fbpx

eevsku_fuerteventuraeevsku2_fuerteventuraeevsku6_fuerte

Matkustin Thaimaahan ensimmäistä kertaa joulun alla 2011. Olimme tuolloin reissussa sen aikaisen avopuolisoni kanssa. Tuohon aikaan olin täyspäiväinen opiskelija ja reissun rahat olivat säästetty pitkältä ajalta opiskelujen ohella tehdyillä työtunneilla. Lisäksi se oli ensimmäinen ”oikea” lomamatkani etelän lämpöön.

Toki olin jo ottanut ensimakua matkusteluun, sekä ulkomailla elämiseen ja olinhan juuri tuota edeltävän talven Gran Canarialla Finnmatkoilla töissä. Sitä en kuitenkaan laske lomaksi, koska se oli kaikkea muuta. Tuota ennen olin ollut pohjois- ja baltian maiden lisäksi kerran Ranskassa ja sekin oli yläasteella ranskan opintojen ohella tehty opintomatka. Hieno reissu siltikin, olimme tuolloin viikon Nizzassa ja näimme myös Monacon ja San Remon. Kaikki propsit opettajallemme, joka reissun järkkäsi ja lauman 15 -vuotiaita viikon siellä jaksoi. Se taisi olla myös ensimmäinen kerta, kun olin lentokoneessa Suomen rajojen ulkopuolella.

Ja nyt ennen kun jatkan tekstiä niin ihan off topic APUA TUOSTA ON 10 VUOTTA :DDDD

Okei huh, hengitä, jatketaan.

Tuon ensimmäisen Thaimaan matkan jälkeen kävin vielä keväällä 2012 Prahassa viikon verran ennen kuin tulikin matkustustauko, sillä keväällä 2012 aloitin valmistautumaan ensimmäisiin kilpailuihini fitnessissä ja kaikki aika, sekä ennen kaikkea raha meni urheiluun ja kouluun. Kesällä 2012 olen lähes repinyt hiuksiani päästä, kun mietin millä rahoitan kilpailuasuni. Mutta kaikilla asioilla on tapana järjestyä ja niin järjestyi silloinkin, eikä tarvinnut mennä kilpailemaan vanhassa jumppapuvussa, hehhe. Tästä voin kirjoittaa lisää joskus toiste, että miten opiskelijabudjetilla selvittiin kilpaurheilusta alkuaikoina.

Joulukuussa 2012 pääsin nuorten MM -kilpailuihin Budapestiin ja siitä seuraava matka oli taas EM -kilpailut Espanjan Santa Susannassa 2013. Näihin matkoihin saa onneksi tukea lajiliitolta, siitä voi olla kyllä todella kiitollinen. Kesällä 2013 oli vuorossa ensimmäinen työreissuni ulkomaille, kun suuntasin valmentamaan voimisteluleirille Italiaan viikoksi. Kilpailumatkan ja työreissun lisäksi ei vuodelle 2013 muistaakseni muita ulkomaanmatkoja tullut, mutta nuo olivat kyllä molemmat ikimuistoisia ja upeita reissuja. Tuo vuosi tuli matkustettua enemmänkin Vierumäki-Lahti-Tampere-Turku-Helsinki välejä.

EDIT: Olin myös Vierumäen porukan kanssa opintomatkalla Romaniassa lokakuussa 2012. Aiheena oli Sustainable society in Physical Education. 😉 Erittäin hauska ja opettava matka tuokin!

Keväällä 2014 mietin, että nyt on kyllä päästävä jonnekin lomalle. Olin ollut viimeksi oikealla lomalla tuolloin joulukuussa 2011. Kosmetologini muistutti juuri siitä, kun sanoin hänellekin tuolloin pari vuotta sitten, että en ole päässyt pitkään aikaan reissaamaan ja olisi päästävä. Elämä on valintoja täynnä ja olen kuitenkin ensisijaisesti käyttänyt aikani ja rahani urheiluun. Toissijainen on ollut matkustelu, mutta nyt olen onnistunut yhdistämään nämäkin kaksi rakastamaani asiaa.

Kesällä 2014 lähdin viikoksi oikealle lomalle Ranskan Biarritziin, samana kesänä olin myös Dublinissa koulutusmatkalla ja vuoden lopulla ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa Dubaissa, josta toinen viikko oli työtä, toinen lomaa.

Vuosi 2015 alkoi Thaimaan kahden viikon lomalla. Sinä keväänä olimme ekalla ulkomaan työreissulla Spartan Gearin kanssa, kun koulutimme Bodyweight training kurssin Ruotsissa. Samana kesänä oli ensimmäinen Thaimaan Bootcamp ja pääsin Thaimaan lämpöön toistamiseen samana vuonna. Reissusta 10 päivää oli töitä, jonka jälkeen toiset 10 päivää omaa treenileiriä. Syksyllä kävin useamman kerran Jönköpingissä Karalahtien luona yhdistetyillä treeni/työ & hermoloma (:D) -matkoilla, sekä omalla extempore Dubain lomamatkalla.

Matkustelu on aina kiehtonut minua ja rakastan matkustamisessa niitä eri vaiheita ja tunteita mitä kokee, sekä kaikkea uutta ja uusia ihmisiä, ympäristöjä, sekä tapahtumia. Matkaa itsessään on jo ihanaa suunnitella, sitten lähteä ja olla siellä, mutta myös palata kotiin! Olen oppinut matkustaessa arvostamaan yhä enemmän myös kotia ja Suomea, vaikka ehkä haaveena olisikin muuttaa vielä ulkomaille ainakin hetkeksi.

Kuulen ihmisten valittavan, kuinka ei ole rahaa eikä aikaa matkustaa. Ymmärrän erilaiset tilanteet ja perheellisillä varsinkin se on aina haastavampaa, mutta oikeasti – mikään ei ole mahdotonta. Kyse on asioiden priorisoinnista. Jos _oikeasti_ haluat matkalle ja se on sinulle tärkeää, niin varmasti se tulee hoitumaan tavalla tai toisella. Se vain vaatii silloin joistain muista asioista luopumista, sillä kaikkea ei voi saada. Tämähän pätee myös kaikkeen muuhun.

Itse valitsin lukion jälkeen hetkeksi matkustelun ja työn, sekä huvin. Se ei ollut täysin oma juttu, vaan halusin takaisin kilpaurheiluun, joten pistin focuksen siihen. Olen kauan halunnut pystyä yhdistämään urheilua ja matkustamista, sekä työn tekoa ja nyt vihdoin uskallan sanoa sen ääneen, että olen onnistunut siinä.

Haluan korostaa sitä, että jokaisen matkan mitä tässäkin tekstissä mainitsin, olen itse joko kustantanut tai ”saanut” töiden / kilpaurheilun kautta. Mikään tässä maailmassa ei tule ilmaiseksi, eikä tähän pisteeseen pääsy ole ollut mikään suora tie. Olen myös jättänyt jotain reissuja tekemättä juuri siksi, että priorisoin urheilun edelleen.

Nyt kun tähän on päästy, haluan silti mennä eteenpäin. Pikkuhiljaa. Step by step. Tälle keväälle on jo päässyt kokemaan kaksi uutta paikkaa – Kuwait, sekä Fuerteventura ja huomenna starttaa taas työreissu Thaimaahan Spartan Gearin kanssa. Minulla on sinne töiden lisäksi tarkka oma treeniaikataulu, sekä jonkin verran muita töitä ja opiskelua, mutta se ei haittaa tippaakaan. Lomailla ehdin myöhemminkin ja eipä treenien, töiden ja opiskelujen tekemiseen voisi juuri parempaa ympäristöä saada, jos on aurinkoa, lämpöä ja mukavia ihmisiä ympärillä.

Muistakaa ; Elämä on valintoja. Siitä muistutti minua taas eilen Puhdas+ urheilijatiimin henkinen valmennus. Kaikki on mahdollista, mutta mikään ei tule ilmaiseksi.

Seuraa Thaimaan matkani blogin lisäksi instagramissa (eevsku), snapchatissa (eevsku) ja Facebookissa.

<3

Eevsku

ps. Jos sinua kiinnostaa nuo edelliset matkani, niin löydät ne oikean reunan avainsanoista valitsemalla esimerkiksi ”matkailu”

 

Total
37
Shares

2 kommenttia

 1. Moi Eevsku,
  Oon niin samaa mieltä sun kanssa. Kuulen todella paljon myös puheita ystäväpiirissä, kun ei ole varaa matkustella tai shoppailla hienoja vaatteita tai rempata kämppää, ja kysymyksiä et miten mulla on siihen ollu varaa, vaikka opiskellut 4vuotta ja vasta nyt pulivuotta ollut sen jälkeen ”oikeissa” palkallississa töissä.. Oon myös sitä mieltä, että on ihan omista valinnoista kiinni, mitä pystyy tekemään ja mihin sen rahansa laittaa. Mulla on varaa juuri siihen mitä itse haluan tehdä, joskus sen keräämiseen menee kuukausi joskus puoli vuotta, mutta ku oikein kovasti jotain haluaa niin kyllä sen sitten saa ja asiat järjestyy 🙂

  1. Moikka Hanna!

   Kiitos paljon kommentista – mahtavaa kuulla, että oot samanlaisella asenteella itsekin tehnyt omassa elämässä mahdolliseksi ne, mitä haluatkin tehdä! 🙂 Se on just noin niinkuin sanoit – valintoja ja välillä siihen menee kauemmin, että saa minkä haluaa, mutta se on sen arvoista.

   Jatka samaan malliin, ihanaa kevättä sulle!

   E

Kommentointi on suljettu.