fbpx

tonttu_eevsku1

Joululahjoja vielä hankkimatta? Kasasin teille ideoita joululahjoja varten, jotka olisivat ainakin itselleni hyvin mieluisia ja näistä olen kasannut lahjoja myös itse läheisilleni ja ystäville. Odotan joululta eniten aikaa läheisteni kanssa, rauhaa, rakkautta ja hyvää oloa. Onhan lahjoja kiva saada, mutta itse lahja ei kuitenkaan ole se pääasia vaan nimenomaan ajatus sen takana. Koitetaan olla stressaamatta turhaan, koska kysehän on kuitenkin hyvän mielen asiasta! Toivottavasti saatte tarvittaessa näistä jotain vinkkejä.

SYÖTÄVIÄ LAHJOJA

Lapsena karkkien ja suklaan saanti oli kivaa, mutta nykyään arvostan enemmän terveellisiä herkkuja ja niitä annan mielelläni myös muille lahjaksi! Raakasuklaata ja erilaisia raakaherkkuja (esim. lempparini raakasuklaalla kuorrutetut inkiväärit!!) tai vaikkapa pähkinäsekoitus voi olla myös persoonallisempi kuin perinteinen konvehtirasia. Itselleni kelpaisi myös lahjakortti kahvilaan tai ravintolaan hyvän ruoan ystävänä! Kannattaa ainakin tsekata kotimaisen Foodinin raakaherkkutarjonta tai tilata/ hankkia lahjakortti raakakakkuun Greenstreetiltä. Laadukas kahvi on myös hyvä lahjaidea ja esimerkiksi Warrior Coffee:n tuotteita voin suositella lämpimästi!

TREENAAJAN PAKETTI

Lähden itse miettimään lahjoja ostaessani lahjan saajaa – mitä hän tekee vapaa-ajallaan, mistä hän pitää, mitä hän harrastaa, mistä hän on puhunut lähiaikoina tai mikä voisi yllättää aivan täysin? Treenaavalle ihmiselle voisi hankkia vaikka mitä mieleistä esimerkiksi lahjakortti urheiluvaateliikkeeseen tai tietenkin urheiluvaatteet suoraan jos osaa ostaa oikeaa kokoa ja tyyliä. Lahjakortin voisi ostaa myös salille/ joogatunneille, pt- tunteja varten tai vaikkapa jonkin inspiroivan urheiluun liittyvän kirjan! Lisäravinteet, vitamiinit ja superfoodit olisivat varmasti mieleisiä jo hieman edistyneemmälle treenaajalle ja oikeastaan kuka tahansa hyötyisi tähän aikaan vuodesta laadukkaasta D-vitamiinista joulupaketissakin. Näihin tuotteisiin suosittelen tsekkaamaan ainakin Nutriworks/ Aminopörssi, Puhdas+, ja Foodin/ FitnessFirst.

LAHJAKORTTI KAUNEUSHOITOLAAN, HIEROJALLE TAI KAMPAAJALLE

Lahjakortit ovat siinä mielessä hyviä, että ne antavat lahjan saajalle vapauden ostaa juuri sitä mikä on varmasti 100% mieluista. En itse koe lahjakortteja tylsiksi ja mieluummin ostaa lahjakortin kuin jotain mistä ei ole ollenkaan varma. Lahjakortit kauneuden hoitamiseen, hierontaan tai kampaajalle/ parturiin olisivat aivan varmasti mieluisia kenelle tahansa. Omat suositukset Helsingin seudulta menevät Salon Milagro (kynnet, ripset, sokeroinnit..), No1 Health & Beauty Clinic (kasvohoidot, vartalohoidot, laadukkaat ihonhoitotuotteet), Gyyli (Minna Puustisella käyn itse tällä hetkellä kampaajalla) ja miehille voisi ostaa lahjakortin vaikka MRoomiin. Hierontaa ja osteopatiaa voin suositella lämpimästi ainakin Hieros Oy:ltä.

lahtijoulu_eevsku1

PEHMEÄT PAKETIT

Jossain vaiheessa lämpimiä sukkia ja yöasuja sai lahjaksi riittämiin, mutta viime vuosina minusta niitä ei voi saada liikaa. Tämä on siis jopa aika perusvarma lahjaidea varsinkin naisille! Tosin sen yöasun valinnan kanssa voi olla haasteita, jotkut kun pitävät mekoista, toiset shortseista ja kolmannet koko asuista. Itse pidän yöasuja lähinnä ennen nukkumaanmenoa ja kotona chillatessa, yöllä paras vaihtoehto on nukkua täysin ilman. No mutta tsemppiä valinnan kanssa siis! Ehkä ne sukat ovat sitten helpommat. Tai jokin muu vaate – vaikka neule, huppari tai pipo. Vaatepuolen suosikkimerkkejä on vaikea alkaa tarkemmin listaamaan, mutta treenivaatteissa tietenkin oma all time favorite on Adidas ja toki vapaa-aikaankin sopiva Adidas Originals. Vapaa-aikaan myös House of Brandonin ja Bikbokin valikoimat ovat aika varmoja valintoja omalla kohdallani. Sorelin talvikengät ja Superyellow:n pipot ovat myös olleet talven suosikkejani.

Pehmeisiin paketteihin lukeutuvat myös esimerkiksi pyyhkeet, lakanat ja muut kodin sisustustarvikkeet. Näissäkin täytyy toki tietää aika tarkasti lahjan saajan tarve ja maku sen suhteen mitä ostaa, mutta muuten itse kokisin mieluisaksi myös uusista lakanoista tai pyyhkeistä. Varsinkin nyt, kun olen pian muuttamassa ja en itseasiassa omista tällä hetkellä juuri muuta kuin sängyn (joka on onneksi maailman paras Tempur) ja vaatteet.. Vähän astioita. Hehhe. Näissä suosin paljon suomalaisia tuotteita ja merkkejä.

KORUT

Korut ovat ihania ja henkilökohtaisia lahjoja, joista jää ainakin pitkäaikainen muisto. Toki näidenkin ostamisessa voi olla haasteita, jos ei tunne lahjan saajan makua tarkemmin. Klassikot ovat kuitenkin aina varmoja ja ainakin kaula- ja rannekorut ovat simppeleinä aika varmoja valintoja. Kaunis koru on minusta aina ihana saada!

KOSMETIIKKA

Tuoksut ovat suosittuja lahjoja, mutta perinteisen lahjapakkauksen sijaan voisi myös kasata itse paketin. Jokin ihanan tuoksuinen suihkusaippua, ihokuorinta ja voide olisivat varmasti myös mieluinen lahjakombo. Omat tämän hetken suosikit löytyvät luonnollisimmista kosmetiikkavaihtoehdoista kuten Flow ja Estelle & Thild. Molemmilla ihania ihotuotteita ja meikkejäkin, joissa myös mielettömiä tuoksuja ja kauniit pakkaukset!

KIRJAT

Olen kahlannut tänä vuonna taas paljon kirjoja läpi ja niihin en kyllästy. Tällä hetkellä luen kirjaa Elä onnellisemmin (Emma Seppälä) ja vaikuttaa todella hyvältä. Tässä muutama kirja, jotka ovat myös kolahtaneet itselleni: Läsnäolon voima (Eckhart Tolle), Voittamisen anatomia (Aki Hintsa), Biohakkerin käsikirja (Arina, Halmetoja, Sovijärvi) ja Tie luovuuteen (Julia Cameron).

ELÄMYSLAHJAT

Liput johonkin seminaariin, tapahtumaan, kurssille, musikaaliin tai elokuviin. Budjetista riippuen jokin matka tai vaikka lupaus lähteä yhdessä treenaamaan tai johonkin uuteen harrastukseen. Oman ajan antaminen lahjaksi on mielestäni erittäin hyvä lahjaidea ja siihen yhdistettynä vaikka jotain tekemistä on mielestäni yksi parhaista! Kortti ystävälle, jolla saa yhteistä kahvitteluaikaa voisi olla esimerkki pienenkin budjetin lahjasta.

ELEKTRONIIKKA

Nämä, kuten tietenkin muutkin menevät hyvin paljon budjetin mukaan, mutta aina elektroniikkalahja ei tarkoita puhelinta tai tietokonetta vaan vaikkapa kuulokkeita tai jo parin vuoden ajan suosiossa olleita aktiivisuusmittareita, blenderia smoothieita varten.. Omasta treenaamisesta mukavampaa on tehnyt bluetooth kuulokkeet ja laadukas sykemittari. Omasta blenderistäni en myöskään enää luopuisi, Raakapuodista hankittu Vitamix on ollut luottolaitteeni ja pari vuotta. Yksi mikä olisi myös varmasti mieluinen, on kirkasvalolamppu! Viime vuonna annoin pikkuveljelle joululahjaksi Philipsin herätysvalon mikä on myös itselläni, ja se on talvella aivan ehdoton.

tonttu_eevsku4

Siinä teille ainakin jotain ideoita lahjoihin! Älä aina tyydy perinteiseen ja helppoon vaihtoehtoon, mutta turhaa stressiäkään ei lahjoista tule ottaa. Sen mukaan, miten omaa aikaa, mielikuvitusta ja budjettia on käytettävissä! Lahjoja voi antaa ilman budjettiakin ja käyttää rahan myös esimerkiksi hyväntekeväisyyteen.

Viikko jouluun – itseasiassa tasan viikko syntymäpäivääni! Nautitaan näistä päivistä, hetkistä ja tunnelmasta. Sen jälkeen ehditään miettiä uutta vuotta ja uusia kuvioita!

<3

Eevsku

Kuvat ovat vuoden takaa, kun olin Nannan ja Jeren luona Ruotsissa hakemassa joulun rauhaa ja tunnelmaa – nämä sopivat hyvin kuitenkin myös tähän hetkeen.

Total
34
Shares

2 kommenttia

  1. moikka!
    jes, nyt sain pari ideaa pukinkonttiin! 🙂
    pakko muuten kysyä samalla, että mitä laitat sun smoothieihin? ne näyttää niin hyvältä!

    1. Kiva! 🙂

      Laitan niihin 100-200g jäisiä marjoja, 20g heraproteiinia, 1 banaani (voi myös tehdä ilman) ja vähän vettä/ mantelimaitoa. Blendaa pitkään ja rauhassa niin siitä tulee ”jäätelömaista” 🙂

Kommentointi on suljettu.