fbpx

choices_eevskuchoices_eevsku2

Joka päivä me teemme valintoja. Niitä tehdään oikeastaan aivan koko ajan. Sen minkä olen itse oppinut ja tajunnut ja mikä on nyt vihdoin juurtunut syvälle on se, että niillä jokaikisellä valinnalla on merkitystä. Ja niihin valintoihin voi vaikuttaa itse.

Elämässä on toki aina asioita, joihin ei voi vaikuttaa – mitä niille sitten pitää tehdä? Ei mitään. Älä käytä energiaasi ja aikaasi sellaisten asioiden murehtimiseen, joihin et voi vaikuttaa. Jos niiden asioiden suhteen valinta ei ole sinun käsissäsi, niin miksi ihmeessä käytät siihen kapasiteettiasi?

Meille on jaettu erilaisia pelikortteja tähän maailmaan, mutta meillä kaikilla on ne samat 24 tuntia vuorokaudessa. Se mihin käytät tuon 24 tuntia, vaikuttaa aika ratkaisevasti sinun elämääsi. Se vaikuttaa siihen kyseiseen päivään, mutta ennen kaikkea tulevaisuuteen. Vaikka puhun hetkessä elämisestä ja olen tavallaan rakastunut siihen ajatusmalliin, ei se tarkoita ettenkö miettisi tulevaisuutta. Hetkessä eläminen ei tarkoita huonojen valintojen tekemistä. Sellaisten valintojen tekemistä, jotka veisivät minua kauemmaksi siitä, mitä haluan elämältäni.

Hetkessä eläminen ei myöskään mielestäni pidä ajaa siihen, että tulee liian mukavuudenhaluiseksi. Rentoutuminen, hyvä ruoka ja hyvä seura kuuluvat kyllä elämään, mutta jos haluat saavuttaa jotain suurta, ei se auta että viettää vain näitä mukavia hetkiä. Minusta tuntuu ylipäätään, että ihmiset pelkäävät liikaa vaikeita hetkiä. He eivät kestä kovaa treeniä, koska se sattuu. He eivät halua syödä terveellisesti, koska se on pahaa. He eivät halua mennä ajoissa nukkumaan, koska se on tylsää. He eivät halua priorisoida itseään ja omaa hyvinvointiaan, koska muut. Ei oteta riskejä, koska jos epäonnistuu niin kaikki puhuvat pahaa ja nauravat.

Välillä onnistutaan ja nautitaan siitä. Suurimmaksi osaksi mennään mutkien kautta ja opitaan. Nautitaan kuitenkin myös siitä. Tällä hetkellä yksi elämäni parhaista hetkistä oli ehdottomasti viime sunnuntaina noin klo 10.20, kun olin käynyt tekemässä molemmat suoritukseni onnistuneesti. En sillä hetkellä välittänyt siitä, mikä tulisi olemaan lopputulos. Sillä ei ollut siinä hetkessä merkitystä. Se oli kaikista hienointa huomata ja se on ollut suurin oppi itselleni, mitä olen tässä ehtinyt vajaassa kolmessa vuodessa kerryttää viimeisen kilpailuni jälkeen.

Nautin tästä tekemisestä. Näistä valinnoista. Ei se silti tarkoita, että se olisi koko ajan helppoa. Ei to-del-la-kaan. Haluan kertoa teille niin paljon siitä, mitä kaikkea tuo viime sunnuntain onnistuminen on vaatinut. En olisi itsekään koskaan uskonut pystyväni tähän kaikkeen. Mutta nyt tiedän taas pystyväni paljon enempään, kuin mitä kuvittelin.

Tämä on niin kliseistä, mutta ihan oikeasti. Kuunnelkaa mitä sydän sanoo ja uskokaa sitä. Itse yritin taistella vastaan ja eihän siitä mitään tullut. Kun vihdoin lopetin miettimästä mitä muut ajattelevat, mitä muut haluavat että teen ja mitä minun ”kuuluisi” tehdä, tuli elämästäni taas niin paljon parempaa. Olen myös oppinut priorisoimaan, pyytämään apua, sanomaan ei ja valitsemaan entistä tarkemmin kenen kanssa vietän aikaa. Kenet päästän lähelleni. Myös jokainen näistä asioista on vienyt minua eteenpäin ja tekee elämästäni sellaista, kuin haluan sen olevan.

Sunnuntaina saavutin EM -kilpailupaikan. Aion antaa kaikkeni, että täytän tuon paikan. Eilen kävin pitämässä opinnäytetyöseminaarini Vierumäellä. Aion myös valmistua tänä keväänä, ja se on nyt lähempänä kuin koskaan.

Vihdoin olen taas oikealla tiellä. Väylässä – niinkuin Ruotsissa viime vuoden lopulla ollessani jo huomasin. Nyt on aika lähteä treenaamaan. Tekemään niitä valintoja, jotka vievät eteenpäin. Mahtavaa perjantaita juuri sinulle.

choices_eevsku3

<3

Eevsku

Total
131
Shares

5 kommenttia

 1. Ruokapäiväkirja esim.viikolta olis tosi kiva postausaiheeksi! Kuvien kanssa 🙂

 2. Hei 🙂 oon aika uusi lukija, ja oon kyl todella vaikuttunu sun motivaatiosta ja tekemisen ilosta mikä susta huokuu 🙂 sun snäpeistäkin niin susta saa hyvän fiiliksen ja tulee jotenkin aina energiaboosti niistä 🙂 mut ajattelin kysyä et onko sulla postausta jo tästä sun lajista, mitä kisalavalla katotaan ja mitä ohjelmista vaaditaan jne , kiinnostaisi lukea siitä 🙂 katoin sun ohjelman kisoissakin WOW 🙂 mahtava fysiikka ja liikkuvuus !

  1. Moikka Frida!

   Kiitos paljon kommentista ja sanoista 🙂

   Koitan tehdä lajistani laajempia postauksia lisää – jotain varmasti löytyy tuolta ”fitness” -tägin alta jo valmiinakin.

   Ihanaa viikkoa <3
   E

 3. heippa! teetkö myös valmennus hommia niin että valmentaisit esim kisaajia bikinifitneksessä :)?

Kommentointi on suljettu.