fbpx

_mg_0823

Thaimaa on ollut siitä aina mielettömän hyvä lomakohde, että täällä onnistuu treenaaminen ja terveelliset elämäntavat yhtä helposti kuin kotona. Toki koti ja omat arkirutiinit ovat aina omaa luokkaansa, mutta Thaimaa on ehdottomasti yksi parhaista matkakohteista, joissa olen pystynyt helposti toteuttamaan omia rutiineja. Kaikista paikoista löytyy treenimahdollisuuksia ja thai- ruoka on pääasiassa erittäin terveellistä sekä ennen kaikkea superhyvää! Toki hieman tiukemmalla treenijaksolla tai lähempänä kilpailuja on näissäkin vähän katsottava mitä syö, sillä osa annoksista on paistettu rasvassa ja niihin lisätään sokeria. Esimerkiksi kasvikset kannattaa tilata mielummin keitettynä tai höyrytettynä (ei yleensä löydy listalta, mutta tekevät kyllä), sillä muuten ne ovat paistettu usein reilussakin rasvassa. Jos lomaan kuuluu all inclusive tai ainakin osa aterioista buffeteista, niin sieltä saa aina valittua hyvän kokonaisuuden. Pääasiassa kasviksia, marjoja ja hedelmiä, siihen lisäksi hyvää proteiinin lähdettä ja mahdollisesti vähän jotain lisähiilihydraattia. Tällä kaavalla saa aika hyvin kasattua mistä tahansa paikasta terveellisen kokonaisuuden.

Osa teistä ehkä miettii, että eikö lomallakaan voi ottaa ”iisisti” ruokien ja treenaamisen suhteen? Itse en koe tätä elämäntapaa mitenkään rajoittavaksi tai pakoksi vaan valintani perustuvat siihen, että näin minulla on hyvä ja energinen olo sekä optimaalista treenata. Ei urheilijan elämä lopu kilpailuihin tai jää lomalla narikkaan. Toki osa ihmisistä on erilaisia ja jokainen toteuttakoon omaa tekemistään millä tavalla haluaa, mutta minulle sopii parhaiten se, että pysyn perusjutuissa kiinni koko ajan. Silloin on myös helpointa kuunnella itseään ja kehoaan jos se tarvitsee jotain enemmän tai vähemmän. Rutiineista suuresti poikkeaminen aiheuttaa itselläni ainakin hieman haasteita itsensä kuuntelun suhteen. Toki pieni joustavuus on kaiken avain ja osaan kyllä senkin tarvittaessa.

_mg_0829 _mg_0853_mg_0905

Thaimaassa lomaillessa voi siis halutessaan vetää kunnon treenibootcampia, rentoutua täysin rannalla makoillen tai tehdä molempia sopivassa suhteessa. Tällä reissulla olemme keskittyneet treenaamaan ja lepäämään, mutta pientä aktiviteettiakin mahtuu mukaan. Kilpailujen jälkeen palautuminen on erittäin tärkeää varsinkin tulevia kausia ajatellen, joten liikaa touhuamista ei sovi tässä vaiheessa kuvioihin, mutta aina ei tarvitsekaan olla menossa pää kolmantena jalkana. Tällainen valmisloma sopiikin juuri parhaiten siihen, että saa vain keskittyä olemaan sekä treenaamaan. Yhdelle kunnon retkelle aiomme kuitenkin suunnata perjantaina ja sitä odotamme innolla! Ja pelkästään hotellialueella ei ole tullut tätä viikkoa vietettyä vaikka kaikki tarvittava täältä löytyisikin. Varsinkin Chalongin alueen treenikatu on ollut meille mieluinen, josta on löytynyt myös aivan mielettömiä ruokapaikkoja meidän mieleen! Hotellimme kuntosalin lisäksi olemme käyneet testaamassa täällä Elite Gym:iä, Tiger Muay Thai -salia ja Crossfit Phuket:ia – kadun ruokapaikoista Tiger Grill, Muscle Bar ja Tony Restaurant.

_mg_0544_mg_0563 _mg_0548_mg_0585

Hotellistamme on kyselty jonkin verran varsinkin snapchatin puolella ja olemme tosiaan Phuketissa Kata Beachin alueella Blue Star Centara Kata Beach -hotellissa, joka on Tui:n Blue Star – konseptin hotelli. Näistä hyvätasoisista Blue Star -hotelleista löytyy aina hyvät allasalueet, monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet ja majoitusvaihtoehdot niin lapsiperheille, kuin pariskunnille tai ystävyksille. Ja näin viikon täällä majoittuneena voi jo kyllä todeta lupausten täyttyvän hyvin, sillä halutessaan alueella voisi viettää vaikka koko lomailun ajan, mutta toki Thaimaassa ollessa kannattaa muutakin tehdä! Täällä kun nähtävää ja koettavaa riittää.

Tällä hetkellä meillä on ollut hieman sateisia päiviä täällä, mutta onneksi lämpöä riittää ja aurinkoisempaa on luvattu loppuviikolle. Thaimaan sadekausi pitäisi olla lopuillaan ja sadekuurot eivät kestä yleensä kauan vaikka vettä tuleekin kerralla paljon.

Viikko vielä jäljellä, kuullaan! Nyt alkoi paistamaan aurinko, joten äkkiä ulos.

<3

Eevsku

Kuvat Eevi

Total
59
Shares

4 kommenttia

  1. Menkää lauantaina siellä Phuketissa Clean the Beach Bootcampiin!!! Vissiin Ya Nuin rannalla mutta fb tapahtuma löytyy. Siellä asuvat expatit Krix ja David vetää eka setit rankkaa bootcampia ja rentouttavaa joogaa rantahiekalla ja sit siivotaan yhteisvoimin rantaa! Vapaaehtoistapahtuma siis ja yks parhaista aktiviteeteista sillä saarella voin kertoo

  2. Moi! Löysin sun blogin nyt vasta Eevin blogin kautta ja luin heti sun postauksia pitkälle taaksepäin! Katsoin myös instagramiasi ja ihan mielettömiä videoita!! Haluaisin tietää, että missä oot oppinut kaiken tuon ”temppuilun”/akrobatian? Missä/miten sitä voi treenata? Olisi niin hienoa oppia itsekin tuollaista! Mieletön kehonhallinta pitää kyllä olla, että pystyy tuollaisia liikkeitä tekemään! Susta tuli heti ihan mun idoli. ;D

    1. Ihana sinä <3 Mulla on telinevoimistelua taustalla lapsuudessa ja nuoruudessa, mutta olen opetellut viimeisten muutaman vuoden aikana paljon myös lisää itse esimerkiksi käsilläseisontaa. Kannattaa aloittaa oman kehonpainolla treenailua ja mennä vaikka johonkin aikuisvoimistelu/ sirkus- tunneille. Myös jooga auttaa sekä kärsivällinen itse treenailu ja videoiden katselu! Tsemiä treeneihin 🙂

Kommentointi on suljettu.