fbpx

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Yhteistyössä Tupla+

Joku ehkä näkikin viime viikolla snapchatissäni tai instagramissa videopätkää ”hieman erilaisesta” tiistai -illasta. Saadessani kutsun kokeilemaan jotain täysin erilaista treeniä, jota ei juurikaan ole vielä Suomessa, olin tietenkin heti innoissani mukana! En tiennyt oikeastaan yhtään mitä odottaa, ja eivät kyllä tienneet muutkaan osalliset. Treenipaikkana toimi Fibaco aivan Helsingin ytimessä, joka sopi loistavasti hyvän sijainnin puolesta.

Ilta alkoi järjestäjän ja proteiinipatukan esittelyn jälkeen samantien treenillä. Olin ensimmäisenä heti valmiina hyppäämään juoksumatolle ja kokemus olikin hieman perinteistä juoksumattotreeniä erilaisempi, sillä edessä olevalle ruudulle ilmestyikin virtuaalimaailma, jossa sitten juoksentelin. Edessäni avautui Tahkon kesäinen ulkomaasto, jossa pääsin heti ylämäkeen juoksemaan. Vauhtia saikin lisätä matolla aikalailla, että sain kiivettyä mäkeä ylös ja ei tosiaan mennyt kauaa, kun minulla oli jo hiki! Huh.

Seuraavaksi oli tiedossa vielä mielenkiintoisempi treeniosuus pyörän päällä, sillä päähän sai nuo kuvissa näkyvät upeat virtuaalilasit ja sen jälkeen se oli menoa. Tässä en ollut ensimmäisenä testaamassa ja olikin ensin huvittavaa katsoa muiden menoa, kun ei yhtään tiennyt mitä siellä virtuaalimaailmassa oikein tapahtui. Näytti niin hauskalta, että odotti kyllä omaa vuoroa, kuin pikkulapsi tikkaria.

Kun vihdoin sain lasit päähäni ja ”treenin” käyntiin, unohtui siinä kyllä kaikki muu ja se olikin tässä ehkä kaikkein parasta. Muistan ainoastaan minulle sanottavan, että ”nyt se alkaa, katso vaikka vasemmalle”. Eteeni avautui virtuaalimaailma, jossa liikuin tasan niin nopeasti, kuin pyörän polkimeni liikkuivat. Itsehän menin tietenkin tapani mukaan täysillä. Liikuin jossain aavikolla, jossa oli ilmeisesti ollut jonkintyyppinen sota käynnissä ja vieressäni olikin yhtäkkiä sota-aluksia, sekä toimivia, että hylkyjä. Aika jännittävä tunnelma oli tässä treenissä, mutta hauskaa oli ja mikä nimenomaan parasta – olin aivan toisessa maailmassa ja kaikki muu unohtui! En jatkossakaan pistäisi pahitteeksi, jos saisin tehdä aerobisen treenini tuollaisessa virtuaalimaailmassa. Tosin voisin tuon sotatantereen vaihtaa johonkin hieman kivempaan – palmuja, merta, kaikkea kaunista ja semmoista tytöille sopivaa kyllä te tiedätte! Vaikkakin tuommoinen pikku jännitys sai varmasti polkimet liikkumaan hieman nopeampaa, eli on siinäkin kyllä puolensa.

Treeniosuuden jälkeen pääsimme nauttimaan lasien ihmeellisestä maailmasta vielä toisen kerran, mutta tällä kertaa täysin paikallaan. Tai no siis käytännössä olimme paikallaan, mutta tulihan siinä liikuttua, koska täytyi katsella ympärilleen! Taas oli hauska seurata muiden reagointia siihen, mitä virtuaalimaailmassa tapahtui tällä kertaa ja jokaisen reaktio olikin erilainen. Tällä kertaa pääsimme nauttimaan lyhyestä Cirque Du Soleil -show’sta, joka oli itselleni hyvin mieluinen ja olinkin taas aivan omassa maailmassani.

Innostun kyllä helposti, mutta se johtuu myös siitä, että uskallan heittäytyä. En mieti liikaa, mitä muut ajattelevat tai miltähän nyt näytän! Minusta innostuminen on ihanaa ja se oikeasti antaa niin paljon iloa ja energiaa. Oli mahtavaa huomata tämä sama kaikista muista mukana olleista. Minusta aikuisille ei pitäisi olla liikaa sääntöjä tai mitään ”miten kuuluisi käyttäytyä”. Sellainen lapsellinen innostuminen ja energia on parasta! Silloin elämän vastoinkäymisetkään eivät tunnu niin pahalta ja pystyy nauttimaan kaikista kokemuksista enemmän.

Tuo kyseinen ilta oli nimenomaan täynnä innostumista, energiaa, heittäytymistä ja uusia kokemuksia (sekä liian herkullisia proteiinipatukoita)! Voisin kuvitella tällaisen virtuaalimaailman nousevan suosioon hyvinkin pian, mutta toivottavasti sitä osataan hyödyntää oikein, eivätkä oikeat sosiaaliset kontaktit vähene entisestään. Tätä voisi hyödyntää esimerkiksi siinä, että pystyy hetkeksi menemään johonkin aivan muualle ja se toimisi eräänlaisena stressinhallinta / meditaatiokeinona. Toki tästä voi saada myös aivan uudenlaista boostia treenaamiseen hyvin erilaisen lähestymisen kautta! Suosittelen kokeilemaan, jos vain sinulla tulee sellainen mahdollisuus eteen. Ja muista heittäytyä!

Tässä vielä Tupla + tällä viikolla julkaisema video, josta käy kuvia selkeämmin ilmi virtuaalitreenaaminen. Enjoy!

Oli hauskaa vielä kerran käydä läpi tuon illan tapahtumia ja katsoa itsekin tämä mahtava video. Kiitos vielä kaikille viikon takaisesta energisestä illasta ja terveisiä Fuerteventuralta – seuraavassa postauksessa tiedossa sitten niitä virtuaalimaailmassa kaipaamiani palmuja, merta ja muuta mukavaa, heh!

<3

Eevsku

//

Last week I got to try virtual training by Tupla+ and that was awesome! I felt like a little kid being so excited. This is something I would like to try again sometimes! Watch the video above and you’ll see what the virtual training looks like.

Greetings from sunny Fuerteventura! I will update also something from here soon.

Total
18
Shares