fbpx

  • Samsungin sponsoroima

Oman aktiivisuutensa seuraaminen on ollut pinnalla jo pitkään ja pidän sitä erittäin hyvänä asiana. Oma arvio aktiivisuudestaan voi mennä paljonkin pieleen, joten sen mittaaminen jollain tuo realistisempaa arviota siitä, kuinka paljon liikkuu ja millaista se on. Mittaamisessa pidän itse helppoudesta ja siitä, ettei mittaamiseen tai tuloksien kirjaamiseen mene paljon ylimääräistä aikaa. Ylöskirjaaminen myös unohtuu usein aika helposti, joten kaikkein paras on kun joku tekee sen puolestasi ja voi keskittyä itse vain toimimiseen.

Mittareita on paljon erilaisia ja valintaan vaikuttaa paljon mittauksen tarkkuuden, helppouden ja ominaisuuksien lisäksi laitteiden ulkonäkö. Itse pidän siitä, että ne ovat aika yksinkertaisia ja kauniita, jolloin ne sopivat hyvin käytettäviksi millaisissa tilanteissa tahansa. Jo pari kuukautta käytössäni ollut Samsungin aktiivuusranneke Gear Fit2 on vastannut hyvin omiin tarpeisiini ja olen ollut siinä tyytyväinen niin monipuolisiin ominaisuuksiin, helppouteen kuin ulkonäköönkin.

Ranneke on kevyt, vedenkestävä ja siihen pystyy valitsemaan ja vaihtamaan useita eri kellotauluja / värimaailmaa oman mielen mukaan. Iso plussa rannekkeelle tulee sen näytöstä, joka on selkeä, kirkas ja kosketusnäyttönä toimii moitteettomasti, tässä tosin Samsung on onnistunut hyvin kaikkien laitteidensa osalta. Rannekkeessa on GPS ja sykemittari, jotka tekevät mittaamisesta tarkempaa ja halutessaan puhelimenkin voi jättää kotiin esimerkiksi juoksulenkin ajaksi. Tätä varten voi myös tallentaa rannekkeen sisäiseen muistiin musiikkia, jos sitä haluaa kuunnella treenin aikana. Rannekkeen sykemittauksen tarkkuus on verrattavissa urheilukelloihin.

Päivän mittaan käytössä rannekkeelle ei tarvitse kertoa erikseen mitä milloinkin teet, sillä se tunnistaa itsestään onko kyse kävelystä, juoksusta, pyöräilystä tai vaikkapa nukkumisesta. Hämmästyin tästä oikein itsekin, että se ihan oikeasti mittaa itsestään erikseen esimerkiksi pyöräilemäni matkan tai käyttämäni ajan crosstrainerin päällä. Ranneke on helppo ladata täyteen sen mukana tulevassa latausjalustassa, mutta akun kesto tässä on muutenkin hyvä – kestää jopa useita päiviä käytöstä riippuen. Rannekkeeseen tallentuvia tietoja voi tarkastella joko suoraan rannekkeesta tai Android -puhelimien S Health -sovelluksesta ja jos synkronoit rannekkeen puhelimeesi, saat halutessasi rannekkeeseen myös älykellon ominaisuudet, eli esimerkiksi puhelimeen tulevat puhelut ja viestit näkyvät rannekkeessa. Tämän ominaisuuden saa myös asetuksista pois päältä halutessaan. Tiedot synkronoituvat automaattisesti puhelimeen bluetoothin ollessa päällä, mutta ranneke toimii kuitenkin loistavasti myös ilman puhelinta.

Alin kuva: Samsung

Perinteisen aktiivisuusmittarin tapaan Gear Fit2 mittaa tietenkin askeleita, kalorinkulutusta (tämän tarkempaa mittausta varten ranneke kysyy omat mitat) ja noussut portaat. Rannekkeeseen voi myös helposti kirjata esimerkiksi päivän mittaan juomansa vesi -ja kahvimäärät, jolloin näitä on myös helppo seurata. Ranneke ilmoittaa sinulle jos olet ollut liian kauan paikallasi ja kehottaa nousemaan hetkeksi ylös. Istumisen terveyshaitoista on puhuttu paljon jo pitkään ja sitä varten tämä ominaisuus on kyllä loistava! Pieni kävely, venyttely tai muutaman kyykyn tekeminen vaikka työpäivän aikana muutamaan otteeseen tekisi kelle tahansa erittäin hyvää!

Aktiivisuurannekkeilla saa hyvän ekstraboostin omaan liikkumiseensa ja siitä on kätevä seurata omia tavoitteita, edistymistä ja palautumista. Minulle tämä aktiivisuusmittari tuo lisäksi lisämotivaatiota hyötyliikuntaan ja monta kertaa olen valinnut kävelemisen ratikan sijaan, jotta olen saanut ainakin tuon suositellun 10 000 askelta päivässä kasaan. Se ei välttämättä ole ollenkaan itsestäänselvä määrä, jos esimerkiksi kulkee töihin autolla, istuu työpäivän, käy kuntosalilla ja sen jälkeen menee istumaan kotiin. Kannustankin kaikkia ottamaan nyt pienen haasteen vastaan ja kävelemään enemmän päiviensä aikana! Kävelemisellä on paljon terveyshyötyjä ja ylipäätänsä kaikki hyötyliikunta on aivan aliarvostettua. Jos liikut tarpeeksi päiviesi aikana, ei sinun erikseen tarvitse välttämättä lähteä enää lenkille. Toki lenkki tai treenaamaan lähteminenkin on hyvä asia ja siihen erikseen ajanottaminen on tärkeää, mutta kannattaa ihan mielenkiinnosta hieman seurata omaan liikkumista varsinaisen treenaamisen ulkopuolella. Varsinkin ulkoilusta tulee niin hyvä mieli ja sitä kannattaisi tietenkin tehdä joka päivä!

Lisätietoja rannekkeesta, sen eri väri- ja kokovaihtoehdoista sekä ostopaikoista löydät täältä. Käytössäni oleva puhelin on Samsung Galaxy S7 Edge, joka on kyllä lempparini tähän astisista käytössäni olleista puhelimista.

Energistä ja aktiivista talvisunnuntaita kaikille!

<3

Eevsku

Talvikuvat Tomi Salakari

Total
22
Shares