fbpx

decisions_eevsku

Olen ollut joskus aika huono tekemään päätöksiä enkä edelleenkään ole siinä vielä mikään mestari, mutta nykyään annan intuitioni puhua enemmän ja enemmän. Koitan olla stressaamatta liikaa sitä, mitä tulee tulevaisuudessa tapahtumaan. Toki suunnitelmia ja unelmia on hyvä olla, mutta olen oppinut sen, ettei mitään kannata suunnitella liikaa. Ja yksi tärkeimmistä opeista lähiaikoina on ollut se, että älä suunnittele mitään mihin liittyy joku toinen henkilö. Kuulostaa oudolta, mutta näin se on. Toki suunnitelmia tulee tehdä muiden ihmisten kanssa, mutta niitä täytyy tehdä yhdessä keskustellen. Suurimmat ihmisten väliset ristiriidat tulevat siitä, että toinen on suunnitellut omassa päässään toisen ihmisen puolesta todella pitkälle ilman keskustelua siitä, onko suunnitelma sellainen mitä toinen haluaa. Tai vielä paremmin voisi sanoa, että suunnitella toki saa toisenkin puolesta, mutta ei saa pettyä jos asiat eivät menekään niinkuin itse haluaa. Eihän toinen ihminen voi tietää, mitä sinun päässäsi on liikkunut, jos et ole avannut suutasi.

Päätöksien tekeminen on hankalaa siksi, että jokaisen päätöksen kohdalla ollaan ikäänkuin tien risteyksessä. Haluanko mennä oikealle vai vasemmalle? Mitä tapahtuu jos valitsen väärin? Entä jos olisikin pitänyt kääntyä juuri toiseen suuntaan? Päätöksien tekeminen on pelottavaa, koska niissä voi olla suuri vastuu.

Päätöksiä on tietenkin erilaisia ja eivät kaikki vaadi suurta pohtimista. Uskon kuitenkin siihen, että tässäkin voi oppia paremmaksi ja se helpottaa elämää. Päätöksien tekemisen opettelu helpottaa elämää siksi, että pohtimiseen käytetty energia suuntautuu sen jälkeen johonkin muuhun. Kun kuuntelee itseään tarpeeksi, löytyvät kaikkien päätösten vastaukset kuin itsestään. Ja vaikka joskus menisikin vähän pieleen ei silti kannata hätäillä. Silläkin oli oma tarkoituksena ja luultavasti sen tarkoitus oli opettaa sinulle jotain, mitä et vielä ollut oppinut.

decisions_eevsku2

Huomaatko tapahtumia, jotka tapahtuvat elämässäsi yhä uudelleen ja uudelleen? Tarkoitan siis tapahtumia, joiden et ehkä haluaisi toistuvan. Tapahtumia, joiden kohdalla mietit ”taas minulle kävi näin”. Hyvä, niin minäkin, niin me kaikki. Hyvä myös siksi, että nyt kun tiedostat asian, on sinun mahdollisuus muuttaa tämä ”ikuinen kirous”. Hyväksy se tapahtuma, mieti miksi sinulle käy aina niin – mikä kuviossa toistaa aina itseään? Opi virheistä ja mene eteenpäin. Minkään ei ole pakko jatkua sellaisenaan, vaan aina on mahdollisuus muuttaa tapahtumien kulkua tulevaisuudessa. Joskus se vaatii vain useamman oppikerran, ennen kuin menee perille.

Haluan itse oppia omista virheistäni, tehdä päätöksiä yhä rohkeammin ja kuunnella itseäni paremmin. Näillä mietteillä uuteen viikkoon,

<3

Eevsku