fbpx

helkama_eevsku

Reilun kuukauden olen saanut nauttia uudesta pyörästäni ja en voisi oikeastaan tyytyväisempi olla. Jos ei lasketa sitä, että näin jälkeenpäin viisaana olisin heti voinut laitattaa myös ne lokasuojat, joita pohdin. Muutaman kerran tuolla Suomen kesän ihastuttavissa vesisateissa ajaneena voin sanoa, että niillä olisi tarvetta. Mutta onneksi liikkeessä voi käydä näin jälkeenpäinkin ja täytyy miettiä olisiko joillain muilla lisävarusteilla tarvetta!

Joka tapauksessa liikkeessä tulisi käydä pyörän ensihuollossa, kun sillä on ajettu muutamia satoja kilometrejä, joten tämä on itselläni hyvin pian edessä. Sen verran paljon on tullut pyörällä mentyä – parhaimmillaan olen polkenut päivän aikana usean tunnin. Ensihuolto voi olla jopa pyörän tärkein huolto, sillä välillä jotkin pyörän osat voivat olla löystyneet sen tultua lähes suoraan tehtaalta käyttöön. Tämä koskee siis uusia pyöriä, mutta toki kannattaa huollattaa myös käytettynä ostetut pyörät. Oma turvallisuus on kuitenkin tärkein!

Ennen kaikkea olen ollut todella tyytyväinen pyörän malliin – osasivat liikkeessä suositella minulle juuri oikean pyörän. Pyörällä sopii sekä kaupunkiajoon, että vaikka vähän pidemmillekin lenkeille. Sillä on kevyt ja nopea ajaa enkä oikeastaan ole keksinyt mitään ominaisuutta mitä omaan pyörääni kaipaisin lisää. Vaihteita on juuri sopivasti ja ajotuntuma on ylipäätään erittäin hyvä. Etujousitus oli loistava valinta, sillä kaupungissa selviää töyssyistä ja kivetyksistä paremmin eikä maastossa ajaminenkaan tuota ongelmia. Yhteenvetona laadun todella näkee ja tuntee sekä kotimaisuudesta tietenkin plussaa.

helkama_eevsku4helkama_eevsku5helkama_eevsku3

Pyörä on kesän ehdottomasti paras kulkuväline. Sillä pääsee niin kätevästi paikasta toiseen eikä tarvitse pohtia julkisten kulkuvälineiden aikatauluja tai auton parkkeeraamista. Ainoa haaste on ollut hyvien pyöräreittien opettelemisessa, kun liikkuu kaupunkialueella, mutta pikkuhiljaa sekin onnistuu paremmin. Ja kuten jo edellisessä tekstissäni mainitsin, parasta pyöräilyssä on luonnossa liikkuminen ja ”ilmainen” urheilumuoto! Eikä tämä minusta tunnu treeniltä vaikka välillä on tullutkin poljettua hyvän lenkin verran. Pyöräilyssä yhdistyy monta hyötyä; liikunta, luonnossa liikkuminen, rahan säästyminen (bensa yms matkakulut) ja kaikkien näiden asioiden summana myös meille kaikille aika oleellinen stressin väheneminen!

helkama_eevsku2

Pyöräni malli on siis S3 27-v ja asioin itse Suomen Polkupyörätukussa Helsinginkadulla. Ensimmäisen tekstini aiheesta voit lukea tästä.

<3

Onnellinen pyörän omistaja,

Eevsku

Total
123
Shares

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu.