fbpx

ikea_eevsku

 • Yhteistyössä IKEA Suomi

Kerroinkin jo aiemmin tänä vuonna ensin muuttaaneeni, haaveistani vaatesäilytyksen ratkaisemiseksi ja viimeksi näitte videon IKEA -reissultani ja siellä oli myös jo viittauksia siitä, mitä aion kotiini hankkia. Tuolla videolla olin tosiaan IKEAssa ja käyttämässä hyödyksi suunnittelupalvelua. Pidän asioiden suunnittelusta ja päässäni on aina kaikenlaisia visioita, mutta helpottaa, jos joku on apuna antamassa vaihtoehtoja ja ideoita.

Minulle oli tärkeintä kaksi asiaa vaatekaapin suhteen: ulkonäkö ja käytännöllisyys. Rakastan kauniita asioita ja esteettisyys on itselleni tärkeä osa myös kotia. Tällä hetkellä kun neliöitä on se noin 26, on paras ratkaisu mielestäni pitää asunto mahdollisimman vaaleana ja yksinkertaisena, jolloin se näyttää avarammalta ja valoisalta. Moni on nyt sanonutkin, että asuntoni näyttää jopa paljon isommalta, kuin mitä se on. Onneksi täällä on myös isot ikkunat ja kaikki pinnat vaaleita muutenkin – se toki auttaa myös paljon.

Vaatekaapin halusin siis myös olevan vaalea, ja halusin siihen liukuovet, joissa on peilit. Olin ensin ajatellut koko oven olevan peiliä, mutta suunnittelupalvelussa sain vinkin sijoittaa peilit vain ovien keksiosiin, jolloin peilit ovat ikäänkuin ”vaakatasossa”. Tällä saatiin aivan uusi ilme vaatekaapille ja olen pitänyt tästä ratkaisusta todella paljon!

Yllätyin, kuinka yksityiskohtaisesti suunnittelupalvelussa pystyi valitsemaan palaset vaatekaappiin – erilaisia vaihtoehtoja on vaikka kuinka. Eri värejä, materiaaleja, kokonaisuuden säilytysratkaisuja ja vaikka mitä. Päädyin itse valitsemaan sisällön aika yksinkertaiseksi ja parhaiten omia tarpeitani palvelevaksi – helppoja vedettäviä laatikoita, joihin saa esimerkiksi treenivaatteet mielestäni parhaiten, avoimia hyllyjä isompia huppareita yms varten ja lisäksi kaapeista kahdessa on rekkitanko ripustettavia vaatteita ja myös ulkotakkeja varten. Eteiseni on sen verran pieni, että hyödynnän vaatekaapista osaa myös ulkovaatteiden -ja kenkien säilytyksessä. Varsinkin kenkähylly kaapin sisällä on osoittautunut todella mieluisaksi. Laitan vielä tarkemmin kaapin sisällöstä ja ratkaisuista kuun lopulla. Kuvia, jopa ehkä videon. Jospa siihen mennessä saisin täällä oikeasti kaiken valmiiksi! Vielä olisi tavaroiden järjestelyä ja karsimista tiedossa, sekä kylpyhuoneen viimeistely. Kohta onneksi paljon aikaa ja energiaa vievät (mutta mieluisat) pari projektia päättyvät ja ehdin keskittyä kodinkin laittamiseen. Toisaalta hiljaa hyvä tulee, ja olen edennyt kotini valmiiksi laittamisen kanssa sopivin pikku spurtein.

ikea_eevsku1

Ja vielä siitä kasauspalvelusta! Sehän oli tässä kaikessa melkeinpä parasta, nimittäin kerroinkin jo videolla muistaakseni siitä, kuinka kävi viimeksi, kun itse yritin kasata jotain… Vaikka tosin täytyy tähän väliin kuitenkin mainita, että nuo ostamani siniset tuolit (myöskin IKEAsta) kasasin kyllä ihan ite hehe! No kuitenkin – tähän vaatekaappihommaan kuului suunnittelun lisäksi myös kuljetus- ja kokoamispalvelu. How perfect is that!! Ainakin ihmiselle, joka ei omista autoa (kuten minä) ja perhe asuu kauempana eikä pääse helposti auttamaan – tämä oli aivan täydellistä. Kuljetus hoitui loistavasti niin, että melkein samantien kasauspalvelusta tultiin pistämään hommaa pakettiin. Sen verran monta osaa ja palaa tuohon kaappiin mahtui, että ei olisi kyllä ollut toivoakaan saada sitä itse kasaan. Näytti sujuvan Kokodiilin Jannelta niin mahtavasti, että ei voinut kuin ihailla toisen ammattitaitoa. Meillä sujui myös smalltalk mukavasti, joten oli oikein kiva päivä! Janne pisti kaappia kasaan, itse hoidin työasioita koneella.

 Olin päässäni kauhistellut sitä, kuinka vaikea tämä projekti tulee olemaan, että saan vihdoin vaatekaapin tänne ja kaiken paikalleen. Mutta kaikki on hiljalleen järjestynyt ja viihdyn kyllä kotona paremmin kuin koskaan, vaikka aivan valmista ei vielä olekaan! Suunnittelu, kuljetus ja kasaus helpottivat kyllä niin paljon tätä hommaa ja vähensivät omaa stressiä mielettömästi. Suuren suuri kiitos sekä IKEA, että Kokodiili! Kokoamis- ja asennuspalveluista löytyy lisätietoa IKEAn sivuilta, jossa on lueteltuina heidän suosittelemansa yritykset näiden osalta.

#kaappihyvinkaikkihyvin

#PAX-vaatekaappi

ikea_eevsku2

Seuraava projekti on ollut saada pimennysverhot ikkunoihin.. Jos tiedät jonkun kuka niitä asentaa, niin let me know.

<3

Eevsku

ps. IKEA-kaappiviikot ovat 7.4.-3.5, joiden aikana kaikki liukuovet ovat –50e.  Lisäksi tuona aikana on voimassa  24 kk rahoitustarjous;  max 500 euron ostokselle on 29e/kk ja max 1000 euron ostokselle 49 e/kk. Lisätiedot IKEA

2 kommenttia

 1. Huomenta!! Tänä aamuna väsytti,unet tuntui jäävän kesken ja otsa hakeutui kurttuun kellon soidessa ja minun kömytessä istumaan sängynlaidalle,koska ois ollu vielä paljon unia näkemättä.
  Vahvaa aamukahvia,koska eka kupillinen on parasta, mutta sekään ei auttanu tänä aamuna.Kello on vähän vaille seitsemän ja katselen ulos.Aurinko on noussut ja tekee maisemasta kauniin.Helsinki herää.
  Otsa edelleen kurtussa ihmettelen mistä saisin energiaa tähän aamuun.Ja sitten sä putkahdit mun mieleen.Miten Eve aina onkin niin iloinen ja positiivinen?!?!! Se elämän ilo ja näkökulma tähän kaikkeen.Avasin instan ja sun kuvista ja kirjotuksista tulvahti sellanen määrä positiivisuutta ja hyvää energiaa että alkoi otsarypyt suoristua.Nii just!!! Se asenne!! Muistutin itseäni.
  Eli tuhannesti kiitos Eve kun oot ja inspiroit ja levitätä positiivista energiaa ja asennetta ympärillesi❤️❤️
  Muistutat siitä että ei kaiken pidä olla aina helppoa vaan oma asenne ratkaisee silloin kun ei huvita tai kun sitä energiaa saa kaivaa itsestään ihan tosissaan.
  Toivottavasti sun päivä on hyvä ja energinen,koska mun ainakin on nyt!!
  Jatka hyvää blogia ja inspiroivia insta päivityksiä!! Oot huippu!

 2. Vitsit et Katja tiedäkään kuinka piristit päivää myös täällä kommentillasi! Ihan mieletöntä kuulla tällaista palautetta. <3 Kiitos erittäin paljon ja aivan ihanaa kevättä sinulle! 🙂

Kommentointi on suljettu.