fbpx

img_0130

 

BE YOURSELF; EVERYONE ELSE IS ALREADY TAKEN” Oscar Wilde

Rakastan tätä lausetta. Aivan itsestään selvää, mutta toisaalta kuinka usein ja kuinka moni sen oikeasti muistaa ja sisäistää tuon lauseen? Huomaan ympärilläni paljon paineita siitä, kun pitäisi olla kuten muut. Ketkä muut? Kuka määrittää sen millainen sinun pitäisi olla?

Ei kukaan muu kuin sinä itse. 

On erittäin vaikeaa kuitenkin olla juuri sellainen kuin on. Tiedän senkin. Me haemme helposti hyväksyntää muilta ja haluamme kokea kuuluvuutta johonkin. On käyttäydyttävä tietyllä tapaa, puettava päälle tätä, näytettävä tuolta ja oltava sitä mieltä, jotta nuo ihmiset pitävät minusta. Jos näin joutuu ajattelemaan, onko silloin oikeassa seurassa? Jos sinua ei hyväksytä juuri sellaisena kuin olet ja kokee painetta olla jotain muuta, kannattaa miettiä ovatko ympärillä olevat ihmiset oikeita sinulle.

Tämä pätee kaikkeen, sillä ympäristösi vaikuttaa sinuun suuresti. Se miten muut kohtelevat sinua, ajattelevat, mitä he tekevät. Tuleeko muista hyvää energiaa, hyväksyntää, inspiraatiota, iloa, tukea hyvässä ja pahassa? Olen itse huomannut ja oppinut vuosien varrella, että sellaiset ihmiset kannattaa pitää lähellä. He pysyvät siinä ja ovat aina, ilman että pitäisi ’tehdä jotain’ tai olla jotain mitä et ole.

Kaikki ihmissuhteet, tilanteet elämässä, erilaiset työt ja opinnot – kaikki opettavat. Kaikella on jokin tarkoitus siihen, että saat ne työkalut elämääsi mitä sinä tarvitset. Jokainen ihmissuhde on ollut hyväksi sinulle vaikka olisikin kokenut siitä jotain ’huonoa’. Jos se ei nyt tunnu siltä, ymmärrät kyllä joskus sen merkityksen.

Puhun paljon ihmissuhteista, koska ne vaikuttavat oikeasti niin suuresti siihen, mitä saat aikaiseksi omassa elämässäsi. Kuulostaa hieman itsekkäältä ja radikaalilta, että ikäänkuin pitää ’valita’ oikeat ihmiset elämään. Mutta niin se vain menee. Tai ehkä valitseminen on väärä sana, koska kaikki tulevat kyllä itsestään. Ja menevät myös. Ei niitä siis tavallaan edes valita itse, mutta sitä saa enemmän mihin keskittyy ja omat ajatuksensa pystyy valitsemaan. Myös ihmissuhteiden kohdalla. Täytyy myös muistaa, että samalla kun itse muuttuu, voivat ihmissuhteet muuttua ja se on ihan okei. Kaiken ei kuulu kestää koko elämää, mutta jos kestää niin sekin on tarkoitettu.

Muutosta tapahtuu koko ajan ja se on vain hyväksyttävä. En haluaisikaan olla paikallani. Ihmisenä, enkä elämässäni. Minusta kaikkein hienointa on juuri muutos. Se, että saa elää juuri sellaista elämää kuin haluaa ja olla juuri sellainen kuin on. Meillä kaikilla on siihen sama mahdollisuus, kun vain uskaltaa mennä siihen mukaan. Luottaa siihen, että kaikki järjestyy. Koska kaikki järjestyy.

Haluan inspiroida, auttaa, antaa energiaa. Näyttää, että elämässä voi tehdä ja saavuttaa mitä tahansa, jos vain niin haluaa. Keskity hyvään ja saat hyvää. Auta muita, mutta aina ensisijaisesti itseäsi ensin. Kun sinä olet 100% sinä ja täydessä potentiaalissasi, on kykysi auttaa muita ja tehdä asioita aivan eri sfääreissä. On oltava tiettyyn pisteeseen itsekäs, jonka jälkeen saat enemmän voimavaroja ja voit antaa itsestäsi myös muille.

En ole varma oliko tässä tekstissä päätä tai häntääkään, mutta jokainen sen ymmärtää haluamallaan tavalla. Olen nyt ladannut omia akkujani reilun kuukauden, löytänyt taas enemmän itseäni, uskaltanut tehdä muutoksia ja hyväksyä ne. Treenaaminen, ruokavalio ja ylipäätään elämä muuttuu koko ajan sen mukana, kun itse muuttuu. Toki myös nimenomaan ruokavalio ja treenityyli muuttavat sinua, joten kaikki nämä toimivat molempiin suuntiin koko ajan. Muuta tapojasi tehdä ja ne muuttavat sinua. Muutoksille täytyy antaa aikaa ja ne tapahtuvat juuri oikealla hetkellä. Kun olet valmis.

img_0098 img_0096

”Onnellisuuden ja tavoitteen välissä ei pitäisi olla mitään”

Tämän luin eilen vihkosta, jonne kirjoittelin kesällä käymälläni itsensä johtamisen kurssilla (Uskalla Innostua). Ihan mieletön lause tämäkin, sillä mennään tähän viikkoon,

<3

Eevsku

Kuvat nappasi Annette Evokari Lavli Livingroomilla Helsingissä, jossa tulen pitämään 2 tunnin hyvinvointi/treeni/inspiraatioluennon lauantaina 21.1. klo 12-14. Muutama paikka vielä vapaana, joten jos haluat mukaan niin toimi pikaisesti ja varaa paikkasi! Löydät tapahtuman täältä ja ohjeet paikan varaamiseen. Nähdään pian siellä!

1 kommentti

Kommentointi on suljettu.