fbpx

kh7a6338

Vuosi vaihtui, mutta perinteisesti haluan koota vielä yhteen viime vuoden ennen kuin käännetään täysin uusi sivu myös täällä blogin puolella. Vuosi 2016 jää mieleen itselleni vuotena, kun käänsin elämäni suuntaa. Ulkopuolisen silmissä se ei välttämättä niin rajusti edes esille tullut, koska perusasiat ovat olleet elämässäni jo vajaat 7 vuotta samaa – urheilua, töitä, opiskelua, hyvinvointiin panostamista, matkustelua ja positiivisuuden jakamista. Toki 7 vuodessa nyt ylipäätänsä tapahtuu jo aika paljon ja varsinkin nuoren elämässä, mutta reilu vuosi sitten otin ratkaisevia askeleita kohti tavoitteitani. Päätin, että nyt tai ei koskaan ja all in, sitten katsotaan mihin se riittää.

Nämä tavoitteet olivat kilpailut ja opintojen loppuun saattaminen. Minulla oli kaksi vuotta (2014 & 2015) taukoa kilpailemisesta ja opinnot etenivät hitaasti, koska kärsin alipalautumisesta ja oli pakko saada talousasiat kuntoon ennen kuin pystyisin näihin kahteen asiaan panostamaan. Paljon muutakin tapahtui mikä vaikutti asiaan, mutta ei nyt palata enää niihin juttuihin vaan koitan pysyä vuodessa 2016.

Vuosi sitten tämän päätöksen tehtyäni tiesin, että se vaatii monen muun asian sivuun jättämistä. Esimerkiksi blogia en pystynyt mitenkään tekemään viime vuonna niin paljon kuin haluaisin, koska aikaa ei yksinkertaisesti ollut täällä kirjoittamiseen ja kuvien ottamiseen / muokkaamiseen tarpeeksi. Jollain ihmeellä blogi on kuitenkin pysynyt yllättävänkin seurattuna ja määrän sijaan olenkin panostanut täällä laatuun. Kun kirjoitan, haluan oikeasti sanoa jotain, antaa teille lukijoille jotain. Toki yhteistyöjuttujakin teen ja ne ovat koko ajan nousseet tärkeämmiksi, sillä ne sponsoroivat urheilu-uraani tällä hetkellä. Tästä annoin viime syksyn alussa haastattelunkin Voimistelu -lehteen, että olen itse rahoittanut ammattiurheiluni, kun siihen ei ole ollut pienen lajin vuoksi muuta mahdollisuutta. Taistelu tähän pisteeseen on ollut pitkä ja tie kivinen, mutta nyt olen saavuttanut jo sellaisen tason tekemisessäni, että omiin korviinikaan ”ammattiurheilija tai huippu-urheilija” ei kuulosta enää hölynpölyltä. Jopa huvittavaa, että olen kuitenkin koko elämäni kilpaurheillut ja panostanut urheiluun lähes kaiken aikani ja rahani, mutta silti on mennyt 25 vuotta ennen kuin annan itselleni luvan kutsua itseäni ammatti- tai huippu- urheilijaksi. Kansainvälisissä kilpailuissakin olin kuitenkin jo ensimmäistä kertaa tässä lajissa reilu 4 vuotta sitten (nuorten MM).

_MG_6154

Mutta mennään sitten siihen vuoden 2016 koontiin. Varoitan jo nyt, että tästä voi tulla aika maraton -postaus. Kirjoitan tämän eniten itseäni varten, koska tällä tavoin myös oikeasti muistan mitä kaikkea sain vuodessa aikaiseksi. Viimeinen kuukausi kun on ollut aika vaikea ja yhtä vuoristorataa – välillä on tuntunut, että en edes ole urheilija tai ole saanut yhtään mitään aikaiseksi. Nyt on siis hyvä aika hieman muistuttaa, että ihan hyvin tuo vuosi kuitenkin meni. Tässä siis seuraavaksi palasia viime vuodesta.

TAMMIKUU

Vuosi starttasi ihanasti muutaman muun sporttibloggaajan kanssa upeissa Levin maisemissa ja tutustumassa Levi Wellness Clubiin (tänne on päästävä uudestaan). Aloitin opinnäytetyöni, treenasin ja mukavia työprojektejakin oli heti alkuvuodesta.

levi_eevsku2IMG_2602__finaleevsku_janicalönn

HELMIKUU

Helmikuussa kävimme Nannan kanssa Fuerteventuralla testaamassa sporttihotellia, olin kouluttamassa Kuwaitissa Spartan Gearin kanssa ja kivoja työjuttuja oli Helsingissäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_3268 (1)active_eevsku

kuwait_spartaneevsku

MAALISKUU

Vaikka treenit, ruokavalio ja koulutyöt kulkivat hyvin mukana koko vuoden kaikilla reissuillakin voin sanoa maaliskuussa olleen Thaimaan matkan kyllä sellaiseksi suoritukseksi, että tulen sitä muistelemaan vielä mummonakin. En tiedä voiko tällä kehua vai pitääkö itselleen vaan nauraa. Olin tosiaan vetämässä Spartan Bootcampia melkein pari viikkoa Hua Hinissä ja samalla kun valmensin muita, vedin omat treeni 2 x päivässä, kirjoitin opparia ja olin kantanut suurimman osan diettieväistäkin ihan Suomesta asti mukaan. Ihan vaan siksi, että aikaa tai mahdollisuutta ei siellä oikein ollut ruoanlaittoon, joten pääsin helpoimmalla. Ja aika hyvin meni vaikka itse sanonkin. Thaimaan lisäksi vein parhaan ystäväni rentoutumaan Långvikiin ja olen seisonut käsilläni näköjään myös Adidaksen dinnerillä. Yllätys.

eevsku_thailand1langvik_eevsku10Adidas_DD_HAJ_4804

HUHTIKUU

Kilpailukuukausi. En ollut sanonut missään ääneen kisaavani huhtikuussa, enkä oikeastaan tiennyt sitä itsekään kunnes kilpailupäivä tuli yllättäen eteen. Päätöstä kilpailla ei voinut tehdä aiemmin, koska ei yhtään tiennyt toimiiko kroppani vielä vai ei. Kaikkeni tein ja toimi se nyt sillä tavalla, että kilpailuihin pääsin vaikka ei aivan vielä parhaimmalla kunnolla mitä haluaisin. Minulle tämä kilpailu oli kuitenkin enemmän kuin mitään kukaan ulkopuolinen pystyy ymmärtämään ja oli siinä vaiheessa aivan sama mitä muut ajattelevat. Voitin kilpailujen ja EM -kilpailupaikan lisäksi itseni miljoonakertaisesti ja se oli suurin palkinto minkä niistä kilpailuista sain. Taisin myös käydä huhtikuussa pitämässä oppariseminaarin juuri kilpailuviikolla tai heti sen jälkeen. Nyt en ihan muista, kun oli hieman kiireinen tuo(kin) kuukausi. Heh.

smiles_eevsku FitnessClassic2016-1926

TOUKOKUU

Paikka EM -kilpailuihin oli vuoden kohokohtani ja niihin valmistautuminen sekä itse kilpailut ovat koko vuodesta parasta aikaa. Huhtikuun karsintojen jälkeen pistin vielä yhden lisävaihteen päälle ja suurin stressi oli kadonnut hartioilta, kun koulu alkoi olla taputeltuna sekä kilpailulavalle noustu pitkän tauon jäljiltä. Kuten koko vuoden, tein kuitenkin kilpailuvalmistautumisen ohella myös töitä, mutta EM -valmistautuminen ja kilpailut ovat jääneet mieleeni aikana, jolloin olen voinut tähän astisen urheilu-urani aikana eniten keskittyä itse urheiluun. Treeneihin, lepoon, ravintoon, mentaalipuoleen. Valmistautumiseen. Se oli parasta ja muistan olleeni joka päivä tästä niin kiitollinen ja onnellinen kun voi pieni urheilijatyttö olla. EM -kilpailujen jälkeen PING Helsinki on jäänyt erittäin kivana tapahtumana mieleen ja valmistujaiseni olivat aivan täydelliset. Juhlistimme perheeni ja ystävieni kanssa tutkintoani, mutta myös koko kevättä, jolloin olin laittanut 110% peliin. Toukokuu 2016 oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista kuukausista tähän saakka vaikka sijoitukseeni EM -kilpailujen finaalissa (kuudes) olinkin hetkellisesti pettynyt.

_MG_9500-eevsku1normal__PP42789normal__PP42793normal__PP42819IMG_20160513_210045H37A5718_långvik H37A5806_graduate H37A5804_graduate

KESÄKUU

Palautuminen tuosta koko keväästä ja tunteiden vuoristoradasta oli välillä haastavaa ja nyt kun olen paininut samojen asioiden äärellä viimeisen kuukauden olen vain halunnut muistaa sen, että se menee kyllä ohi. Täytyy vain malttaa. Kesäkuun parasta oli upea työmatka Kiran kanssa Barcelonaan ja risteilylle. Ihanan matkan lisäksi sain tämän mielettömän naisen elämääni <3

_MG_6065_energyroyalcarribean-3-eevsku_MG_6152_royalcaribbean

HEINÄKUU

Heinäkuu oli vaikea, koska palautuminen keväästä oli edelleen ollut hieman vaakalaudalla. Treenit alkoivat kuitenkin hiljalleen sujua ja koitin löytää parhaani mukaan tasapainoa kaikkeen. Urheilun, työn ja muun elämän välille. Palautuminen kilpailukaudesta ei tarkoita pelkästään fyysistä kehoa tai omaa mieltä vaikka ne eniten kovilla ovatkin. Palautumiseen kaudesta liittyy myös palautumista takaisin sosiaalisempaan elämään, mahdollisesti vapaa-aikaan, työkuvioihin ja ihmissuhteisiin. Näitä ei kapasiteetti pysty käsittelemään määräänsä enempää kilpailukauden aikana. Olin jo päättänyt toukokuun EM -kilpailujen jälkeen haluavani kilpailla myös syksyllä, mikä ei ehkä ollut kaikkein paras idea näin jälkeenpäin. Toisaalta en kyllä silti muuttaisi mitään, koska syksyn kausi opetti minulle omasta mentaliteetistani varsinkin hyvin paljon ja toi muutoksia elämääni monella muulla tapaa, jotka vaikuttavat hyvin paljon tähän hetkeen.

IMG_6602_eevsku_MG_0225-eevskuIMG_7090-eevsku

ELOKUU

Työjuttuja, kilpailuvalmistautumista. Tällöin olin ehkä hieman ahdistunut pienestä asunnostani Helsingin keskustassa ja pohdin tähän muutosta. Muutos tulikin pian eteeni ja muutin syksyksi kahden kämppiksen kanssa isoon asuntoon ennen paremman oman kämpän löytämistä.

IMG_1274__IMG_7285

SYYSKUU

Aivan mielettömiä työjuttuja alkoi satelemaan syksylle ja olin näistä mielettömän kiitollinen. Ne antoivat voimaa vaikka muuten kilpailuvalmistautuminen tökkikin jonkin verran. Treenit sujui, mutta keho ei vastannut rasvanpolton suhteen juuri millään tavalla. Pikkuhiljaa näytti kuitenkin siltä, että pääsen kilpailemaan. Halusin mennä loppuun saakka syteen tai saveen, koska kaikki muu olisi tuntunut luovuttamiselta. Tähän vuoteen mahtui myös kaksi lehden kansikuvaa (FIT ja Fitbody).

eevsku_adidaswomen8fit_eevskutrue_eevsku-12

LOKAKUU

Aika kilpailla taas. Ärsytti aivan suunnattomasti ettei pistämäni panos tähän valmistautumiseen näkynyt lavalla, mutta sain syksyn kilpailuista (SM ja MM) molemmista taas jotain erittäin tärkeää itselleni. Näytin itselleni, että pystyn suoriutumaan kovankin paineen alla ja siitä huolimatta, että en ollut fysiikkaani täysin tyytyväinen. Molemmat kilpailut onnistuivat täysin nappiin suoritusten puolesta ja vapaaohjelmissani en tehnyt virheitä kummassakaan kilpailussa. Vapaaohjelmien osalta onnistuin siis niin hyvin kuin mahdollista ja se oli parasta antia syksyn kilpailuista. Nautin lavalla olosta, koska tiesin että olen antanut kaikkeni enkä olisi pystynyt parempaan. SM -hopea oli pettymys, mutta voitin vapaaohjelma kierroksen ja jäin fysiikassa, joten näin sen kuuluikin mennä. Sain MM -kilpailupaikan ja olin siitä niin kiitollinen, kun voi ihminen vain olla. Taas laitettiin seuraava vaihde silmään, mutta kevään tavoin se ei tällä kertaa toiminut aivan samalla tavalla. Stressiä ja väsymystä oli ilmeisesti kropassani liikaa vaikka se ei treeneissä näkynytkään. Suorituskykyni nousi aina marraskuun MM -kilpailuihin saakka sekä hormonitoimintani toimi aivan normaalisti. Aina ei vaan toimi vaikka kaikkensa antaisi ja se on tietenkin välillä ollut aika raskasta. Hymy ei silti hyydy, sen lupaan.

eevsku_adidast2t_6428-eevsku

MARRASKUU

MM -kilpailujen finaalista jääminen oli kova paikka ja tietenkin kovempi paikka oli huomata tosiaan se, että vaikka tekisi kaikkensa, se ei aina auta. Kuitenkin sain MM -kilpailuista paljon, kuten jo mainitsinkin. Huomasin mentaalipuoleni ja kilpailuhermojeni kehittyneen aivan mielettömästi ja kun joku päivä vihdoin saan yhtäaikaa fysiikan ja vapaaohjelman menemään nappiin kv-kilpailuissa, tiedän hakevani ne kirkkaimmat pokaalit. Kilpailujen jälkeen lähdimme Eevin kanssa Thaimaahan, jossa meillä oli hieman huonoa onnea matkassa sekä säiden ja sairastelujen osalta. Thaimaa silti edelleen yksi suosikeistani ja täytyy vain ensi kerralla olla paremmissa väleissä auringon kanssa! Matkalta suurimpana kotiin tuomisena toin varman fiiliksen siitä, mitä täytyy muuttaa omassa elämässä, jotta löytäisin taas paremman tasapainon. Taas yksi askel eteenpäin.

eevsku_mm2016_1tui_eevsku_mg_0823

JOULUKUU

Joulukuun kuvia en nyt tähän jaa, kun ne ovat olleet juuri kaikkien verkkokalvoilla. Joulukuu oli aikaa perheelleni, ystäville, itselleni ja uusien kuvioiden valmistelua. Tämä kuukausi todisti taas sen, että kaikki asiat järjestyvät tavalla tai toisella. Täytyy vain malttaa, uskoa siihen, että kaikki menee juuri niinkuin pitää.

Tämä vuosi todisti ja näytti minulle monta asiaa, joiden kanssa on aivan erilaista lähteä rakentamaan nyt tätä tulevaa uutta vuotta. Tärkeimpinä oppeina itselleni ja teille:

 • USKO ITSEESI, AINA
 • VIETÄ AIKAA IHMISTEN KANSSA, JOTKA USKOVAT SINUUN JA OVAT POSITIIVISIA
 • SULJE NE OVET, JOTKA EIVÄT ENÄÄ ANNA SINULLE MITÄÄN HYVÄÄ – UUSIA AVAUTUU JA ET TULE KATUMAAN VANHOJEN SULKEMISTA
 • ÄLÄ KOSKAAN LUOVUTA, SILLÄ SE RATKAISEVA PALANEN VOI LÖYTYÄ HETI SEURAAVASSA HETKESSÄ
 • ELÄ JUURI SELLAISTA ELÄMÄÄ KUIN SINÄ HALUAT JA JOS SE EI SELLAINEN OLE, RAKENNA SIITÄ SELLAINEN
 • ÄLÄ TUOMITSE MUITA TAI VIETÄ AIKAA IHMISTEN KANSSA, JOTKA NIIN TEKEVÄT
 • PANOSTA HYVIIN IHMISSUHTEISIIN
 • OLE REHELLINEN ITSELLESI JA MUILLE, VAIKKA SE SATTUISI
 • HARD WORK PAYS OFF – EI VÄLTTÄMÄTTÄ JUURI SILLOIN KUIN HALUAT, MUTTA VARMASTI JUURI SILLOIN KUN ON ON OIKEA HETKI

KH7A6283

Tavoitteet tälle vuodelle kirjattu ja niitä kohti lähdetty jo. Kiitos teille kaikille tästä vuodesta ja kiitos, kun kuljette tätä matkaa edelleen kanssani. Tästä lähtee blogini kahdeksas vuosi. Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille ja yrityksille kenen kanssa olen saanut ja saan tehdä töitä. Kiitos.

Näihin ajatuksiin ja tunnelmiin, IHANAA UUTTA VUOTTA 2017

<3

E

Total
89
Shares

4 kommenttia

 1. Hei Eveliina!

  Oon seurannut blogiasi jo pitkään, mut en ole tainnut koskaan kommentoida mitään. Olen ihaillut miten hyvin olet vienyt elämääsi eteenpäin vähän niiku jokaisella osa-alueella ja tuo sun yks lause postauksen lopussa ” ÄLÄ KOSKAAN LUOVUTA, SILLÄ SE RATKAISEVA PALANEN VOI LÖYTYÄ HETI SEURAAVASSA HETKESSÄ” Parempaa neuvoa ei voi olla, koska oon meinannut viime vuonna luovuttaa asuntoetsintöjen suhteen jo monta kertaa, mut nyt löydettiin yksi, jonka toivomme saavamme. Katsotaan mitä tapahtuu. 🙂

  Onnistumisen hetkiä vuoteesi ja ihanaa uutta vuotta 2017! Olet ihana <3

  1. Heippa Ilona!

   Näin just, suurin osa isoista onnistumisista tulee juurikin tuossa, kun ei luovuta vaikka monta kertaa tekisi mieli 🙂 Toivottavasti saatte sen asunnon, itsekin löysin vihdoin täydellisen itselleni!

   Ja ihanaa uutta vuotta myös sinne <3

 2. Ihana Eve!
  Tsemppiä ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen, tää oli tosi kiva teksti 🙂

Kommentointi on suljettu.