on menossa, mutta pääasiassa treenaan kuntosalilla painojen kanssa 4-5 kertaa, jotka sisältävät myös liikkuvuus ja kehonhallintaharjoitteita. Lisäksi 1-3 kertaa viikossa teen jotain ominaisuuksia / taitoja kehittävää, kuten voimistelua, akrobatiaa, loikkia.. Aerobista harjoittelua tulee lisää lähempänä kilpailuja. Näiden päälle koitan huoltaa kehoa useamman kerran viikossa venyttelemällä, putkirullailemalla ja käymällä hierojalla jne.
7. Oletko ikinä miettinyt mitään muuta alaa?

Yläasteella minua kiinnosti urheilun lisäksi musiikki ja yksi vaihtoehto on ollut lukea lääkäriksi. Urheilu voitti musiikin lukioaikoina ja myös lääkikseen menon. En ole katunut päätöstäni hetkeäkään, urheilu on tuonut elämääni tosiaankin niin paljon kaikkea. Voisin kuvitella tulevaisuudessa vielä opiskelevani jotain ilmaisua, kuten näyttelemistä. Lääkis ei ole täysin poissuljettu, mutta toistaiseksi ei näytä siltä, että siellä lukemiseen riittäisi aika, eikä juuri nyt motivaatiokaan.
8. Oliko vaikeaa päästä alkuun blogin kanssa?

Kaiken kanssa alku on aina vaikeaa. Aloitin kirjoittamaan ensin matkaopasvuodestani, jonka jälkeen blogi muuttui hiljalleen urheilupainoitteiseksi. Ammattimaisemmin olen kirjoittanut vasta pari vuotta ja haluan kehittyä edelleen koko ajan. Kirjoittaminen on minulle mukavaa ja luonnollista, mutta blogitekstien sisällön rakentaminen yhdessä kuvien kanssa on vienyt aikaansa, jotta on löytänyt oman toimivan tyylin. Blogiin menee paljon enemmän aikaa, kuin ihmiset ajattelevatkaan. Kyllä tämä tällä hetkellä aivan työstä menee, vaikka nautinkin tästä todella paljon.
9. Mitä tavoitteita sinulla on juuri nyt elämässä?

Tällä hetkellä minulla on tietenkin tavoitteita urheilussa, fitness -lavoilla. Ensimmäinen tavoite nyt on  päästä takaisin kilpailemaan toimivalla kropalla. Menen kilpailemaan vasta, kun olen niin hyvä, että voin saavuttaa tavoitteitani, jotka liittyvät kansainvälisiin kilpailuihin ja siellä menestymiseen.

Opinnoissa on tosiaan tavoite valmistua tänä keväänä ja sen jälkeen miettiä jotain uusia koulutusmahdollisuuksia, mutta luultavimmin ulkomailla.

Työssäni haluan myös mennä eteenpäin. Suunnitteilla ja tekeillä on mm. nettivalmennusta, blogin kanssa on tarkoitus edetä koko ajan, uusia projekteja tulee paljon ja suunnittelen myös kirjan kirjoittamista opinnäytetyön pakettiin saannin jälkeen. Uskoisin, että tulen vielä asumaan ulkomailla töihin liittyen ennen perheen perustamista, jonka haluan myös jossain vaiheessa.
10. Mistä olet kiitollinen tällä hetkellä?

Olen opetellut koko ajan enemmän olemaan kiitollinen, no – kaikesta. Tällä hetkellä olen kiitollinen siitä, että saan tehdä työkseni juttuja, joita rakastan ja jotka inspiroivat ja motivoivat minua. Olen kiitollinen perheestäni ja ystävistäni. Olen kiitollinen myös siitä, että saan urheilla terveenä ja tehdä töitä unelmieni eteen.

Suosittelen opettelemaan olemaan kiitollinen niin pienistä, kuin isoistakin asioista, jotka muistuttavat elämän hienoudesta vaikeina hetkinä. Juuri nyt, tänään 28.helmikuuta olen kiitollinen viimeisestä päivästä upealla viikon reissulla hyvän ystävän kanssa, aamukahvista, hyvästä aamutreenistä, välillä paistavasta auringosta ja siitä, että tunnin kuluttua saan taas syödä 😉 Reissustamme voit käydä lukemassa mm. edellisestä tekstistäni: Aktiivilomailijan Fuerteventura.

IMG_3268 (1)

Kiitos paljon kysymyksistä!

<3

Eevsku

Total
16
Shares

1 kommentti

 1. Moikka!

  Voi että eveliina sä olet energinen persoona!
  Tulee motivaatiota entistä enempi ja hyvä mieli kun sun juttujas kuuntelee, yhtä hyvinvoivia ihmisiä pitäis olla enemmänkin. Se hyvinvointi vaan huokuu isona aaltona susta. En saa yliannostusta some-sua! Heh.

  Mutta asiaan, itseäni on jo pidemmän aikaa kiinnostanut kaikenlainen oman kehon treeni, ja harjoittelu yleisesti.
  Myös liikkuvuutta haluaisin parantaa roimasti, akrobatia ois hurjan siistiä, ehkä vielä joskus!!
  Mutta miten tällänen aloittelija lähtis liikkeelle oikealla tavalla kehittämään itteeensä tällä saralla? 🙂

  Oikein ihanaa tiistaita ! <3

Kommentointi on suljettu.