fbpx

IMG_9796

Tiedätkö mitä haluat? Toimitko vanhojen tapojen ja ’näin kuuluu tehdä’ -mantran mukaan vai osaatko kuunnella itseäsi ja tehdä niinkuin sinä haluat ja sinulle on paras? Harva pystyy siihen täysin ja se on jokaiselle meistä haaste. Meillä on ympärillämme koko ajan ärsykkeitä, jotka helposti ajavat meidän epäbalanssiin. Niin ruokavalion, treenaamisen, levon, työn kuin sosiaalisten suhteiden kanssa.

Osaatko pysähtyä ja ottaa itsellesi aikaa pohtia omaa elämääsi? Jos suorittaa koko ajan eikä pysähdy, ei voi kuullakaan mitä keholla ja mielellä on sinulle oikeasti sanottavana. Toki jos nämä signaalit ovat pahasti häiriintyneitä jo kauan jatkuneen epäbalanssin vuoksi, on kuuntelua ennen tehtävä muutoksia muissa asioissa. Puhdas, tasapainoinen ruokavalio, lepo ja liikunta sopivassa suhteessa auttavat siinä, että kehosi ja mielesi pystyy ylipäätään kertomaan sinulle mitä ne oikeasti kaipaavat.

IMG_9779

Jos et itse malta pysähtyä, joku pysäyttää sinut. Urheilussa se on usein loukkaantuminen. Herättäviä asioita ovat myös sairastumiset itsellä tai läheisellä, työpaikan menetys tai jokin muu suuri kolahdus elämässä. Näitä ei tietenkään mitään kenellekään toivo tai haluaisi sanoa, että näin se menee, mutta näin se menee. Vai oletko eri mieltä? Itseni on pysäyttänyt joka kerta jokin iso kolaus jos en ole tajunnut jo sitä ennen hiljentää vauhtia.

Olen työstänyt koko alkuvuoden muutoksia, jotka vaikuttavat paljon treenityyliini ja jonkin verran myös ruokavaliooni. Itse olen konkreettisesti huomannut nyt juuri sen, että montaa asiaa ei pysty muuttamaan yhtäaikaa tai ainakin on pakko ottaa joka tapauksessa niitä pieniä askeleita. Liian suurilla harppauksilla sitä vain ahdistuu ja tuntuu ettei mistään tule mitään. Treenaamiseni on siirtynyt kovista punttitreeneistä kaikkeen muuhun ja kuntosalitreeniä tulen tekemään jatkossa ainoastaan oheisharjoitteena. Pääpaino on oman kehonpainolla tehtävissä treeneissä, taidon opettelussa, liikkuvuuksien parantamisessa ja ylipäätänsä kehon balanssin parantamisessa. Ikäänkuin back to the roots, telinevoimistelu aikoina ei myöskään painojen kanssa juurikaan heiluttu.

Tällainen muutosidea on ollut jo muutaman vuoden kytemässä, mutta nyt on ollut vasta oikea hetki lähteä sitä toteuttamaan isommin. Olen kärsinyt jonkin verran vammoista urheilu-urani aikana ja nyt on aika oikeasti keskittyä myös niiden vahvistamiseen. Olet juuri niin vahva kuin heikoin lenkkisi on mielestäni hyvä lausahdus, joka on joskus vaikea myöntää. Mutta kun katsoo peiliin ja on itselleen 100% rehellinen, niin meistä jokainen löytää varmasti sen oman heikon lenkkinsä johon pitäisi panostaa enemmän, mutta ei vaan tee niin. Ainahan sitä olisi mukavampaa keskittyä vahvuuksiin ja tehdä sellaista missä on jo hyvä. Mutta kun se ei aina kehitä tarpeeksi. Toki pitää myös vahvistaa sitä missä on hyvä jos haluaa erinomaiseksi. Mutta se balanssi. Kaikessa.

IMG_9791IMG_9789 IMG_9788

 

Itseni kuuntelu on siis edennyt aivan uudelle tasolle, mutta ei tämä helppoa ole ollut. Monet itkut ja kiukut on koettu, kun on pitänyt hyväksyä ja omaksua uutta tapaa tehdä. Vaikka samalla olen ollut siitä innoissani ja inspiroitunut! Nämä kaksi asiaakin voivat näköjään mennä käsi kädessä. Voisin kuvitella monella olevan samaa ongelmaa uusien elämäntapamuutosten kanssa? Olet muutoksesta innoissasi, inspiroitunut ja haluat sitä, mutta samaan aikaan vanhat tavat kolkuttelevat ja niistä on vaikeaa päästää irti. Niissä hetkissä se innokkuus ja inspiraatio on vaikea ylläpitää, mutta se on mahdollista. Malttia.

IMG_9795 IMG_9794

Suosittelen kurkistamaan peiliin ja kysymään itseltäsi rehellisesti; mitä haluat, mitä pitäisi tehdä toisin ja oletko valmis niin tekemään? Oletko valmis yrittämään vaikka välillä olisikin vaikeaa? Oletko valmis jättämään vanhat asiat taakse?

Jos löydät vastauksia, luota niihin. Tämä kysely kannattaa tosin tehdä säännöllisesti, sillä mieli ja keho muuttuvat koko ajan ja sinulla on oikeus muuttua niiden mukana.

IMG_9778

Ihanaa viikonloppua teille jokaiselle! Mulla on aivan mieletön fiilis siitä, että asiat tulevat menemään paremmin kuin hyvin. Niin täällä kuin sielläkin <3

E

Vaatteet Adidas

Edellinen postaus Ole sinä

Total
71
Shares

8 kommenttia

 1. Olet kyllä nuoresta iästäsi huolimatta todella järkevä ja oikeilla jäljillä, minä en ollut ja niitä vaurioita korjataan edelleen.
  8 vuotta sitten terveyteni romahti ensin tuli keväällä toispuoleinen kasvohalvaus sitten syksyllä vakava lääkeaineallergia ja siitä kuukauden päästä mittava ruoka-aineallegia ja kaikenkukkuraksi marraskuun alussa särki toispuoleisesti päätä ja lopuksi sen särkypuolen silmä pullistui ulos päästä(luit oikein, eläimethän lopetetaan kun silmä pullistuu päästä) ja sitä jatkui 1-3 kertaa viikossa 7 vuotta, viime vuosi on ollut armeliaampi ja kaikki vaan sen takia kun en osannut sanoa EI ja kuunnella itseäni.
  Minulla oli yli 10 vuotta 2 työpaikkaa ja välillä taiteilin 3 kanssa siinä samalla ja vaikka olin viimeisenä vuonna todella väsynyt ja fyysisesti uupunut en tajunnut ruveta hölläämään.Kun ihminen on tyhmä niin se on tosi TYHMÄ ja nyt on liian myöhäistä.
  ps. Oli sille työtahdille pointtikin mutta ei tässä siitä sen enempää.

  Seuraan blogiasi aktiivisesti ja olen saanut tosi hyviä vinkkejä, kiitos niistä.

  1. Näin se välillä on, että joutuu menemään aika pitkällekin ennen kuin herää. Muista kuitenkin sinäkin se, että koskaan ei ole liian myöhäistä! 🙂 Nyt on juuri hyvä hetki muuttaa elämää ja kaikki järjestyy kyllä.

   Kiitos viestistäsi ja sanoista, ihanaa vuoden alkua! <3

 2. Upea teksti, osui ja upposi! Omalla kohdalla kaikkein vaikeinta ollut himmata tahtia, sillä stressi ja suorittaminen elämässä ovat syksyllä olleet melko suuressa osassa ja sen keskellä tehty kovaa treeniä. Alkuvuodesta on pidetty ns. ylimääräisiä lepopäiviä, jotta kroppa jaksaisi, mutta onhan se vaikeaa jättää kova treeni välistä ja tehdä vaikka ihan perus kehonhuoltoa. Oman kehon kuuntelu siis täällä tavoitteena tänä vuonna, pitäisi vaan uskoa, että kehitystä voi tapahtua just silloin, kun siltä ei todellakaan tuntuisi.
  Sun tekstejä on ihana lukea ja niistä saa niin paljon inspistä ja voimaa, kun taistelee tällasten juttujen kanssa. Tsemppiä tulevaan ja mahtavaa viikonloppua! 🙂

  1. Voi ihana Essi! Mä niin just tiedän mistä puhut. Mutta koita kuunnella itseäsi ja nimenomaan välillä se kevyempi treeni on paljon parempi. Kiitos ihanasta viestistä ja ihanaa viikonloppua myös sulle <3

 3. Onko Sinulla jo tarpeeksi lihasta lajiisi, ja nyt keskityt tanssillistamaan vapaaohjelmaasi, vai mikä muutoksessa on taustalla?
  Tsemppiä kovasti treeneihin, olet upea! 🙂

Kommentointi on suljettu.