fbpx

healthy_choicehealthychoice_eevsku

Fitness, wellness, healthy lifestyle. Nämä kiinnostavat ihmisiä ja se on pelkästään hyvä asia. Hyvä asia siinä mielessä, että ihmisten huomion pitäisi todellakin kiinnittyä sairauksien ja ongelmien parantamisen sijaan siihen, mistä ne ovat oikein lähtöisin ja kuinka niitä ennaltaehkäistään. Tarkoitan siis sitä, ettei etsitä nopeita ratkaisuja vaan tajutaan se, että vastuu onkin itsellä. Hui! Vastuu ihan minulla itselläni siitä, millainen keho ja mieli minulla on ja kuinka usein vaikka olen kipeänä. Se on pelottavaa – vastuunottaminen nimittäin. Mutta kun sen ottaa ja hyväksyy, on paljon helpompi lähteä tekemään omasta terveydestään sellaista kuin haluaa. Mutta se ottaa aikaa, varsinkin jos ollaan menty jo kauan päin metsää tai siihen suuntaan. Eivät ne omat tottumuksetkaan ihan hetkessä muuttuneet tai ole vieläkään muuttunut. Tässä joutuu ihan oikeasti työstämään asiaa ja itse tein kuitenkin päätöksen tällaisestä elämäntavasta je valinnoista reilu viisi vuotta sitten. Tai oikeastaan tein sen päätöksen jo seitsemän vuotta sitten, mutta siinä välissä kävin vielä todistamassa itselleni, että kyllä, olen oikeilla jäljillä siitä, mitä haluan tulevaisuuden kohdallani olevan.

Meillä on niin pinttyneitä käsityksiä terveydestä ja siitä ”kuinka kuuluu elää”. Kuinka sitten kuuluu elää? No en minä tiedä. Etkä tiedä sinäkään. Muiden puolesta siis. Voit päättää tämän asian vain ja ainoastaan omalla kohdallasi. Ja tietenkin pienen lapsen vanhempien kohdalla asia on hieman eri, koska tällöin olet vastuussa myös jonkun toisen elämästä. Mutta siihen en keskity nyt tässä tekstissä.

Me podemme huonoa omaa tuntoa siitä jos emme tee asioita, kuten ympäristö vaatisi. Been there. Ja edelleen täytyy välillä muistuttaa itselleen, että ei – minun ei tarvitse tehdä niinkuin muut tai niinkuin ”oletetaan tekevän”. Ei se ole mitään kapinointia, vaan yksinkertaisesti havahtumista siihen, että meille on asetettu aivan käsittämätön määrä erilaisia rajoituksia ja olettamuksia siitä, miten meidän kuuluisi elää. Tuntuu välillä myös, ettei ihmisillä ole enää mitään joustavuutta asioihin. Kaikki on joko tai. Olen seurannut mielenkiinnolla ja välillä naureskellen esimerkiksi ravintokeskusteluja. Minulla ei ole tarvetta ottaa niihin sen enempää kantaa, mutta tämä liittyy juurikin tähän samaan asiaan. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa, eikä mielestäni kukaan voi oikein sanoa toiselle miten kuuluisi tehdä tai olla – tai tässä tapauksessa syödä. Syödään kaikki juuri niinkuin itse haluamme ja koemme itsellemme parhaaksi eikö?

Toki vinkkejä on kiva ottaa ympäriltä ja oppia omaan ravitsemukseen lisää. Sitä olen tehnyt tässä itsekin sen seitsemän vuotta aktiivisesti ja onhan tässä kaikenlaista tullut kokeiltua ja opittua. Pikkuhiljaa alkaa löytymään se oma ruokavalio, joka toimii minulla. Tarkoittaa  mm. sitä, että sitä on helppo noudattaa, saan siitä energiaa tarpeeksi, jaksan treenata, kehityn, nukun hyvin, suolisto toimii ja iho on hyvässä kunnossa. Ja tässäkin on hyvä muistaa, että se ruokavalio mitä noudattaa juuri nyt, ei välttämättä toimikaan enää viiden vuoden kuluttua samalla tavalla. Elämäntilanteet ja kehon sekä mielen tarpeet muuttuvat, joten täytyyhän meidän muuttaa saamaamme ravintoa myös sen mukaan. Tai jos tuntuu ettei tarvitse, niin sitten ei kannata muuttaa mitään. Jos jotain haluaa muuttaa, niin ei kannata koko pakkaa myöskään kerralla kääntää ympäri vaan kokeilla jotain yhtä asiaa kerrallaan. Niin yksinkertaista se on, mutta kuitenkin erittäin vaikeaa. Välillä flow katoaa ja sen takaisin saaminen on vaikeaa. Mutta se löytyy aina, kun siihen uskoo.

healthychoices_eevskuhealthychoices_eevsku1

Monilla on hirveä tarve olla oikeassa. Juuri se oma mielipide ja asia pitäisi olla kaikkien mielestä oikein. Tarve saada sanoa ”viimeinen sana”. Miksi? Jos on täysin sinut oman tekemisen kanssa ja oman mielipiteensä kanssa, pitäisi kuitenkin olla valmis keskustelemaan asioista ja myös avaamaan omaa ajatusmaailmaansa. Ehkä se oma absoluuttinen totuus ei olekaan totta. Koska onko olemassa mitään absoluuttista totuutta? En ainakaan itse ole huomannut sellaisia asioita elämässä. Kaikki muuttuu koko ajan. Myös tutkimukset ja niiden tulokset.

Minä myönnän ja hyväksyn itse sen, että vaikka olen löytänyt itselleni erittäin hyvän tavan toteuttaa asioita ja elämääni, on minullakin koko ajan opittavaa. Ja haluankin oppia! Olen erittäin avoin aina keskustelemaan asioista ja kuuntelemaan muiden mielipiteitä. Eri asia on sitten se, otanko niistä jotain omaan käyttööni vai olenko edelleen sitä mieltä, että oma tapani toimii paremmin. Joskus käy niin, että myöhemmin vasta huomaa toisen olleen oikeassa. Mutta ei sekään haittaa. Näin me opimme.

Haluaisin itse hieman erilaista lähestymistä näihin keskusteluihin ja suhtautumiseen toisten ihmisten elämään. Eikö me kaikki kuitenkin loppujen lopuksi haluta samaa asiaa? Että itsellä ja muilla olisi hyvä olla. Löytäisi oikeanlaisen tavan elää. Syödä, treenata, tehdä töitä, nukkua ja sosialisoida. Jokainen omalla tavallaan.

Koitan itse jakaa tietoa ja inspiraatiota muille kohti terveellisiä elämäntapoja, mutta haluan, että jokainen toteuttaa ne omalla kohdallaan itselleen sopivalla tavalla. Haluan muistuttaa, että oma tapani treenata ja syödä ei välttämättä toimi kenellekään muulle ja lisäksi omat treenimäärät ja ruokavalio ovat tarkoitettu kilpaurheilua varten. Ilman kilpaurheilullisia tavoitteita kaiken voi ottaa paljon rennommin eikä terveellistä elämää tule suorittaa. Muuta pikkuhiljaa pieniä asioita, joista hiljalleen syntyy haluamasi kokonaisuus. Kyse on vain siitä, että tekee koko ajan parempia valintoja, mutta on kuitenkin tarpeeksi joustava.

Eli vastaus otsikkoon; sotkevatko kesän juhlat terveelliset elämäntavat?

Ei.

Voit juhlia tai olla juhlimatta – tee juuri niinkuin sinusta parhaalta nyt tuntuu!

Oma flow alkaa taas löytymään, kun aikaa itselle on löytynyt enemmän ja opin sanomaan ei,

<3

Eevsku

Kuvat Kira <3

Seuraa minua myös snapchatissa (eevsku) ja instagramissa.

Total
64
Shares