fbpx


smiles_eevsku

Viime viikolla aloitin puhumaan hymyn voimasta ja lupasinkin, että asiaa aiheen ympäriltä tulee lisää tässä lähiviikkojen aikana. Nyt haluaisinkin seuraavaksi pohtia tarkemmin sitä, millaisissa tilanteissa hymyileminen on oikeasti tärkeää ja mitä sillä voi saada aikaiseksi? Milloin hymyileminen tai sen puuttuminen tekee suuren eron?

Hymyileminen ei kuulu pelkästään hyvään fiilikseen tai asiakaspalveluun, kuten viime postauksessa kirjoitin. Toki näihin kahteen se kuuluu erittäin paljon, mutta on paljon muitakin tilanteita, jolloin hymyllä voi olla suuri merkitys. Tällaisia tilanteita on esimerkiksi ensikohtaaminen jonkun kanssa, oli kyseessä sitten työhaastattelu, muu työtapaaminen tai vaikka treffit. Sanotaan, että ensivaikutelma on tärkeä ja se pitää minusta todellakin paikkansa. Itse koen ihmisen aivan eri tavalla jos saan ensimmäisenä katsekontaktin lisäksi hymyn. Ylipäätään hymyileminen tuo heti lämpimämmän ja rennomman tunnelman tilanteeseen.

adidas_rock smile_eevsku_oralb

Toinen, missä hymyllä on erittäin suuri merkitys koskee esiintymistä. Kaikki eivät pidä esiintymisestä, mutta sitä joudumme me kaikki ainakin jollain tasolla tekemään. En nyt tarkoita pelkästään jossain lavalla esiintymistä isolle yleisölle vaan ylipäätään vaikkapa esimerkiksi esiintymistä koulussa luokan edessä, työpaikalla jonkin asian esittämistä / kouluttamista tai vaikkapa liikunta-alalla ryhmäliikuntatunnin pitämistä. Näissä kaikissa tilanteissa esiintyjä / ohjaaja saa kyllä minulta isot pisteet jo pelkästään siitä, että hymyilee. Tietenkin jos on kyseessä vakavampi aihe tai tilanne, niin ymmärrän ettei hymy kuulu asiaan koko ajan, mutta tässäkin kokonaisuus ratkaisee. Hymyn voisi vilauttaa vaikka alussa ja lopussa, jos aihe itsessään on vakavampi. Toki ihmiset pitävät myös erilaisista esiintyjistä, mutta kyllä sellainen iloinen yleisilme saa ainakin itseni viihtymään paljon paremmin – oli sitten kyseessä laulaja, puhuja tai vaikka treenin vetäjä.

Myös tilanne, jossa hymyllä on suuri merkitys on varmasti monelle tuttu. Ihastuminen. Rakastuminen. Onnellisuus, joka puskee sisältä ja sitä on vaikea selittää, mutta se saa hymyilemään. Jos tämä onnellisuus liittyy toiseen ihmiseen, varmasti myös sen hymyn muistaa, jonka on toiselta saanut.

I love seeing you smile.

You make me smile.

smiles_eevsku_oralb

Mikä on sellainen tilanne, missä itse koet hymyn kaikkein tärkeimmäksi tai onko jokin tilanne mistä se on jäänyt sinulle vahvasti mieleen?

<3

Eevsku

Ps. Aiheen ensimmäisen postauksen löydät täältä: Power of smiles
fallback[2]

Total
26
Shares

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu.