fbpx

_MG_6243_royalcaribbean

Pictures by Kira

Minun ja Kiran Barcelonan matkaa ei voinut olla huomaamatta, jos meitä seuraa somessa. Hehkutus ja reissun fiilikset olivat täysin aitoja vaikka Royal Caribbean tämän reissun meille osaksi tarjosikin. Ylipäätään olen aina painottanut sitä, että vaikka tämä työ minulle tarjoaa paljon erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, niin tuon esille vain ne, joista aidosti pidän. Tälle matkalle meidät pyydettiin, jotta lähtisimme katsomaan risteilyn tarjontaa hyvinvoinnin näkökulmasta. Aika laivalla oli lyhyt – oikeastaan todella lyhyt – siihen nähden kuinka paljon siellä oli nähtävää ja koettavaa. Tuo kyseinen laiva onkin tarkoitettu pidemmille reissuille, yleensä esimerkiksi seitsemän päivän Välimeren risteilyyn. Mahdollisuuksia erilaisiin reittiin on vaikka kuinka, mutta tällä lyhyellä pressimatkalla me emme tietenkään ehtineet mihinkään kohteisiin. Kerron itse Barcelonasta vielä erikseen, mutta tässä postauksessa keskityn laivaan ja risteilyyn omasta näkökulmastani.

Kun sain alkuvuodesta kutsun tälle matkalle, olin mielettömän innoissani. Olen tietenkin lähes kaikkien suomalaisten tavoin ollut aiemmin Ruotsin ja Tallinnan -laivoilla, mutta ne eivät ole mitään tähän risteilyyn verrattuna. Ei voi oikeastaan edes puhua samasta konseptista. Toki olin kuullut ”Karibian risteilyistä”, mutta olen jotenkin kokenut ne aina todella kalliiksi ja ”ehkä sinne mennään sitten kun on eläkkeellä”. Luulen, että aika moni voi samaistua näihin ajatuksiin?

Vaikka risteily oli lyhyt, niin siitä ehti saamaan kuitenkin kokonaiskuvan siitä, millaisia Royal Caribbean laivat ovat ja mitä kaikkea siellä voi tehdä. Meidät valtasi jopa pieni ahdistus laivaan mennessä, sillä olisi ollut tosiaankin niin paljon nähtävää ja koettavaa. Päätimme pian, että nyt näin lyhyeen aikaan valitsemme muutamat jutut, joista koitamme nauttia rauhassa. Tämä oli hyvä päätös ja sain itse lopulta hyvän kokonaiskuvan laivasta näin urheilijan näkökulmasta.

_MG_6439_royalcaribbean_MG_6489_royalcaribbean_MG_6152_royalcaribbean

No mitä me sitten ehdimme laivalla kokemaan? Treeniä, auringonottoa, ravintoloita ja kahviloita, musikaali ja spa-hoito – siinä taisi olla meidän reilun yhden päivän ohjelma. Iso plussa kuntosalista ja sen varustelusta, sen puolesta todellakin voisi olla pidemmälläkin risteilyllä ja ei olisi mitään ongelmaa hoitaa treenit kunnialla. Hyvin varustellun kuntosalin lisäksi tarjolla oli ohjattuja tunteja (jooga, TRX, spinning..), luentoja, Inbody -mittausta ja laivasta löytyy myös juoksurata. Kuntosali oli oikeasti niin hyvin varusteltu, että moni Helsingin kuntosaleista jää toiseksi. Pystyisin itse hoitamaan laivalla kaikki tarvittavat treenini ja mikä olisikaan oikeastaan ihanampaa, kuin viikon ajan kävellä suoraan treenivaatteet päällä hytistä treenailemaan, jonka jälkeen voisi palautella vaikka poreammeessa katsellen merta.. Ah.

Omatoimisten ja ohjattujen sporttailujen lisäksi laivalta löytyi iso kasa muuta aktiviteettia. Aktiviteettitarjontaa oli aina vauvasta vaariin ja ehdimme käydä katsomassa lähes kaikkea, mutta kokeileminen jäi toiseen kertaan. Muuten olisi saanut aivan minuuttiaikataululla mennä aktiviteetista toiseen. Laivalta löytyi mm. koripallokenttä, minigolf -rata, vesiliukumäkiä, 23 -uima-allasta, surffaus-simulaattori, zipline, kiipeilyseinät… Jep. Ei siis todellakaan ihan päivässä kaikkea voinut kokeilla, vaikka olisi halunnutkin. Laivalla tosiaankin viihtyy jo itsessään varmasti vaikka koko viikon, mutta itseäni erityisesti kiinnostaisi kokea myös risteily kohteissa pysähtymisien kera. Kreikan saarten risteily kuulosti aika mahtavalta tai sitten ihan se ”perinteinen” Karibian risteily olisi kyllä koettava.

Hytti oli viihtyisä ja hyvätasoinen. Näin nopean kokemuksen perusteella suosittelisin kyllä ehdottomasti panostamaan seaview -hyttiin – se on varmasti jokaisen euron arvoinen. Olisin voinut vain istua hyttimme parvekkeella tuijottaen merta. Siinä aamukahvin juominen tai kirjan lukeminen on jo itsessään mieletöntä.

Ravintoloita tuon kokoisessa risteilijässä oli muistaakseni reilu 30, aika hurja määrä siis. Ravintoloissa oli tietenkin tavallisempia buffet -paikkoja, mutta näiden lisäksi laivasta löytyy erikoisempia ravintoloita ja kahviloita. Mm. Jamie Oliver -ravintola, Starbucks, sushia, meksikolaista.. Tilausravintolat olivat tällä risteilyllä ainoastaan kutsusta ja me saimme kokea lähinnä eri buffet -paikat ja perinteisemmät ravintolat. Olisin mieluummin kokenut hieman erikoisempia ruokapaikkoja, mutta toisaalta oli hyvä nähdä millainen on laivan ”perinteinen” tarjonta. Terveellistä tarjontaa kaikista ravintoloista löytyi kyllä, mutta buffet -ruoka on aina buffet -ruokaa. Ehkä olisin kaivannut itse vielä jotain kunnon terveys -kulmalla katsottua ravintolaa tai kahvilaa. Olen toki ehkä hieman liiankin laatutietoinen ja uskon monien muiden kokevan tarjonnan erittäin hyväksi. Aamiaisella plussaa tuoreista marjoista, miinusta kahvista.

_MG_6451_royalcaribbean

Grease -musikaali oli aivan mieletön ja huomasi todellakin, että siihen on panostettu ja esiintyjät olivat ammattilaisia. Hieman harmitti, etten ehtinyt katsomaan uimahyppy tai taitoluistelu-showta. Lisäksi laivalta löytyy lapsille omia viihdykkeitä ja tietysti aikuisille myös iltamenoa aina stand-upista ja casinosta erilaisiin yökerhoihin.

Yhteenvetona siis laivalta löytyy todellakin kaikkea. Tämä kyseinen laiva on panostanut juurikin erilaisiin aktiviteetteihin ja laivoja löytyy myös eri näkökulmilla sekä pienempiä versioita. Laivalla viihtyy varmasti niin perheet, ystäväporukat kuin pariskunnatkin. Laajan tarjonnan vuoksi matkalle voisi lähteä isommankin porukan kanssa, sillä kaikille löytyy varmasti omat lomanvietto aktiviteettinsa ja eri kohteissa pysähtyminen tuo varmasti matkaan vielä aivan oman lisämausteensa.

Niin lyhyeksi kokemus tällä kertaa jäi, että halu lähteä kokonaiselle matkalle on todellakin mielessä. Lisätietoja laivoista ja risteilyistä löydät täältä.

<3

Eevsku

Total
54
Shares

6 kommenttia

  1. Ei ole tyttöystävää :DDDD En tiedä tuliko virhe kysymyksessä vai tarkoititko tätä oikeasti. No jokatapauksessa kiitos nauruista ja mukavaa kesää! 🙂

 1. Moi!
  Olis kyllä niin ihana joskus kokea tollanen luksusristeily 🙂 Ehkä tulevaisuudessa olisi varaa ;D
  Musta olisi kiva lukee enemmän sun tulevan kisakauden treenisuunnitelmista ja ruokavaliosta. Ei tietenkään mitään tarkkaa ruokasuunnitelmaa mut vähän että mistä koostat ruokavalion treenikaudelle. Millasia aineksia ja millaset lisäravinteet yms.
  Kiitos!
  Mukavaa viikonloppua ja viikkoa!

  1. Ei nämä mitään aivan älyttömän kalliita edes ole, itsekin luulin paljon arvokkaammiksi! Jotain reilu 1000e viikon reissu – siinä on kuitenkin aika monta kohdetta ja koko laiva koettavana. Toki se on iso raha, mutta koen tuon ihan inhimilliseksi summaksi kaiken perusteella mitä siihen rahaan tulee kokemuksia 🙂

   Kiitos toiveesta, varmasti kisakaudesta tulossa lisää infoa!

   Ihanaa viikkoa sinulle myös <3

 2. Hei!

  Kiitos ajatuksia herättävästä blogistasi. Pidän siitä, että tätä lukiessa pääsee pintaa syvemmälle. Pohdit aidosti asioita ja toivottavasti aiheesi laittavat muutkin lukijasi miettimään asioita. Kiitos siis vilpittömyydestäsi.

  Tekstisi yhteydessä olevassa kuvassa ylläsi on tyylikäs kokonaisuus: valkoinen toppi ja siihen kuuluvat valkoiset sortsit. Mistä olet ne ostanut?

  1. Kiitos paljon Milli ja mukava kuulla, että olet viihtynyt tekstieni parissa 🙂

   Nuo ovat ostettu Zarasta noin kuukausi sitten, eikä ollut kun noin 30e yhteensä!

   Aurinkoista kesää sinne <3

Kommentointi on suljettu.