fbpx

_MG_9865_summer

Kesän suunnitelmani ovat olleet selkeitä jo pitkään: prioriteetti yksi on urheilu. Kilpailut ovat tietenkin merkattuna kalenteriin, mutta ne eivät ole pääasia. Kilpailuja tulee ja menee, niitä on joka vuosi useammat. Tottakai sillä tähtäimellä treenataan, että syksyllä kilpaillaan, mutta haluan silti pitää tietyn rentouden asioissa. Rentouden sillä tapaa, etten aseta taaskaan itselleni turhia paineita – toimi hyvin keväälläkin. Sillä ei loppujen lopuksi ole väliä kilpailenko vai en – haluan kehittyä urheilijana ja tehdä oikeita valintoja, jotta pääsen lähemmäs tavoitteitani.

On ollut välillä haastavaa hyväksyä itse, että kevään kaudesta palautuminen on vienyt aikaa ja energiaa. Välillä treeni on kulkenut – välillä ei. Välillä inspiraatiota ja energiaa on ollut muille jakaa – toisena hetkenä olen maannut sängyssä ja en ole jaksanut kuin tuijottaa seinää. Nämä kaikki ovat kuitenkin ”part of the plan” ja ne kuuluvat kokonaisuuteen. Tottakai olisi kiva jos voisi paahtaa edellisen kauden jälkeen heti satalasissa, mutta kun ei vain voinut. Ainakaan vielä tällä kertaa. Tiedän sen oikein hyvin, ettei kevään kausi ollut täysin optimaalinen – koulun loppuun puristaminen ja töiden paahtaminen samaan aikaan ei ole tietenkään paras combo. Mutta kun aina ei voi valita – välillä on vain paahdettava ja tiedostettava se, että nyt mennään äärirajoilla ja jossain vaiheessa tästä kaikesta on otettava aikaa palautumiselle. Ei kukaan jaksa määräänsä enempää tehdä miljoonaa asiaa täysillä ja tämän olen vihdoin tiedostanut. Ei se silti helppoa ole, koska halu tehdä niitä miljoonaa asiaa täysillä ei niin vain katoa.

_MG_9861_sumemr_MG_9862_summer

Olen siis ollut välillä kuoleman väsynyt tämän alkukesän aikana. Se väsymys on purkautunut, minkä en antanut keväällä tulla. Välillä kirjoitettiin opparia itkien, koska väsytti niin paljon. Olisin mieluummin nukkunut tai vain tuijottanut sitä seinää treenien välissä. Mutta kun ei voinut, olin päättänyt hoitaa senkin nyt alta pois. Tiesin, että sen homman purkkiin pistäminen vapauttaisi minulle aivan uutta kapasiteettia. Ja sen se tekikin – uusia ideoita putkahtelee siihen kohtaa kovalevyä koko ajan, jossa kouluasiat olivat usean vuoden ajan. Joku voisi ajatella, että olisit tehnyt sen opparin vaikka sitten myöhemmin, mutta ei – ei sitä ”oikeaa aikaa” tule koskaan. Ei tällaisen ihmisen elämässä, joka haluaa mennä koko ajan eteenpäin. Ei elämäni tule tästä helpottumaan, ei kiire tule vähentymään. Ei se tarkoita silti sitä, että jotenkin hampaat irvessä tekisin asioita, mutta se tarkoittaa sitä, että edelleenkin asioiden eteen saa tehdä to-del-la paljon töitä, jos haluaa saavuttaa asioita. Odottamalla ja ”helppoa elämää” elellen sitä ei tapahdu.

Tämä ei ole puolustuspuhe omaa kiirettäni, väsymystäni tai mitään muutakaan oman elämäni valintoja kohtaan. Tämä on yksinkertaisesti vain elämää. En tiedä ketään ihmistä, jolla olisi pelkkää tasaista. Kyllä niitä haasteita löytyy aina – jos ei uralla, niin sitten ihmissuhteissa. Haasteista ei tule tehdä liian isoja ongelmia, kaikki ratkeaa kyllä aikanaan ja parasta mitä niiden kohdalle sattuessa voi tehdä, on hyväksyä tilanne ja miettiä kuinka jatketaan eteenpäin. Mitä muutoksia tulee tehdä, jotta tilanteesta päästään eteenpäin ja samat ongelmat eivät tulisi uudelleen? Siitä elämässä on kyse. Asioiden hyväksymisestä ja haasteista oppimisesta. Ei ole ongelmia, jos et niin itse ajattele. On myös hyvä muistaa, että omat ongelmat tuntuvat ehkä aina isoimmilta, mutta ei tulisi koskaan ajatella niiden olevan muiden ongelmia isompia.

On ihan ok olla välillä väsynyt. On ihan ok ottaa välillä omaa aikaa, sulkea puhelin ja olla tavoitettamattomissa. On ihan ok välillä sanoa, että nyt en jaksa.

Juhannuksen oma-aika ja lepääminen teki hyvää ja sain treeneihin vihdoin päälle uuden vaihteen edellisen kisakauden jälkeen. Tuntui niin hyvältä!! Jalat ovat toista päivää aivan superkipeät sunnuntain treenin jäljiltä. Edelleen joudun opettelemaan tarpeeksi ajoissa nukkumaanmenoa – kesä on sen suhteen haastavaa aikaa. Eli note to self: mene ajoissa nukkumaan.

Tänään vielä Helsingissä, huomisesta alkaa treenileiri Kouvolan kautta Lahteen. Can’t wait!

<3

Eevsku

Kuvat Kira 

Bikinit House of Brandon

Total
183
Shares