fbpx

img_0488

Aika on juossut eteenpäin vauhdilla uuden kodin ja alkuvuoden kuvioiden kanssa! Tai on oikeastaan tuntunut siltä, että kun vihdoin pääsin asettumaan omaan kotiin niin tarvitsin vain aivotonta paikallaan olemista ja pieniä flunssatuntemuksiakin meinasi alkuviikosta puskea. Taisi vihdoin ja viimein viimeinenkin iso stressi purkautua. Sain flunssan kuitenkin heti kuriin levolla, ravinteikkaalla ruoalla ja buustaamalla ravintolisillä. Minulla on käytössäni vuoden ympäri urheilua, palautumista ja vastustuskykyä tukevia lisiä ja treenin ympärillä käytettävien urheiluravinteiden lisäksi käytän varsinkin heraproteiinia paljon välipaloissa ja tässä herkussa, jonka reseptin jaan teille nyt. Olen tästä kirjoittanut joskus aiemminkin ja kertonut myös useamman kerran snapchatissani (eevsku), mutta tästä tulee niin paljon kyselyjä, että saatte sen taas kerran tänne blogin puolelle 🙂

Herkuttelusta ollaan todella kiinnostuneita ja sitä kysytään minulta ehkä eniten ruokavalioon liittyen. Syönkö herkkuja, mitä syön jos syön ja voiko niitä syödä jos haluaa elää terveellisesti tai pudottaa painoa? Kyllä niitä voi syödä ja minäkin syön. Herkuttelu kuuluu elämään ja jos siitä kieltäytyy totaalisesti, voi tulla ongelmia ravintoon suhtautumisessa. Herkkujen syöminen on vain muuttunut tässä vuosien varrella hyvin paljon omalla kohdallani ja vaikka edelleen joskus syön aivan ”tavallisia” herkkuja (suklaa, keksit, kakut.. lähinnä sokerisia, sille en niin välitä suolaisista herkuista) niin kyllä valintani ovat koko ajan enemmän ja enemmän herkuttelunkin suhteen jotain terveellisempää. Raakaherkut ovat nykyään mielestäni paremman makuisia kuin ”tavalliset” ja niistä ei tule pahaa oloa. Herkkua minulle ovat myös hedelmät (tuoreet sekä kuivatut), makua täynnä oleva ruoka ja esimerkiksi porkkanat dipattuina hummukseen.

Tätä reseptiä voi muokata miljoonalla eri tavalla, mutta tässä teille yksinkertainen resepti ihanasta smoothiesta/ jäätelöstä, joka on yksi lempiherkkuni tällä hetkellä. Itse menen pääosin aivan perusaineksilla, mutta kun perusta on kunnossa niin pieni hifistelykin on kivaa!

TREENAAJAN JÄÄTELÖ

  • 100-200g marjoja (marjasekoitus, mustaherukat, puolukat, mustikat, mansikat..)
  • 20-30g heraproteiinia (lempparini tällä hetkellä Nutri Works :in Iso WorX vanilja ja suklaa)
  • 1/2-1 banaani (jäinen, ja tämän voi tehdä myös ilman banaania, mutta se tuo ihanaa pehmeyttä koostumukseen)
  • n. 1-3 dl vettä / mantelimaitoa

Kaikki ainekset blenderiin ja aloita lisäämällä nestettä vain vähän. Auta blenderiä tarvittaessa välillä lusikalla ja blendaa rauhassa, lisää nestettä koostumuksen mukaan. Itse haluan siitä nimenomaan lusikoitavaa / jäätelömaista, mutta jos nestettä lisää enemmän siitä saa tietenkin juotavaa! Halutessa lisää myös mausteita (kaneli, kardemumma, vanilja, lakritsi). Koristeluna käytin itse mehiläisen siitepölyä, raakasuklaata ja kookoshiutaleita. 

img_0473

img_0482

img_0496

img_0489

Tämän herkun saa syödä vaikka joka päivä, joskus saatan syödä sen kahdestikin! Se sopii loistavasti välipalaksi, treeniä ennen tai jälkeen tai vaikkapa iltapalaksi. Jos syöt tämän treenin jälkeen niin lisäksi kannattaa ottaa vielä jotain hiilihydraattia enemmän, kuten kaurapuuroa. Koostumusta saa viilattua nesteen määrää muuttamalla ja oikeasti tässä maltti on valttia kun sitä blendailee! Kokeilemalla oppii ja erilaisia komboja marjoja ja proteiinia vaihtelemalla saa vaikka kuinka. Lempparikombot ovat itselläni mustaherukka + suklaa ja puolukka + vanilja.

Heraproteiini sopii loistavasti urheilijalle palautumisen tueksi, mutta myös kenelle tahansa muulle. Nutri Works :in tuotteissa ei ole lisäaineita tai keinotekoisia makeutusaineita (makeutettu stevialla), joten näitä voi käyttää ja suositella erittäin mielellään. Juuri ennen joulua kävinkin sopimassa yhteistyökuvioista Nutri Works :in kanssa ja saan edustaa ja käyttää heidän mielettömän hyviä urheiluravinteita ainakin tämän koko vuoden! Mahtavaa edustaa brändiä, jolla on samoja arvoja kuin itselläni ja jonka takana työskentelee mahtavia ihmisiä. Olen näitä testaillut jo pitkän aikaa ennen varsinaisen yhteistyön aloittamista ja minulla on heraproteiinin lisäksi muitakin lemppareita jo syntynyt, kuten aminohapot (EAA, BCAA ja Intra WorX), joita käytän treenatessa. Näistä muistakin tuotteista tulen kertomaan teille lisää myöhemmin. Suuri kiitos Nutriworks -jengille urheiluni tukemisesta jo nyt, tehdään tästä mahtava vuosi <3

img_0260 img_0262 img_0263

Mahtava fiilis valmentajan kanssa vietetyn päivän jälkeen. Kuviot alkavat olemaan paljon selkeämmät ja vaikka paljon on tullut muutoksia tekemiseeni, niin olen niistä muutoksista tällä hetkellä kovin innoissani. Kerron niistäkin lisää toiste! Ihanaa ja rauhallista loppiaista jokaiselle,

<3

Eevsku

ps. yhteistyön aloituksen kunniaksi Aminopörssistä Nutri Works :in normaalihintaiset tuotteet -10% koodilla eevsku

Total
63
Shares

1 kommentti

Kommentointi on suljettu.