fbpx

eevsku_delight

Monesti sitä ajattelee, että kyllä, olen tehnyt kaikkeni tämän eteen. Olen tehnyt kaikkeni tämän asian eteen, koska se on se mitä haluan. Oli kyse sitten työstä, urheilusta tai parisuhteesta – me usein dramatisoimme päässämme asioita. Luultavasti ei todellakaan ole tehnyt sen eteen kaikkea mitä voisi. Ei edes lähellekään.

Tämä johtuu siitä, että ihmisluonne on laiska ja se haluaa päästä helpolla. Sieltä mistä aita on matalin. Sitä myös helposti hukkuu niihin omiin ajatuksiinsa ja puolustelee itseään. On vaikeaa myöntää, että olisin voinut tehdä tämän paremmin. On vaikeaa mennä itseensä ja myöntää, että okei, en ehkä tehnytkään kaikkea juuri niinkuin pitäisi ja silti odotin lopputuloksen olevan jotain haaveilemaani.

Elämä ei toimi niin.

Elämä ei toimi niin, että pelkkä isosti haaveilu riittäisi. Se harhakuva saatetaan monesti antaa. DREAM BIG. Kyllä – unelmoi isosti ja piirrä mieleesi kaikki se mitä haluat. Koita rikkoa niitä rajoja, kuinka paljon uskallat unelmoida. Mitään rajoja ei oikeasti ole olemassakaan. On vain olemassa uskomuksia, joita päähäsi on pinttynyt. Se voi johtua kasvatuksesta tai ylipäätään siitä ympäristöstä, missä on aikaansa elämässä eniten viettänyt. Mutta muista, että unelmoinnin lisäksi sinun tarvitsee tehdä asioita. Suunnitella ja tehdä.

Me uskomme itseemme aivan liian vähän, mutta ennen kaikkea me usein olemme vielä vähemmän valmiita tekemään oikeasti asioita unelmiemme eteen. Ja tarkoitan tällä nyt ihan OIKEASTI. Ei vain niin, että luulet tekeväsi asioita, jotka vievät sinua eteenpäin. Itseään on usein aika helppo huijata.

delight_eevskudelight_Eevsku1

Mitä jos hetken miettisit sitä piirtämääsi unelmakarttaa. Mikä on se asia tai ne asiat, mitä oikeasti haluat? Kun ne ovat selvillä, oletko pohtinut askeleita lähemmäs sitä unelmaa? Oletko tehnyt suunnitelmia? Oletko valmis uhraamaan joitain muita asioita sen eteen mitä haluat? Mitkä ovat ne asiat, joita suostut uhraamaan ja mitä asioita et halua menettää? Haluatko sittenkään sitä unelmaasi niin paljon, kuin itsellesi olet uskotellut? Jos et vielä ole siellä missä haluaisit olla, niin luultavasti teet tällä hetkellä elämässäsi joitain asioita niin, etteivät ne vie sinua siihen suuntaan. Mitä luultavimmin elämässäsi on asioita, joita teet vain siksi, koska ”näin on aina tehty”, ”mitä muut ajattelisivat jos tekisin toisin”, ”en halua tuottaa pettymystäni vanhemmille/ opettajalle/ työkavereille”, ”en uskalla/ osaa”..

Kyllä sinä uskallat ja osaat. Kunhan vain teet. Älä jossittele. Älä sano että haluat jotain, jos et tee asian eteen mitään. Älä toivo asioiden tapahtuvan itsestään.

Ota vastuu omasta elämästäsi ja valinnoistasi.

Ja muista kuitenkin unelmoida isosti.

<3

Eevsku

believe_eevsku

Total
59
Shares

7 kommenttia

  1. Voi Eve! Olipa (jälleen) todella hyvä teksti. Juuri näinhän se usein on, itseään on helppo huijata ja siihen sortuu välillä niin huomaamattaan. En oikeen osaa lisätä tähän tekstiin mitään, nyökyttelin vaan lukiessani 🙂

    Sana hallussa! Oot upee :-)xx

    <3 Siiri

  2. Vau tosi hyvä kirjoitus! Tälläiset henkiseen valmennukseen liittyvät postaukset olisivat mielenkiintoisia. Miten esim kilpailuhetkellä pidät mielen viileänä? Miten saat annettua treeneissä ihan kaiken? Miten saat luotua uskoa itseesi kun tuntuu että mikään ei toimi?

  3. Aivan ihana kirjoitus ja ihan suoraan omasta elämästäni. Useasti mietin työelämässä, koulussa, treeneissä, että olen tehnyt parhaani ja antanut kaikkeni, vaikka näin ei koskaan ole. En ole muka pystynyt enempään, vaikka oikeasta kysy en ehkä enemmän ollut pelosta mennä epämukavuusalueelle ja juuri tästä mainitsemastasi laiskuudesta.

    Kiitos Eve silmiä avaavasta kirjoituksesta, olet aivan ihana ja positiivinen ihminen :)!

Kommentointi on suljettu.