fbpx

IMG_6745

Tasapainoinen ja ravitseva ruokavalio on aina ykkösasia ravitsemuksessa, mutta ravintolisillä on myös paikkansa. Ainakin itse koen saaneeni niistä apua saadakseni kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet. Näiden saannissa ei tule myöskään liiotella ja lisäksi itselleni tärkeää on tuotteiden laatu, joita käytän. Miksi kehoonsa laittaisi jotain, mikä ei ole sille hyväksi? Ja varsinkin jos ravintolisiä käyttäää vähänkin enemmän, olisi erittäin tärkeää, ettei niistä kaikista lisistä saa kroppaansa myös turhia täyte-, lisä- ja väriaineita.

Ravintolisissä on paljon sellaisia, joista ei löydy tutkimusten valossa suurta näyttöä niiden toimivuudesta. Urheilun ja kuntoilun näkökulmasta ei ole kovin montaa lisää, mistä olisi paljon hyötyä tutkimusten valossa. Eniten näyttöä löytyy mm. kofeiinilla, kreatiinilla, beeta-alaniinilla, c-vitamiinilla ja myös d-vitamiini, magnesium, kalsium, sinkki ja vihreä tee ovat lisiä, joista on positiivista näyttöä suorituskyvyn ja/tai kehonkoostumuksen kannalta. Tämänkin vuoksi kannattaa olla siis tarkkana, millaisia lisiä käyttää ja mihin tarkoitukseen. Kerronkin seuraavaksi mitä tuotteita minulla on itselläni käytössä tällä hetkellä.

IMG_6753puhdasplus_eevsku1

  • Aamuisin otan D-vitamiinia (kapseli tai suihke, suihke tällä hetkellä lemppari), B-12, kalsium ja vihreä kahvi – kapseleita. Lisäksi otan kuitua (akaasia tai omenapektiini) sekoitettuna veteen ja kuureittain syön boulardiita (esim kolme viikkoa kerralla – viikko taukoa jne) – nämä molemmat suoliston hyvinvointiin (joka on superhypertärkeää!!).
  • Kilpailukaudella otan vihreä kahvi– kapselin myös ennen treeniä kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja näin ollen rasvanpolttoa, sekä tietenkin myös piristämään
  • Treenin aikana käytän glutamiinia, joka auttaa vähentämään lihasten purkautumista
  • Treenin jälkeen otan c-vitamiinia, jolla on mm. näyttöä ylähengitystieinfektioiden ehkäisyssä
  • Iltaisin ennen nukkumaanmenoa otan magnesiumia ja sinkkiä. Magnesium voi rauhoittaa hermostoa ja auttaa näin ollen nukkumaan paremmin ja sinkillä on myös vastustuskykyä vahvistavia ominaisuuksia.

Nämä tuotteet ovat siis tällä hetkellä käytössäni Puhdas + valikoimista. Näitä voin suositella kaikille teille ja varsinkin jos liikkuu aktiivisesti! Jos pitäisi valita kolme tärkeintä tuotetta, jotka kaikilta kannattaisi löytyä päivittäisessä käytössä, niin ne olisivat d-vitamiini, magnesium ja c-vitamiini.

Noita käytän aikalailla vuoden ympäri, mutta tulee käytettyä melkeimpä kaikkea vuorotellen vähintäänkin kuuriluontoisesti, mitä valikoimista löytyy. Näin kesällä ja paljon reissatessa käytössäni ovat Puhdas+ aurinkotuotteet – Sun Capsules ja aurinkorasvat – nämä ovat olleet mielettömän hyviä aurinkoa rakastavalle! Käytän myös muita ihotuotteita heidän valikoimistaan, sieltä ehdoton lempituote on tämä ihoöljy. Kollageenia ja magnesium sprayta käytän kuureittain tukemaan palautumista.

IMG_6742puhdasplus_eevsku

Puhun nyt siis tosiaankin sarjasta, joka on ollut käytössäni jo pitkään (heti lanseerauksesta saakka) ja voin suositella näitä täydestä sydämestäni muillekin! Puhtaita kotimaisia tuotteita ja varmasti tietää mitä suustaan alas pistää.

Nyt tosiaan saatte Puhdas+ verkkokaupasta -15% alennusta koko valikoimasta koodilla Eevsku15. Mukavia shoppailuhetkiä, itseensä kannattaa panostaa!

<3

Eevsku

Total
62
Shares

3 kommenttia

  1. Mitä vahvuutta suosit D-vitamiinissa? 🙂

Kommentointi on suljettu.