fbpx

tui_eevsku6

Minulta on kyselty jonkin verran matkaopasajastani ja varsinkin nyt kun siitä olen maininnut täällä Thaimaan matkalla ollessani. Työskentelin talven 2010-2011 TUI:n (entinen Finnmatkat) aktiviteettioppaana Gran Canarialla ja myös siksi minusta on ollut kiva tänä vuonna tehdä yhteistyötä TUI:n kanssa kahden reissun verran. Ensin olimme Nannan kanssa testailemassa Robinson -konseptia Fuerteventuralla helmikuussa (siitä voit lukea tästä ja kurkata myös siellä tekemämme treenivideot jos ne ovat sinulta jääneet välistä) ja nyt olemme juuri viimeistä päivää Thaimaassa Blue Star -konseptin hotellissa Phuketissa. Blue Star -konsepti oli minulle ennestään tuttu opaskaudelta, sillä työskentelin ainakin siihen aikaan suurimmassa Blue Star -hotellissa.

En siis ollut perinteisenä matkaoppaana vaikka niitäkin töitä pääsin kauden aikana jonkin verran tekemään. Matkaoppaan lisäksi pystyi hakemaan aktiviteettioppaaksi tai lastenkerhonohjaajaksi ja itse halusin eniten päästä ohjaamaan aktiviteetteja asiakkaille. Sitä sainkin tehdä paljon ja lisäksi työnkuvaan kuului Super Kids -kerhon ohjaaminen (7-12 -vuotiaat lapset), joka pyöri hotellilla Bamse -kerhon lisäksi viitenä päivänä viikossa aamuisin. Aktiviteettien ohjaamiseen kuului niiden suunnittelu, aikataulujen teko, promoaminen ja lisäksi tietenkin ohjaus. Meidän tiimissämme oli yhteensä 6 aktiviteetti-/ Super Kids -ohjaajaa; 2 suomalaista, 2 tanskalaista ja 2 ruotsalaista. Jaoimme päiviä niin, että kaikki saivat tehdä eri juttuja joka viikko ja jokainen päivä oli kyllä hyvin erilainen! Ensin saatoin ohjata aamulla zumbaa aikuisille, sen jälkeen vetää merirosvoseikkailua Super Kids -kerhossa ja vielä illalla olla lavalla vetämässä minidiscoa Bamse -asussa tai ilman. Järjestimme ohjelmaa koko perheelle ja välillä saatoin olla esimerkiksi koko päivän retkellä oppaana. Lemppareitani kauden ajalta on jäänyt mieleen koko perheen Olympialais -päivät, jolloin eri maista kasattiin joukkueet ja laitettiin kilpailemaan vastakkain useissa eri lajeissa. Lajeina oli esimerkiksi köydenvetoa, beach volley, sukelluskilpailu ja jalkapalloa. Nämä päivät olivat superhauskoja sekä meidän oppaiden, että asiakkaiden puolelta! Toinen lempityöni oli se, kun sai toimia Coco the Clown:in roolissa ja viihdyttää lapsia.

tui_eevskutui_eevsku21 tui_eevsku14 tui_eevsku9  tui_eevsku5 tui_eevsku20tui_eevsku18

Vaikka työpäivät saattoivat olla pitkiä ja välillä raskaitakin, on tuo 6 kuukautta ollut kyllä elämässäni aivan mieletöntä aikaa enkä vaihtaisi päivääkään pois! Kuten kuvistakin näette (pahoittelen hieman huonoa laatua, mutta fiilis ja sanoma on tärkein) on tuohon aikaan mahtunut hyvin värikkäitä hetkiä, eikä tuossa tietenkään ole kuin pieni pintaraapaisu siitä mitä tuon puolen vuoden aikana koimme. Oppaaksi hain hieman hetken mielijohteesta ja muistaakseni niin, että hakuaika oli jopa juuri umpeutunut, mutta sain jollain taikatempulla hakemukseni vielä sisään. Tämän jälkeen oli vuorossa koko päivän kestänyt haastattelupäivä Helsingissä, josta valittiin oppaat opaskouluun. Opaskoulu kesti viikon tuolla samaisella alueella, jonne jäin töihin ja jo se viikko on ollut aivan unohtumatonta aikaa! Siellä opittiin kaikki perusasiat töistä ja harjoiteltiin yhdessä tulevaa kautta varten. Kaikki uudet opastulokkaat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Viikon päätteeksi saimme tietää ensinnäkin pääsikö koulusta läpi ja toiseksi minne kohteeseen sinut lähetettäisiin töihin. Aluksi olin hieman pettynyt ”jäädessäni” Gran Canarialla, kun haaveissa oli Thaimaa, Meksiko tai jokin muu eksoottisempi, mutta nyt voin vain olla onnellinen, että sain jäädä juuri sinne niiden ihanien ihmisten kanssa, joista tuli kuin toinen perhe sen puolen vuoden aikana! Lähtö Kanarialta kotiin on ollut yksi raastavimmista jäähyväisistä ikinä. Olet elänyt, työskennellyt ja jakanut kaiken niiden ihmisten kanssa puolen vuoden ajan, etkä tiedä näetkö suurinta osaa heistä enää koskaan. Onneksi olen nähnyt!

Kaivoin näitä kuvia tätä postausta varten Facebookista siitä kansiosta, jonne olen niitä jakanut opaskauteni aikana. Tuli niin hyvä fiilis ja jo työtä hakiessa puhuttu Blue Spirit muistui kyllä hyvin mieleen. Oli siis matkasi minne päin maailmaa tahansa TUI:n kanssa, niin voin oman kokemukseni perusteella luvata, että jokainen opas tekee työtään hymyillen ja haluaa ehdä asiakkaiden lomasta unohtumattoman. Tottakai siinä, kuten missä tahansa muussakin työssä on välillä huonot hetket ja raskasta, mutta olen kyllä niin onnellinen, että olen saanut kokea sen talven sinisessä uniformussani!

tui_eevsku12

Terveisiä kaikille opaskollegoille, oli kyllä mahtava talvi teidän kanssa ja tuli ikävä kuvia katsellessa! 

Greetings for all my colleagues from Bahia Feliz – miss u!

<3

Eevsku

Total
63
Shares

1 kommentti

Kommentointi on suljettu.