fbpx

T2T_4358_eevsku

Päässäni on surrannut koko aamun. Oikeastaan koko viikon, heti kilpailujen jälkeen. Olen rakentanut kokonaisuutta siihen, että mitä haluan. Pistänyt asioita järjestykseen. Tehnyt asioita sen eteen, että elämäni menisi yhä enemmän siihen suuntaan, mihin sen haluan menevän. Se ei tarkoita sitä, ettenkö osaisi nauttia tästä hetkestä. Olen todellakin erittäin iloinen siitä, mitä kaikkea tämä vuosi onkaan tuonut eteeni. Mutta mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Olen oikeastaan tehnyt enemmän töitä kuin koskaan ennen. Nyt olin siihen henkisesti valmiimpi kuin koskaan ja huomaan sen myös siitä, kuinka hyvin tämä kilpailujen jälkeinen aika on lähtenyt käyntiin. Ei tyhjää oloa, eikä motivaation katoamista. Päinvastoin.

Menin treenaamaan heti maanantaina, kun palasimme Suomeen. Treenasin kahdesti tiistaina ja keskiviikkona. Torstaiaamuna matkustin Kouvolaan treenaamaan valmentajani kanssa. Silloin en ehtinyt tekemään toista treeniä, mikä hieman harmitti, mutta yllättävä viimeinen puuttuva koulutehtävä vei aikani. Onneksi se teki sen viimeistä kertaa. Se oli oikeasti vii-mei-nen koulutehtävä. Valmistuin eilen. Kaikki tarvittavat opintopisteet rekisterissä, opinnäytetyö theseuksessa ja valmistumishakemus tehtynä. Olen vihdoin valmis Liikunnanohjaaja AMK, erikoistumisena urheiluvalmennus. Voin sanoa, että koko kevään kaikki vapaa-aikani meni opintojen loppuun saattamiseen. Voin myös kertoa, että ei ollut ihan helppoa kirjoittaa opinnäytetyötä, kun välillä saattoi olla aika väsynyt treeneistä ja kilpailudieetistä. Ei ollut kaikista mukavinta kirjoittaa koulutehtäviä Thaimaassa, kun muut olivat altaalla. Tai opinnäytetyötä Bangkokissa, kun muut shoppailivat. Mutta kertaakaan en valittanut. Ehkä parit itkut tuli itkettyä, varsinkin lähellä kilpailuja, kun ei oikeasti enää olisi jaksanut. Olisin vain halunnut levätä. Olin päättänyt kuitenkin saada tämän kaiken nyt tehtyä. Ja onneksi tein. Vitsi mikä fiilis.

Huippu-urheilussa mennään äärirajoilla. Tänä keväänä menin äärirajoilla niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Mutta tällä kertaa kaikki muut palikat olivat kohdallaan, jotta selvisin siitä ja palautuminen on ollut helpompaa kuin koskaan. Minulla on oikeat ihmiset ja tukiverkko ympärillä. Lisäksi sain vajaan kolmen vuoden aikana rakennettua yritystoiminnastani sellaisen, että saan katettua sillä elämisen ja kilpaurheilun. Mikään ei silti ole koskaan täysin valmista, vaan aina voi mennä eteenpäin ja asioita voi tehdä paremmin. Asioita voi tehdä oikeastaan vielä aivan älyttömän paljon paremmin ja muunmuassa sen takia päässäni onkin surrannut ja kovaa.

Otsikossa on aika herättävä kysymys, mutta se on oikeasti yksi tärkeimmistä kysymyksistä, mitä voi keneltäkään kysyä. Ja siihen kysymykseen kannattaa etsiä vastaus. Etsi niin kauan, että tiedät. Se saa ja pitääkin muuttua matkan varrella, mutta sinun täytyy tietää mitä haluat ja olla valmis tekemään töitä sen eteen. Ole valmis heräämään joka aamu valmiina tekemään asioita niin, että pääset sitä kohti. Älä oleta, että asiat tapahtuvat itsestään, että joku tekee ne puolestasi. Kun tiedät mitä haluat ja olet valmis tekemään töitä sen eteen, voit saavuttaa kaiken mitä haluat.

Mieti tarkkaan. Pohdi ja käytä siihen aikaa. Välillä siihen voi mennä jopa vuosia. Mutta ainakin omalla kohdallani olen tajunnut sen, että olen aina tiennyt mitä haluan, kukaan muu ei vain välttämättä ympärilläni ole uskonut siihen ja minua ei ole siihen kannustettua. Huippu-urheilija. Yhteiskunta ei ole siihen kannustanut. Sen vuoksi en ole myöskään itse siihen uskonut ja se on välillä jäänyt. Matka siihen on näyttänyt välillä niin pitkältä, että usko on loppunut kesken. Olen halunnut luovuttaa. On ollut helpompiakin vaihtoehtoja. Mutta kun ne vaihtoehdot eivät kelpaa, ne eivät tee minua onnelliseksi.

T2T_4363_eevsku T2T_4365_eevsku

Älä välitä siitä, mitä muut sinulle sanovat. Älä kuuntele niitä, jotka haluavat lannistaa. Äläkä varsinkaan vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, jotka eivät usko sinuun.

Ja kyllä – se mitä haluat ja siihen pääsemiseen vaadittu aika on oltava jollain tapaa realistisia. Mieti millä askelilla pääset lähemmäksi. Mutta uskalla ajatella isosti. Ja muista, että sinne pääsy on varmasti kivinen tie. Tulee olemaan hetkiä, kun haluat luovuttaa. Tulee olemaan hetkiä, kun kaikki näyttää epätoivoiselta. Tulee olemaan hetkiä, kun et usko itseesi ja epäilet sitä mitä haluat.

Kirjoita ylös se mitä haluat ja muista palata siihen sillä hetkellä kun epäilet. Muista, että kaikessa on jotain hyvää, myös niissä haasteissa. Ne kuuluvat elämään. Älä ole marttyyri, meillä kaikilla on välillä vaikeaa.

Kliseistä, mutta niin totta: älä ikinä luovuta.

Avasin aamulla kalenterini ja siellä oli avaamallani sivulla lause:

Jos ihminen tietää mitä haluaa elämältä, hänellä on kaikki edellytykset toteuttaa unelmansa. -Paolo Coelho (Uskallus -kalenteri, viikko 19 kohdalla)

Kiteyttää aika hyvin sen, mitä tällä tekstilläkin haluan sanoa.

T2T_4362_eevsku

Eilen oli mielettömän inspiroiva päivä Långvikissa, jossa järjestettiin Pohjoismaiden suurin sisältömarkkinoinnin festaritapahtuma PING Helsinki. Kiitos vielä kutsusta ja kiitos kaikille mahtaville järjestäjille ja kaikille ketä tapasin päivän aikana! Oli paras perjantai 13. ikinä, eikä yhtään vähempää myöskään sen vuoksi millaisia uutisia sain rakkailta ystäviltäni Nannalta ja Jereltä <3

Pian lähden ottamaan yhden tärkeän askeleen kohti unelmaani. Olen niin innoissani. Tiedossa siis treeniä – tästä kerron lisää myöhemmin. Huh mikä fiilis.

T2T_4294_eevsku

<3

Eevsku

Kuvat lahjakas Tomi Salakari / T2Tuotanto

Vaatteet Adidas

Kello Suunto

Total
82
Shares

2 kommenttia

  1. Kiva että sä olet löytänyt sen mitä haluat elämältä! Varmasti tule pärjäämään valitsemallasi tiellä hyvin.

    Kuinka usein sä pidät totaalisia lepopäiviä tai kevyempiä viikkoja? Huippu-urheilijoilla treenimäärät on tietysti valtavia, kuten sullakin useita treenejä/päivä, mutta kai tekin välillä lepoa tarvitte, vai? 🙂 Ihan mielenkiinnosta kysyn!

  2. Mahtavaa ajattelua, jonka osaat pukea sanoiksi, joista muut saavat motivaatiota. Elämänfilosofiasi on terve, josta on helppo oppia. Jatka samaan malliin! 😉

Kommentointi on suljettu.