fbpx

SINI_EEVSKU

 • Yhteistyössä SINI

Kevät on aivan ihanaa aikaa monellakin tapaa. Luonto herää eloon ja tuntuu, että samalla myös me ihmiset täällä Suomessa. Lisääntynyt auringonvalo tekee ihmeitä ja monille kevät on jollain tapaa muutosten tai puhdistautumisen aikaa. Valmistaudutaan kesään, valmistutaan kouluista, vaihdetaan vaatekaapin sisältö talvivarusteista kevyempiin ja ehkä samalla muutetaan myös kodin sisustusta keväisemmäksi. Samalla tulee tehtyä perusteellisempi kevätsiivous ja pelkän imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi huomio kiinnittyy myös lisääntyneen luonnonvalon valaisemiin ikkunoihin, sekä peilipintoihin. Kyllä – tiedossa on myös ikkunanpesua!

Ensimmäiset mielikuvat mitä ikkunoiden pesemisestä tulee mieleen harvoin ovat luokkaa jippii! Vai? Omat mielikuvani ovat aiemmin lähinnä liittyneet sanoihin vaikeus, sotku, en osaa, liian työläs.. Innostuinkin aikalailla, kun SINI haastoi minut testaamaan heidän uutta ikkunanpesintään, joka on suunniteltu nimenomaan ikkunanpesun työläyden helpottamiseksi. Ja sitä se kyllä olikin!

Jopa näin hieman kiireisenä aikana (kilpailuvalmistautumiset ja AMK-tutkinnon loppuun vienti) koin itseasiassa ensimmäistä kertaa ikinä ikkunanpesemisen siivoamisen yhteydessä erittäin helpoksi osaksi. Toki asiaa helpottaa se, että asunnossani on vain kahdet ikkunat, mutta ikkunoiden lisäksi tämä tripla-pesin oli aivan omiaan puhdistamaan kaikki peilipinnat, joita asunnostani löytyykin sitten hieman enemmän!

Puhdas koti, sen tuoksu ja se fiilis tuo vain jotenkin niin ihanan rauhoittavan tunteen, että se on todellakin sen vaivan arvoista. Jollain tapaa olen itseasiassa alkanut pitämään siivoamisesta, vaikka ennen koin sen ainoastaan asiaksi, joka on pakko suorittaa. Tässäkin mukavuutta tekemiseen on tuonut (niin hauskalta kuin se kuulostaakin) oikeat välineet. Välineurheilua siis tämäkin! Samoin kävi kevään aikana juoksuni kanssa – kun olen vihdoin löytänyt itselleni mieluisimmat juoksukengät ja vaatteet, on lenkkeily aivan erilaista.

sini_eevsku1sini_eevsku2 sini_eevsku3

Kuten kerroin teille jo vaatekaappi -postauksissani tehneeni tässä keväällä vaate- ja tavarainventaariota, on se jatkunut entisestään muun siivouksen aikana. Nyt on kyllä ollut tosin aika sen verran tiukilla, että lopullinen inventaario ja tavaroiden kiertoon saaminen menee kyllä näiden kevään projektien jälkeiselle ajalle. Kuitenkin yksi ihanimmista asioista on minusta se, kun tulet kotiin matkalta ja koti on putipuhdas! Siihen tähdättiin, ja siihen päästiin. Nyt vain pidetään se koti siistinä ensi viikon keskiviikon lähtöön saakka.

Pääsette vielä tähän loppuun nauttimaan ikkunanpesufiiliksistäni videon muodossa ja lisäksi sain annettavaksi kommentoijien kesken yhden ikkunanpesusetin. Kerro kommenttiboksiin oma kokemus ikkunanpesusta ja annan yhden setin kaikkien vastanneiden kesken torstaina 12.5!

sini_eevsku4

Aivan ihanaa vapun aattoa kaikille – nautitaan keväästä, sen tuomasta freshistä fiiliksestä ja toivottavasti sielläkin puhtaista ikkunoista!

<3

Eevsku

Total
18
Shares

39 kommenttia

 1. Päätin kommentoida tätä ikkunanpesu blogi kirjoitusta, koska on tosiaan se aikaa vuodesta kun niitä pitäisi pestä. Mulle itelle ikkunan pesu on aina ollut yksi haasteista siivoamisessa, koska aina jää joitain läikkiä ikkunaan ( ehkä se on just se etten sitä kunnolla osaa :D), mutta aina ne olen jotenkin pessyt. Oma mummikin on myös yrittänyt opettaa kovasti oikeanlaista tekniikka, mutta ehkä sen ajan myötä opin, ainakin toivon niin.
  Toivon sulle paljon tsemppiä EM-kisoihin ja valmisteluun ja hyvää kevään jatkoa!! 🙂

 2. Päätin lukiossa kotona asuessani auttaa kevätsiivouksessa yksin kotona ollessani. Yllätyksenä pesin omakotitalomme kaikki ikkunat. Olin käyttänyt väärää pesuainetta pesuveteen ja kuivuttuaan kaikki ikkunat olivat kamalia raitaisia! Uusiksi meni päivän työ 😀 Onneksi ei mitään peruuttamatonta tapahtunt, mutta edelleenkään ikkunanpesu ei ole lempipuuhaa. Ehkä oikeat välinete toisivat parepaa fiilistä!

 3. Näyttääpä helpolta! Mulle ikkunanpesu tuottaa aina harmaita hiuksia kosk ikkunat AINA täynnä raitoja vaikka kuinka yritän.. Tsemppiä kisoihin!

 4. Vuosia sitten olin aina mummini apuna ikkunanpesussa, pidin ämpäriä ja ojentelin mitä milloinkin tarvitsi. Vanhempia sukulaisia on aina ilo auttaa, nykyään omien ikkunoiden pesu on kuitenkin ns. ”pakkopullaa” ja vuoden raivostuttavin homma! Muistan vaan aina kuinka iloinen ja tyytväinen mummini oli tarjoomaani apuun 🙂

 5. Näyttää helpolta, sinun ikkunanpesu. Olen pessyt ikkunoita jo pienestä tytöstä alkaen, vanhempani olivat talonmiehinä 1970-luvulla ja me lapset autoimme usein. Myöhemmin olen pessyt ystävieni ikkunoita, omieni lisäksi. Aloitan aina ”pokista” ja sitten ikkunoitten kimppuun. Laitan Fairya ja shamppoota pesuveteen, ei tule raitoja ikkunoihin, sitten vaan lastalla kuiviksi ja kuivalla pyyhkeellä mahdolliset valumat pois. Koko koti näyttää puhtaalta, kun ikkunat on pestyHauskaa Vappua ja alkanutta kevättä!

 6. Mä oon aina tykänny ja välillä oon käyny pesee koko suvun ikkunat 🙂 Hyvät välineet helpottaa paljon! Nyt ne välineet olis päivitystä vailla 😉

 7. Oon aina inhonnut siivousta ja varsinkin ikkunoiden pesua! Mut sit vuosi sitten Sain synttärilahjaksi kärcherin ikkunanpesurin sen jälkeen ikkunan pesu on ollut lemppari siivous toimi ihanaa kevättä ja hyvää vappua sulle!

 8. Haluaisin tykätä ikkunanpesusta, koska puhtaat ikkunat kodissa ovat jotain niin mahtavaa ettei voi edes tajuta miten maisema muuttuu. Mutta usein ikkunat pesee silti mieheni, koska asunnossamme on ikkunoita melkoisen paljon…
  Nyt kun olen viimeisilläni raskaana, voisin ehkä edistää synnytystä pesemällä edes muutaman ikkunan! Hyvä idea ainakin jos tyyppi ei meinaa alkaa tulla ulos kodistaan 🙂

 9. En ole ikinä tykännyt ikkunoiden pesusta, se on hankalaa ja saan samalla ikkunalaudat ja lattiat sotkuisiski (vaikka olen yrittänyt suojata ne!). Siksi yritän vältellä ikkunoiden pesua ja pesen vain sisä- ja ulkoikkunoista vain ne kohdat mitkä on ihan pakko tai sitten yritän saada jonkun muun pesemään ikkunani

 10. Olen alkanut oikeastaan tykkäämään ikkunanpesusta. Teen osa-aikaista siivoustyötä ja nyt keväällä noita ikkunanpesukeikkoja on ollut joka päivä. Tälle keväälle ikkunanpesutunteja taitaa olla takana n. 40h… Tänään olen vapaalla ja päädyin sitten pesemään oman parvekkeeni laseja, jotka osoittautuivat tähän asti hankalimmiksi, koska lasit eivät suostuneet aukeamaan!! 😀 tuli kuitenkin puhdasta ja hyvillä mielin vapun viettoon 🙂

 11. Voi ei! En kestä edes ajatella että pitäisi taas pestä asunnon yksi ja ainoo ikkuna. Kyseinen yksilö onkin sitten hankalampi tapaus ja yksikseen sen pesu ei onnistu ei millään. Ensin irtokahvalla lukkojen avaaminen vaatii jo supervoimia ja sen jälkeen iso tuplalasinen ikkuna aukeaa alhaalta ylöspäin ja sisäänpäin kahden saranan varassa. Pesun aikana toinen sitten roikkuu ikkunasta koko kehon painollaan samalla kun toinen ujuttautuu ikkunoiden väliin pesemään. Ja uloimman ikkunan ulkolasia pestäessä toisella kaksi raskasta ikkunaa pidettävänä auki sen aikaa kun toinen keikkuu ikkunasta ulos ja yrittää nopeasti, tehokkaasti ja putoamatta pestä ikkunan. Toivottavasti seuraavassa asunnossa ei tällaista tarvii tehdä ;D

 12. Tämä arvonta on niin tehty minulle, jos Sinin välineet tekevät ikkunanpesusta yhtään mukavampaa ja helpompaa. Se on jokakeväinen inhokkihomma! Olen suht. siisti, teen viikoittain kotisiivon ja se on minusta jopa mukavaa. Puhdas koti on ihana. Puhtaat ikkunat tekevät koko kodista puhtaamman näköisen, mutta se peseminen on niin kamalaa. Eikä se todella ole edes helppoa: aina jää ihme ”raitoja” ikkunoihin.

  Peukut pystyssä siis mukaan arvontaan. 😀

 13. Oon tainnut viimeks joskus pikkutyttönä auttaa äitiä ikkunanpesussa…no mutta senkin asian opettelu on pian edessä kun tulee muutto omaan kämppään 🙂

 14. Vaikka olisi vaan yksi ikkuna pestävänä, niin silloin jopa tiskit on pois ja kouluhommat tehty! Kunnon välineillä se olisi varmaan mielenkiintoisempaa! 😀

 15. Ikkunan pesusta entistä kamalempaa teki se että ikkunassa oli kolme lasia, 6 pintaa siis pestävänä nykyisen 4 sijaan.. Kiitos ikkuna remppa 😀 mutta ikkunat ei vähentyneet joten apuvälineet ois tervetulleita 🙂

 16. Ikkunanpesu on siitä kivaa siivousta, että se on nopeaa ja työnsä jäljen näkee heti. Meillä on suuria ikkunapintoja, jota pesemme perheen kanssa yhdessä. Musiikkia soimaan ja lopuksi siivouskahvit palkinnoksi. Välineet ovat tosi tärkeitä ja kiitän sinua näistä vinkeistä.

 17. Moikka! Tähän oli nyt pakko sitte kommentoida, koska minä itseasiassa tykkään ikkunanpesusta! Oon pienestä pitäen pessyt aina kotona meidän omakotitalon ikkunat ja äiti on maksanut siitä pientä korvausta joka on ollut tietenkin plussaa ja sitä on sitten ihan mielellään aina alottanut pesemään ikkunat

 18. Ite oon aina rakastanu ikkunoiden pesua!
  Oon ihan pikkutytöstä asti pessy aina meiän talon kaikki ikkunat joita löytyy melkein 20kpl ja nyt omassa kodissa n. 12kpl ikkunoita tulee pestyä kans kaks kertaa vuodessa:).
  Opiskelijatuloilla ei oo ollut oikeen varaa ostaa kunnon ikkunanpesutarvikkeita, joten halvimmasta päästä ollaan menty. Kotona asuessa vielä tarvikkeet olivat parasta laatuaan ja sen kyllä jäljestä huomasi:).
  Ois tosi huippua päästä taas pesemään Sinin tarvikkeilla- ne on ihan parhaita!

 19. Ikkunanpesu on ihan mukavaa hommaa kunhan ikkunoitten pesemiseen löytyy se sopiva hetki. Oikeat välineet helpottaa huomattavasti kyseistä hommaa. Olisi oikein huippua voittaa kunnon välineet:)

 20. En yhtään tiedä miten ikkunat pitäisi ”oikeaoppisesti” pestä eli en osaa sitä hommaa ollenkaan. Tästä johtuen voin sanoa vihaavani edes koko ajatusta ikkunoiden pesemisestä. Koskas en myöskään ole tähän mennessä joutunut ikkunoita pesemään, sillä sain tehtyä siitä sopimuksen poikaystäväni kanssa. Olin yhtenä iltana niin ahdistunut ikkunoista ja edes ajatuksesta niiden pesemisestä, että keksin mielestäni hyvän diilin. Jos hän pesee aina jatkossakin ikkunat, niin minä voin hoitaa kaiken muun siivoamisen kodissamme. Kaiken. Asia sovittiin heti, ja ymmärsin mitä oli tullut luvattua, vasta kun oli liian myöhäistä. Nyt toivon yli kaiken, et jostain oppisin ja keksisin tuon puuttuvan taidon ja voisin itse pestä ikkunamme tänä vuonna – se olisi loppupeleissä varmasti aika paljon helpompi ratkaisu kuin kaiken muun siivouksen hoitaminen…

 21. Pesin ensimmäisen oman asuntoni ikkunoita muuton yhteydessä, ja ei lähtenyt millään puhtaaksi. Ikkunoihin oli siis läiskynyt pieniä maalipilkkuja kun talon ulkopinta oli maalattu. Halusin ihan välttämättä saada ikkunat puhtaaksi, mutta eihän mulla mitään välinettä tai ainettu ollu millä sen maalin sais pois. Seuraavana päivänä juustoh viipaletta leikatessani tuli älynväläys ja lähin sit juustohöylällä rapsuttaa ikkunoista maalia. Tuli muute puhasta!
  Nytku ei oo niitä maaliläikkiä ikkunoissa ni kyllä tommoset oikeet ikkunanpesimet kelpais!

 22. Meillä on ihan järkyttävä määrä ikkunoita, sekä iso lasitettu terassi. Ahdistun ajatuksestakin, että ne pitäis pestä. Meniskö sekin treenistä Sinin tuotesetin ja täysillä olevan musiikin ansiosta??

 23. Oon pessy ikkunat viimeks kolme vuotta sitten, koska mulla ei oo kunnollisia välineitä sitä varten ja siks se ei oikeen viimekskään sujunu. =D

 24. Oon asunut jo vuosia omillani ja vain kerran oon pessyt ikkunat kodistani. Koteja on ollut matkan varrella yhteensä 4, joten on selvää ettei se ole mun mielipuuhaa. Se yksi spesiaalikerta tapahtui edellisessä asunnossa ihan extemporee kun pari kaveria oli tulossa tyttöjen iltaan ja mietin että no nyt täytyy perussiivouksen lisäksi panostaa ja pestä ikkunatkin. Noh vaikeuksien jälkeen sain ison ikkunan auki korkealla kerrostalossa, löin jakkaran ikkunan eteen ja aloin kurottelemaan ikkunaa puhtaaksi. Pienestä koostani johtuen sain roikkua puoliksi ulkopuolella korkeuksia uhmaten että sain ikkunat pestyä ja silti uloimmat nurkat jäi tahraisiksi. Mietin vaarallisen urakan jälkeen että en enää koskaan pese ikkunoita mutta nyt taas muutettuani uuteen asuntoon se olisi edessä. Saa nähdä mitä siitä tällä kertaa tulee mutta ehkä uudet ja päivitetyt välineet helpottaisi mini-ihmisen urakkaa! 🙂

 25. Muistot ikkunanpesusta ovat ihan mukavia. Viime keväänä viimeksi pestessäni ikkunoita aurinko paistoi ja oli lämmin. Mikäs siinä ikkunoita pestessä ja kun vielä soi hyvä musiikki! Pesutarvikkeet oli muuten lainattu äitiltä (: D). Olisi kivaa jos tänä keväänä olisi omat siivousvälineet, joilla pääsisi nauttimaan päivän kirkastamisesta. 🙂

 26. Tulipas tää hyvään saumaan. Oon juuri tässä miettinyt tuota ikkunoiden pesua kovastikkin. Se tosiaan tuntuu niin työläältä asialta hoitaa, mut olis vähän pakko tehdä se, alkaa kohta jo naapuritkin varmaan kattelemaan kun on niin likaset ikkunat. 😀 Asutaan nyt maantasalla ja aikaisemmin asuttiin kolmannessa kerroksessa, niin en kokenut sitä niin tärkeäksi kun ei kukaan niitä niin korkeelta nähnyt 😀

 27. Vaikeinta itselleni ikkunanpesussa on se aloittaminen. Loppujen lopuksi jollain kieroutuneella tavalla kuitenkin nautin tuosta hommasta ja etenkin sitten siitä lopputuloksesta, kun on puhtaat ikkunat. Viime vuonna tosin jouduin melkein heti aloittamaan alusta, kun pesua seuraavana päivänä lintu oli käynyt tekemässä asiansa keskelle ikkunaa ja heti kunnon läjänä 😀 😀

 28. Ikkunanpesu on ehkä pahinta mitä tiedän! Koska se on niin kauheata niin pesu yleensä jostain kumman syystä ”unohtuu” 😀 viime vuonna tuli pestyä vasta myöhään syksyllä.

 29. Reilu viikko sitten pesin vanhan vuokra-asunnon ikkunat. Nyt pitäisikin pestä uuden vuokra-asunnon ikkunat, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ryhtyä hommaan.

 30. En tykkää ikkunanpesusta, mutta se on välttämätön pakko. Uudet välineet olisi kyllä mieleiset, niin pesu voisi sujua mukavammin 🙂

 31. Muistot ikkunan pesusta ovat mukavia, mutta viimeksi olen pessyt ikkunat kaksi vuotta sitten, koska kunnon välineet sitä varten puuttuvat.

 32. Itse en ikkunoita kovinkaan paljoa ole pessyt mutta kerran yritin pestä lasi oven pienet ikkunat ja tuloksena likaisemmat peilit mitä ne olivat ennen pesemistä! Uudet siivous välineet olisi mahtavaa voittaa ja antaa vaikkapa äidille äitienpäivä lahjaksi tosin vähän myöhässä!

 33. Tykkään ikkunanpesusta omassa pienessä asunnossani, mutta opiskelijabudjetista johtuen välineet eivät ole kummoiset. Puhtaat ikkunat tekevät koko asunnosta niin raikkaan!
  Pesen usein vanhempienikin talon ikkunat, niitä on niin paljon, että työ pitää jakaa kolmeen päivään. Sen jälkeen olen ihan poikki ja niskat jumissa. Työ kuitenkin palkitsee, koska saan itselleni ja läheisimmilleni iloisen mielen. Hauska olisi kokeilla tuollaista pesuria juuri isommassa kohteessa. 🙂 voimia tulevaan! <3

 34. Ikkunanpesu on mielestäni yksi mukavimmista kotitöistä, mutta ikkunanpesuvälineeni ovat kyllä päivityksen tarpeessa. Siksi olen ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 35. Ikkunanpesu ei ole lempipuuhaa, ja lykkään sitä yleensä viimeiseen asti. Nykyisessä kämpässäkin pesin ikkunat eka kertaa vasta monen vuoden jälkeen. Lopputuloksena jää melkein aina jotain jälkiä tai raitoja, mikä on tosi ärsyttävää. Muita tarkotukseen suunniteltuja välineitä ei oo kuin kuivain, joten lisäys valikoimaan voisi olla ihan paikallaan.

 36. Pesin viime keväänä ensimmäisen kerran ikkunoita ja onhan se mahtava fiilis, kun ikkunat ovat putipuhtaat ja valoa pääsee sisään paljon enemmän! Mutta ehdottomasti tänä vuonna täytyy hankkia ensin paremmat välineet 🙂

 37. Ikkunoita en ole pessyt sen jälkeen, kun olen muuttanut pois äitini luota. Isosta omakotitalosta jäi pienenä ” traumat” kun piti aina pestä ikkunoita niin paljon. Ehkä olisi aika skarpata ja pestä omat ikkunat? 😉

 38. Pyysin poikaystävää pesemään ikkunat ja jälkeenpäin toivoin että olisin tehnyt sen itse, sillä vaikka tulikin puhdasta, pesuun kului 3 rullaa talouspaperia ja yksi lasinpesusuikupullo. Noh, enpä viitsinyt siinä alkaa arvostelemaan, kun toinen oli niin tyytyväinen työhönsä… Ensi kerralla pestään yhdessä 🙂

Kommentointi on suljettu.