fbpx

bataattiranskalaiset_e

Minulta kysytään paljon ruokavaliostani. Mitä syön? Kuinka paljon? Kuinka usein? Käytänkö lisäravinteita? Kuinka löytää itselleen sopiva ruokavalio? Näihin kysymyksiin koitan parhaani mukaan vastailla teille tässä tulevien kuukausien aikana ja toivottavasti myös videon muodossa.

Syön monipuolisesti ja hyvin simppeliä perusruokaa. Ruokavalioni on sellainen, joka tukee urheiluani ja palautumista sekä on monien erilaisten kokeilujen jälkeen minulle parhaiten sopiva tapa syödä. En edelleenkään tiedä itsekään täysin 100% minulle sopivinta kokonaisuutta, mutta sitä muutetaan sen mukaan mikä tuntuu toimivan ja mikä ei. Tämän vuoksi on vaikeaa antaa kenellekään muulle mitään tarkkoja linjoja sen suhteen ”mitä kuuluisi syödä”. Jokaisen tulee löytää itselleen paras kokonaisuus, mutta toki suuret linjat ovat aika pitkälti kaikille samoja.

Välillä jaksan hifistellä ruokailujen suhteen enemmän, mutta hyvin usein päivittäiset valintani ovat nopeita ja yksinkertaisia, sillä syön 5-6 kertaa päivässä. Minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä energiaa kokkailla niin paljon, että joka päivä tulisi syötyä jotain erilaista. Yleensä ruokavalintani menevät kausittain – innostun yhdestä jutusta ja syön sitä niin pitkään, kunnes kyllästyn ja löydän uuden ”addiktion”. Viimeisimpänä pitkään mukana pysyneenä ovat erilaiset puurot ja smoothiet – ne ovat yksinkertaisesti niin helppoja ja nopeita sekä mahdollisuuksia variaatioihin on miljoonia. Toinen yleinen ruoka mikä edestäni löytyy on vaalea liha/ kala + bataatti + kasvikset. Tämä kombo on aikalailla pettämätön – maistuu aina ja vatsa sekä mieli tykkää!

bataatti_e bataattir_E

Olin viikonlopun treenaamassa Lahdessa ja eilen kahden treenin päätteeksi oli aika mukava mennä lähes valmiiseen ruokapöytään. Pikkusiskoni teki ystävänsä kanssa illalliseksi kanaa, bataattiranskalaisia ja salaattia. Niin yksinkertaista mutta erittäin hyvää! Bataatista on niin moneksi ja vaikka se menee itselläni vaikka keitettynä pelkällä suolalla maustettuna, niin kyllä ne tällaisessa muodossa maistuivat erityisen herkuilta.

Bataattiranskalaiset

  • Pese tai kuori bataatit ja pilko ne suikaleiksi
  • Levitä suikaleet pellille, ripottele päälle haluamasi mausteet ja 1-2 rkl öljyä (esim kookosöljy)
  • Paista uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes bataatit ovat sopivan rapeita

Bataattiahan voi käyttää myös hampurilaisten ”sämpylöinä” – ne ovat seuraavana kokkauslistalle, kun sille päälle sattuu.

Kertokaa ihmeessä teidän lempireseptejä bataatista!

<3

Eevsku

Seuraa myös:

instagram: eevsku

snapchat: eevsku

Total
67
Shares

3 kommenttia

  1. Bataattiranskiksista saa vielä parempia kun sekoittaa kulhossa suikaleet ennen paistamista, ensin öljyä, mausteet ja viimeisenä pari rkl ruiskorppujauhoa, sekoitus ja uuniin! 😉

  2. Mun lemppariruoka bataatista on tällä hetkellä seuraavanlainen; kuullotetaan hienonnettu sipuli öljyssä, sitten naudan jauheliha 700 g paistetaan, lisätään mausteita, esim. savustettua paprikaa, grillimaustetta, chilijauhetta, hienonnettua valkosipulia. Kuoritaan 1 tai 1,5 bataatti(a) ja viipaloidaan suht ohuita viipaleita. Sitten vaan ladotaan kerroksittain kuin lasagnessa jauhelihat ja bataatit vuorotellen. Lopuksi laitetaan joko 1 kookosmaitotölkki tai ruokakerma päälle + juustoraastetta, jos haluaa. Paistetaan uunissa 200 astetta uunista riippuen 30-40 minuuttia, kumnes bataatit pehmeitä ja neste sakeutunut. Huippuhyvää :p Tästä ohjeesta tulee iso vuuallinen koska vauvan kanssa ei ole aikaa kokoajan kokata

Kommentointi on suljettu.