fbpx

kuwait_spartaneevskukuwait_spartaneevsku2

Kun on paljon tekemistä, aika kuluu välillä liiankin nopeasti. En voi käsittää, että olen jo nyt kentällä matkalla takaisin kotiin. Neljä päivää täynnä tekemistä ja oli kyllä todella kaiken tämän matkustamisen arvoista. Ensimmäinen osuus Kuwaitin Spartan Personal trainer -koulutuksesta on nyt koulutettu ja uskon ihmisten todella saaneen paljon uutta tietoa. Fitness ja ylipäätään terveelliset elämäntavat ovat nyt kovassa nosteessa Kuwaitissa ja ihmiset tarvitsevat apua, jotta oppivat treenaamaan ja syömään oikein.

Suurin ongelma maassa on se, että ihmiset eivät ole tottuneet olemaan aktiivisia ja lähes ainoa aktiviteetti heille on syöminen ystävien ja perheen kanssa. Näin Kuwaitissa enemmän pikaruokaravintoloita, kuin missään muualla olen aiemmin nähnyt (Jenkit on vielä näkemättä). Vieri vieressä McDonalds, ShakeShack, CheeseCake Factory, IHOP ja kymmeniä muita brändiravintoloita, sekä kahviloita. Ruokaa on saatavilla paljon ja helposti. Kaikkialle liikutaan autoilla ja jopa kahviloissa on omat autokaistat, jotta ei tarvitsisi nousta autosta (!!).

Toki sieltä löytyy myös terveellisiä vaihtoehtoja, kuten aina mistä tahansa. Lisäksi fitnessbuumin myötä kaupunkiin on tullut alueita, josta löytyy kymmeniä saleja, sekä erilaisia fitness-ravintoloita. Näissä paikoissa on pyritty tekemään epäterveellisistä annoksista terveellisempiä. Niihin ei näkynyt olevan ruuhkaa samalla tavalla verrattuna moniin muihin ravintoloihin. Mutta suosio on kasvamaan päin!

Minulla ei ollut hirveästi tietoa paikasta etukäteen, mitä nyt googlesta löysin ja vähän Antilta kuulin. Kuwaitista jäi kuitenkin minulle hyvä kuva ja mielelläni tulen tänne syksyllä kouluttamaan lisää! Ihmiset ovat olleet todella ystävällisiä ja kiitollisen oloisia siitä, että olemme tulleet heitä auttamaan.

Nyt on aika hypätä koneeseen kohti Istanbulia, jonka kautta kaarran Helsinki-Vantaalle. Olen ollut jo pari tuntia valmis nukkumaan, mutta on ollut pakko sinnitellä hereillä, jotta pääsen koneeseen. Olimme kuluttamassa aikaa Kuwaitin suurimmassa ostoskeskuksessa, jossa törmäsimme sattumalta Jay Cutleriin (4x Mr.Olympia) ja olin jo niin puoliksi unessa, etten tajunnut pyytää kuvaa!! Nyt hieman harmittaa, mutta ehkä kestän. : D

Huomenna aion vain levätä ja maanantaina takaisin Helsingin arkeen! Treeniä, treeniä, töitä, treeniä ja lepoa.

<3

Eevsku

————————————————————————–

I can’t believe how fast the time flied here in Kuwait! I really enjoyed the time here and I’m happy I got to know the culture and get to know some people in there. I wish people got a lot good information from us about training and nutrition and I’ll glad come again in the fall to instruct more.

I will write some more when I first have rested tomorrow at home!

 

Total
27
Shares

2 kommenttia

  1. Heissan! Tuli mieleeni kirjoitusta lukiessani, että olisiko mahdollista saada esimerkkipostausta siitä, miten sä syöt? Ehkä olet joskus aiheesta kirjoittanut, mutta olen varsin tuore lukija, joten ei ehkä osunut silmiini. Ruokailun ja ruoan suhteuttaminen oikein omaan aktiivisuuteen nähden voi olla monelle (minä ml.) haastavaa myös täällä Suomessa, vaikka sitten urheilisikin myös. Ja toki hyvät ruokavinkit ovat aina tervetulleita!

Kommentointi on suljettu.